από minotauros04 » Δευτ 15 Οκτ, 2012 17:49
Καλησπέρα.
Πριν 6 μηνες περιπου εγκατεστησα στο ford s max 2000 cc αυτοκινητο μου ενα συστημα που απο οτι ειχα διαβασει και εγω προσεφερε πολλα στην τιμη των 1250 ευρω.
Το αυτοκινητο απο την αρχη συνεργαστηκε αψογα με την υγραεριοκινηση της brc, δεν μου αναψε λαμπακια, μονο καποια στιγμη οταν το εβαζα μπροστα εβλεπα οτι δεν κρατουσε σταθερο ρελαντι.Μη φανταστειται κατι φοβερο αλλα παρολα αυτα ηταν κατι.
Αυτονομια του συστηματος,Με ενα γεμισμα 56 λιτρων υγραεριου στην 70 δεξαμενη , ειδα αυτονομια 600 χιλιομετρων , παντα στις ιδιες συνθηκες κινησης και παντα γεμιζοντας απο το ιδιο παντα πρατηριο.
Πολυ καλη αυτονομια για ενα αυτοκινητο 2000 κυβικων σκεφτηκα..
Οταν καποια στιγμη το πρωι το αυτοκινητο δεν ξεκινουσε καλα και ηδη εχοντας συμπληρωσει τα χιλιομετρα που ελεγε ο εγκαταστατης για τον πρωτο ελεγχο του συστηματος , τον επισκεφθηκα , του εθεσα το προβλημα και απο εκει και περα ξεκινησε μια σειρα επισκεψεων σε αυτον με τις εξης ενεργειες απο την πλευρα του.
Η σειρα σε μερικα σημεια ισως να μην ειναι η σωστη γιατι και εγω εχω μπερδευτει.
*προγραμματισμος για 2 η 3 φορες του εγκεφαλου του συστηματος
*αλλαγη των μπεκ καποια στιγμη στην αρχη γιατι ισως κατα την γνωμη του η κακη πρωινη εκκινηση να οφειλεται στο οτι υγραεριο απο τα μπεκ το πρωι να μπαινει στον θαλαμο καυσης και ενω το πρωι το αυτοκινητο ξεκιναει αποκλειστικα με βενζινη να υπαρχει μεσα υγραεριο και αυτο να προκαλει το ασχημο ξεκινημα.
Με την αλλαγη των μπεκ την πρωτη φορα το προβλημα δεν διορθωθηκε και η αυτονομια των 600 χλμ που εβλεπα για περιπου 4000 χλμ χρησεως του αυτοκινητου εγινε 400 με το ζορι.
ΔΗΛΑΔΗ εχασα απο καθε γεμισμα 200 χλμ.
*το ξαναπηγα εκει, εκανε ξανα προγραμματισμο και ενημερωση του εγκεφαλου του υγραεριου, ξανα εφυγα, ξαναγεμισα μια και δυο φορες , ειδα οτι δεν βελτιωθηκε η αυτονομια του, το πρωι παλι τα ιδια με την εκκινηση, ξανα εκει, δευτερη αλλαγη των μπεκ....
*το προβλημα δεν διορθωθηκε ξανα, πηγα παλι εκει, αλλαξε τον τροπο συνδεσεως ενος καλωδιου με τον πολλαπλασιαστη(?)με κατι αλλο, δεν θυμαμαι τι ειπε.
Αποτελεσμα απο ολα αυτα,Το οχι σταθερο ρελαντι του κινητηρα βελτιωθηκε, ο κινητηρας δουλευε πολυ καλυτερα απο την αρχη, αλλα το πρωινο ξεκινημα παρεμεινε προβλημα.
*ξανα εκει, δεν θυμαμαι τι ξαναεκανε και καποια στιγμη πηγα και αφησα το αυτοκινητο.
Να σημειωσω οτι το συνεργειο και ο υπευθυνος ηταν και ειναι απολυτα συνεργασιμος, απολυτα επαγγελματιας, ουδεποτε εδειξε να δυσανασχετει με τις συνεχεις επισκεψεις μου και μαλιστα μετα απο δικη μου βεβαια προταση μου ενοικιασε ενα αυτοκινητο για να μετακινουμε , με δικα του εξοδα.
Η ιστορια ακομα δεν τελειωσε,
Αλλαξε , μπεκ 2 φορες, αλλαξε καλωδιοσεις , αλλαξε τον πνευμονα, αλλαξε λεει τα παντα.
Πριν το παω σε αυτον πηγα στη ford βροχιδης -χατζης στη θεσσαλονικη, εκανα ενα μικρο service, τους ειπα για το προβλημα , κανανε διαγνωστικο ελεγχο στο αυτοκινητο και δεν βρεθηκε τιποτα κακο.
Μαλιστα τους ειπα να αλλαξουνε και τους αναφλεκτηρες και μου ειπανε οτι ειναι σε πολυ καλη κατασταση ακομα..
Συνεχεια...
Καποια στιγμη με καλει ο εγκαταστατης της brc και μου λεει μεσα στην χαρα οτι βρεθηκε το προβλημα, ειναι οι αναφλεκτηρες που δεν ειναι συμβατοι με τον κινητηρα.
Του λεω εγω την ιστορια που σας ειπα παραπανω με το συνεργειο της ford.
Ειχα μεσα στο ντουπαλακι καινουργιους αναφλεκτηρες, τους εκανε και αυτος ελεγχο οτι ειναι οι σωστοι και εγω εφυγα γιατι ο κινητηρας ηταν ζεστος και δεν μπορουσε να τους αλλαξει εκεινη την στιγμη, εγω δεν ειχα χρονο να περιμενω τοτε,,,
Την αλλη μερα με καλει και να μην λεω πολλα (και αλλο)το προβλημα δεν λυθηκε.
Και τελος να σας πω για το πρωινο ξεκινημα.
Το βαζω μπροστα κανονικα, παω να πατησω γκαζι και το αυτοκινητο βηχει, κανει διακοπες και τελικα αν πατησω γκαζι ακομα λιγο σβυνει, Αν δεν σβυσει απο την εξατιμιση βγαινουνε πολλα καυσαερια.
Η πλακα ειναι οτι οταν παρει μπροστα το πρωι , παω καπου , σβυσω και ξαναβαλω ,ολα καλα,,
Τελευταία επεξεργασία από
minotauros04 και Τρί 16 Οκτ, 2012 16:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά