Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό stratos » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 11:00

kostas1 έγραψε:Εγω εχω αλλάξει τα μπουζί και τον ψυχρής εκκίνησης την περασμένη εβδομάδα.Μπορώ να πω οτι είδα μια διαφορά στην ένταση και διάρκεια στα ρεταρισματάκια άλλα δεν παύουν να παραμένουν για μερικά δπλ ιδίως όταν πέφτουν οι στροφές.Μιλάμε πάντα για κρύο κινητήρα.Σκέφτομαι να αλλάξω δοκιμαστικά και τον ΜΑF.Προς το παρόν καλύπτω το πρόβλημα κρατώντας το στις 1500 στροφές μέχρι να ζεσταθεί...
Θα το παλαίψουμε και που θα πάει θα..νικήσουμε!! :clap: :clap: :clap: :lol:

Κωστα πρωτα καθαρισε τον μαφ αν σου ειναι ευκολο με ενα σπρευ καθαριστικο καρμπυρατερ η ηλεκτρικων επαφων
Citroen Saxo 1.4 με συστημα my gas .................το αγαπαω
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 29 Νοέμ, 2012 12:11

stratos έγραψε:
kostas1 έγραψε:Εγω εχω αλλάξει τα μπουζί και τον ψυχρής εκκίνησης την περασμένη εβδομάδα.Μπορώ να πω οτι είδα μια διαφορά στην ένταση και διάρκεια στα ρεταρισματάκια άλλα δεν παύουν να παραμένουν για μερικά δπλ ιδίως όταν πέφτουν οι στροφές.Μιλάμε πάντα για κρύο κινητήρα.Σκέφτομαι να αλλάξω δοκιμαστικά και τον ΜΑF.Προς το παρόν καλύπτω το πρόβλημα κρατώντας το στις 1500 στροφές μέχρι να ζεσταθεί...

Κωστα πρωτα καθαρισε τον μαφ αν σου ειναι ευκολο με ενα σπρευ καθαριστικο καρμπυρατερ η ηλεκτρικων επαφων

Ποτέ σπρευ καρμπυρατερ σε maf!!!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό kostas1 » Πέμ 13 Δεκ, 2012 22:31

BOURTZI έγραψε:
stratos έγραψε:

Ποτέ σπρευ καρμπυρατερ σε maf!!!

Λοιπόν έβαλα δοκιμαστικά άλλον MAF,καμμία διαφορά!Την επόμενη μέρα έκανα μια ηρωική κίνηση.Έβαλα βενζίνη και έσπασα το φράγμα του 1/2 του ρεζερβουάρ. :o Αποτέλεσμα:Παίρνει τώρα με την πρώτη είτε κρύο είτε ζεστό με ασήμαντα ρεταρισματάκια στη διάρκεια του πρωινού ζεστάματος.Κάτι μου λεει οτι η αντλία ετοιμάζεται... :(( Εντύπωση πάντως μου κάνει που τώρα στα κρύα πρωινά δεν κρατάει πολύ το υψηλό ρελαντί.
Astra H 1.4 BRC
kostas1

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό stratos » Παρ 14 Δεκ, 2012 10:05

μην βιαστης να αλλαξεις την αντλια πρωτα δοκιμασε ενα ενισχυτικο-καθαριστικο βενζινης και συγκεκριμενα
TUNAP 163 και πιστευω να λυσεις το προβλημα σου
Μια φθηνη δοκιμη με μικρο κοστος και ακινδυνη
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσίευσηαπό kostas1 » Παρ 14 Δεκ, 2012 11:14

Αυτό θα κάνω Στράτο.Σ'ευχαριστώ!
Astra H 1.4 BRC
kostas1

Δημοσιευσεις: 25

Δημοσίευσηαπό stratos » Παρ 14 Δεκ, 2012 11:27

kostas1 έγραψε:Αυτό θα κάνω Στράτο.Σ'ευχαριστώ!

Κωστα σου προτεινα το Tunap 163 γιατι ειναι Γερμανικο προιον και το προτηνει η Opel
Κοστος φιαλης 25 ε περιπου για 10000 κμ στα 80λιτρα βενζινης
Τελευταία επεξεργασία από stratos και Παρ 14 Δεκ, 2012 12:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
stratos

Δημοσίευσηαπό tommygun » Παρ 14 Δεκ, 2012 12:03

Δεν εχω διαβασει ολο το θεμα, σιγουρα υπαρχουν διαφορα προβληματα και οχι μονο ενα,
εμενα 2 φορες μεσα σε 1,5 χρονο μου εκανε προβλημα στην πρωινη (και γενικα μετα απο ακινησια) λειτουργια, μονο στο αεριο ομως, με βενζινη δουλευε αψογα.
Και τις 2 φορες ειχε χαλασει ο ρυθμιστης πιεσης του αεριου, αλλαχθηκε εντος εγγυησης και ολα καλα αμεσως.
Τωρα βεβαια φοβαμε τι θα γινει οταν περασουν τα 2 χρονια και χασω την εγγυηση, αλλα πιστευω οτι αν τυχει παλι το ιδιο εντος 1 ετους απο την τελευταια αλλαγη θα τον πιεσω να μου το ξαναλλαξει εντος εγγυησης.
Παρεπιπτοντως τη 2 φορα κατι ελεγε για μπουζι κλπ, ασχετα, ο ρυθμιστης πιεσης ηταν παλι.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό semer1979 » Πέμ 28 Νοέμ, 2013 00:15

Stinger έγραψε:Παιδιά, για το συγκεκριμένο πρόβλημα εάν κινηθείτε με βενζίνη σας το κάνει? Τι εννοώ.. έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την πρωινή εκκίνηση. Δεν κρατάει στροφές το ρελαντί και συμπεριφέρεται σαν μπουκωμένο. Αν γυρίσω σε βενζίνη καμιά 10αριά χλμ πριν φτάσω στο σπίτι τότε το επόμενο πρωί δεν εμφανίζεται το πρόβλημα..(Landi Renzo). Περιτό να πω πως 2 φορές πήγα στην αντιπροσωπία που είναι και ο εγκαταστάτης (FIAT Ανδρεάδης) και δεν βρέθηκε λύση.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕ(10 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ).ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΕΤΑΡΕΙ ΑΛΛΟ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

:D :D :D :D :D :D :D

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία
semer1979

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 28 Νοέμ, 2013 09:18

semer1979 έγραψε:
Stinger έγραψε:Παιδιά, για το συγκεκριμένο πρόβλημα εάν κινηθείτε με βενζίνη σας το κάνει? Τι εννοώ.. έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την πρωινή εκκίνηση. Δεν κρατάει στροφές το ρελαντί και συμπεριφέρεται σαν μπουκωμένο. Αν γυρίσω σε βενζίνη καμιά 10αριά χλμ πριν φτάσω στο σπίτι τότε το επόμενο πρωί δεν εμφανίζεται το πρόβλημα..(Landi Renzo). Περιτό να πω πως 2 φορές πήγα στην αντιπροσωπία που είναι και ο εγκαταστάτης (FIAT Ανδρεάδης) και δεν βρέθηκε λύση.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕ(10 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ).ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΕΤΑΡΕΙ ΑΛΛΟ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

:D :D :D :D :D :D :D

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία

tha mas to peis ti lysh vreikes h einai mistiko?
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 28 Νοέμ, 2013 11:47

Αν το πρόβλημα της πρωινής εκίνησης εμφανίζεται κατά τη λειτουργία με υγραέριο και όχι με βενζίνη οφείλεται στα fuel trims. Εξηγώ τι σημαίνει αυτό. Το αυτοκίνητο έχει έναν αισθητήρα λ ό οποίος μετρώντας το οξυγόνο στα καυσαέρια βλέπει αν το μίγμα του καυσίμου είναι πλούσιο ή φτωχό και αναλόγως δίνει εντολή στον εγκέφαλο να κάνει την ανάλογη διόρθωση. Ας πούμε ότι η τιμή 0 είναι η σωστή και διαβάζει +3. Τότε δίνεται εντολή στον εγκέφαλο και το φέρνει στο 0. Αυτές οι διορθώσεις γίνονται 3 φορές το δευτερόλεπτο (οι ανάγκες του κινητήρα αλλάζουν λόγω αλλάγής συνθηκών πχ πυκνότητα του ατμοσφαιρικού αέρα). Ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου αποθηκεύει αυτές τις τιμές και από τις μέσες τιμές τους καθορίζει και το μίγμα της πρωινής εκκίνησης το οποίο πάντα είναι πιο πλούσιο από την κανονική λειτουργία.
Το πρόβλημα όταν καίμε υγραέριο είναι πως ο εγκέφαλος δεν αναγνωρίζει το είδος του καυσίμου. Αν για μια χρονική στιγμή η τιμή διόρθωσης αν λειτουργούσε με βενζίνη ήταν από το +3 στο μηδέν ενώ λειτουργώντας με υγραέριο είναι από το +5 στο 0, ο εγκέφαλος μετά από αποθήκευση και επεξεργασία διορθώνει την πρωινή εκκίνηση με βάση το +5 και όχι το +3 που θα ήταν το σωστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μίγμα της πρωινής εκκίνησης, που είναι βενζίνη, να είναι η πιο πλούσιο ή πιο φτωχό από ότι πρέπει και το αμάξι να ρετάρει ενώ κατα τη ζεστή λειτουργία πάει καλά και στα δυο καύσιμα.Τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα όταν αλλάζει ο καιρός από ζέστη σε κρύο γιατί εκεί φαίνονται πιο πολύ αυτές οι διαφορές. (το καλοκαίρι αν είναι η πρωινή εκκίνηση λίγο πιο φτωχή δε θα καταλάβει κανείς τίποτα). Ποια είναι τώρα η λύση;
Κάνουμε 20χλμ μόνο με βενζίνη και αν οι διαφορές δεν είναι πού μεγάλες θα στρώσει (επεμβαίνουμε με αυτόν τον τρόπο στις μέσες τιμές). Αν πάλι δε στρώσει πρέπει να επέμβει ο εγκαταστάτης. Πρέπει να βγάλει το αμάξι στο δρόμο, να διαβάσει με το λάπτοπ τις τιμές των fuel trims με βενζίνη σε διάφορες συνθήκες και να φέρει μετά τις αντίστοιχες τιμές με υγρέριο κοντά στις πρώτες. Αυτό όμως θα πρέπει να τον απασχολήσει αρκετή ώρα οπώτε πολλοί από αυτούς (όχι όλοι) αρχίζουν να μιλάνε για αντλία βενζίνης, για το μίγμα του υγραερίου που άλλαξε (λες και η βενζίνη έχει σταθερή σύσταση), για μαφ για καθαριστικά στη βενζίνη κτλ
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 71 επισκέπτες