Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό stargazer » Πέμ 21 Ιουν, 2012 16:21

60% άνοιγμα στην πεταλούδα θα εννοεί γιατί το φορτίο δεν έχει σχέση με τις στροφές αλλά με το πόσο "ζορίζεται" ο κινητήρας π.χ. αν κάποιος προχωράει με 40kmh και κατεβάσει 5η ή 6η το φορτίο ανεβαίνει κατακόρυφα.

Παιδιά κάτι ασχετοσχετικό...
Έχω καταλήξει μετά από ανάγνωση συζητήσεων σε φόρα αλλά και ανάγνωση τεχνικού βιβλίου ότι η λαδιέρα είναι κόλπο του marketing κ υπάρχει και η γνώμη ότι μπορεί ακόμα και να ευθύνεται για πρόωρη καταστροφή των βαλβίδων σε κάποιες περιπτώσεις. Με ενοχλεί αφάνταστα επομένως να βλέπω εκτός από τρελά αλλά αποδεκτά πράγματα στις διαφημίσεις στα δεξιά της οθόνης να βλέπω και γνωστή μάρκα λαδιού για βαλβίδες. Γνώμη μου δεν ξεκινάω αντιπαράθεση ούτε θα απαντήσω σε κανέναν απλά διαμαρτύρομαι.
Καλό απόγευμα...
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό MK20G250AIR2 » Σάβ 23 Ιουν, 2012 14:34

Το μόνο σίγουρο είναι 'οτι, έχει παρατηρηθεί πρόωρη φθορά βαλβίδων ακόμη και σε αυτοκίνητα που φοράνε λαδιέρα. Επίσης έχει παρατηρηθεί και το αντίθετο, δηλαδή αυτοκίνητα χωρίς λαδιέρα και με πολλά χιλιόμετρα να μην παρουσιάζουν πρόωρη φθορά βαλβίδων.
MK20G250AIR2

Δημοσιευσεις: 38

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Σάβ 23 Ιουν, 2012 16:18

MK20G250AIR2 έγραψε:Το μόνο σίγουρο είναι 'οτι, έχει παρατηρηθεί πρόωρη φθορά βαλβίδων ακόμη και σε αυτοκίνητα που φοράνε λαδιέρα. Επίσης έχει παρατηρηθεί και το αντίθετο, δηλαδή αυτοκίνητα χωρίς λαδιέρα και με πολλά χιλιόμετρα να μην παρουσιάζουν πρόωρη φθορά βαλβίδων.

Εγώ είμαι της γνώμης ότι ρόλο παίζει ανάλογα την ποιότητα των μετάλλων!!! Αναλόγως τα κράματα!!!
Άλλο κράμα έχει το DACIA άλλο το ΖΑSTAVA και άλλο to ΜG
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 23 Ιουν, 2012 19:17

Τελικά τιο accent του 2002 θέλει λαδιέρα ή όχι.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Σάβ 23 Ιουν, 2012 19:23

labros έγραψε:Τελικά τιο accent του 2002 θέλει λαδιέρα ή όχι.

ποτέ κανένας δέν θα σου εγγυηθεί για τη λαδιερα!!!!
Αν θές βάλε άν δέν θες δέν βάζει απλο το πραγμα!!!!
Διάβασε παρε διάφορες ιδεες συγκρινετες και στο τελος αποφασισε μόνος σου!!!
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Σάβ 23 Ιουν, 2012 19:25

tsakozzz έγραψε:
labros έγραψε:Τελικά τιο accent του 2002 θέλει λαδιέρα ή όχι.

ποτέ κανένας δέν θα σου εγγυηθεί για τη λαδιερα!!!!
Αν θές βάλε άν δέν θες δέν βάζει απλο το πραγμα!!!!
Διάβασε παρε διάφορες ιδεες συγκρινετες και στο τελος αποφασισε μόνος σου!!!

ασε που τα περισσότερα accent μετα απο τα 100.000 χιλιόμετρα ττσιμπανε λίγο λαδάκι!!!
Η μαμά Hyundai φρόντισε για σενα πριν απο εσενα! :p
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσίευσηαπό autokremis » Δευτ 25 Ιουν, 2012 00:53

Γεια σας κοιτάξτε είμαστε από τους πιο παλιούς εγκαταστάτες και τεχνική εκπαίδευσης επάνω στο θέμα τον αυτοκινήτων και της υγραεριοκίνησης με σεμινάρια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και εμπειρία έπη του θέματος η λαδιερα δεν είναι μύθος ούτε marketing να πουλήσει κάποιος τα Πολωνέζικα & τούρκικα κιτ το χρειάζονται εκτός αν τα βάλεις κόφτη στο lpg στης 4500 rpm κάποια Ιταλικά όπως το (lovato-romano-zavoli-tartarini-emmegas) όσα δλδ χρησιμοποιούν πρόγραμμα (Software) της AEB euro 5 δεν το χρειάζονται διότι είναι κατασκευασμένα να ψεκάζουν κλάσματα δευτερολέπτων και σε φορτίο δλδ χρόνο ψεκασμού που θα ρυθμιστούν από τον εγκαταστάτη βενζίνη να ψύχουν τον χώρο καύσεως και την εξαγάγει με άκαυτο υγρό μίγμα .. Παρένθεση δεν χριζόμαστε σε όλους τους καινούριους κινητήρες εκτός από αυτούς που έκαιγαν super βενζίνη λίπανση η αμόλυβδη δεν έχει μόλυβδο άρα δεν έχει και λίπανση ούτε βαλβίδων ούτε εμβόλων
Η κατασκευαστές που έφτιαξαν τα euro obd 1-2-3-4 και 5 τώρα βαλαν ένα δεύτερο αισθητήρα λάμδα ( αισθητήρα οξυγόνου στην εξάτμιση ) αυτός εκτός από τα απορρίμματα του καταλύτη που μετρά και την θερμοκρασία μόλις καταλάβει μεγαλύτερη από το κανονικά που έχει προγραμματιστή ο εγκέφαλος (ECU) του αυτοκινήτου ανεβάζει τον χρόνο ψεκασμού των μπέκ της βενζίνης ώστε να παράγει ένα μηδαμινό άκαυτο μείγμα σε μικροσταγονιδια από βενζίνη να ψύξη τον χορό καύσεως και την πολλαπλή εξαγωγείς, αυτό παρεμπιπτόντως όταν το βάζουμε αέριο δεν το γνωρίζει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου και συνέχιζα να κάνει την δουλειά του αλλά να ψεκάζει όταν χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα αερίου καυσίμου εκεί ανεβάζουμε θερμοκρασία και έχουμε φθορές στον κινητήρα με ένα καλό σύστημα και σωστή ρύθμιση στην ποσότητα του καυσίμου και στο σύστημα που διαθέτη ψύξει αποφεύγονται αυτά τα φαινόμενα εντελώς όπως επίσης και με την λαδιέρα σε ένα χαμηλότερης ποιότητος σύστημα ,, autogas kremis gasdieselcenter.gr το λάδι που χρησιμοποιούν είναι ψυκτέλεο που δουλεύουμε στα A/C των αυτοκινήτων και όχι γεια λίπανση το τονίζω sakis@gasdieselcenter.gr
autokremis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό harry » Δευτ 25 Ιουν, 2012 19:17

παιδια καλησπέρα,

εχω το c-max 1600 του 2007 με 24000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και θέλω να ρωτησω:

εχω ρυθμίσει να ρίχνει λίγη βενζίνη πάνω απο τις 3200 στροφες , εχω το brc ... βλέπω όμως πολυ διαφήμιση για το flashtube .... αξιζει για το δικο μου setup ? η ειμαι σωστός με την ρύθμιση με την βενζίνη και δεν πρεπει να κάνω κάτι παραπάνω ?

χάρης
harry

Δημοσιευσεις: 41

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 25 Ιουν, 2012 20:26

Αν θες προσωπικη μου αποψη οταν αποφασισουν οι εγκαταστατες και αυτοι που το πουλανε τι κανει τελικα και τι ειναι (λιπαινει η ψυχει; εχει μολυβδο και αν εχει μολυβδο γιατι χρειαζεται σε αμαξια που καινε αμολυβδη; Ειναι ψυκτελαιο και που καταληγει μετα; αυτοκινητα που εχουν λαδιερα γιατι καινε βαλβιδες; κλπ κλπ) τοτε θα με πεισουν να βαλω.......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό autokremis » Δευτ 25 Ιουν, 2012 23:01

harry έγραψε:παιδια καλησπέρα,

εχω το c-max 1600 του 2007 με 24000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και θέλω να ρωτησω:

εχω ρυθμίσει να ρίχνει λίγη βενζίνη πάνω απο τις 3200 στροφες , εχω το brc ... βλέπω όμως πολυ διαφήμιση για το flashtube .... αξιζει για το δικο μου setup ? η ειμαι σωστός με την ρύθμιση με την βενζίνη και δεν πρεπει να κάνω κάτι παραπάνω ?

χάρης

Χάρη επειδή τα brc έχουν ένα ιδιότροπο Software ποτέ δεν το έχω να το τοποθετήσει σε ford Nissan Toyota Honda μετά από το 2005 μοντέλα θα προτιμούσα να έχεις μια έχτρα κάλυψη του ψυκτέλεου (λαδιερα )από εκεί και πέρα το flashtube δεν είναι και το μοναδικό μια καλή λαδιερα είναι και της JLM τώρα το τη πουλά ο καθένας και τη πρωτεΐνη ίσως έχει πολύ καλύτερο εμπορικό κέρδος

6 με 8 σταγόνες το λεπτό στης 2000rpm την ρυθμίζεις gasdieselcenter.gr
autokremis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες