Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 19 Μάιος, 2012 10:24

panorano έγραψε:
panorano έγραψε:
stargazer έγραψε:Φόρουμ για υγραεριοκίνηση είναι για το υγραέριο θα γκρινιάζω, σε φόρουμ με άλλα θέματα κράζω άλλους. Η σύγκριση φυσικά έχει σκοπό να δείξει πώς μια χώρα που συνορεύει με την δική μας έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε τιμή , δεν μπορεί να είναι μόνο φόροι και φυσικά είναι χαζό να θέλω τις ίδιες τιμές εδώ αλλά ΑΠΑΙΤΏ όπως έριξα και εγώ τα έσοδα μου να τα ρίξουν όλοι και οι βενζινάδες, 5 λεπτά το λίτρο κέρδος έπρεπε να τους αρκεί όπως και με την βενζίνη αλλά από την στιγμή που δεν φιλοτιμούνται να διευκολύνουν τους πελάτες τους έτσι και μεις πρέπει να είμαστε ανελέητοι μαζί τους αλλά και με τους εγκαταστάτες όχι όλους αλλά εκείνους που θέλουν να πληρώνονται 80 και 100 ευρό την εργατοώρα ενώ οι συνάδελφοι τους στην αεροπορία να πληρώνονται 800ε/μήνα για πλήρες 8ωρο μαμίσι αυτά

Υπαρχει και η τουρκια που συνορευει μααζι μας και η τιμη ειναι 1,05ευρω,σε περιπου 7000 πρατηρια υγραεριου ,και ο μισθος ειναι 700 λιρες τουρκιας (280 ευρω δλδ)
μιας και το εφερε η συζητηση!
το θεμα ειναι οτι οι συγκρισεις μεταξυ κρατων με διαφορετικο νομισμα,διαφορετικους μισθους,διαφορετικους εφκ και φπα ειναι ακυρες και δεν οδηγουν σε κανενα συμπερασμα.οποιος μπορει και το εκμεταλευεται ειναι μεν τυχερος αλλα η συγκριση ειναι παντελως ακυρη.
και σκεψου οτι στις χωρες που αναφερομαστε τα πρατηρια εχουν τοσα κερδη που οι πρατηριουχοι δεν δουλευουν ποτε και οι αδειες τους πωλουνται με "μαυρο χρημα" στην αγορα...

και για να μη ξεχασω το σημαντικοτερο!μιλας για κερδη πρατηριων στην ελλαδα που τα τελευταια 2 χρονια εχουν κλεισει περιπου 2000 πρατηρια????
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Σάβ 19 Μάιος, 2012 11:11

Καλημέρα,
νομίζω ότι μερικές φορές ξεφεύγουμε. Είναι δυνατόν με τέτοια κρίση, με τέτοια ανεργία, με μισθούς 300 και 400 ευρώ και πόσα ακόμα, να λέμε τέτοια πράγματα. Με τέτοια πτώση του βιοτικού μας επιπέδου θα έπρεπε να υπάρχει και προσαρμογή των τιμών. Τουλάχιστον να υπάρχει μία κίνηση προς τα εκεί. Το υγραέριο όπως και η βενζίνη είναι προϊόν που θα το αγοράσεις έτσι κι αλλιώς, με μικρές διαφορές στην τιμή. Το ότι κλείνουν πρατήρια είναι λογικό με όλα αυτά που περνάμε, αλλά και λογικό να κλείσουν κάποια που δεν τα ήξερε ούτε η μάνα τους. Εάν υπήρχε γενικά μια φιλοσοφία να κρατηθούν οι τιμές των προϊόντων σε λογικά επίπεδα ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν οι αναίσθητοι που ότι κέρδος είχαν προ κρίσης, το ίδιο θέλουν και τώρα. Ζωντανό παράδειγμα το υγραέριο. Αν και έχει κατέβει η τιμή, παρακολουθούμε στα πρατήρια τις Αττικής να "βλέπει" ο ένας τον άλλων τι κάνει, για να κάνει και αυτός, λες και είναι κανονισμένο :D . Στον πρατηριούχο που συνήθως βάζω, με κοιτάει με ένα χαμόγελο και ένα καμάρι και μου λέει "είδες πως έπεσε η τιμή?". Μας δουλεύουν και από πάνω. Άκουσε τα καντήλια του και συνήλθε.
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό stargazer » Σάβ 19 Μάιος, 2012 12:22

Το κράτος σου βάζει το δίλημμα η κλέψε η πέθανε αλλά δεν πιστεύω ότι ένας βενζινάς που πουλάει υγραέριο θα φαλιρίσει ποτέ κ δεν μιλάω για αυτούς που πουλάνε μόνο βενζίνη και πετρέλαιο αυτοί είναι θέμα συζήτησης σε άλλα φόρουμ. Για την Τουρκία δεν μου φαίνεται περίεργο αφού τελούν υπό στρατιωτική κατοχή όπως εμείς κάποτε κ δεν θέλουν να ξεσηκωθούν αλλά και αυτό είναι για άλλα φόρουμ.
Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι στον τομέα της αυτοκίνησης και των μεταφορών υπάρχει 90% αισχροκέρδεια, στους έμπορους που σου πουλάνε τρακαρισμένα για ατρακάριστα κ λαγούς με πετραχήλια κ μετά γίνονται βουλευτές (όποιος κατάλαβε...) , σε αυτούς που είναι άνθρωποι της νύχτας κ πουλάνε ένα αμάξι σε 10 άτομα κ κόβουν ακάλυπτες επιταγές , στους μηχανικούς που παίρνανε στα ΤΕΕ 5 στην φυσική (ξέρω ήμουν εκεί) και μετά στα ΤΕΙ ζητούσαν από την ΔΑΠ ένα 5 για να πάρουν πτυχίο και σου ζητάνε 300 ευρό για να αλλάξουν έναν ιμάντα, στους βενζινάδες με τα γνωστά , στα φορτοταξί που σου ζητάνε 200 ευρό για μισή ώρα δουλειά , στους ταρίφες που με το που μπεις σου ζητάνε 3 ευρό , στους tuners που βάζουν φώτα xenon σε φανάρια για αλογόνου χωρίς τύψεις για τους τραυματισμούς /θανάτους που θα προκαλέσουν, στα πάρκινγκ που χρεώνουν ότι τους γουστάρει κ αφήνουν αφύλακτα τα αυτοκίνητα, σε αυτούς που βάζουν ηχητικά στα αυτοκίνητα κ μοιράζουν τα KWatt λες κ είναι στραγάλια και δεν ξέρουν ότι Watt=V*A :oops: (η φυσική λυκείου που λέγαμε), σχολές οδηγών ;;;; η εταιρία (ξέρετε ποια) που σαμποτάρει κάθε προσπάθεια κατασκευής εντός Ελλάδας; και μπορώ να σου αραδιάσω μια λίστα 50 σελίδες αλλά δεν χρειάζεται. ΕΜΕΙΣ πρέπει να πηγαίνουμε στους σωστούς επαγγελματίες σε αυτούς που κάνουν σωστά την δουλειά τους και χρεώνουν λογικά αλλά με τους υγραεράδες που να πας; Ξέρεις κανέναν να χρεώνει 70-75 λεπτά κ να σου λέει ορίστε η απόδειξη σας ευχαριστώ καλό απόγευμα, να πάω και εγώ;
Αυτά απο μένα σας αγαπώ :D Καλό Σ.Κ. και μη χειρότερα...
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 19 Μάιος, 2012 13:34

stargazer έγραψε:Το κράτος σου βάζει το δίλημμα η κλέψε η πέθανε αλλά δεν πιστεύω ότι ένας βενζινάς που πουλάει υγραέριο θα φαλιρίσει ποτέ κ δεν μιλάω για αυτούς που πουλάνε μόνο βενζίνη και πετρέλαιο αυτοί είναι θέμα συζήτησης σε άλλα φόρουμ. Για την Τουρκία δεν μου φαίνεται περίεργο αφού τελούν υπό στρατιωτική κατοχή όπως εμείς κάποτε κ δεν θέλουν να ξεσηκωθούν αλλά και αυτό είναι για άλλα φόρουμ.
Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι στον τομέα της αυτοκίνησης και των μεταφορών υπάρχει 90% αισχροκέρδεια, στους έμπορους που σου πουλάνε τρακαρισμένα για ατρακάριστα κ λαγούς με πετραχήλια κ μετά γίνονται βουλευτές (όποιος κατάλαβε...) , σε αυτούς που είναι άνθρωποι της νύχτας κ πουλάνε ένα αμάξι σε 10 άτομα κ κόβουν ακάλυπτες επιταγές , στους μηχανικούς που παίρνανε στα ΤΕΕ 5 στην φυσική (ξέρω ήμουν εκεί) και μετά στα ΤΕΙ ζητούσαν από την ΔΑΠ ένα 5 για να πάρουν πτυχίο και σου ζητάνε 300 ευρό για να αλλάξουν έναν ιμάντα, στους βενζινάδες με τα γνωστά , στα φορτοταξί που σου ζητάνε 200 ευρό για μισή ώρα δουλειά , στους ταρίφες που με το που μπεις σου ζητάνε 3 ευρό , στους tuners που βάζουν φώτα xenon σε φανάρια για αλογόνου χωρίς τύψεις για τους τραυματισμούς /θανάτους που θα προκαλέσουν, στα πάρκινγκ που χρεώνουν ότι τους γουστάρει κ αφήνουν αφύλακτα τα αυτοκίνητα, σε αυτούς που βάζουν ηχητικά στα αυτοκίνητα κ μοιράζουν τα KWatt λες κ είναι στραγάλια και δεν ξέρουν ότι Watt=V*A :oops: (η φυσική λυκείου που λέγαμε), σχολές οδηγών ;;;; η εταιρία (ξέρετε ποια) που σαμποτάρει κάθε προσπάθεια κατασκευής εντός Ελλάδας; και μπορώ να σου αραδιάσω μια λίστα 50 σελίδες αλλά δεν χρειάζεται. ΕΜΕΙΣ πρέπει να πηγαίνουμε στους σωστούς επαγγελματίες σε αυτούς που κάνουν σωστά την δουλειά τους και χρεώνουν λογικά αλλά με τους υγραεράδες που να πας; Ξέρεις κανέναν να χρεώνει 70-75 λεπτά κ να σου λέει ορίστε η απόδειξη σας ευχαριστώ καλό απόγευμα, να πάω και εγώ;
Αυτά απο μένα σας αγαπώ :D Καλό Σ.Κ. και μη χειρότερα...

το πολιτευμα της τουρκιας ειναι "Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία" απο το 1923 κατα τα αλλα συμφωνω απολυτως και τα ειπα λιγο διαφορετικα λιγο παρα πισω ...
panorano

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 19 Μάιος, 2012 13:37

stargazer έγραψε:Φόρουμ για υγραεριοκίνηση είναι για το υγραέριο θα γκρινιάζω, σε φόρουμ με άλλα θέματα κράζω άλλους. Η σύγκριση φυσικά έχει σκοπό να δείξει πώς μια χώρα που συνορεύει με την δική μας έχει τόσο μεγάλη διαφορά σε τιμή , δεν μπορεί να είναι μόνο φόροι και φυσικά είναι χαζό να θέλω τις ίδιες τιμές εδώ αλλά ΑΠΑΙΤΏ όπως έριξα και εγώ τα έσοδα μου να τα ρίξουν όλοι και οι βενζινάδες, 5 λεπτά το λίτρο κέρδος έπρεπε να τους αρκεί όπως και με την βενζίνη αλλά από την στιγμή που δεν φιλοτιμούνται να διευκολύνουν τους πελάτες τους έτσι και μεις πρέπει να είμαστε ανελέητοι μαζί τους αλλά και με τους εγκαταστάτες όχι όλους αλλά εκείνους που θέλουν να πληρώνονται 80 και 100 ευρό την εργατοώρα ενώ οι συνάδελφοι τους στην αεροπορία να πληρώνονται 800ε/μήνα για πλήρες 8ωρο μαμίσι αυτά

