Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Τρί 18 Σεπ, 2012 21:51

fokion έγραψε:
BMW1796 έγραψε:και τα υλικά της είναι όλα BOSCH για αυτο και κατέληξα στην PRINS εγω!!!....

Αυτο μπορεις να μου το δειξεις??? φωτο δηλ. των υλικων να γραφουν bosch?

Nομιζω και γω ότι είναι λίγο δύσκολο αυτό!Για το PRINS όλος ο ντόρος γίνεται απ΄ όσο έχω καταλάβει για τα μπεκ ΚΕΙΗΙΝ που ειναι ιαπωνικά!Και σε ότι φωτό έχω δει ...δεν λέει καπου BOSCH...
Σαφέστατα όμως είναι ένα πάρα πολύ καλό κιτ!Από τα μπεκ μέχρι το button - δεικτη lpg!!!!Aλλα πρέπει να κοιτάμε και τι μας κάνει...είτε πρακτικά είτε οικονομικά!!!Και ουτε σημαίνει ότι παν μη PRINS βαρβαρος!Ας μην καταντήσουμε και γραφικοί!Δεν μπορει σ ενα αμάξι μιας αξίας 3 χιλ να βάζουμε ένα κιτ 1500 €!(Δική μου σκέψη παντα!).
Όσο αφορά το θεμα ψεκασμού για μένα είναι απλό...το αμάξι αν είναι ευαίσθητο τότε χρειαζεται!Δεν είμαι fan της λαδιέρας και μ αρεσει η λογική αυτή της βενζίνης!Άντε αραιά και που εντελώς για ψυχολογικούς ρόλους κανά πρόσθετο στο ντεπόζιτο lpg.Aν τ αμάξι δεν εχει θέματα τότε μια πολύ καλή ρύθμιση και βενζίνη μονο στην εκκίνηση...δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο!
Opel Corsa 2005 1.2 twinport - BRC Sequent 24 με μικροψεκασμό βενζίνης.
proteas78

Δημοσιευσεις: 15

Re: Ψεκασμός Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 19 Σεπ, 2012 07:44

εγω δε ξερω...
ρωταω
ειναι η δευτερη φορά που το διαβαζω κι απαντηση δεν εχω παρει ακομα....

και προφανως δεν εννοω σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση οτι ειναι "χαλια" - ισως να ειναι και το καλυτερο δε ξερω...

αλλα....

αναμενω ομως....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 19 Σεπ, 2012 11:40

BMW1796 έγραψε:Δέν μπορώ να το καταλάβω εάν πάθει κατι το συστημα να γυρνάει ακαριαία σε βενζίνη!!?? ωα φτιάξουν κάτι να το γυρνάμε χειροκίνητα,δηλαδή είναι προτημότερο να μείνουμε σε κανένα βουνο απο τρόμπα βενζίνης και να ψάχνουμε να βρούμε εξπρες για να μας δώσει βοήθεια! Με επιλογή δικία μας να γυρνάει διακόπτης και να σταματάει να δουλέυει η τρόμπα.

Απαγορεύεται η απενεργοποίηση της τρόμπας βενζίνης, γι’αυτό και καμία εταιρεία δεν την καταργεί για λόγους ασφαλείας. Οι ψεκασμοί βενζίνης δεν είναι ο κύριος λόγος που δουλεύει η αντλία συνέχεια. Ούτος η άλλος οι αυτολίπανση είναι στην κρίση και στο χέρι του εγκαταστάτη και του ιδιοκτήτη αν τελικά ενεργοποιηθεί ή όχι.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Re: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 19 Σεπ, 2012 14:26

Οι μικροψεκασμοί βενζίνης (χρόνοι ψεκασμού) αφαιρούνται από τους χρόνους ψεκασμού του υγραερίου. Δεν χρησιμοποιείται extra βενζίνη για λίπανση. Για να το κάνουμε πιο απλό θα δώσω ένα παράδειγμα:
Με μεικτή οδήγηση ένα Toyota με κατανάλωση πχ 10lt/100km σε υγραέριο θα καταναλώσει για 100 χλμ 9,5lt Υγραερίου και 0,5 βενζίνης.
Η κατανάλωση λοιπόν της βενζίνης είναι αφαιρετική.
Επιπλέον η ψεκασμοί βενζίνης ρυθμίζονται στρατηγικά. Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που κινείται στην Εθνική χαλαρά με 3.800 rpm δεν χρειάζεται μικροψεκασμούς. Την ώρα όμως που θα αυξηθεί το φορτίο του κινητήρα λόγο μιας ανηφόρας ή προσπέρασης, τότε θα χρησιμοποιήσει μια μικροποσότητα βενζίνης. Με την στρατηγική αυτή, η κατανάλωση βενζίνης παραμένει κάτω από το 5% ακόμη και στα ευαίσθητα αυτοκίνητα.
Το πιο σημαντικό όμως από όλα δεν είναι το ποσοστό βενζίνης που είναι ούτος η άλλως χαμηλό. Η ουσία είναι στην αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου. Είναι απολύτως στοχευμένη, γίνεται δηλαδή ψεκασμός με τον εργοστασιακό τρόπο ακριβώς πάνω στην έδρα και την βαλβίδα, εκμεταλλευομένη τις ιδιότητες της βενζίνης.
Αντίθετα, στην περίπτωση της απλής λαδιέρας των 50 Euro, το «λάδι» που χύνεται στην πολλαπλή διασκορπίζεται και δεν ελέγχεται ούτε ο σωστός καταμερισμός ούτε η στόχευση του. Με το σύστημα λαδιέρας πολλαπλού ψεκασμού είναι πιο σωστός ο καταμερισμός, αλλά σε πολυβάλβιδους κινητήρες είναι και πάλι σχετικός. Σχετική είναι επίσης και η απόδοση του κάθε πρόσθετου λαδιέρας. Υπάρχουν πολλές μάρκες φθηνές που δεν προσφέρουν καμία προστασία, υπάρχουν και κάποιες άλλες που έχουν κάνει πειράματα αλλά με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τετ 19 Σεπ, 2012 17:56

Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά στη συζήτηση.

Από τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνω ότι η παραμετροποίηση του VSR στο BRC, είναι ένας συνδιασμός στροφών και μιας ελάχιστης τιμής από τον αισθητήρα MAP.
Για παράδειγμα εάν τεθεί εύρος λειτουργίας στροφών 4000-7000 και ελάχιστη πίεση τα 800mbar με προσθήκη ψεκασμού βενζίνης 12%, τότε όποτε το αυτοκίνητο βρίσκεται στο ανεφερθέν εύρος και συμπίπτει και η πίεση στο MAP να είναι από ≥800mbar, τότε έχω ψεκασμό 12% βενζίνης (και αφαιρείτε αντίστοιχο ποσοστό αερίου), διαφορετικά συνεχίζει κανονικά με υγραέριο.

Προσωπικά, πέρα από τα αμφιλεγόμενες και καθόλου τεκμηριωμένες συζητήσεις πέρα από τις λαδιέρες-ξυδιέρες, αυτός είναι ο πιο εφικτός τρόπος προστασίας μέχρι τώρα.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Τετ 19 Σεπ, 2012 21:43

lancialybra έγραψε:Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά στη συζήτηση.

Από τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνω ότι η παραμετροποίηση του VSR στο BRC, είναι ένας συνδιασμός στροφών και μιας ελάχιστης τιμής από τον αισθητήρα MAP.
Για παράδειγμα εάν τεθεί εύρος λειτουργίας στροφών 4000-7000 και ελάχιστη πίεση τα 800mbar με προσθήκη ψεκασμού βενζίνης 12%, τότε όποτε το αυτοκίνητο βρίσκεται στο ανεφερθέν εύρος και συμπίπτει και η πίεση στο MAP να είναι από ≥800mbar, τότε έχω ψεκασμό 12% βενζίνης (και αφαιρείτε αντίστοιχο ποσοστό αερίου), διαφορετικά συνεχίζει κανονικά με υγραέριο.

Προσωπικά, πέρα από τα αμφιλεγόμενες και καθόλου τεκμηριωμένες συζητήσεις πέρα από τις λαδιέρες-ξυδιέρες, αυτός είναι ο πιο εφικτός τρόπος προστασίας μέχρι τώρα.

+1 ! :thumbup:
Opel Corsa 2005 1.2 twinport - BRC Sequent 24 με μικροψεκασμό βενζίνης.
proteas78

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 20 Σεπ, 2012 14:57

Σωστά είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος προστασίας που χρησιμοποιούν πλέον η Vialle και η BRC.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 20 Σεπ, 2012 15:16

LPGas έγραψε:

Σωστά είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος προστασίας που χρησιμοποιούν πλέον η Vialle και η BRC.

μονο αυτες οι δυο ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 20 Σεπ, 2012 17:16

LPGas έγραψε:Σωστά είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος προστασίας που χρησιμοποιούν πλέον η Vialle και η BRC.

Να θυμίσω το Zavoli Που το έκανε ανέκαθεν και το βάφτισε 6ης και 7ης γενιάς :lol: και πολλοί λένε - κατηγορούνε ότι το (έ)κάνε(ι) λόγο αδυναμίας του συστήματος να διαχειριστεί μεγάλες απαιτήσεις ψεκασμού. ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Πέμ 20 Σεπ, 2012 18:26

fokion έγραψε:εγω δε ξερω...
ρωταω
ειναι η δευτερη φορά που το διαβαζω κι απαντηση δεν εχω παρει ακομα....

και προφανως δεν εννοω σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση οτι ειναι "χαλια" - ισως να ειναι και το καλυτερο δε ξερω...

αλλα....

αναμενω ομως....

Λοιπών φίλε μου,δέν είδα πουθενά στον εγκέφαλο για bosch ,μπορεί να είναι κάπου με ψιλλά γραμματα :thumbdown: απλά το επεβεβαιώνει η εταιρεια στη σελίδα της...!!?? :-w
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες