Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τρί 27 Νοέμ, 2012 11:52

874 ευρώ ειχε ο τόνος την προηγούμενη τριτη και σήμερα έπεσε στα 818. Οι πρατηριούχου ομως ατάραχοι συνεχίζουν να κρατάνε σταθερή την τιμή ακόμα και να την ανεβάζουν.

http://oil.gge.gov.gr/?p=2981#more-2981
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό anastasis1 » Τρί 27 Νοέμ, 2012 13:34

Παντως ο καθενας εδω μεσα εχει βγαλει τα συμπερασματα του.
Πιστευω πως προκειται για εναν απο τους πιο βρωμερους κλαδους αλλα δεν φταινε αυτοι οι αλητες, το μαμημενο το κρατος ειναι μπαχαλο που τους δινει τη δυνατοτητα.
Οσοι μπορειτε παντως καντε μια κινηση που θα πονεσει ολους κρατος και πρατηριουχους.
Οσοι απο εσας εχετε την πολυτελεια να εχετε 2 αυτοκινητα παραδωστε πινακιδες στο ενα απο τ'αμαξια σας.
Ετσι θα πραξω και εγω προσωπικα.
Θα μου πειτε θα βρουν αλλο τροπο μετα να μας τα παρουν.
Ειναι αυτη ομως λογικη?
Η απραγεια?
Πρεπει και εμεις με καποιο τροπο να αμυνθουμε.
Μη ξεχναμε εμεις τους φτιαξαμε, εμεις τους πεθαινουμε.
anastasis1

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Τρί 27 Νοέμ, 2012 17:48

Batfalcon έγραψε:
valtasa έγραψε:Φαρμάκης Γιάννενα 22-11-2012 0,92ευρώ.

Δεν θέλω να του κάνω διαφήμιση, αλλά τουλάχιστον διακρίνω έναν σωστό επαγγελματία. Καμία σχέση με τα πρατήρια της Αθήνας, η μάλλον με κανένα πρατήριο σε πανελλαδική κλίμακα. Πιθανόν επειδή είναι ολόκληρη εταιρεία που καλύπτει οτιδήποτε έχει σχέση με το υγραέριο.
Εβαλα 0,87 πριν από καμιά 15αριά μέρες και βλέπω τώρα αυτό που θα ΕΠΡΕΠΕ να βλέπαμε σε ΟΛΑ τα πρατήρια. Αύξηση που να αντικατροπτίζει τον φόρο, όχι την ακόρεστη όρεξη του πρατηριούχου!

+φόνω μαζί σου. Από τους λίγους πλέον! Ελπίζω να το ακολουθήσει και στο μέλλον. Αλλά θα χάσω κάθε εμπιστοσύνη αν το ανεβάσει έστω και 0,01 ευρώ. Απ’οσο ξέρω έχει δικά του φορτηγά και μπορεί να κρατήσει το κόστος χαμηλά και είναι προς τιμή του αυτό. Και εγώ εκεί βάζω και ακόμα υπό αυτές τις συνθήκες κερδισμένος βγαίνω. Κάθε μέρα εύχομαι να μην ξεφύγει και αυτός.
Insider40

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 27 Νοέμ, 2012 20:06

Παράδρομος εθνικής Θεσσαλονίκης - Μουδανιών 0,938.
2 λεπτά ακριβότερα από τον Φαρμάκη. Guess what. Και ο φαρμάκης αισχροκερδεί κανονικότατα, αλλά έχει την δυνατότητα να το κάνει με μεγαλύτερη άνεση.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό prometheas » Τετ 28 Νοέμ, 2012 10:56

To Σάββατο έβαλα υγραέριο στη Φάωνος (πήγα με άδεια 60άρα δεξαμενή και η αντλία του σταμάτησε στα 49λίτρα - μια χαρά δηλαδή αυτός από θέμα ποσότητας - το τσέκαρα για μια ακόμη φορά).
Κανονικά θα έβαζα 20ευρώ αλλά έκανα ένα μονοήμερο ταξίδι 600 χιλιομέτρων και έπρεπε να γεμίσω τη δεξαμενή.

Σήμερα είναι τετάρτη, έχει τελειώσει το υγραέριο στη δεξαμενή από την κυριακή το βράδυ και από τότε καίω τη βενζίνη του ρεζερβουάρ.

Κάποτε (πριν την αύξηση της τιμής) θα έτρεχα κυριακή βράδυ ή δευτέρα για να βάλω υγραέριο για να μην καίω την ακριβή βενζίνη...