να σου κανω και μια αλλη ερωτηση...
οταν ενας υπαλληλος της αεροποριας (πενθημερο 8ωρο) παιρνει 800 ευρω,ποσα λεφτα πρεπει να βγαζει ενα μαγαζι (7ημερο,112ωρο με επενδυση γης και μηχανηματων περιπου 500.000 και ρισκο της αγορας)??
panorano

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 19 Μάιος, 2012 14:11

panorano έγραψε:να σου κανω και μια αλλη ερωτηση...
οταν ενας υπαλληλος της αεροποριας (πενθημερο 8ωρο) παιρνει 800 ευρω,ποσα λεφτα πρεπει να βγαζει ενα μαγαζι (7ημερο,112ωρο με επενδυση γης και μηχανηματων περιπου 500.000 και ρισκο της αγορας)??

Ο υπάλληλος της αεροπορίας (φαντάζομαι πολεμικής και σε αυτούς αναφέρομαι) εν καιρώ πολέμου ρισκάρει την ζωή του (υποτίθεται). Μπορεί να μπήκε επειδή είναι σίγουρα € και σίγουρη δουλειά, αλλά μπορεί να συμβεί. Τα πάντα έχουν ρίσκο (υποτίθεται).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 19 Μάιος, 2012 14:43

christoi έγραψε:
panorano έγραψε:να σου κανω και μια αλλη ερωτηση...

Ο υπάλληλος της αεροπορίας (φαντάζομαι πολεμικής και σε αυτούς αναφέρομαι) εν καιρώ πολέμου ρισκάρει την ζωή του (υποτίθεται). Μπορεί να μπήκε επειδή είναι σίγουρα € και σίγουρη δουλειά, αλλά μπορεί να συμβεί. Τα πάντα έχουν ρίσκο (υποτίθεται).

σε ενημερωνω οτι εν καιρο πολεμου ολα τα βυτιακια που βλεπεις σε πρατηρια ειναι επιταγμενα στην πρωτη γραμμη
και μην ξεχνας οτι σε καιρο πολεμου ειμαστε και εμεις στις επαλξεις...δεν πληρωνετε κανενας για αυτο ομως
panorano

Δημοσίευσηαπό georta » Σάβ 19 Μάιος, 2012 15:19

Νομιζω οτι χασατε τη μπαλα πατριωτες...
georta

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό VITARAS » Σάβ 19 Μάιος, 2012 17:34

Σιγά μην έχουμε και τύψεις τώρα για τους πρατηριούχους. Έλεος ρε παιδιά, θα τρελαθούμε τελείως? 8-}
VITARAS

Δημοσιευσεις: 82

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 19 Μάιος, 2012 17:43

panorano έγραψε:σε ενημερωνω οτι εν καιρο πολεμου ολα τα βυτιακια που βλεπεις σε πρατηρια ειναι επιταγμενα στην πρωτη γραμμη
και μην ξεχνας οτι σε καιρο πολεμου ειμαστε και εμεις στις επαλξεις...δεν πληρωνετε κανενας για αυτο ομως

Τι μας είπες τώρα δηλαδή; Και όλα τα 4χ4 ΙΧ όπως και τα όλα λεωφορεία τουριστικά και των ΚΤΕΛ έχουν χαρτί επίταξης και μάλιστα το χαρτί λέει ότι πρέπει να τα παραδώσουν φουλαρισμένα με καύσιμα όταν και εαν επιταχθούν.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 69 επισκέπτες