Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δείκτη δεξαμενής βενζινης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με τον δείχτη δεξαμενής βενζινης

Δημοσίευσηαπό manosgas » Τετ 06 Ιουν, 2012 14:07

Πάντως για να εξομαλύνω τα πνεύματα, να σας πω ότι ήμουν ενημερος για το κόστος του emulator και δεν το βάλαμε διοτι υπήρχε μια μικρή πιθανότητα να μην πέφτει τελικά ο δείκτης της βενζινης όσο χρησιμοποιούσα υγραέριο. Απλά διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι πέρα απο το θέμα της εφαλμένης πληροφορησης που θα είχα σχετικά με το επίπεδο της βενζίνης που υπάρχει στο ντεπόζιτό μου, επρεπέ υποχρεωτικά να εγκαταστήσω το συγκεκριμένο ρελεδακι για να περιορίσω το μπλοκάρισμα του αυτόματου κιβωτίου όταν άναβε το λαμπάκι της βενζίνης.

Γενικότερα είναι γνωστό ότι τα αυτοκίνητα με αυτόματα κιβώτια είναι λιγότερο φιλικά σε πάσης είδους μετατροπές όποτε ήθελα απλά να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου αυτή και να υπάρχει καταγεγραμένη σε περίπτωση που καποιος άλλος την χρειάζεται.

Σας ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκρισή σας
manosgas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό pk33 » Δευτ 18 Ιουν, 2012 14:07

gakost έγραψε:Αν σας νοιάζει και η γνώμη υμών των πελατών θα έλεγα ότι είναι πολύ άσχημο να έρχεται κάποιος να σου ακουμπάει τα πολλά € που ζητάτε να σας εμπιστεύεται το πολλές φορές ακριβό του αυτοκίνητο και να του ζητάτε εξτρά χρήματα για να το κάνετε να δουλέψει σωστότερα εφόσον δεν γίνετε να δουλέψει τέλεια και φαντάζομαι δεν μιλάμε για να στοιχίζει εκατομμύρια ένα ρελέδάκι που είναι στην ουσία το κύκλωμα. Προσωπικά θα έλεγα το θεωρώ και "γυφτιά" και μου έρχετε στο μυαλό κάποιοι που χρεώνουν τα χαρτιά νομιμοποίησης της εγκατάστασης. Πιστεύω όταν δίνεις μια προσφορά για μια εγκατάσταση είναι ολοκληρωμένη να το πάρεις και να φύγεις αυτό που ζητάς. Αν θέλετε να το χρεώσετε καλά κάνετε στην τελική αλλά βάλτε το στην τιμή και δεν πιστεύω ότι θα φύγει κάποιος για μια προσφορά που θα είναι 20,30 ,50; € πιο πάνω αφού ούτως ή άλλως δεν έρχονται σε εσάς για την φθηνή τιμή αλλά για άλλους λόγους (Καλή φήμη προϊόντος, σωστή δουλεία , κ.α.) και μην ξεχνάτε ότι κάποτε το φθηνότερο κιτ της Prins είχε κοντά 2 χιλιάρικα και τότε ερχότανε ο κόσμος. Αυτά από την δικιά μου σκοπιά μπορεί να ξέρετε καλύτερα. :ugeek:

συμφωνώ απολύτως. Προσωπικά θα προτιμούσα να πληρώσω γα 50 ευρώ και ας είναι άχρηστα, γιατί η επισκεψη για 2η φορά στο συνεργείο για την τοποθέτηση του emulator θα μου κοστίσει παραπάνω από 50 ευρώ σε εργατοώρες. Υπάρχουν αυτοκίνητα που η πιθανότητα να θέλουν emulator είναι πάνω από 50%. Σε αυτά θα πρέπει by default να βάζουν emulator
pk33

Δημοσιευσεις: 27

Δημοσίευσηαπό ba1989 » Τρί 19 Ιουν, 2012 16:36

Καλησπερα σας παιδια!!! εχω ενα scoda octavia to ετος 2005, 1600cc!!! εχω βαλει αεριο εδω και ενα χρονο και δεν μου εχει δημιουργισει κανενα προβλημα μηχανικα!! Το μονο που με προβληματιζει ειναι ο δεικτης αεριου στο ντεποζιτο ενω κανονικα κανω 450 χιλιομετρα μου αναβει το λαμπακι ρεζερβας στα 200 χιλιομετρα.Εχω υπλοιοπο 250χιλιομετρα απο τη στιγμη που θα αναψει το λαμπακι της ρεζερβας με αποτελεσμα να μηδενιζω τα χιλιομετρα στο κοντερ για να ξερω ποσα χιλιομετρα εχω κανει!!! εχεται κ εσεις το ιδιο προβλημα δεν ειναι τοσο ακριβης η ενδειξει στον δεικτη???
αν μπορει καποιοσς να με βοηθησει ευχαριστω!!!
ba1989

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό pk33 » Τετ 20 Ιουν, 2012 21:20

μήπως ξέρει κανείς ποιός emulator είναι κατάλληλος για scenic III;
pk33

Δημοσίευσηαπό autokremis » Τετ 20 Ιουν, 2012 23:14

ginakos έγραψε:
qgas έγραψε:
ginakos έγραψε:
manosgas έγραψε:Αγαπητοί συμforumites καλήμέρα σας! Έχω εισέλθει και εγώ στο club των υγραερικίνητων!! Έχω ένα peugeot 207 1.6 valvetronic με το αυτοματο κιβώτιο της psa al4 (4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής). Δεν έχω βάλει προς το παρών emulator για τον δείκτη της βενζίνης. Καθώς λοιπόν οδηγούσα με υγραέριο και ο δείκτης της βενζίνης έπεφτε με το που άναψε το λαμπάκι της βενζίνης ακούστηκε ένς ήχος από το κιβώτιο ταχτήτων. Στην οθόνη δεν εμφανίστηκε σφάλμα κιβωτίου αλλα απο την οδήγηση κατάλαβα ότι το κιβώτιο φερόταν σαν να είχε μπει στη λειτούργεια ασφαλείας και ξεκινούσε με δευτέρα ή με τρίτη. Το πρόβλημα διορθώθηκε αμέσως μόλις έβαλα λίγη βενζίνη οπότε και ο δείκτης επανήλθε στη σωτή θέση. Επιπλέιον δεν μπορούσα να το αλλάξω στη σειριακή λειτουργία.

Υποψιάζομαι ότι κατά την οδήγηση με βενζίνη, ο χάρτης του εγκεφάλου αλλάζει όταν ανάψει η ένδειξη χαμηλής στάθμης για περισσότερη οικονομία (έχει τη τάσση να αλλάζει νωρίτερα τις ταχύτητες). Τωρα που οδηγούσα με υγραέριο και η χαμηλή στάθμη βενζίνης ήταν εικονική, φαίνεται να μπερδεύτηκε το αυτοκίνητο και έδωσε λάθος εντολή στο κιβώτιο.

Θα ρωτήσω αύριο τον εγκαταστάτη μου και θα παραθέσω την απάντησή του και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε έτσι ώστε να υπάεχει καταγεγραμμένη αυτή η εμπειρία αλλα θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος από έσας έχει κάποια άποψη επί του θέματος.

Σας ευχαριστώ θερμά!

Κατ' αρχάς είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που ανάβει λαμπάκι χαμηλής στάθμης βενζίνης, το αυτοκίνητο σου να
πέφτει σε safe mode. θα πρέπει να βάλεις τον εμουλατόρο (χωρίς να τον χρεωθείς βέβαια, καθώς ο εγκαταστάτης θα έπρεπε από μόνος του να στον έχει βάλει από την αρχή για να λειτουργεί σωστά το αυτοκίνητό σου). Σε μεγάλα ταξίδια, αναγκαστικά η στάθμη της βενζίνης θα πέφτει και ας καις υγραέριο, οπότε καλό θα είναι αν πρόκειται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα, να έχεις π.χ. πάνω από το μισό ντεπόζιτο γεμάτο βενζίνη και
όταν βλέπεις ότι ο δείκτης πλησιάζει στη ρεζέρβα βενζίνης, να κάνεις μια στάση σβήνοντας και ξαναανάβοντας τον κινητήρα για να επανέρχεται ο δείκτης της βενζίνης στο πραγματικό σημείο. Αυτό δυστυχώς θα πρέπει να το ανεχτείς.

Επειδή φιλε ginakos εισαι επαγγελματιας στο χώρο καλό θα ηταν να εισαι πιο προσεχτικος στο τι γραφεις και πως καθε εταιρια κοστολογει το καθε emoulator που σε καποια αμαξια χρειάζετε και σε κάποια όχι, o καθε πελατης εχει ενημερωθεί πριν την εγκατασταση για την χρηση και το κοστος αυτού.
Εχεις εσυ εφευρει μηπως emoularor για valvetronic pegeuot moter ?
Γιατι τα υπαρχοντα της αγορας δεν δουλευουν σε αυτο το μοτερ 391 392 393 ουτε το VT TYPE !! αναμενουμε λοιπον ειδικο emulator για valvetronic moter απο το εξωτερικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγείσαι συνάδελφε; Προφανώς λέγοντας ότι "...αναμενουμε λοιπον ειδικο emulator για valvetronic moter απο το εξωτερικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο" σημαίνει πως είσαι ο εγκαταστάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου του "manosgas". Αν ναι, διάβασε την απάντησή που του έδωσε ο εγκαταστάτης, δηλαδή εσύ, σχετικά με τη λύση στο πρόβλημά του:
"Τελικά το΄πήγα και καταλήξαμε στο ότι είναι αναπόφευκτο το emulator λογω αυτόματου κιβωτίου και της αντίδρασής του αυτής. Αρχικά δεν το βάλαμε επιδή θέλαμε να τεστάρουμε μήπως και τελικά δεν χρειαζόταν αλλα δυχτυχώς δεν το γλιτώσαμε...
Απλά θα πρέπει να ανοιγοκλείnω το αυτοκίνητο πριν ανάψει κόκκινο το λαμπάκι της βενζίνης για να μην μπαίνει σε safe mode το κιβώτιο."

Ο manosgas, δεν λέει ότι ο εγκαταστάτης του του είπε από την αρχή πως ο εμουλατόρος που πρέπει να του βάλει (που θα έπρεπε μάλλον να το ξέρει ότι χρειάζεται, αλλά οκ) δεν υπάρχει και τον περιμένει από εξωτερικό και ότι σαν πελάτης εχει ενημερωθεί πριν την εγκατασταση για την χρηση και το κοστος αυτού όπως λες εσύ αλλά ότι: "Αρχικά δεν το βάλαμε επιδή θέλαμε να τεστάρουμε μήπως και τελικά δεν χρειαζόταν..." και ότι "...δυχτυχώς δεν το γλιτώσαμε... Απλά θα πρέπει να ανοιγοκλείnω το αυτοκίνητο πριν ανάψει κόκκινο το λαμπάκι της βενζίνης για να μην μπαίνει σε safe mode το κιβώτιο."
Δηλαδή ακριβώς ότι του είπα κι εγώ. Αρα μάλλον εγώ είμαι επαγγελματίας στο χώρο και ξέρω πολύ καλά τί γράφω. Ευχαριστώ.

ΧΑΧΑ Μην μαλώνετε φίλε μου απλός πάνε στην Citroen να στο βάλλει στον εγκέφαλο να σου αλλάξω το καύσιμο και σε lpg αυτό γίνεται σε όλα τα γαλλικά μοντέλα απαγορεύεται αυστηρά emulator για προστασία και μην τυχόν βραχυκυκλώματος τις bsi gasdieselcenter.gr
autokremis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό pk33 » Παρ 22 Ιουν, 2012 11:08

Τι εννοείς; Και αν η αντιπροσωπεία δεν δέχεται να το κάνει; Πως θα γίνεται τελικά reset η ένδειξη κάθε φορά που θα σβήνει το αυτοκίνητο;
pk33

Δημοσίευσηαπό autokremis » Κυρ 24 Ιουν, 2012 20:45

pk33 έγραψε:Τι εννοείς; Και αν η αντιπροσωπεία δεν δέχεται να το κάνει; Πως θα γίνεται τελικά reset η ένδειξη κάθε φορά που θα σβήνει το αυτοκίνητο;

Από τη βλέπω ενδιαφέρεσαι για το scenic III για το συγκεκριμένο το κάνουν αν δεν στο κάνουν ότι θα διαφύγεις σε νομικό πρόσωπο και θα στο κάνουν αλλιώς καλύτερα να το βλέπεις να πέφτει παρά να έχεις κάποιο θέμα με την bsi σου και ύστερα δεν σε φτάνει χιλιάρικο

www.gasdieselsenter.gr
autokremis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό antonis777 » Δευτ 25 Ιουν, 2012 15:52

για καποιο λογο μου ο δεικτης της βενζινης ειναι στο "Ε" ενο ειναι φουλ! τι γινεται?!
antonis777

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Δευτ 25 Ιουν, 2012 15:58

antonis777 έγραψε:για καποιο λογο μου ο δεικτης της βενζινης ειναι στο "Ε" ενο ειναι φουλ! τι γινεται?!

μηπως κόλλησε το φλοτερ???
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 26 Ιουν, 2012 00:06

Μήπως έχεις γαλλικό αυτοκίνητο...??

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο