Λοιπόν η συνέχεια,
Αλλάχτηκε ο αισθητήρας και το διαγράψαμε τις βλάβες και δεν κατέγραψε ξανά τίποτα οπότε θεωρώ ότι η αλλαγή καλώς έγινε για την περίπτωση μου αν και στην ουσία δεν βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα. Ο μηχανικός το είχε αρκετή ώρα στο διαγνωστικό και κοίταξε πάρα πολλές παραμέτρους και έκρινε ότι μάλλον κάτι τρέχει με την τροφοδοσία. Μετρήσαμε την πίεση της βενζίνης με ένα όργναο και τελικά δεν κρατούσε πίεση αν το σβήσεις από την αντεπίστροφη βαλβίδα. Φαινότανε πολύ έντονα στο όργανο ότι χάνει, Η διάγνωση είναι ή η αντεπίστροφη βαλβίδα ή η αντλία. Ελπίζω το πρώτο γιατί η τρόμπα πάει αρκετά €.
Από εδώ
viewtopic.php?f=3&t=1361&start=10ahilleas έγραψε:το προβλημα οταν δεν περνει με την πρωτη εχει να κανει με την αντλια βενζινης,η οποια εχει ενσωματωμενη πανω της μια βαλβιδα αντεπιστρωφης για να μην γυριζει η βενζινη πισω και αδειαζει το κυκλωμα.αυτη η βαλβιδα χαλαει λογω οτι οταν δουλευει το συστημα συνηθως εχει σταθερη πιεση απο 2.5 εως 3.0 bar ενω οταν η αντλια δουλευει χωρις να ψεκαζει ανεβενει η πιεση αλλο 0.5 bar παραπανω με αποτελεσμα να εχει μικρη διαροη προς το ρεζερβουαρ με αποτελεσμα να χρειαζετε δυο και τρεις φορες να πατησουμε μιζα μεχρι να σηκωσει πιεση το κυκλωμα (οπως οταν αλλαζουμε φιλτρο βενζινης).το προβλημα λυνετε με τοποθετηση extra βαλβιδα αντεπιστροφης στο κυκλωμα οσο πιο κοντα στο ρεζερβουαρ.
Θα το δοκιμάσουμε την Τρίτη που έχω ραντεβού και θα καθαρίσουμε και τα μπεκ για να λύσουμε το πρόβλημα μετά την εκκίνηση (άτσαλο δούλεμα), αλλά πιστεύω ότι έχουμε βρει την λύση. Επίσης ο γάτος ο μηχανικός βρήκε και ένα κλασικό πρόβλημα για το αυτοκίνητο μου όπως μου είπε και αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα. Είχε βουλώσει το φίλτρο κάνιστρου βενζίνης και δεν μπορούσε να ρουφήξει αέρα το ρεζερβουάρ της βενζίνης με αποτέλεσμα του ρεζερβουάρ να έχει "μπει" είχε παραμορφωθεί ρουφηχτει προς τα μέσα να μπορώ να το περιγράψω σωστά. Το καθάρισε και επανήλθε
Με αφορμή όλο αυτό το συνδυάζω με τις αντλίες βενζίνης που σε πολλούς καίγονται και σκέφτομαι. Αν αυτή η βαλβίδα είναι κάτι κοινό να χαλάει ίσως λόγω του ότι κρατάει συνέχεια πίεση, μήπως μετά από αυτό δουλεύει υπερωρίες η αντλία για να διατηρήσει την πίεση και καίγεται;;; και δεν φταίει τελικά η ελλιπής ψύξη;