Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 12:00

Στο δικό μου είχα απενεργοποιήσει το υγρέριο και τα συμπτώματα ήταν ακριβώς τα ίδια. Τι να πω! Φαίνεται είχαμε τα ίδια συμπτώματα για διαφορετικό λόγο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό stratos » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 12:37

giorgos3924 έγραψε:50χλμ με υγραεριο μετά την επανασύνδεση του συστήματος το αφησα να κρυώσει και έκανε πάλι τα ίδια! Νομίζω πως τώρα είναι σίγουρο!

Γιωργο βαλβιδα ψυχρης (βαλβιδα θερμοκρασιας) διαβαζει την θερμοκρασια και κανονιζει το μειγμα............ αλλαξε την .
Εμενα ητανε το 50% του προβληματος.....................και τωρα τελος
Citroen Saxo 1.4 με συστημα my gas .................το αγαπαω
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 13:30

Και ξαναλέω...
Το πρόβλημα άρχισε την πρώτη βδομάδα μετά την εγκατάσταση.
Ίσως δεν το έβλεπα γιατί στην αρχή δεν κουνούσα το αυτοκίνητο αν δεν γυρνούσε σε υγραέριο. Το άφηνα στο ρελαντί.
Όταν άρχισε να τελειώνει η βενζίνη, ξεκίνησα αμέσως για το βενζινάδικο (με βενζίνη). εκεί είδα το πρώτο μπούκωμα στο ξεκίνημα. Τα ρεταρίσματα στο ρελαντι, ειχαν αρχίσει λίγο πιο πριν, την πρώτη βδομάδα περίπου... (2-3 μέρες πιο πριν που συνειδητοποίησα τα μπουκωματα).
Δηλαδή από την πρώτη μέρα, το έβαζα μπρος και το άφηνα να γυρίσει μόνο του σε υγραέριο και ξεκινούσα.
Μέσα στην πρώτη βδομάδα είδα το πρώτο ρετάρισμα. Εγώ συνέχισα την ίδια τακτική, το άφηνα στο ρελαντί
γυρνούσε σε υγραέριο και ξεκινούσα.
Όταν ξεκίνησα πρωτη φορά με βενζίνη είδα το πρώτο μπούκωμα και νόμιζα ήταν από την έλειψη βενζίνης.
Πήγα έβαλα βενζίνη, το έδωσα στον εγκαταστάτη να το δει και μου είπε πως δεν έκανε τπτ...
Μου λέει μάλλον αντλία βενζινης.
Γέμισα το ντεπόζιτο, σταμάτησε να ρετάρει αλλά το μπούκωμα στο ξεκίνημα παρέμεινε.
Δεν είχε δύναμη να ξεκινήσει.
Αφού πρόσφατα άρχισα να το ξαναψάχνω άλλαξα αντλία βενζίνης, πολλαπλασιαστή, μπουζοκαλώδια, μπουζί, φίλτρο βενζίνης, φίλτρο αντλίας, καινούργια βενζίνη, καθαριστικό μπεκ βενζίνης στο ντεπόζιτο της βενζίνης.
Ξανά τα ίδια.
Δευτέρα ξαναπάω στον εγκαταστάτη βγάζει τον εγκέφαλο του υγραερίου συνδέει τα μπεκ της βενζίνης κανονικά στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και αφαιρεί και την ασφάλεια του συστήματος.
Έκανα συνολικά 100+χλμ μέχρι την τρίτη το πρωί που ξαναπήγα για επανασύνδεση του κιτ.
Από την πρώτη κιολας μέρα το αυτοκίνητο δούλευε ρολόι. Ούτε μπουκώματα στο ξεκίνημα ούτε πτώση δύναμης τπτ... Κρύο έπαιρνε με μισή μιζιά!
Αφού το ξανασύνδεσε, έκανα 50χλμ με υγραέριο και από χθες μέχρι σήμερα (12 ώρες μετά περίπου) είδα το ίδιο πρόβλημα. Δυσκολεύεται να πάρει μπρος, ήθελε λίγο παραπάνω μίζα και οι στροφές δεν ανεβαίνουν αμέσως.
Διστάζει να ανεβάσει. Και αφού πάρει μπρος και πατήσεις γκάζι, μαρσάρει για μια φορά και στην κάθοδο των στροφών όταν αφήσεις το γκάζι δεν κρατάει το ρελαντί στις 1200-1100 στροφές αλλά το ρίχνει στις 500 και πάει να σβήσει... Και όταν ξεκινάς σβήνει, και δεν καταλαβαίνεις ότι πάει να σβήσει, απλά σβήνει! Off με τη μία!
Τί σχέσει εχει όλο αυτό με τη βαλβίδα ψυχρής;
Ακόμα και ο ίδιος ο εγκαταστάτης που επέμενε για βαλβίδα ψυχρής, μέχρι προχτές, σήμερα προθυμοποιήθηκε να το ψάξει...

Δεν θα αλλάξω τίποτα άλλο πλέον, δεν θα μπώ στον κόπο να ψάξω καν...
Είδα το αυτοκίνητο να δουλεύει ρολόι!
Ειδικά μετά το τελευταίο service, είδα πως δούλευε καλύτερα από πριν.
Φταίει η εγκατάσταση, τώρα το τι ακριβώς, ας το βρούνε αυτοί.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 13:56

Και εγώ είδα διαφορά όταν άλλαξα πολλαπλασιαστή μπουζί μπουζοκαλώδια και αντλία βενζινης.
Δεν τρανταζόταν το αμάξι όπως πριν, απλά τρεμόπαιζε στις 500 στροφές.
Τί σημαίνει αυτό ότι πρέπει να αλλάξουμε κιάλλα;
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό stratos » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 14:24

giorgos3924 έγραψε:Και εγώ είδα διαφορά όταν άλλαξα πολλαπλασιαστή μπουζί μπουζοκαλώδια και αντλία βενζινης.
Δεν τρανταζόταν το αμάξι όπως πριν, απλά τρεμόπαιζε στις 500 στροφές.
Τί σημαίνει αυτό ότι πρέπει να αλλάξουμε κιάλλα;

μαλλον λαθος εγκατασταση γκαζιου μου μοιαζει :?
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 14:37

Αυτό λέμε, ή λάθος ρύθμιση... Θα δείξει...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 19:07

Λάθος προγραμματισμού δεν πιστεύω να είναι.
Αν το δούμε λογικά, ο εγκέφαλος υγραερίου όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί με βενζίνη, ότι τιμές παίρνει από
τον κεντρικό εγκέφαλο του αυτοκινήτου, τις ίδιες τιμές δίνει στα μπέκ της βενζίνης.
Χωρίς τον εγκέφαλο του υγραερίου, δηλαδή με φυσική σύνδεση μεταξύ εγκεφάλου αυτοκινήτου και μπεκ βενζίνης
και χωρίς να λειτουργεί καθόλου το σύστημα lpg (εφόσον βγάζουμε την ασφάλεια) το αυτοκίνητο δουλεύει μια χαρά!
Κρύο και ζεστό!
Άρα το πρόβλημα είναι στον εγκέφαλο lpg.
Αλλάξαμε εγκέφαλο και στη συνέχεια το αυτοκίνητο χαρτογραφήθηκε αμέσως σε εθνική εν κινήση.
Τώρα το αν έπρεπε να γίνει reset ο εγκέφαλος αυτοκινήτου ή εαν έπρεπε πρώτα να κάνει καμια 10-20-50χλμ με βενζίνη κτλ δεν ξέρω.
Το μόνο που είδα είναι ότι πήραμε σημάδια από τη βενζίνη και στη συνέχεια για το υγραέριο, σε διάφορα φορτία και στροφές.
Λογικά αν ένας εγκέφαλος lpg δουλεύει σωστά, τότε δεν θα έπρεπε όταν το έχουμε μόνιμα γυρισμένο σε βενζίνη να αυτοδιορθώνεται ο κεντρικός εγκέφαλος; αφού ο εγκέφαλος lpg ότι παίρνει δίνει στα μπεκ βενζίνης. Άρα αν έχουμε λάθος μείγμα στο υγραέριο και το δουλέψουμε αποκλειστικά με βενζίνη ο εγκέφαλος αυτοκινήτου θα αυτοδιορθωθεί. Άσχετα με το αν θα χαλάσει ξανά όταν γυρίσει σε υγραέριο.
Εγώ το πρόβλημα το είχα και όταν ήταν μόνιμα σε βενζίνη.
Μόνο οταν απενεργοποιήθηκε το σύστημα lpg είδα άσπρη μέρα.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό stratos » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 19:53

Γιωργο θα σου πω τι ειχα κανει εγω οταν ειχα υποψια για τον εγκεφαλο.
Εβγαλα το - και το + (της υγραεριοκινησης)απο την μπαταρια
και εκανα καμια 100 km για να δω τα αποτελεσματα ομως εμενα το προβλημα ητανε καθαρα κινητηρα και οχι της υγραεριοκινησης ετσι και ξεχωρησαμε το προβλημα κανε και εσυ το ιδιο και ισως παρει τιμες καινουργιες ο εγκεφαλος του αυτοκινητου σου
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 20:36

Ακόμα και έτσι να είναι, όπως είπα και πιο πάνω.
Αν το δούλευα με αποκλιστική χρήση βενζίνης, είναι σαν να μην έχω το σύστημα επάνω.
Αφού ο εγκέφαλος lpg ότι παίρνει από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου το δίνει πίσω στα μπεκ βενζίνης.
Οπότε ακόμα και αν υποθέσουμε πως είχαμε λάθος μείγμα στο υγραέριο, πατώντας το κουμπάκι
για να γυρίσουμε στη βενζίνη, ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου θα διόρθωνε το σφάλμα και το αυτοκίνητο θα
ήταν επίσης σαν να μην είχε υγραέριο!
Σε μένα όπως το πρόβλημα διορθωθηκε μόνο όταν απενεργοποίησα τελείως το σύστημα lpg. δεν αρκούσε απλά
να το λειτουργείς με βενζίνη από το κουμπάκι. Αφού έκανα πάνω από 250χλμ με βενζίνη.
Όταν βγάλαμε το φισ από τον εγκέφαλο του συστήματος και συνδέσαμε τα μπεκ κανονικά με τον εγκέφαλο αυτοκινήτου.
Και αφαιρέσαμε και την ασφάλεια του lpg
Τότε το αυτοκίνητο λειτούργησε κανονικά! Σαν καινούργιο!
Ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου μπορεί να παίρνει καινούργιες ρυθμίσεις αλλά άλλος ευθύνεται για τη λειτουργία της μηχανής, ακόμα και στη βενζίνη!
Μακάρι να βγουν αλήθεια όλα αυτά, ο εγκέφαλος έχει αλλαχτεί ήδη, περάστηκε καινούργια χαρτογράφηση, εν κινήση.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό stratos » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 20:46

Βλεπω μακακια στην συνδεση κανονικα θα επρεπε να ειναι παραλληλη η συνδεση αμα δεν το γουσταρεις να το ξυλωνεις απο τους πολους και να τελειωνης ομως εσενα απο οτι εχω καταλαβει κατι λαθος σου εχει συνδεση
Άβαταρ μέλους
stratos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες