Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό s2gr » Κυρ 30 Σεπ, 2012 20:47

dathens έγραψε:
s2gr έγραψε:Γεια σας , δυο ερώτησεις προς όλους τους τουρμπατους του Forum:
1) τελικά πόσοι εχουν βάλει υγρού ψεκασμού χωρίς πνευμονα σε ΜΗ αμεσου ψεκασμού κινητήρες και τις εντυπώσεις τους?
2) όσοι χρησιμοποιούν πνευμονα με τι πίεσεις δουλευει η τουρμπίνα τους και με τι ο πνευμονας?

Επίσης εαν κάποιος εχει κατι να προτείνει-βοηθήσει μπορει να μπει εδώ : http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=28&t=1470
Ευχαριστώ

Το 90 -95 % των τουρμπατων ειναι με αέριο ψεκασμο δεν έχει σχέση ειναι να μπορει το κιτ να ανταπεξέλθει στην υποδυναμη του αυτοκινήτου !!

Μου φένεται ποιο λογικό και ποιο απλό το υγρού ψεκασμού μίας και :
1)δεν βάζεις παράλληλο εγκέφαλο
2)και η βενζίνη σε υγρή μορφή ψεκάζεται
3)δεν χρειάζεται να αλλάζεις σε βενζίνη πάνω απο κάποιες στροφές, ξεκινάς με υγραέριο αμέσως
4)περιορίζεις το ανθρώπινο σφάλμα έχοντας λιγότερες παραμέτρους να ρυθμίσεις
Εάν τα λέω λάθος παρακαλώ διορθώστε με .
Πίστευε και μη , Ερεύνα...
s2gr

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:08

Για μένα σωστά τα λές!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 01 Οκτ, 2012 09:24

Αυτό με το μη παράλληλο εγκέφαλο πως γίνετε ; Πως κάνει στοπ στα μπεκ της βενζίνης για να δουλέψει το αέριο και πως μετα κάνει στοπ στα μπεκ του αερίου να δουλέψει βενζίνη ; Γιατι τότε θέλει βενζίνη για να πάρει μπροστα ; Δουλεύει όπως τα παλια καρπυρατερ με διακόπτη on -off ? άνοιξε ηλεκτροβάνα κλεισε αντλία βενζίνης ; Γιατι κάπου είδα οτι υπάρχει εγκέφαλος παράλληλος !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 01 Οκτ, 2012 20:15

dathens έγραψε:Αυτό με το μη παράλληλο εγκέφαλο πως γίνετε ; Πως κάνει στοπ στα μπεκ της βενζίνης για να δουλέψει το αέριο και πως μετα κάνει στοπ στα μπεκ του αερίου να δουλέψει βενζίνη ; Γιατι τότε θέλει βενζίνη για να πάρει μπροστα ; Δουλεύει όπως τα παλια καρπυρατερ με διακόπτη on -off ? άνοιξε ηλεκτροβάνα κλεισε αντλία βενζίνης ; Γιατι κάπου είδα οτι υπάρχει εγκέφαλος παράλληλος !!

Oταν με το καλο βαλεις το συστημα της υπογραφης σου θα καταλαβεις και πως δουλευει ο υγρος.βαριεμαι να επαναλαμβανω τα ιδια :think: :think: :think:

Υ.Γ S2gr να προσθεσω και το νουμερο 5.δεν περνεις ποτε μοτερ στο χερι
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 02 Οκτ, 2012 09:40

chrisd έγραψε:
dathens έγραψε:Αυτό με το μη παράλληλο εγκέφαλο πως γίνετε ; Πως κάνει στοπ στα μπεκ της βενζίνης για να δουλέψει το αέριο και πως μετα κάνει στοπ στα μπεκ του αερίου να δουλέψει βενζίνη ; Γιατι τότε θέλει βενζίνη για να πάρει μπροστα ; Δουλεύει όπως τα παλια καρπυρατερ με διακόπτη on -off ? άνοιξε ηλεκτροβάνα κλεισε αντλία βενζίνης ; Γιατι κάπου είδα οτι υπάρχει εγκέφαλος παράλληλος !!

Oταν με το καλο βαλεις το συστημα της υπογραφης σου θα καταλαβεις και πως δουλευει ο υγρος.βαριεμαι να επαναλαμβανω τα ιδια :think: :think: :think:

Υ.Γ S2gr να προσθεσω και το νουμερο 5.δεν περνεις ποτε μοτερ στο χερι

Σύντομα σε κανα δυο εβδομαδες αλλα έχει εγκέφαλο !!! Το είδα στο κουτί !! Τον κλασικο της prins Αναμενει ο εγκαταστατης τους ολλανδους να κανουν πειραματοζωο το αμαξι μου ...Έτσι και αλλιώς έκλεισα 60 χιλ χιλιόμετρα με αέριο χωρίς κανένα πρόβλημα !! Μου τα χαλάει λίγο η δεξαμενη γιατι υπάρχουν μόνο 3-4 διαστάσεις δεν έχεις τις επιλογές οτι διάσταση θέλω βάζω !! Τα μπεκ μου θα παραμείνουν ίδια τα keihin !! Το κιτ λέει liquid για τον έμμεσο ψεκασμο ενω το άλλο που είδα στο κουτί λέει liquid max για τον άμεσο ψεκασμό !!
dathens

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 02 Οκτ, 2012 12:04

dathens έγραψε:Το κιτ λέει liquid για τον έμμεσο ψεκασμο ενω το άλλο που είδα στο κουτί λέει liquid max για τον άμεσο ψεκασμό !!

Ξερεις ποσα μπικικινια για τον εμμεσο υγρο και ποσα για τον αμεσο περιπου ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 02 Οκτ, 2012 18:49

Tι εμμεσο και αμμεσο ψεκασμο ρε παιδια.μιληστε Ελληνικα θα ειναι υγρος ψεκασμος η αεριος?τιμες?
Εγκεφαλο εχει πλεον και το Icom πληροφοριακα.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 02 Οκτ, 2012 19:04

chrisd έγραψε:Tι εμμεσο και αμμεσο ψεκασμο ρε παιδια.μιληστε Ελληνικα θα ειναι υγρος ψεκασμος η αεριος?τιμες?
Εγκεφαλο εχει πλεον και το Icom πληροφοριακα.

Αφου λεει liquid, αρα υγρος ψεκασμος. Ο dathens λεει οτι θα βγαλει η prins 2 μοντελα, ενα εμμεσο και ενα για αμεσο ψεκασμου ΜΟΤΕΡ.

Το icom παντα ειχε ''εγκεφαλο'' αλλα τον χρησιμοποιεί ποιο πολυ σαν εναλλάκτη καυσιμου. Εχει αλλαξει κατι και προγραμματιζεται πλεον ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 02 Οκτ, 2012 22:09

astragjtg έγραψε:
dathens έγραψε:Το κιτ λέει liquid για τον έμμεσο ψεκασμο ενω το άλλο που είδα στο κουτί λέει liquid max για τον άμεσο ψεκασμό !!

Ξερεις ποσα μπικικινια για τον εμμεσο υγρο και ποσα για τον αμεσο περιπου ?

Όχι ακόμα φίλε μου καμία ίδεα εμένα θα μου το κάνουν κοστας εξου και το πείραμα προς εκμάθηση.

Αν κρίνω πάντως απο Τουρκία μεριά ο άμεσος είναι περίπου στα 2500 ο μόνο fuel υγρός 1500-1600.

Εδω τώρα με τον υγρο γενικά δεν έχουν ιδέα !!
dathens

Δημοσίευσηαπό sotos1924 » Τετ 07 Νοέμ, 2012 15:54

Καλησπέρα σε όλους
Είμαι καινούριος στο forum.

Έχω ένα Mazda CX7 του 2008 με 60.000 χλμ και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο.
Μέχρι στιγμής όλοι προτείνουν αερίου ψεκασμού της Zavoli ενώ μόνο ο Μπίρμπος προτείνει υγρού ψεκασμού της Icom (με σχεδόν διπλάσιο κόστος).

Επειδή λίγο με μπερδέψανε, μπορείτε να βοηθήσετε ;
1. Να προτιμήσω αέριο ή υγρό ψεκασμό ;
2. Έχετε να μου προτείνετε κάποιους δοκιμασμένους και έμπειρους εγκαταστάτες (να έχουν βάλει και σε μερικά CX7)

Ευχαριστώ,
sotos1924

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες