Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ψεκασμός Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 04 Σεπ, 2012 15:51

giorgos3924 έγραψε:Πήγα στον εγκαταστάτη μου και το κοίταξα.
Δεν υπάρχει ψεκασμός βενζίνης για τα υψηλά ή απότομα φορτία, παρά μόνο ψεκασμός πάνω από τις 4100 στροφές.
Και αφού μετά από 6000 χιλιόμετρα δεν έχω θέμα τότε είμαι εντάξει!

Αν ένα αυτοκίνητο είναι ευαίσθητο στη χρήση με υγραέριο δεν φαίνεται στα 6.000 Χλμ, αλλά μετά τα 30.000 και ο έλεγχος δεν πρέπει να είναι οπτικός ή ακουστικός αλλά να ελεγχτούν τα διάκενα των βαλβίδων
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 04 Σεπ, 2012 22:37

Έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ σπάνια φτάνει το γκάζι πάνω από τα 3/5.
Και δεν το πηγαίνω πάνω από τα 120km/h στα 130 έχω 4000 στροφές και ψεκάζει λίγο βενζίνη. Συνήθως είμαι στις 2500-3000, άντε 3500.
Το αυτοκίνητο δεν έχει μεγάλη ισχύ ακόμα και στη βενζίνη, όσο και να πατάς το γκάζι!
Επομένως εγώ δεν το ζορίζω καθόλου γιατί δεν έχει κάτι να προσφέρει από ισχύ.
Προτιμώ να πηγαίνω πιο χαλαρά, με ενδιαφέρει η οικονομία περισσότερο. Εξάλου γιαυτό βάζουμε υγραέριο! :D
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό jonjon » Πέμ 06 Σεπ, 2012 23:20

hlias έγραψε:
labros έγραψε:Υπάρχει δυνατότητα να μην καίει καθόλου βενζίνη εκτός φυσικά από αυτήν που καίει για την εκκίνηση. Τώρα για προστασία των βαλβίδων υπάρχει η δυνατότητα να καίει βενζίνη ανάλογα με το φορτίο ή πάνω από κάποιες στροφές όποιο έρθει πρώτο. Στο δικό μου αμάξι (accent) είναι ρυθμιζμένο για φορτίο πάνω από 0,8 και για πάνω από 3500 στροφές.Αυτό ρυθμίζεται με το laptop του εγκαταστάτη ανάλογα με το τι θέλουμε. Η κατανάλωση μου σε βενζίνη δεν ξεπερνά αυτή πουείχα όταν έκαιγα μόνο υγραέριο γιατί δεν έχω βαρύ πόδι (άρα εξαρτάται καθαρά από τοπόδι μας). Επίσης δεν υπάρχει αυτό το ψεκάζει 14% βενζίνη. Στο θάλαμο καύσης δεν μπαίνουν ποτέ και τα δυο καύσιμα ταυτόχρονα (θα τρεαίνονταν οι αισθητήρες). Τη στιγμή που ξεπερνάς αυτό το φορτίο ή αυτές τις στροφές το σύστημα δείνει μόνο βενζίνη. Το πόση εξαρτάται καθαρά από το πόδι μας.

σε αρκετα συστηματα υπαρχει και ο μικτος ψεκασμος, την ποσοτητα της βενζινας που δινει την κοβει απο το υγραεριο.

Έτσι είναι στο δικό μου, παράλληλος ψεκασμός βενζίνης (ρυθμισμένο να ρίχνει ποσότητα 2m/s σε φορτίο 5 μετά τις 3000 σαλ :thumbup:
Hyundai i10 kme nevo pro 75.000 χλμ
jonjon

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Σάβ 15 Σεπ, 2012 18:29

dathens έγραψε:
proteas78 έγραψε:Απ΄όσο ξανακοίταξα τελικά η ZANARDI μάλλον δεν είναι NIGS . Aπλά χρησιμοποιεί κάποια πράγματα από την συγκεκριμένη εταιρεία...Δίνουν 5 χρόνια στον εγκέφαλο και 2 στα υπόλοιπα μέρη.Υπάρχει κάποιος που να έxει ακούσει κάτι παραπάνω?Όσο και να ψάχνω κάτι πιο συγκέκριμενο δεν μπορώ να βρω.To θέμα είναι ας πούμε για PRINS...με προβλημάτισε το γεγονός ότι για ένα τόσο καλό σύστημα βάζουμε και μια λαδιέρα των 20 € ...(δεν είμαι και τόσο fun λαδιέρας) και από την άλλη μου ακούγεται πιο καλά η θεωρία της BRC του μικροψεκασμού της βενζίνης.Μου φαίνεται πιο λογικό και φυσικό.Κι ολά αυτά με προβληματίζουν γιατι τ΄ αμάξι είναι blacklisted!Βαλβίδες λέει ευαισθησία...κι αν BRC τότε sequent 24 ή plug and drive?Σημειωτέον ότι και το ZANARDI έχει την δυνατότητα μικροψεκασμού...!

Η λαδιερα της prins είναι της συνεργαζόμενης ολλανδικής JML ΟΠΩΣ και το λάδι αυτής ειδικό για βαλβίδες κα έχει 80 και όχι 20 ευρω με ανεπιστροφη βαλβίδα και κόντρα για να μην ρέει ότι και να ναι το λάδι ... Στην αγορα υπάρχουν λαδιερες με 20 ευρω .... Και λάδι βαλβιδων Voulis με 10 ευρω το λίτρο ... Μην ξεχνάς στο silver line η λαδιερα JML είναι στην τιμή !! , όντως το κιτ δεν ψεκαζει βενζίνη , οι Ολλανδοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει οικονομία και για να υπάρξει αυτο λιπανση χρειάζεται 1-2 λίτρα βενζίνης / 100 χιλ .. Λιγότερη ποσότητα δεν επαρκεί !!

Παιδιά απλά τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα και να μου επιτρέπεται υποκειμενικά...όλα έχουν να κάνουν με κοστολόγιο...τι τελικά συμφέρει?να σπαταλάς αν είναι ανά 100 χλμ 2 λιτρα βενζίνη που αφαιρούνται από την κατανάλωση του lpg?Άρα μιλάμε για μια επιβάρυνση των 2 € (η διαφορά) ανα 100 χλμ και να χουμε ήσυχο το κεφάλι μας ήσυχο...ή να δουλεύουμε λαδιέρες που θεωρητικά λένε ότι μπορεί να δημιουργήσουν διάφορα θέματα αργότερα...και αν δούμε και τις λαδιέρες τι κόστος έχει τελικά ανα 100 χλμ?Δεν ξέρω δηλαδή κι αν καν αξίζει το κόπο την ανάλυση!Απλά πιο φυσικός τρόπος μου φαίνεται ο ένας παρά ο άλλος.Μετά αν δεχτούμε την λαδιέρα αυτό που θεωρητικά πάλι ακούγεται σωστό είναι η ανα μπεκ δυνατότητα λιπανσης κι όχι με την κεντρική παροχή...πράγμα που ανεβάζει επίσης το κοστολόγιο.Απλά δεν νομίζω ότι τα 2 λιτρα βενζίνη στα 100 χλμ για αυτοκίνητα που θεωρούνται ευαίσθητα ειναι θέμα.Αν το αυτοκίνητο δεν έχει θέμα δεν χρειάζεται τίποτα...απλά καλή ρύθμιση πιστέυω.
Opel Corsa 2005 1.2 twinport - BRC Sequent 24 με μικροψεκασμό βενζίνης.
proteas78

Δημοσιευσεις: 15

Re: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Κυρ 16 Σεπ, 2012 01:03

proteas78 έγραψε:
dathens έγραψε:
proteas78 έγραψε:Απ΄όσο ξανακοίταξα τελικά η ZANARDI μάλλον δεν είναι NIGS . Aπλά χρησιμοποιεί κάποια πράγματα από την συγκεκριμένη εταιρεία...Δίνουν 5 χρόνια στον εγκέφαλο και 2 στα υπόλοιπα μέρη.Υπάρχει κάποιος που να έxει ακούσει κάτι παραπάνω?Όσο και να ψάχνω κάτι πιο συγκέκριμενο δεν μπορώ να βρω.To θέμα είναι ας πούμε για PRINS...με προβλημάτισε το γεγονός ότι για ένα τόσο καλό σύστημα βάζουμε και μια λαδιέρα των 20 € ...(δεν είμαι και τόσο fun λαδιέρας) και από την άλλη μου ακούγεται πιο καλά η θεωρία της BRC του μικροψεκασμού της βενζίνης.Μου φαίνεται πιο λογικό και φυσικό.Κι ολά αυτά με προβληματίζουν γιατι τ΄ αμάξι είναι blacklisted!Βαλβίδες λέει ευαισθησία...κι αν BRC τότε sequent 24 ή plug and drive?Σημειωτέον ότι και το ZANARDI έχει την δυνατότητα μικροψεκασμού...!

Η λαδιερα της prins είναι της συνεργαζόμενης ολλανδικής JML ΟΠΩΣ και το λάδι αυτής ειδικό για βαλβίδες κα έχει 80 και όχι 20 ευρω με ανεπιστροφη βαλβίδα και κόντρα για να μην ρέει ότι και να ναι το λάδι ... Στην αγορα υπάρχουν λαδιερες με 20 ευρω .... Και λάδι βαλβιδων Voulis με 10 ευρω το λίτρο ... Μην ξεχνάς στο silver line η λαδιερα JML είναι στην τιμή !! , όντως το κιτ δεν ψεκαζει βενζίνη , οι Ολλανδοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει οικονομία και για να υπάρξει αυτο λιπανση χρειάζεται 1-2 λίτρα βενζίνης / 100 χιλ .. Λιγότερη ποσότητα δεν επαρκεί !!

Παιδιά απλά τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα και να μου επιτρέπεται υποκειμενικά...όλα έχουν να κάνουν με κοστολόγιο...τι τελικά συμφέρει?να σπαταλάς αν είναι ανά 100 χλμ 2 λιτρα βενζίνη που αφαιρούνται από την κατανάλωση του lpg?Άρα μιλάμε για μια επιβάρυνση των 2 € (η διαφορά) ανα 100 χλμ και να χουμε ήσυχο το κεφάλι μας ήσυχο...ή να δουλεύουμε λαδιέρες που θεωρητικά λένε ότι μπορεί να δημιουργήσουν διάφορα θέματα αργότερα...και αν δούμε και τις λαδιέρες τι κόστος έχει τελικά ανα 100 χλμ?Δεν ξέρω δηλαδή κι αν καν αξίζει το κόπο την ανάλυση!Απλά πιο φυσικός τρόπος μου φαίνεται ο ένας παρά ο άλλος.Μετά αν δεχτούμε την λαδιέρα αυτό που θεωρητικά πάλι ακούγεται σωστό είναι η ανα μπεκ δυνατότητα λιπανσης κι όχι με την κεντρική παροχή...πράγμα που ανεβάζει επίσης το κοστολόγιο.Απλά δεν νομίζω ότι τα 2 λιτρα βενζίνη στα 100 χλμ για αυτοκίνητα που θεωρούνται ευαίσθητα ειναι θέμα.Αν το αυτοκίνητο δεν έχει θέμα δεν χρειάζεται τίποτα...απλά καλή ρύθμιση πιστέυω.

Και κάτι ακόμα...τα 2 lt ανα 100 χλμ ισχύουν φαντάζομαι πηγαίνοντας τσίτα και σπασμένος και στα 100 χλμ!!!γιατι αν το ποδαράκι μας είναι ελαφρύ και δεν μπαίνουμε καθόλου στα σημεία που έχουμε ορίσει τους ψεκασμούς τότε δεν θα κάψουμε και τα 2 αυτά λίτρα!!
proteas78

Re: Απ: Σύστημα N.I.G.S. Zanardi.

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 16 Σεπ, 2012 09:49

proteas78 έγραψε:
proteas78 έγραψε:
dathens έγραψε:

Και κάτι ακόμα...τα 2 lt ανα 100 χλμ ισχύουν φαντάζομαι πηγαίνοντας τσίτα και σπασμένος και στα 100 χλμ!!!γιατι αν το ποδαράκι μας είναι ελαφρύ και δεν μπαίνουμε καθόλου στα σημεία που έχουμε ορίσει τους ψεκασμούς τότε δεν θα κάψουμε και τα 2 αυτά λίτρα!!

Πεστα γιατι μας τα χουν κανει τουμπανα με την καταναλωση βενζινης στον παραλληλο ψεκασμο. Οτι οταν δεν φτανεις τα ορια ψεκασμου ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΕΞΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ.....
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 16 Σεπ, 2012 10:34

σε ενα ευαισθητο μοτερ και 5% να ειναι η καταναλωση βενζινας σε ολο το φασμα λειτουργιας, τι εγινε τελικα, χαλαει τοσο πολυ την οικονομια? μην παμε απο το ενα ακρο στο αλλο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Κυρ 16 Σεπ, 2012 10:50

Καλημέρα ,δέν βλέπω το λόγο απο την στιγμή που το σύστημα αεριου έχει την δυνατότητα να ψεκάζει βενζινη να μην το κάνουμε !!ετσι και αλλίως η βεζίνη που έχουμε στο ρεζερβουάρ πρέπει να ανανεώνεται!!!έτσι δεν λένε ??ανα 15μέρες να βάζουμε 10 € ,στους 3 μήνες πρέπει η βενζινη να έχει καταναλωθεί,ε ε οπότε για ποιο λόγο να μην καιεί και λίγο βενζίνη!!! Αποψει καλό είναι να καίει και λίγο βενζινη!!!! ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ... :)
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Κυρ 16 Σεπ, 2012 21:00

Νομίζω και γω ότι ο τροπος με την βενζίνη είναι ο καλύτερος...όσο αφορά τα κιτ έχετε κάποια προτίμηση;Μάλλον αφήνουμε τo PRINS και μένουν τα BRC και το ZANARDI...αν BRC αξίζει να πάω σε plug and drive ή είναι κάτι περιττό?
proteas78

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 17 Σεπ, 2012 01:01

Σχετικά με την παράλληλη καύση οι απόψεις διίστανται, υπάρχουν αρκετοί πουν θα διαμαρτυρηθούν για υψηλή κατανάλωση πχ 1 λίτρο στα 100 χιλιόμετρα ισούται με 2 λίτρα υγραεριου,

αν ένα αυτοκίνητο έχει κατανάλωση 8 λίτρα / 100 βενζίνη θα έχει 9-10 λίτρα υγραέριο, και ένα λίτρο βενζίνης δηλαδη θα φτάσει σε λίτρα τα 12 λίτρα υγραεριου σε κόστος καυσίμου ή τα 6 λίτρα βενζίνης οπότε η μετατροπή δεν είνσι συμφέρουσα !!!

Τώρα οι Ολλανδοί θεωρούν ότι το σύστημα τους μπορεί άνετα να χειριστεί όλα τα μοτέρ και δεν χρήζει χρήση βενζίνης κάτι που δεν συμβαίνει στα άμεσου ψεκασμού σύστηματα όπου υπάρχει παράλληλη χρήση βενζίνης ή στα συστήματα diesel blend όπου επίσης έχουμε μίξη πετρέλαιου υγραερίου .
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 34 επισκέπτες