Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Παρ 12 Οκτ, 2012 18:37

εκει που κανεις service.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό StiloLpg » Παρ 19 Οκτ, 2012 14:58

Φίλοι γειά σας...

...έχω Fiat Stilo 1,6 και κινούμαι με Lpg από τον Μάιο του 2011.../..αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα , δλδ όταν είναι κρύος ο κινητήρας , δεν παίρνει εύκολα μπροστά , μπουκώνει όταν πας να ανεβάσεις στροφές , σκάει απο την εξάτμιση κλπ. κλπ. ...όλα αυτά μέχρι να ζεσταθεί λίγο...1 η 2 λεπτά περίπου../..μόλις ζεσταθεί κεντάει...κανένα απολύτως πρόβλημα../..έχω δοκιμάσει και αλλάξει τα πάντα..δεν γίνεται τίποτα../..πιστεύω ότι λύση δεν έχει βρεθεί , ότι είναι χαρακτηριστικό των εκ των υστέρων τροποποιηθέντων υγραεριοκίνητων../..προσωπικά το συνήθισα , το ζεσταίνω λίγο και έχει πάψει να με ενοχλεί../..πιστεύω ότι όσοι συνεχίζεται να το ψάχνεται , θα χαλάτε χρήμα άδικα...λύση δεν θα βρείτε παιδιά....

υ/γ...ξέχασα να σας αναφέρω ότι τα εν λόγω συμπτώματα , τα κάνει μόνο στην βενζίνα όταν είναι τελείως κρύο , συνήθως το πρωί../..μόλις μπεί στο αέριο , σκίζει...

φιλικά ,
StiloLpg
StiloLpg

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 19 Οκτ, 2012 17:24

Φίλε απάντησα εδώ
viewtopic.php?f=3&t=813&start=60#p23802
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Δημοσίευσηαπό nikpro13 » Δευτ 22 Οκτ, 2012 13:34

ALMAN έγραψε:
LPGas έγραψε:Το πρόβλημα στο εμφάνισε από την πρώτη στιγμή που έβαλες υγραέριο ή στο εμφάνισε μετά από καιρό?

Μου το παρουσιασε τωρα τελευταια.Το γκαζι το εχω βαλει εδω και 1,5 χρονο.Το προβλημα το εχω οταν ειναι κρυο το αμαξι και μονο οταν ειναι στην βενζινη.Μετα απο λιγο που ζεστενετε ακομα και αν δεν εχει προλαβει να γυρισει στο γκαζι το προβλημα εξαφανιζετε.

καλημερα παιδια. εχω προβληματα οταν ειναι κρυο το αμαξι και μονο στην βενζινα.οταν μπαει το αεριο ολλα καλα.δηλαδη οταν ειναι κρυο αναμεσα απο 1000 κ 2000στροφες κανει ενα βυθισμα και μετα νεταρι αυξανοντας τις στροφες μεχρι να φτασει 2000.οταν ζεσταθει το κανει ελαχιστα παλι στο ιδιο πλαισιο στροφων.το αμαξι ειναι μοντεο 1,8. αν εχει καποιος καμια ιδεα!
nikpro13

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 22 Οκτ, 2012 21:25

Οπως εχει αναφερει κι αλλος σε προηγουμενες συζητησεις το προβλημα παρουσιαζεται γιατι για καποιον λογο συνυπαρχουν και τα δυο καυσιμα.
Λεω καποιον λογο γιατι μπορει να συμβαινουν διαφορα παραξενα οχι ομως και αλυτα.
Να χανουν τα μπεκ της βενζινης η του υγραεριου.
Λαθος ρυθμισεις του εγκαταστατη να επιτρεπουν την συνυπαρξη.
Ο πνευμονας σε σημειο ψηλοτερο απο αυτο του ανωτερου σημειου του ψυγειου(οσο παραξενο και να ακουγεται μπορει να βγαλει προβλημα).
Για καποιον λογο οταν σβησαμε το αυτοκινητο το υγραεριο να ηταν μερικως αεριοποιημενο και αεριοποιηση η η μειωση πιεσης (οπως θελετε πεστε το)να γινεται στον θαλαμο καυσης με την βοηθεια της θερμοκρασιας της εκρηξης της βενζινης.
Οπως και να εχει ο εγκαταστατης, μπορει και πρεπει να μπορει να αντιληφθει τον λογο και να επαναφερει την σωστη λειτουργια.
Καπως ετσι θα εξαφανιστουν οι ασχετοι εγκαταστατες απο την αγορα(γιατι θα ασχολουνται 2 μερες για να λυσουν ενα προβληματακι).Οταν λεω ασχετοι εγκαταστατες δεν εννοω αυτους που εχουν αδεια η δεν εχουν,αλλα αυτους που δεν εμαθαν γιατι ντρεπονται να ρωτησουν η να διαβασουν κατι παραπανω.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό StiloLpg » Τρί 23 Οκτ, 2012 14:30

BOURTZI έγραψε:Οπως εχει αναφερει κι αλλος σε προηγουμενες συζητησεις το προβλημα παρουσιαζεται γιατι για καποιον λογο συνυπαρχουν και τα δυο καυσιμα.
Λεω καποιον λογο γιατι μπορει να συμβαινουν διαφορα παραξενα οχι ομως και αλυτα.
Να χανουν τα μπεκ της βενζινης η του υγραεριου.
Λαθος ρυθμισεις του εγκαταστατη να επιτρεπουν την συνυπαρξη.
Ο πνευμονας σε σημειο ψηλοτερο απο αυτο του ανωτερου σημειου του ψυγειου(οσο παραξενο και να ακουγεται μπορει να βγαλει προβλημα).
Για καποιον λογο οταν σβησαμε το αυτοκινητο το υγραεριο να ηταν μερικως αεριοποιημενο και αεριοποιηση η η μειωση πιεσης (οπως θελετε πεστε το)να γινεται στον θαλαμο καυσης με την βοηθεια της θερμοκρασιας της εκρηξης της βενζινης.
Οπως και να εχει ο εγκαταστατης, μπορει και πρεπει να μπορει να αντιληφθει τον λογο και να επαναφερει την σωστη λειτουργια.
Καπως ετσι θα εξαφανιστουν οι ασχετοι εγκαταστατες απο την αγορα(γιατι θα ασχολουνται 2 μερες για να λυσουν ενα προβληματακι).Οταν λεω ασχετοι εγκαταστατες δεν εννοω αυτους που εχουν αδεια η δεν εχουν,αλλα αυτους που δεν εμαθαν γιατι ντρεπονται να ρωτησουν η να διαβασουν κατι παραπανω.

...φίλε μου σωστά αυτά που λές παραπάνω , αλλά για να λυθεί το πρόβλημα όταν σου παρουσιαστεί , θα κάνεις καμιά...τρακοσαριά επισκέψεις στον εγκαταστάτη...θα ξοδέψεις τα μαλιοκέφαλα σου...θα στερηθείς το αυτοκίνητο σου...θα σου σπάσουν τα νεύρα...θα πλακωθείς στις μπουνιές στο τέλος...και πολλά θα θα θα θα...τέρμα και τελείωσε...εκ των υστέρων τοποθέτηση , σημαίνει προβλήματα που δυστυχώς κανένας δεν τα λέει πριν την εγκατάσταση../..μασάμε την καραμέλα της οικονομίας ( που όντως είναι σημαντική ) και δεν ψάχνουμε.../..προσωπικά , δεν ψάχνω άλλο..το αφήνω λιγάκι παραπάνω να ζεσταθεί και μετά όλα καλά../..πάντως οφείλεις να παραδεχτείς , ότι τα προβλήματα απο την υγραεριοκίνηση , είναι άπειρα φίλε μου....
StiloLpg

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 23 Οκτ, 2012 15:24

...φίλε μου σωστά αυτά που λές παραπάνω , αλλά για να λυθεί το πρόβλημα όταν σου παρουσιαστεί , θα κάνεις καμιά...τρακοσαριά επισκέψεις στον εγκαταστάτη...θα ξοδέψεις τα μαλιοκέφαλα σου...θα στερηθείς το αυτοκίνητο σου...θα σου σπάσουν τα νεύρα...θα πλακωθείς στις μπουνιές στο τέλος...και πολλά θα θα θα θα...τέρμα και τελείωσε...εκ των υστέρων τοποθέτηση , σημαίνει προβλήματα που δυστυχώς κανένας δεν τα λέει πριν την εγκατάσταση../..μασάμε την καραμέλα της οικονομίας ( που όντως είναι σημαντική ) και δεν ψάχνουμε.../..προσωπικά , δεν ψάχνω άλλο..το αφήνω λιγάκι παραπάνω να ζεσταθεί και μετά όλα καλά../..πάντως οφείλεις να παραδεχτείς , ότι τα προβλήματα απο την υγραεριοκίνηση , είναι άπειρα φίλε μου....[/quote]

γι αυτον τον λογο ο εγκαταστατης και η χρονικη διαρκεια της εγκαταστασης, ειναι ενα παρα πολυ σημαντικο κομματι της επιτυχιας μιας μετατροπης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό xasomeris » Τετ 31 Οκτ, 2012 10:55

Καλημέρα και από μένα. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζει και το δικό μου αυτοκίνητο, Jimny 07 με σύστημα AG centrum με πνεύμονα και μπεκιέρα valtek. Το αμάξιο έχει 90.000 χλμ τα 10.000 με υγραέριο. Όταν το βάζω μπρος το πρωί και πατήσω το γκάζι δυσκολεύεται να ανεβάσει στροφές. Μια μέρα που πήγα να το βγάλω απο το γκαράζ έτσι κρύο και μόλις το είχα βάλει μπροστά, ένας φίλος μου είδε μαύρο καπνό να βγαίνει στγμιαία απο την εξάτμιση. Μετά απο ένα λεπτό αν αφήσω τον κινητήρα να ζεσταθεί το πρόβλημα σταματάει. Όλα αυτα όταν λειτουργεί με βενζίνη.

Είχα κάποια θεματάκια εξαρχής με την τοποθέτηση υγραερίου, κάποια κομπιάσματα χαμηλά 1000-2000 στροφές(μόνο με υγραέριο) και αφού αλλάξαμε και τους 2 πολλαπλασιαστές το αμάξι έστρωσε. Πριν λίγο καιρό άρχισαν τα ίδια κομπιάσματα και μάλλιστα μερικα σκασίματα(πάλι μόνο με υγραέριο). Ο εγκαταστάτης ο οποίος είναι και φίλος έβγαλε την μπεκίερα την μέτρησε, σετάραμε τον εγκέφαλο πάλι απο την αρχή αφού μου άλλαξε πίεση στον πνεύμονα, πάλι τα ίδια. Καθοδόν και με το pc καρφωμένο στον εγκέφαλο υγραερίου, διαπίστωσε ότι όταν γυρνούσε τον τέταρτο κύλινδρο σε βενζίνη και άφηνε τους άλλους 3 σε υγραέριο το πρόβλημα λινόταν. Αλλάξαμε για 2η φορά πολλαπλασιαστή στον συγκεκριμένο κύλινδρο και το πρόβλημα προς το παρόν λύθηκε. Δεν ξέρω βέβαια για πόσο και τι άλλο μπορεί να φταίει.

Δεν ξέρω αν συνδέονται τα δύο προβλήματα απλά τα ανεφέρω.
xasomeris

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 31 Οκτ, 2012 20:43

τελικα κάνεις δεν βρήκε λύση ε?
εγω μετα απο 6 μηνες το άφησα παλι στον εγκατάσταση να το κοιταξει. υο καλοκαίρι ειχε διορθωθεί λίγο το πρόβλημα οταν φουλαρα το ντεπόζιτο της βενζίνης δε ρεταρε αλλα είχε μπουκωματα στο ξεκίνημα αλλα τον τελευταίο μήνα αρχισε παλι τα ίδια και σε χειρότερο βαθμό! πολύ ρεταρισμα και στο ξεκίνημα σέρνεται! το αστείο είναι οτι εβγα μια φορά την μπαταρία το δουλεψα 70χλμ με βενζίνη και το επόμενο πρωι παλι ειχε ενα μικρο ρεταρισμα και λιγο μπουκωματα. σε πολθ μικρότερο βαθμό απο αυτον που έφτασε τελευταία! έπρεπε να το παω έτσι συο συνεργείο κακως επαιξα με την μπαταρία!
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gioadam » Πέμ 01 Νοέμ, 2012 23:21

giorgos3924 έγραψε:τελικα κάνεις δεν βρήκε λύση ε?
εγω μετα απο 6 μηνες το άφησα παλι στον εγκατάσταση να το κοιταξει. υο καλοκαίρι ειχε διορθωθεί λίγο το πρόβλημα οταν φουλαρα το ντεπόζιτο της βενζίνης δε ρεταρε αλλα είχε μπουκωματα στο ξεκίνημα αλλα τον τελευταίο μήνα αρχισε παλι τα ίδια και σε χειρότερο βαθμό! πολύ ρεταρισμα και στο ξεκίνημα σέρνεται! το αστείο είναι οτι εβγα μια φορά την μπαταρία το δουλεψα 70χλμ με βενζίνη και το επόμενο πρωι παλι ειχε ενα μικρο ρεταρισμα και λιγο μπουκωματα. σε πολθ μικρότερο βαθμό απο αυτον που έφτασε τελευταία! έπρεπε να το παω έτσι συο συνεργείο κακως επαιξα με την μπαταρία!

Φίλε giorgos3924, αν σε φέρει ο δρόμος από τη Λάρισα κερνάω τσιπουρομεζέ!!!
Εδώ και δύο μέρες το αυτοκίνητο δουλεύει και πάλι ρολόι. Ούτε μπουκώματα, ούτε σκασίματα, ούτε δυσκολία στην εκκίνηση, ούτε κρατήματα στο γκάζι όταν δουλεύει με βενζίνη! Πώς; Κάνοντας reset στον ECU και setάρισμα, ακολουθώντας όμως επακριβώς τις οδηγίες που αναφέρονται στο link που εσύ παρέθεσες. Φοβάμαι δυστυχώς ότι (όπως προκύπτει από την περιγραφή που παραθέτεις), δεν ακολούθησες επ΄ακριβώς τις οδηγίες όπως αυτές δίδονται στο ξενόγλωσσο forum. (http://www.hyundai-forums.com/154-scoup ... e-c-u.html)
Η όλη διαδικασία λοιπόν, αρχίζει με τον κινητήρα ζεστό, στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας. Ακολουθεί η απομάκρυνση του αρνητικού πόλου για 5΄ (10΄το άφησα εγώ). Κατόπιν, κράτημα του πεντάλ του φρένου πατημένο για 20΄΄. Επανατοποθέτηση του πόλου της μπαταρίας και εκκίνηση του κινητήρα πριν προλάβει να κρυώσει άλλο. Και τελικά, άμεσο ξεκίνημα για τη βόλτα των τουλάχιστον 30΄που θα σετάρει τον εγκέφαλο στις δικές σου οδηγικές συνθήκες και συνήθειες. Όλα αυτά φυσικά, μόνο σε λειτουργία βενζίνης.
Και να φανταστείς ότι το δικό μου αυτοκίνητο δεν είναι HYUNDAI. Είναι FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 αλλά φαίνεται ότι η διαδικασία είναι η ίδια.
Έκανα όλα αυτά πριν από δύο μέρες και οδήγησα μόνο με βενζίνη την πρώτη μέρα χωρίς να αγγίξω το κουμπί της υγραεριοκίνησης, ώστε να είμαι σίγουρος στο πρωινό ξεκίνημα της επόμενης μέρας ότι δεν θα παρενέβαινε ο παράλληλος εγκέφαλος στην χαρτογράφηση της ECU.
Την επόμενη μέρα, ξεκινώντας θαυμάσια με βενζίνη, το γύρισα σε αέριο ώστε να δώ το πρωί της μεθεπόμενης, άν έχει χαλάσει το σετάρισμα. Έ λοιπόν μέχρι σήμερα, τρίτη μέρα, τα προβλήματα εξαφανίστηκαν εντελώς!!!
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσω...
gioadam

Δημοσιευσεις: 22

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 57 επισκέπτες