.....
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Τετ 28 Νοέμ, 2012 11:18

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι αλλά ας απαντήσει κάποιος έχει τεχνικές γνώσεις ή έστω μπορεί να υποστηρίξει αυτό που θα πει. Αυτή η εναλλαγή από αέριο σε βενζίνη κάνει κακό στον κινητήρα ή όχι? Δλδ αν κάποιος αποφασίσει να καίει ένα 6μηνο αέριο και μετά ένα 6μηνο μόνο βενζίνη είναι οκ για τον κινητήρα? Ακόμα και σε ποιο τραβηγμένο σενάριο όπου κάποιος αποφασίσει να καίει βενζίνη 1 με 2 χρόνια και μετά (λέμε τώρα) αν πέσει η τιμή του υγραέριο να το γυρίσει σε υγραέριο. Όλες αυτές οι μακροχρόνιες εναλλαγές είναι ασφαλείς για τον κινητήρα και το αυτοκίνητο γενικότερα?
Insider40

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 28 Νοέμ, 2012 12:41

Insider40 έγραψε:Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι αλλά ας απαντήσει κάποιος έχει τεχνικές γνώσεις ή έστω μπορεί να υποστηρίξει αυτό που θα πει. Αυτή η εναλλαγή από αέριο σε βενζίνη κάνει κακό στον κινητήρα ή όχι? Δλδ αν κάποιος αποφασίσει να καίει ένα 6μηνο αέριο και μετά ένα 6μηνο μόνο βενζίνη είναι οκ για τον κινητήρα? Ακόμα και σε ποιο τραβηγμένο σενάριο όπου κάποιος αποφασίσει να καίει βενζίνη 1 με 2 χρόνια και μετά (λέμε τώρα) αν πέσει η τιμή του υγραέριο να το γυρίσει σε υγραέριο. Όλες αυτές οι μακροχρόνιες εναλλαγές είναι ασφαλείς για τον κινητήρα και το αυτοκίνητο γενικότερα?

Kάποιος εγκαταστάτης στο είπε αυτό ή λάθος ,κανένας πρατυριούχος και ποιος !!!!!! διότι το αποκλειω να στο είπε εγκαταστάτης, δουλεψε το όπως γουστάρεις και στην προκειμένη μόνο με βενζίνη!!!!!! Διοότι ακόμα δεν βάζουμε αέριο εάν δεν πέσει και άλλο!!!!!!!! Μήν ακούς κανένανε!!!!
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Τετ 28 Νοέμ, 2012 12:53

BMW1796 έγραψε:
Insider40 έγραψε:Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι αλλά ας απαντήσει κάποιος έχει τεχνικές γνώσεις ή έστω μπορεί να υποστηρίξει αυτό που θα πει. Αυτή η εναλλαγή από αέριο σε βενζίνη κάνει κακό στον κινητήρα ή όχι? Δλδ αν κάποιος αποφασίσει να καίει ένα 6μηνο αέριο και μετά ένα 6μηνο μόνο βενζίνη είναι οκ για τον κινητήρα? Ακόμα και σε ποιο τραβηγμένο σενάριο όπου κάποιος αποφασίσει να καίει βενζίνη 1 με 2 χρόνια και μετά (λέμε τώρα) αν πέσει η τιμή του υγραέριο να το γυρίσει σε υγραέριο. Όλες αυτές οι μακροχρόνιες εναλλαγές είναι ασφαλείς για τον κινητήρα και το αυτοκίνητο γενικότερα?

Kάποιος εγκαταστάτης στο είπε αυτό ή λάθος ,κανένας πρατυριούχος και ποιος !!!!!! διότι το αποκλειω να στο είπε εγκαταστάτης, δουλεψε το όπως γουστάρεις και στην προκειμένη μόνο με βενζίνη!!!!!! Διοότι ακόμα δεν βάζουμε αέριο εάν δεν πέσει και άλλο!!!!!!!! Μήν ακούς κανένανε!!!!

Όχι δεν μου το είπε κανένας, ειλικρινά είναι δικια μου και μόνο απορία. Από την στιγμή που έχω επιλογή καυσίμου μεταξύ βενζίνης – υγραερίου θέλω και να ξέρω κατά ποσό μπορώ να χρησιμοποιώ το ένα ή το άλλο για όσο χρονικό διάστημα θέλω χωρίς να έχω επιπτώσεις με βλάβες στο αυτοκίνητο. Γιατί αν όντως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τότε τελικα ίσως αποδειχτεί ακόμα ένα πλεονέκτημα αυτών που εχουν κανει την μετατροπη διοτι θα επιλεγουμε για οσο θελουμε συγκεκριμενο καυσιμο αναλογα με την τιμη που μας συμφερει!
Insider40

Δημοσίευσηαπό sakisf » Τετ 28 Νοέμ, 2012 13:09

Η τιμή του υγραερίου στα ΕΛΠΕ έπεσε από 874,54 ευρώ στα 803,29 από τις 20/11/12 ως τις 28/11/12. Κάθε φορά πού βάζετε υγραέριο σήμερα δίνετε στους ληστές (πρατηριούχους) ένα επιπλέον κέρδος 71.25 + (71.25) * 23% / 1750=0,05 ευρώ ανά λίτρο, δεδομένου πώς δεν έχουν κατεβάσει ούτε λεπτό την τιμή εδώ και μία εβδομάδα. Αν υποθέσουμε πώς το κόστος μεταφοράς 1τ υγραερίου σε ένα πρατήριο είναι 50 ευρώ (μπορεί να βάζω και πολλά), τα έξοδα τους είναι περίπου 803,29+330+50 + (803,29+330+50) * 23% / 1750 = ~0,83 ευρώ ανά λίτρο. Αν υπολογίσουμε κι άλλα μικροέξοδα ~ 5 ευρωλεπτά / λίτρο, αυτή τη στιγμή αρπάζουν από την τσέπη σας κατά μέσο όρο ένα κέρδος 10-15 ευρωλεπτά / λίτρο, το οποίο μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, αντιστοιχεί όμως στο 10-15% της τιμής / λίτρο όταν στη βενζίνη το κέρδος τους είναι 4.70% της τιμής / λίτρο. Σε άλλη χώρα αυτή τη στιγμή δε θα υπήρχε καταναλωτής να βάζει υγραέριο ή ακόμη και βενζίνη από αυτούς πού το πουλάνε.

Αν υπολογιστεί το κόστος υγραερίου για το πρατήριο με βάση τον υπολογισμό πού γίνεται για τη βενζίνη: http://www.fuelprices.gr/files/EBDOM_DE ... 1_2012.pdf

1) Τιμή διυλιστηρίου (με φορτωτικά): 0.458

2) Τέλη: 0.0106 (σύνολο των α, β & γ κάτω)
α) Ανταποδοτικό ΡΑΕ: 0.002
β) Εισφορά 1.2%: 0.0054
γ) ΔΕΤΕ: 0.0032

3) Λοιπές επιβαρύνσεις (εισφορά επικουρικής ασφάλισης): 0.0029

4) Φόροι: 0.3478 (σύνολο των α & β κάτω)
α) ΕΦΚ: 0.1885
β) ΦΠΑ: 0.458+0.0106+0.0029+0.1885+0.0330 = 0.693*23% = 0.1593

Προ ΦΠΑ το σύνολο ανά λίτρο είναι 0.66. Σε αυτό υπολογίζουμε ένα 5% περιθώριο κέρδους, δλδ 0.033

Προσθέτουμε τα 1), 2), 3) & 4) και το περιθώριο κέρδους 5% (0.033) και η τιμή πού προκύπτει είναι η τιμή πού πρέπει να φτάνει στην αντλία: 0.458+0.0106+0.0029+0.3478+0.033 = 0.8523

Η πραγματική τιμή στην αντλία ενός λίτρου υγραερίου πρέπει να είναι 0.86/λ. Και προσοχή, σε αυτήν την τιμή περιλαμβάνεται και ένα ποσοστό 5% κέρδους του πρατηριούχου (ούτε καν 4.70% πού είναι της βενζίνης). Ήδη στην τιμή 0.86/λ κερδίζουν 3.3 ευρωλεπτά καθαρά (οι φόροι έχουν αφαιρεθεί). Για να φτάσει κάποιος στην τιμή 1.02 σημαίνει πώς βάζει ένα καπέλο 16 ευρωλεπτά επιπλέον κέρδος ανά λίτρο.

(Οι παραπάνω υπολογισμοί έχουν γίνει με βάση το 1τ lpg = 1750lt. Αν γίνει με βάση το πραγματικό του περιεχόμενο δλδ στα 1800lt, τότε το κέρδος των πρατηριούχων αυξάνεται ακόμη περισσότερο).
sakisf

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 28 Νοέμ, 2012 17:06

ρε παιδιά,

εγώ έχω μειώσει πάρα πολύ το ποσό που διαθέτω πλέον για LPG ανά βδομάδα.
Εχω σπαστεί να βλέπω την αντλία να μετράει όσα ευρώ και λίτρα, πάντως έχουν σφίξει τα πράγματα γιατι είδα μερικά πρατήρια να κατεβάζουν τιμούλες ενώ έσπευσαν τη προηγούμενη βδομάδα όλοι μαζί να περάσουν το ευρώ.
Αρχισαν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει "ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ"....

θα στρώσουν καλά...τα παιδιά σε λίγο....
είδατε και με το πετρέλαιο θέρμανσης;
τελικά...στο 1.30 έχει σταθεροποιηθεί και μέχρι τον Ιανουάριο... το βλέπω να πέφτει στο 1.25
Πως γίνεται πάλι να βγάζουν με 1.30 όταν πέρυσι έπρεπε να πουλάνε 1 ευρώ κάποιοι πριν την εξίσωση των φόρων;;;;;
Πέρυσι έπεφτε χοντρή μάσα...ενώ φέτος τα περιθώρια στένεψαν αφού κανένας δεν αγοράζει πετρέλαιο, όλοι τη παλεύουν με σομπίτσες υγραερίου που έχουν γίνει και πάλι ανάρπαστες, τζάκια και ....θερμάστρες αλογόνου!!

Τελικά έχει ο καιρός γυρίσματα.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 61 επισκέπτες