tasoshunter έγραψε:Φιλε Panorano παρακολουθω τη συζητηση αρκετο καιρο και ομολογω οτι η συμπεριφορα σου ειναι ανεξηγητη!!!!!!
Τελικα τι εισαι? Πρατηριουχος υγρων καυσιμων?
Μηπως στελεχος της κυβερνησης? να με συγχωρεις για το υφος μου αλλα δεν μπορω να καταλαβω την επιμονη σου πανω στο θεμα?
ας αφησουμε τα μιγματα και οπου αλλου εχει παει η συζητηση και απαντησε μου ειλικρινα σε παρακαλω δεν θεωρεις οτι υπαρχει υπερβολικο κερδος στις τιμες του υγραεριου
καθως και κοινη πολιτικη τιμων των πρατηριων αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα?
Αν το κερδος που βαζουν στο λιτρο του αεριου το βαζανε στην τιμη της αμολυβδης ξερεις που θα πηγαινε η τιμη?
Αλλα να σου πω τι συμβαινει? αμολυβδη πουλαει ολη η Ελλαδα ενω αεριο ουτε το 1/10 των πρατηριων, η κανω λαθος? αυτο λεει πολλα πιστευω.
η διαφορα 32 λεπτων στο λιτρο απο το φθηνοτερο πρατηριο μεχρι το ακριβοτερο πως εξηγειται? μηπως ολα τα φθηνα πρατηρια ειναι κλεφτες η νοθευουν το μιγμα?
αστο φιλε δεν υπαρχει απαντηση και η μονη εξηγηση ειναι μια εκμεταλευση και αισχροκερδια!!!!
θελει λυση ο ελληνας? υπαρχει!!!! θυμαμαι παλια τους τουριστες που ερχοταν οταν ηθελαν να φανε κοιτουσαν παντα τον καταλογο εξω απο καθε μαγαζι και οπου τους αρεσε πηγαιναν και εμεις τους κοροιδευαμε.
θα μου πεις τοτε δεν υπηρχαν πολλες ταβερνες με αναρτημενους καταλογους τιμων εξω απο το καταστημα.
ελα ομως που εχει ο καιρος γυρισματα οπως λεει και ενα γνωστο τραγουδι και σημερα οχι μονο καταλογους εχουν απο εξω οι ταβερνες αλλα και προσφορες και κραχτες!!!!http://www.autogasforum.gr/posting.php?mode=quote&f=11&p=20526#
αν ο καθενας μας λοιπον αφιερωσει λιγο χρονο στο να ψαξει να βρει το φθηνοτερο πρατηριο εστω και για μισο λεπτο (και δεν ειναι υπερβολη αυτο που λεω) σε συνδιασμο με το οτι γινονται ολο και περισσοτερα ελα να μου πεις σε εξι μηνες απο τωρα που θα παει η τιμη του λιτρου.
φυσικα θα μου πεις οτι υπαρχει και ο παραγοντας κρατος εταιριες εφορια μεταφορικα και οτι αλλο θελεις που επηριαζουν την τελικη τιμη του λιτρου αλλα πιστεψε με αυτο ειναι το μισο του προβληματος και ισως και πιο λιγο.
το υπολοιπο εξαρταται απο το τελικο σημειο πωλησης και για τους λογους που προανεφερα γινεται οτι γινεται αυτη τη στιγμη στην ελλαδα.
και δεν ειναι μονο το αεριο για να μην μου πεις οτι εχω προκαταληψη με τα πρατηρια ειναι η εστιαση ο τουρισμος η παροχη υπηρεσιας και πολλα ακομη.
αλλα ολα με την κριση που ηρθε (και δεν χαιρομαι καθολου για αυτο) θα παρουν το δρομο τους σιγα σιγα και ευχομαι να μην υπαρχουν κλαδοι που θα καταστραφουν.
ηδη ο κλαδος των πρατηριων υγρων καυσιμων βαλλεται και εχουν κλεισει αρκετα απο αυτα. δεν ειναι αυτος ενας σοβαρος λογος ωστε να εκμεταλευθουν σωστα το αεριο
ενα φθηνο καυσιμο μεταφορας (για οσο καιρο θα ειναι φθηνο ακομη θελω να πιστευω 4-5 χρονια) και να δουλεψουν παραπανω?
παλι θα μου πεις οτι υπαρχει μεγαλο κοστος εγκαταστασης δεξαμενων αλλα και εδω πιστευω οτι με καλες τιμες και προβολη του νεου(για την ελλαδα) καυσιμου θα υπαρχουν κερδη για ολους.
συγγνωμη αν σε κουρασα η αν σε προσβαλλα καπου αλλα θεωρω οτι ετσι ακριβως εχει η κατασταση φιλε μου!!!! ειναι η προσωπικη μου γνωμη και πιστευω και πολλων αλλων!!!!!
αν διαβασεις την προηγουμενη σελιδα θα δεις και το επαγγελμα μου...δεν μπορει να με παρακολουθεις και να μην ξερεις το επαγγελμα μου.το εχω γραψει πανω απο 5 φορες εδω μεσα.
πρεπει ολοι να καταλαβουμε ενα πραμα...τα ακριβα καυσιμα δεν γινονται ακριβα απο πρατηριο σε πρατηριο (λιγο ακριβοτερα ναι)
γινονται ακριβα λογω των εφκ και του ΦΠΑ. τοσο απλα..
στις τιμες που βλεπεις 60-70% ειναι φοροι..
αυτο γινεται για ενα απλο λογο..
τα πρατηρια (σε ολα τα κρατη της Ε.Ε.) παιζουν το ρολο της εφοριας.στην ελλαδα ειδικα ειναι περισσοτερα τα δημοσια εσοδα απο τα καυσιμα και τους ΕΦΚ παρα απο τις εφοριες.
ο "νεοελληνας'' ειτε μεσω της λαθρεμποριας ειτε μεσω λογικων (οπως δεν με νοιαζει τι ειναι και απο που ειναι)εβαλε χερι στα δημοσια εσοδα των καυσιμων..με αποτελεσμα να ανεβουν κι αλλο οι ΕΦΚ και ο ΦΠΑ για να ισοψηφιστουν τα εσοδα.φτασαμε ετσι το 2012 να εχουμε ιδια εσοδα απο εφκ με το 2007 που τα καυσιμα ηταν περιπου στ 1 ευρω!
και αυτο οφειλεται σε ενα και μονο ενα λογο!στο πλιατσικο των δημοσιων εσοδων!
κανενα προιον δεν μπορει να συγκριθει με τα καυσιμα (εκτος απο τα τσιγαρα+ποτα) γιατ σε ολα τα αλλα προιοντα η κλοπη του φορου γινονταν στο κερδος που σου αφηνε.
Το καυσιμο ειναι απο μονο του φορος!δεν χρειαζεται καν να φορολογηθει στο κερδος που αφηνει γιατι πχ.στην τιμη της αμολυβδης το 1.1 ευρω ειναι φοροι!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΛΕΩ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ειναι το οτι οταν βαζεις φθηνοτερο κατα 3-4 λ καυσιμο αμφιβολου προελευσης και φορολογησης ΚΛΕΒΕΤΕ την τσεπη σας !
τι σχεση εχει αυτο με τους πρατηριουχους?
ειναι τυχαιο που ολα τα προηγμενα κρατη εχουν ακριβα καυσιμα?
οχι!γιατι εχουν δημοσια εσοδα οποτε εχουν και παροχες ειτε αυτοι ειναι μισθοι ειτε λοιπες παροχες(νοσοκομεια,παιδεια,ασφαλισεις,δρομουσ κτλ)
Τι δεν καταλαβαινετε απο αυτα?
τωρα για ολα τα αλλα εχουν απαντηθει 100δες φορες και κατανταμε γραφικοι