Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 16:50

VITARAS έγραψε:Ρε εσείς, μερικοί δεν πάνε καλά μου φαίνεται. 618 σήμερα και η συζήτηση έχει πάει αλλού.
Η ΤΙΜΗ, ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΊΠΟΥ ΣΤΑ 0,80 ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΡΙΟ (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ) ΑΝΈΒΕΙ, ΣΤΟ ΚΑΠΆΚΙ ΘΑ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΆΖΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΤΟΝΟΣ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΜΕ.
Έχω επίσης πει πως φίλος γνωστός με πρατήριο στην επαρχεία μου έχει παραδεχθεί τα παραπάνω. Δεν έχουν και συχνά έλεγχο από κάποιον, με αποτέλεσμα όταν γεμίζουν με μειωμένη την τιμή τόνου να καθυστερούν και αυτοί την μείωση στο λίτρο και να κερδίζουν. Εννοείτε πως άλλοι το κάνουν λίγο και άλλοι πολύ.
Πολλές φορές πίσω από κάποια πράγματα, υπάρχουν απλές, αλλά και πολύπλοκες απαντήσεις. Σκοπός είναι να δούμε σωστές τιμές και να μην νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν.
Αυτά. :wave:

by the way μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι εχει αλλη τιμη ο βορρας απο τον νοτο?
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 17:09

Αν εννοεις πρατηρια την αποψη μου την ειπα πριν

Γιατι οσο πιο βορεια τοσ πιο "θελκτικο" ειναι να πεταχτεις σκοπια / βουλγαρια και αν το συνδειασεις και με αλλα ψωνια εκει εισαι σαφως κερδισμενος.

και προφανως καποιοι "εσκουξαν" και καποιοι "ακουσαν" θημηθειτε τα παραπονα ποσα βενζιναδικα πεθαναν σε περιοχες κοντα στα συνορα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 30 Μάιος, 2012 18:37

spyroskos έγραψε:Πέρυσι ο Κωτούλας στα Τρίκαλα που έπαιζε ΜΟΝΟΣ του Καρδίτσα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα είχε κατέβει καθόλου κάτω από 0,80; Φέτος που ανοίξαν και άλλοι...5 εκεί γύρω και ΔΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ πως κατέβηκε η τιμή τόσο;Όταν δουλεύει ο ανταγωνισμός...

Χωρίς να θέλω ν' αμφισβητήσω στην ουσία ότι λες, να πω οτι πέρυσι είχα βάλει 2 φορές στο προαναφερόμενο πρατήριο στις 25 και 28/4 με τιμή 0,79 ευρώ/λίτρο...

Και κάτι ακόμη: όταν πέρυσι το κόστος του πρατηριούχου της Αθήνας ήταν περίπου στα 61 λεπτά (όσο είναι σήμερα...) η τιμή στην αντλία ήταν στα 76 μέχρι 79 λεπτά...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 30 Μάιος, 2012 18:43

panorano έγραψε:μια αλλη λυση ειναι με την δημιουργια συλλογων να επιδιωξουμε "κλεισιμο" των τιμων σε ολα τα σταδια και ολα τα προιοντα!

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που είχε ξαναπέσει σε σχετική συζήτηση στο forum των 4Τ και τότε είχαμε εκδηλώσει το ενδιαφέρον μας εγώ κι άλλος ένας μόνο...
Τώρα υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:06

Καλο ειναι να επικεντρωθειτε σε ατομα που ειναι Αττικη γιατι επειδη στην επαρχια ειναι διαφορετικα τα πραγματα(μεχρι στιγμης), ολοι σκεφτονται ''σιγα μην κανουμε και συλογο...εδω ειμαστε Χ Α Λ Α Ρ Α Α Α Α Α '' και δεν προκειτε να κανουμε χωριο. Οταν στην επαρχια η τιμη εχει παει 0,75 ή τουλαχιστον ακολουθει λογικη τιμη ανα περιοδο, δεν υπαρχει θεμα. Η Αττικη πιστευω ειναι που δινει...''ρεστα''.

Οπως και να'χει εγω ειμαι μεσα για το κοινο καλο :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:35

dti έγραψε:
panorano έγραψε:μια αλλη λυση ειναι με την δημιουργια συλλογων να επιδιωξουμε "κλεισιμο" των τιμων σε ολα τα σταδια και ολα τα προιοντα!

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που είχε ξαναπέσει σε σχετική συζήτηση στο forum των 4Τ και τότε είχαμε εκδηλώσει το ενδιαφέρον μας εγώ κι άλλος ένας μόνο...
Τώρα υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους;

Γι'αυτο λεω οτι πρεπει οι κινησεις να ειναι προς μια σωστη διευθυνση και με ουσια...
ολα τα αλλα με τα ''βαλε 5 ευρω'' κτλ μου φαινεται οτι εμεις χαλιομαστε..
panorano

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:37

fokion έγραψε:Αν εννοεις πρατηρια την αποψη μου την ειπα πριν

Γιατι οσο πιο βορεια τοσ πιο "θελκτικο" ειναι να πεταχτεις σκοπια / βουλγαρια και αν το συνδειασεις και με αλλα ψωνια εκει εισαι σαφως κερδισμενος.

και προφανως καποιοι "εσκουξαν" και καποιοι "ακουσαν" θημηθειτε τα παραπονα ποσα βενζιναδικα πεθαναν σε περιοχες κοντα στα συνορα...

εννοω στα διυλιστηρια..
γιατι ο βορρας εχει ακριβοτερη τιμη απο τον νοτο???
panorano

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:41

dti έγραψε:
spyroskos έγραψε:Πέρυσι ο Κωτούλας στα Τρίκαλα που έπαιζε ΜΟΝΟΣ του Καρδίτσα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα είχε κατέβει καθόλου κάτω από 0,80; Φέτος που ανοίξαν και άλλοι...5 εκεί γύρω και ΔΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ πως κατέβηκε η τιμή τόσο;Όταν δουλεύει ο ανταγωνισμός...

Χωρίς να θέλω ν' αμφισβητήσω στην ουσία ότι λες, να πω οτι πέρυσι είχα βάλει 2 φορές στο προαναφερόμενο πρατήριο στις 25 και 28/4 με τιμή 0,79 ευρώ/λίτρο...

Και κάτι ακόμη: όταν πέρυσι το κόστος του πρατηριούχου της Αθήνας ήταν περίπου στα 61 λεπτά (όσο είναι σήμερα...) η τιμή στην αντλία ήταν στα 76 μέχρι 79 λεπτά...

ναι αλλα μην ξεχνας οτι την τελευταια φορα που ο τονος ηταν στα σημερινα επιπεδα ο ΕΦΚ ηταν 125 ευρω/τν ενω σημερα ειναι 200
αυτο μονο του δικαιολογει μια διαφορα 6-7 λεπτων
panorano

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:42

αλλα τα πρατηρια φτυνοτερη - συμπληρωνω το ερωτημα...
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολοι οι βενζιναδες "χανουν" ή κατι αλλο τρεχει???????
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 20:47

fokion έγραψε:αλλα τα πρατηρια φτυνοτερη - συμπληρωνω το ερωτημα...
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολοι οι βενζιναδες "χανουν" ή κατι αλλο τρεχει???????

κατι τρεχει αλλα τι???
σιγουρα λειτουργει ο ανταγωνισμος και σε σχεση με ομορα κρατη οποτε εχουν αναγκαστει εταιρειες και πρατηρια και συγκρατουν τα κερδη.αυτο εξηγει την χαμηλοτερη λιανικη.και επισης εξηγει οτι οι τιμες διαμορφωνονται στο συνολο τους με συνθηκες σκοτεινες!τρεις εταιρειες ειναι κατι κανουν...
αλλα στα διυλιστηρια γιατι ειναι ακριβοτερο?
panorano

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες