manosgas έγραψε:Αγαπητοί συμforumites καλήμέρα σας! Έχω εισέλθει και εγώ στο club των υγραερικίνητων!! Έχω ένα peugeot 207 1.6 valvetronic με το αυτοματο κιβώτιο της psa al4 (4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής). Δεν έχω βάλει προς το παρών emulator για τον δείκτη της βενζίνης. Καθώς λοιπόν οδηγούσα με υγραέριο και ο δείκτης της βενζίνης έπεφτε με το που άναψε το λαμπάκι της βενζίνης ακούστηκε ένς ήχος από το κιβώτιο ταχτήτων. Στην οθόνη δεν εμφανίστηκε σφάλμα κιβωτίου αλλα απο την οδήγηση κατάλαβα ότι το κιβώτιο φερόταν σαν να είχε μπει στη λειτούργεια ασφαλείας και ξεκινούσε με δευτέρα ή με τρίτη. Το πρόβλημα διορθώθηκε αμέσως μόλις έβαλα λίγη βενζίνη οπότε και ο δείκτης επανήλθε στη σωτή θέση. Επιπλέιον δεν μπορούσα να το αλλάξω στη σειριακή λειτουργία.
Υποψιάζομαι ότι κατά την οδήγηση με βενζίνη, ο χάρτης του εγκεφάλου αλλάζει όταν ανάψει η ένδειξη χαμηλής στάθμης για περισσότερη οικονομία (έχει τη τάσση να αλλάζει νωρίτερα τις ταχύτητες). Τωρα που οδηγούσα με υγραέριο και η χαμηλή στάθμη βενζίνης ήταν εικονική, φαίνεται να μπερδεύτηκε το αυτοκίνητο και έδωσε λάθος εντολή στο κιβώτιο.
Θα ρωτήσω αύριο τον εγκαταστάτη μου και θα παραθέσω την απάντησή του και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε έτσι ώστε να υπάεχει καταγεγραμμένη αυτή η εμπειρία αλλα θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος από έσας έχει κάποια άποψη επί του θέματος.
Σας ευχαριστώ θερμά!
Κατ' αρχάς είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που ανάβει λαμπάκι χαμηλής στάθμης βενζίνης, το αυτοκίνητο σου να
πέφτει σε safe mode. θα πρέπει να βάλεις τον εμουλατόρο (χωρίς να τον χρεωθείς βέβαια, καθώς ο εγκαταστάτης θα έπρεπε από μόνος του να στον έχει βάλει από την αρχή για να λειτουργεί σωστά το αυτοκίνητό σου). Σε μεγάλα ταξίδια, αναγκαστικά η στάθμη της βενζίνης θα πέφτει και ας καις υγραέριο, οπότε καλό θα είναι αν πρόκειται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα, να έχεις π.χ. πάνω από το μισό ντεπόζιτο γεμάτο βενζίνη και
όταν βλέπεις ότι ο δείκτης πλησιάζει στη ρεζέρβα βενζίνης, να κάνεις μια στάση σβήνοντας και ξαναανάβοντας τον κινητήρα για να επανέρχεται ο δείκτης της βενζίνης στο πραγματικό σημείο. Αυτό δυστυχώς θα πρέπει να το ανεχτείς.