Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό xenofontas » Πέμ 24 Μάιος, 2012 17:56

Πέστε μου και για την κόρινθο όπου μάλλον θα είναι μακριά τα διυληστήρια στους Αγ. θεοδώρους για να έχει 88,9 :-? :-? τα κακά του μονοπωλείου. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
xenofontas

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Παρ 25 Μάιος, 2012 12:55

640 ευρω σημερα!αντε να δουμε θα ρηξει κανεις τις τιμες που ειναι πολυ ψιλα σε σχεση με αυτο το νουμερο? :evil:
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Τρί 29 Μάιος, 2012 10:10

631 σήμερα και τα πρατήρια την τσέπη τους.
"Ο πατέρας μου έχει ζώα κύριε Λοχαγέ" :thumbdown:
Θα αρχίσω πάλι τα τηλέφωνα στο υπουργείο, γ... τα υπουργεία μου.
Τρέλααααααα :-o
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τρί 29 Μάιος, 2012 10:34

VITARAS έγραψε:631 σήμερα και τα πρατήρια την τσέπη τους.
"Ο πατέρας μου έχει ζώα κύριε Λοχαγέ" :thumbdown:
Θα αρχίσω πάλι τα τηλέφωνα στο υπουργείο, γ... τα υπουργεία μου.
Τρέλααααααα :-o

To κακό ξεκινα απο τις γνωστες εταιρίες χονδρικης και το αποκορυφώνουν τα πρατηρια .
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Τρί 29 Μάιος, 2012 12:07

GREGORI έγραψε:To κακό ξεκινα απο τις γνωστες εταιρίες χονδρικης και το αποκορυφώνουν τα πρατηρια .

Είναι καθαρά θέμα πρατηρίων. Σε όλη τη Θεσσαλία που οι τιμές είναι ΠΑΝΤΟΥ κάτω από 0,80 δεν δίνουν όλες οι εταιρίες χονδρικής;
Αντίθετα στην Αχαϊα φταίνε οι εταιρίες χονδρικής; Φως φανάρι, οι πρατηριούχοι καθορίζουν αποκλειστικά την τιμή.
Γνώμη μου στους Νομούς Αττικής - Αχαϊας ΔΕΝ θα πέσει η τιμή κάτω από 0,80, όσο και να πάει ο μετρικός τόνος.
spyroskos

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τρί 29 Μάιος, 2012 14:38

spyroskos έγραψε:
GREGORI έγραψε:To κακό ξεκινα απο τις γνωστες εταιρίες χονδρικης και το αποκορυφώνουν τα πρατηρια .

Είναι καθαρά θέμα πρατηρίων. Σε όλη τη Θεσσαλία που οι τιμές είναι ΠΑΝΤΟΥ κάτω από 0,80 δεν δίνουν όλες οι εταιρίες χονδρικής;
Αντίθετα στην Αχαϊα φταίνε οι εταιρίες χονδρικής; Φως φανάρι, οι πρατηριούχοι καθορίζουν αποκλειστικά την τιμή.
Γνώμη μου στους Νομούς Αττικής - Αχαϊας ΔΕΝ θα πέσει η τιμή κάτω από 0,80, όσο και να πάει ο μετρικός τόνος.

Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι οι εταιριες την έχουν "ριξει" αντικειμενικα ? γιατι η δικη μου πληροφορηση αλλα λεει ,ασφαλως και οι επιτειδιοι διογκωνουν την τιμη ,ειπαμε θελουν εικοσι λεπτα κερδος ,και οι εταιριες να μαζεψουν τα κοστη δημιουργιας πρατηριων που κανουν σε οσουν δεν εχουν δικα τους κεφαλαια.
Βλεπεις εσυ ολο αυτο το διαστημα που μειωνετε να βγαινει κανενα "φρουτο" ? τουμπεκι τη να πουν ? αλλα ειπαμε και λεμε οτι ποτε δεν υπηρχε ελεγχος ποσο μαλλον τωρα.
Τιποτα δεν γινεται παραπανω απο εμας ωστε να επιλεγουμε τον πιο φτηνο,με τον παρά μας....οσο ακομη εχει ο καθενας.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 29 Μάιος, 2012 23:13

Οσο η τιμη βενζίνης ειναι στο 1.70 δεν θα πέσει η τιμη ..... σημερινή αγορα υγραεριου απο πρατήριο Αθηνών 0.61 τελικη με ΦΠΑ. Και μου λέει γιατι ρε φίλε να τη ρίξω έχεις δει ποσο έχει η βενζίνη ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 07:54

spyroskos έγραψε:

μη λετε οτι σας κατεβαινει στο μυαλο παιδια...για να καταλαβεις τι γινεται με τις εταιρεις χονδρικης κοι τα αυτο στο 2.β
http://oil.gge.gov.gr/wp-content/upload ... 5_2012.pdf

θα μου πεις τωρα οτι δεν εχει για υγραεριο ,αλλα δεν αλλαζει και τιποτα,το ιδιο ισχυει
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι οι τεραστιες αυτες διαφορες των τιμων που βλεπουμε απο πολη σε πολη και απο πρατηριο σε πρατηριο εχουν ηδη διαμορφωθει στο σταδιο των εταιρειων χονδρικης

πχ αττικη η τιμη χονδρικης της αμολυβδης ξεκιναει απο 1.626 και φθανει ως 1.737 ενω η αντιστοιχη τιμη λιανικης ξεκιναει απο 1.631 και φθανει 1.79...

στο συνολο της χωρας η τιμη χονδικης ξεκιναει αποι 1.622 ως 1.809
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό spyroskos » Τετ 30 Μάιος, 2012 08:55

[quote="panorano"
μη λετε οτι σας κατεβαινει στο μυαλο παιδια...για να καταλαβεις τι γινεται με τις εταιρεις χονδρικης κοι τα αυτο στο 2.β
http://oil.gge.gov.gr/wp-content/upload ... 5_2012.pdf
θα μου πεις τωρα οτι δεν εχει για υγραεριο ,αλλα δεν αλλαζει και τιποτα,το ιδιο ισχυει
αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι οι τεραστιες αυτες διαφορες των τιμων που βλεπουμε απο πολη σε πολη και απο πρατηριο σε πρατηριο εχουν ηδη διαμορφωθει στο σταδιο των εταιρειων χονδρικης
πχ αττικη η τιμη χονδρικης της αμολυβδης ξεκιναει απο 1.626 και φθανει ως 1.737 ενω η αντιστοιχη τιμη λιανικης ξεκιναει απο 1.631 και φθανει 1.79...
στο συνολο της χωρας η τιμη χονδικης ξεκιναει αποι 1.622 ως 1.809[/quote]

Εξήγησέ μου εσύ που δε λες ότι σου κατεβαίνει στο μυαλό ένα συγκεκριμένο. Πέρυσι ο Κωτούλας στα Τρίκαλα που έπαιζε ΜΟΝΟΣ του Καρδίτσα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα είχε κατέβει καθόλου κάτω από 0,80; Φέτος που ανοίξαν και άλλοι...5 εκεί γύρω και ΔΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΝ πως κατέβηκε η τιμή τόσο;Όταν δουλεύει ο ανταγωνισμός...
Μην ψάχνεις για φαντάσματα που δε γνωρίζεις. Η τελική τιμή διαμορφώνεται από τον πρατηριούχο. Η Εταιρία χονδρικής δουλεύει με στάνταρ ποσοστό κέρδους +-λίγο. Αυτός που δεν ελέγχεται είναι ο πρατηριούχος. Εκεί είναι τα φαντάσματα..
Επαναλαμβάνω παραδείγματα ΒΑ Αττική - Αχαϊα. Στον αντίποδα Ιωάννινα, Θεσσαλία, Ημαθία.
spyroskos

Δημοσιευσεις: 51

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 30 Μάιος, 2012 09:07

αυτο που πραγματικα χρειαζεται ειναι συγκεκριμενα βηματα στη σωστη κατευθυνση.
οσο και να φωναζεις στον υγραερα και οσες αφισες και αυτοκολητα να μοιρασεις δεν θα γινει τιποτα αν αυτα δεν εχουν κατευθυνση.
αυτο που πρεπει ο καταναλωτης (και περισσοτερο αυτος που υποτιθεται οτι ειναι ψαγμενος) να καταλαβει ειναι που πασχει η αγορα,που πρεπει να χτυπηθει και πως πρεπει να χτυπηθει.
δεν μπορει να μου λετε οτι ο ψαγμενος βαζει 5 ευρω και παει αλλου γιατι αυτο δεν ειναι υπερ του!
ο ψαγμενος τελικα θα ειναι αυτος που θα βαζει οπου γουσταρει με την σωστη τιμη.
αυτο που πρεπει να διεκδικηθει ειναι η διαφανεια σε ολο της το φασμα!δλδ. τιμες αναλυτικες ανα σταδιο διακινησης,φορτωτικες και μεταφορικα αναλυτικα και τελος ποιοτητα και προελευση προιοντος.
η αγορα ειναι διχασμενη προς λαθος κατευθυνση.
πρεπει να στοχοποιηθουν και να δημοσιευτουν τα κερδη των 3-4 εταιρειων και απο εκει και περα θα λειτουργησει ο ανταγωνισμος.
πρεπει να καταργηθουν τα συμβολαια αποκλειστικης συνεργασιας.ποσο μαλλον στο υγραεριο που ο πρατηριουχος αναλαμβανει το κοστος της επενδυσης.
αυτο που εμεις σαν καταναλωτες πρεπει να καταλαβουμε ειναι οτι και το πρατηριο τα αγοραζει τα καυσιμα,μονο που το πρατηριο δεν εχει και πολλες επιλογες σε αυτο που λεμε ελευθερη αγορα.
αν συγκεκριμενοποιηθουν τα κερδη των εταιρειων θα μπορουμε να ξερουμε και ποιο πρατηριο μας κοπαναει οποτε θα τρωει μαυρο!
μια αλλη λυση ειναι με την δημιουργια συλλογων να επιδιωξουμε "κλεισιμο" των τιμων σε ολα τα σταδια και ολα τα προιοντα!
ολα αυτα βεβαια εχουν πολιτικοοικονομικα κοστη που καποιος πρεπει να τα αναλαβει,πραμα δυσκολο!
ποιος πολιτιοκος ,η ποια υπηρεσια θα παει να βαλει φρενο στη μοτοροιλ της οικογενειας βαρδινογιαννη?
με το προσχημα της απασχολησης μεγαλου αριθμου προσωπικου και τυγχον απολυσεων εκβιαζουν και κερδιζουν ευνοιικη μεταχειριση απο ολους...
panorano

Δημοσιευσεις: 291

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες