Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ψεκασμός Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 21:23

astragjtg έγραψε:Η βενζινη δεν μετατρέπεται σε ''κολα'' με το περασμα του χρονου, απλα χανει τις ιδιοτητες της.
Κατι αλλο του ειχαν βαλει στο ρεζερβουαρ αντι για βενζινη ή ( το πιο πιθανο) αυτο που ειδε ηταν τα υπολείμματα του καυσιμου στο ντεποζιτο μετα απο τοσα χρονια κατοχης του ι.χ.

πολλες φορες η πολυκαιρισμενη βενζινη γινετε κολα και μυριζει πολυ ασχημα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 10:46

IoannisDosis έγραψε:Ο κινητήρας βρίσκεται στις black lists σε αλλά μοντέλα που τον φοράνε (Toyota aygo, Citroen c1, Peugeot 107) οπότε έχω ζητήσει να ληφθεί υπόψιν απο τον εγκαταστατη καταρχάς η αξιοπιστία. Δεν με πειράζει να καίει και λίγο βενζίνη, άλλωστε και με τη βενζίνη είναι οικονομικό. Παρ´ όλα αυτά ρώτησα για να μου πει κάποιος που γνωρίζει αν η βενζίνη που καίει είναι υπερβολική.

Μπορεις να κανεις τον υπολογισμο και μονος σου.
Αφου εκαψες 10ευρ =περιπου 6λιτ βεζινη πρεπει να εκαψες και περιπου 55λιτρ υγραεριο για να εχεις καταναλωση βενζινης 10%.Αν εχεις καταναλωσει λιγοτερο υγραεριο,αναλογα ανεβαινει και το ποσοστο της βενζινης.
Εαν το ποσοστο σε ικανοποιει τοτε εισαι ενταξει.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 12:24

hlias έγραψε:
astragjtg έγραψε:Η βενζινη δεν μετατρέπεται σε ''κολα'' με το περασμα του χρονου, απλα χανει τις ιδιοτητες της.
Κατι αλλο του ειχαν βαλει στο ρεζερβουαρ αντι για βενζινη ή ( το πιο πιθανο) αυτο που ειδε ηταν τα υπολείμματα του καυσιμου στο ντεποζιτο μετα απο τοσα χρονια κατοχης του ι.χ.

Πολλες φορες η πολυκαιρισμενη βενζινη γινετε κολα και μυριζει πολυ ασχημα.

Αυτο ισως γινεται απο τα προσθετα που βαζουν καποιες εταιριες σε συνδιασμο με λαδια και ποιος ξερει τι αλλο εχει η δεξαμενη του πρατηριου που ολα αυτα μεταφερονται στο ντεποζιτο και αν μεινουν εκει πολυ καιρο...οχι μονο κολα θα γινει αλλα στοκος...
Παντος σε μικρο, καθαρο μπετονι που ειχα βενζινη για το μηχανακι, χρονια ολοκληρα μετα δεν παρουσιασε τιποτα τετοιο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό macmac » Τρί 06 Νοέμ, 2012 11:59

Η βενζίνη είναι βενζίνη κύριοι.
Δεν αλλάζουν οι ιδιότητές της.
Καύσιμο είναι και μάλιστα από τα καθαρότερα υγρά καύσιμα..
Αν δεν χρησιμοποιηθεί εξατμίζεται αφήνοντας πίσω ως κατάλοιπα όλα τα πρόσθετα που διϋληστήριο και βενζινάδικο έχουν προσθέσει.
Οτιδήποτε μένει μέσα στο ντεπόζιτο μετά από καιρό και αφού η βενζίνη (όλη ή μέρος αυτής) έχει εξατμιστεί, είναι τα πρόσθετα.
Άρα η καλύτερη κίνησή μας είναι να βάζουμε βενζίνες χωρίς πρόσθετα, όσο το δυνατόν καθαρότερες και ανόθευτες.
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τρί 06 Νοέμ, 2012 12:13

Άσχετο με τη συζήτηση, αλλά δεν κρατήθηκα.

Τυχαίο ότι ένα βράδυ όταν έμεινε το αυτοκίνητο του πεθερού μου μέσα στην Ελευσίνα, από βενζίνη, όλα τα βενζινάδικα στην περιφέρεια της Ελευσίνας και της γέφυρας του Ασπρόπυργου (τα γνωστά ξέρετε), αρνήθηκαν να δώσουν βενζίνη σε πλαστικό δοχείο;
Ο κανονισμός λέει δεν το επιτρέπει!

Ο κανονισμός ή το συμφέρον τους συμπληρώνω, για τυχόν νοθεία σε αντλίες και περιεχόμενο!
Ξέρετε νομικά αλλιώς είναι να μιλήσεις επί του ντεπόζιτου και αλλιώς επί ενός πλαστικού καθαρού δοχείου το οποίο δεν έχει κατακάθια και μετρά επακριβώς τον όγκο...με πιάνετε, έτσι;
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσίευσηαπό StiloLpg » Τρί 06 Νοέμ, 2012 13:40

macmac έγραψε:Η βενζίνη είναι βενζίνη κύριοι.
Δεν αλλάζουν οι ιδιότητές της.
Καύσιμο είναι και μάλιστα από τα καθαρότερα υγρά καύσιμα..
Αν δεν χρησιμοποιηθεί εξατμίζεται αφήνοντας πίσω ως κατάλοιπα όλα τα πρόσθετα που διϋληστήριο και βενζινάδικο έχουν προσθέσει.
Οτιδήποτε μένει μέσα στο ντεπόζιτο μετά από καιρό και αφού η βενζίνη (όλη ή μέρος αυτής) έχει εξατμιστεί, είναι τα πρόσθετα.
Άρα η καλύτερη κίνησή μας είναι να βάζουμε βενζίνες χωρίς πρόσθετα, όσο το δυνατόν καθαρότερες και ανόθευτες.

Άμα βρείς πουθενά τη βενζίνη που περιγράφεις , δίχως τίς "κατάλληλες" περιποιήσεις απο τους "ειδικούς" , εγώ θα κάτσω να με ...χ@σει όλη η Ελλάδα...( με το συμπάθειο κιόλας )...
StiloLpg

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 06 Νοέμ, 2012 14:22

lancialybra έγραψε:Άσχετο με τη συζήτηση, αλλά δεν κρατήθηκα.

Τυχαίο ότι ένα βράδυ όταν έμεινε το αυτοκίνητο του πεθερού μου μέσα στην Ελευσίνα, από βενζίνη, όλα τα βενζινάδικα στην περιφέρεια της Ελευσίνας και της γέφυρας του Ασπρόπυργου (τα γνωστά ξέρετε), αρνήθηκαν να δώσουν βενζίνη σε πλαστικό δοχείο;
Ο κανονισμός λέει δεν το επιτρέπει!

Ο κανονισμός ή το συμφέρον τους συμπληρώνω, για τυχόν νοθεία σε αντλίες και περιεχόμενο!
Ξέρετε νομικά αλλιώς είναι να μιλήσεις επί του ντεπόζιτου και αλλιώς επί ενός πλαστικού καθαρού δοχείου το οποίο δεν έχει κατακάθια και μετρά επακριβώς τον όγκο...με πιάνετε, έτσι;

σωστα εφαρμοσαν τον νομο που λεει οτι η μεταφορα καυσιμων πρεπει να γινετε μονο απο μεταλικα ή πλαστικα πιστοποιημενα δοχεια μεταφορας καυσιμων.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τρί 06 Νοέμ, 2012 15:38

Αμ δε Ηλία, δεν αρνήθηκαν υπό αυτή τη σκέψη.

Και καλά να το δεχθώ από τον αλλοδαπό υπάλληλο, που μου έλεγε "το αφεντικό δεν αφήνει...", αλλά και από τους άλλους που είχαν είτε νυχτερινό φύλακα (πρατήριο που βάζεις βενζίνη, χωρίς προσωπικό, με αντλία που δίνει με μετρητά), είτε ακόμη και εκείνα που είχαν έλληνες υπαλλήλους, κανείς δεν μου αρνήθηκε γιατί το πλαστικό δεν ήταν εγκεκριμένο για μεταφορά καυσίμου, αλλά επί λέξη "χύμα σε δοχείο δεν δίνουμε, απαγορεύεται".
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 06 Νοέμ, 2012 23:08

hlias έγραψε:σωστα εφαρμοσαν τον νομο που λεει οτι η μεταφορα καυσιμων πρεπει να γινετε μονο απο μεταλικα ή πλαστικα πιστοποιημενα δοχεια μεταφορας καυσιμων.

Κι εγώ αυτό πιστεύω

lancialybra έγραψε:Αμ δε Ηλία, δεν αρνήθηκαν υπό αυτή τη σκέψη.

Και καλά να το δεχθώ από τον αλλοδαπό υπάλληλο, που μου έλεγε "το αφεντικό δεν αφήνει...", αλλά και από τους άλλους που είχαν είτε νυχτερινό φύλακα (πρατήριο που βάζεις βενζίνη, χωρίς προσωπικό, με αντλία που δίνει με μετρητά), είτε ακόμη και εκείνα που είχαν έλληνες υπαλλήλους, κανείς δεν μου αρνήθηκε γιατί το πλαστικό δεν ήταν εγκεκριμένο για μεταφορά καυσίμου, αλλά επί λέξη "χύμα σε δοχείο δεν δίνουμε, απαγορεύεται".

Αν πιστεύεις κάτι άλλο πάρε ένα πιστοποιημένο μπετόνι, ή ένα ρεζερβουάρ από εξωλέμβια και δεν πιστεύω να σου αρνηθούν. Είναι παράνομο μετά. Στο πλαστικό μπετόνι έχουν το δίκιο με το μέρος τους (άσχετα με το γιατί πραγματικά γίνετε. )
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 08 Νοέμ, 2012 17:18

εχω ενα σύστημα brc σε hyundai accent 2005 1341cc 86hp λογικά είναι το sequent 24, η ερώτηση μου είναι.
οι ρυθμίσεις που κάνει ο εγκαταστατης πχ ψεκασμος βενζίνη στις X στροφες, ψεκασμος σε X φορτιο, χάνονται αν βγάλεις την μπαταρία του αυτοκινήτου? δηλαδή επανέρχονται σε κάποιες default ρυθμίσεις ή διατηρούνται οι ρυθμίσεις του καθε εγκατάστατη στη μνήμη?
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες