Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 24 Αύγ, 2012 14:22

tommygun έγραψε:εγω λεω να μαθουν τα μαστορια να ρυθμιζουν το μιγμα ωστε να μην ανεβαινουν οι Θερμοκρασιες, να μαθουν να ρυθμιζουν την αναφλεξη/καυση ωστε να μην ανοιγουν οι βαλβιδες εξαγωγης πριν την ωρα τους, και να αφησουν τις λαδοξυδιερες για την χωριατικη.

για εξηγησε μας πως ρυθμιζεται η αναφλεξη απο τον εγκεφαλο του υγραεριου στα συγχρονα αυτοκινητα απο το euro 4 και μετα, καθως και πως καταφερνεις να ανοιξεις τις βαλβιδες εξαγωγης πριν την ωρα τους χωρις να κανεις μαγικα ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 24 Αύγ, 2012 15:47

hlias έγραψε:
tommygun έγραψε:εγω λεω να μαθουν τα μαστορια να ρυθμιζουν το μιγμα ωστε να μην ανεβαινουν οι Θερμοκρασιες, να μαθουν να ρυθμιζουν την αναφλεξη/καυση ωστε να μην ανοιγουν οι βαλβιδες εξαγωγης πριν την ωρα τους, και να αφησουν τις λαδοξυδιερες για την χωριατικη.

για εξηγησε μας πως ρυθμιζεται η αναφλεξη απο τον εγκεφαλο του υγραεριου στα συγχρονα αυτοκινητα απο το euro 4 και μετα, καθως και πως καταφερνεις να ανοιξεις τις βαλβιδες εξαγωγης πριν την ωρα τους χωρις να κανεις μαγικα ?

Εννοεις ότι στα euro 5 αυτοκίνητα δεν επιτυγχάνεται σωστη ρυθμιση και επομένως ανάφλεξη ή το αντίθετο;;;;;;; Γιατί ετσι οπως το γραφεις μπερδευει
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 24 Αύγ, 2012 17:15

maevius έγραψε:
hlias έγραψε:

Εννοεις ότι στα euro 5 αυτοκίνητα δεν επιτυγχάνεται σωστη ρυθμιση και επομένως ανάφλεξη ή το αντίθετο;;;;;;; Γιατί ετσι οπως το γραφεις μπερδευει

ρυθμιση αναφλεξης = αβανς αυτο γινεται μεχρι καποια euro 3 που ειχαν ντρισιπιτερ, euro 4 5 ..... μονο με επεμβαση στον εγκεφαλο του αυτοκινητου. για να ανοιξουν η να κλεισουν οι βαλβιδες εξαγωγης σε αλλο χρονο απο αυτον που εχει επιλεξει ο κατασκευαστης μονο,
1 με διαφορετικους εκκεντροφορους η με αλλο χρονισμο τους,
2 απο το λουρι η την καδενα εκκεντριφορου,
3 απο τον εγκεφαλο του αυτοκινητου σε οσα εχουν μεταβαλομενο χρονισμο εκκεντροφορου εξαγωγης. πριν το παιξει καποιος εξυπνακιας πονηρος ας μαθει πρωτα αυτος και μετα ερχετε το πνευμα. δεν αναφερομαι στον maevius.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tommygun » Παρ 24 Αύγ, 2012 20:14

δεν θα διαφωνησω μαζι σου, διοτι: 1ον εγω δεν ειμαι μηχανικος και 2ον διαβαζω πισω οτι εσυ που εισαι εγκαταστατης δεν προτεινεις λαδιερες.

Παντως οι βλαβες στις βαλβιδες εξαγωγης/εδρες σε αυτοκινητα που εχουν λιγοτερο ανθεκτικα μεταλλα εκει, (οπως και στους προκαταλυτες που ειναι πολυ κοντα), δεν λυνονται με λαδιερες.

Τωρα αν θα προσπαθησεις να τις αποφυγεις ψεκαζοντας και βενζινη, αν θα προειδοποιησεις τον πελατη σου να ετοιμαζεται για πιθανη επισκευη/αντικατασταση αυτων των μερων, ή αν θα του πεις να μην κανει και καθολου μετατροπη στο δικο του αυτοκινητο, ειναι δικο σου θεμα, αλλα παντως καλυτερα απο να τον κοροιδευεις οτι σταζοντας λαδακι θα εχει προστασια.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 24 Αύγ, 2012 20:35

tommygun έγραψε:δεν θα διαφωνησω μαζι σου, διοτι: 1ον εγω δεν ειμαι μηχανικος και 2ον διαβαζω πισω οτι εσυ που εισαι εγκαταστατης δεν προτεινεις λαδιερες.

Παντως οι βλαβες στις βαλβιδες εξαγωγης/εδρες σε αυτοκινητα που εχουν λιγοτερο ανθεκτικα μεταλλα εκει, (οπως και στους προκαταλυτες που ειναι πολυ κοντα), δεν λυνονται με λαδιερες.

Τωρα αν θα προσπαθησεις να τις αποφυγεις ψεκαζοντας και βενζινη, αν θα προειδοποιησεις τον πελατη σου να ετοιμαζεται για πιθανη επισκευη/αντικατασταση αυτων των μερων, ή αν θα του πεις να μην κανει και καθολου μετατροπη στο δικο του αυτοκινητο, ειναι δικο σου θεμα, αλλα παντως καλυτερα απο να τον κοροιδευεις οτι σταζοντας λαδακι θα εχει προστασια.

και η λαδιερα με σωστη χρηση προσφερει καποια προστασια. με μετρια τοποθετηση και κακη ρυθμιση, τιποτα δεν μπορει να προστατεψει απο βλαβη τον κινητηρα. βεβαια σε αρκετες περιπτωσεις καμενης βαλβιδας, ακομα και σε ευπαθει αυτοκινητα, το προβλημα δεν ειναι το υγραεριο αλλα η ελλειπη συντηρηση, και ειδικα η μη ρυθμιση βαλβιδων στα διαστηματα που οριζει ο κατασκευαστης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 25 Αύγ, 2012 15:32

εγω απ οσο ξερω κ απ οσο εχω διαβασει,καταληγω στα παρακατω, κ αν ειμαι λαθος ασ με διορθωσετε!!!
1.με lpg εχεις παντα φθορα σε βαλβιδες και εδρες περισσοτερη απ οτι καιγοντας βενζινη!
2.αν ειναι ευπαθει τα μεταλα του αυτοκινητου,λογικο πιο γρηγορη φθορα!
3.αν ειναι λαθος τα μιγματα,και ειδικα φτωχα για μειωση καταναλωσης,παλι θα εχεις πιο γρηγορη φθορα!
4.αν δουλευεις τον κινητηρα ψηλες στροφες καιγοντας lpg,παλι πιο γρηγορη φθορα!
5.αν δεν τσεκαρεις το διακενο των βαλβιδων,πιο συχνα απ οτι προτεινει ο κατασκευαστης,και να το διορθωνεις τοτε εχεις πληρη καταστροφη
6.τα προσθετα για μειωση τριβων και για προστασια βαλβιδων ειναι καλα αλλα δεν κανουνε θαυματα.
7.οι λαδιερες μπορει να δημιουργησουν αλλα προβληματα,οπως στον καταλυτη!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό paul » Κυρ 26 Αύγ, 2012 02:10

fotisly έγραψε:εγω απ οσο ξερω κ απ οσο εχω διαβασει,καταληγω στα παρακατω, κ αν ειμαι λαθος ασ με διορθωσετε!!!
1.με lpg εχεις παντα φθορα σε βαλβιδες και εδρες περισσοτερη απ οτι καιγοντας βενζινη!
3.αν ειναι λαθος τα μιγματα,και ειδικα φτωχα για μειωση καταναλωσης,παλι θα εχεις πιο γρηγορη φθορα!
5.αν δεν τσεκαρεις το διακενο των βαλβιδων,πιο συχνα απ οτι προτεινει ο κατασκευαστης,και να το διορθωνεις τοτε εχεις πληρη καταστροφη
6.τα προσθετα για μειωση τριβων και για προστασια βαλβιδων ειναι καλα αλλα δεν κανουνε θαυματα.

αν ισχυουνε φιλε μου αυτα που εχεις διαβασει τοτε δεν αξιζει τον κοπο,αμα ειναι τα χρηματα που θα γλιτωσουμε απο τα καυσιμα να τα δωσουμε μετα απο καποια χρονια για επισκευη του κινητηρα.
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό fotisly » Κυρ 26 Αύγ, 2012 02:47

paul έγραψε:
fotisly έγραψε:εγω απ οσο ξερω κ απ οσο εχω διαβασει,καταληγω στα παρακατω, κ αν ειμαι λαθος ασ με διορθωσετε!!!

αν ισχυουνε φιλε μου αυτα που εχεις διαβασει τοτε δεν αξιζει τον κοπο,αμα ειναι τα χρηματα που θα γλιτωσουμε απο τα καυσιμα να τα δωσουμε μετα απο καποια χρονια για επισκευη του κινητηρα.

αλλαγη βαλβιδων και εδρων σε 80.000+ χλμ (οπως τα εχω υπολογισει εγω) δεν ειναι μεγαλο κοστος σε σχεση με το τι θα εχεις γλυτωσει!
fotisly

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Τρί 28 Αύγ, 2012 16:15

Αν αλλαξεις το αβανς μεσω των τροπων που ανεφερες παραπανω το αβανς στην βενζινη θα ναι ακυρο.ισχυει πως το αβανς της βενζινης και του υγραεριου ταυτιζονται γυρω στις 3500 στροφες και καλο ειναι να οδηγαμε εκει?(καπου ειχα δει ενα διαγραμμα τετοιο)
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό fotisly » Πέμ 30 Αύγ, 2012 18:45

MERCEDAKIAS έγραψε:Αν αλλαξεις το αβανς μεσω των τροπων που ανεφερες παραπανω το αβανς στην βενζινη θα ναι ακυρο.ισχυει πως το αβανς της βενζινης και του υγραεριου ταυτιζονται γυρω στις 3500 στροφες και καλο ειναι να οδηγαμε εκει?(καπου ειχα δει ενα διαγραμμα τετοιο)

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
fotisly

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες