Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εγκατάσταση υγραερίου σε υβριδικό αυτοκίνητο

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Εγκατάσταση υγραερίου σε υβριδικό αυτοκίνητο

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 22 Απρ, 2012 16:42

Που να έρθει η ώρα να τα δίνεις στους μασκαράδες τους γκαζαδες!
Δηλαδή, τι τιμή σου είπε για την μετατροπή;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Κυρ 22 Απρ, 2012 17:13

stefcrz έγραψε:
dathens έγραψε:Νομίζω οτι η prins το έχει στη λίστα της ως dedicated μετατροπή ρώτα εδω http://www.qgas.gr , άρα μια χαρα θα μπαίνει !!

Μπηκα στη σελίδα της prins αλλα δεν το εχει στη λίστα της honda. Ποια ειναι διαφορα universal k dedicated? τελος πάντον πήγα και σε εναν αντιπρόσοπο εδω και μήλισα με τον ανθρωπο. Μου τα πολύ ωραία αλλα ειναι πολυ ακριβο για μένα όμως. δεν συμφερει για αυτο το αμαξι. Ετσι που το υπολογισα δεν αξιζει να δώσω πανω απο 700-800. Θα το κάνω όμως. θα παρακολουθίσω λίγο την τιμή του υγραερίου να δω πως πάει και αφου βρω ενα καλο μαστοστορα θα το προχωρίσω. 2€ η βενζινη και εχουμε ακόμα. μονο και μονο που θα δινω λιγοτερα στους μασκαραδες τους βενζιναδες μου αρκεί.

Λιγοτερα απο 700-800 δεν υπαρχει περιπτωση να βαλεις, ακομα σε αεριου ψεκασμου. Ποσο μαλλον στο δικο σου που θελεις υγρου ψεκασμου και καλο μαστορα. Υπολογιζε δηλαδη 1.700+ Οσο αναφορα το ποσα αξιζεις να δωσεις,και αυτο ισχυει γενικα για ολους, ΕΦΟΣΟΝ ειναι σιγουρο οτι κινητηρας σου σηκωνει το υγραεριο χωρις κανενα απολυτως προβλημα ΚΑΙ το αυτοκινητο θα σου βγαλει πανω απο 100.000 (που γιατι να μην βγαλει αφου ειναι καινουριο) αξιζει να δωσεις και 2.000 και 2.000+ (που λεει ο λογος), γιατι η αποσβεση θα ερθει, μα σε 1 μα σε 2 χρονια θα ερθει. Και το κυριοτερο βεβαια ειναι το ψυχολογικο. Τα δινεις μαζεμενα βεβαια αλλα ξενοιαζεις, πιστεψε με.
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 22 Απρ, 2012 23:46

Το υβριδικό λόγω έλλειψης χώρων έχει πολυπλοκότητα και δυσκολία στη μετατροπη θέλει πολυ υπομονή και πολυ καλο σύστημα ...σχεδον διπλασιο χρονο εγκαταστσσης , εχει περιεργη συμπεριφορα και ρυθμιση, ρυθμίζεται σχεδον χωρίς trims λόγο της κίνησης με την μπαταρία..

Εχουμε φτιάξει πρόσφατα ένα Prius πάντως που κάνει με 35 ευρω 765 χιλιόμετρα

Τωρα για το φίλο η διάφορα των εργοστασιακών συστημάτων έχει να κάνει με οτι όλα τα εξαρτήματα ειναι φτιαγμένα για το μοντέλο που κατασκευάζονται μέχρι τελευταίας βιδας και χαρτογραφησης αλλα κοστίζουν απο 600-1000 ευρω παραπάνω απο τα universal .
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό stefcrz » Δευτ 23 Απρ, 2012 19:48

christoi έγραψε:Που να έρθει η ώρα να τα δίνεις στους μασκαράδες τους γκαζαδες!
Δηλαδή, τι τιμή σου είπε για την μετατροπή;

Η τιμη που μου είπε ειναι αυτή που αναφέρουν και στην σελίδα τους 1300 η 1600 αναλόγος το κιτ. + το κτεο + λαδιέρα αν χρειαστεί.
stefcrz

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό stefcrz » Δευτ 23 Απρ, 2012 23:09

Με μια μικρή ερευνα που έκανα βρήκα αρκετους που δουλευον ιταλικά συστήματα ή πολωνεζικα και μου είπαν τιμές 700 μεχρι 900 το πολύ.Εχουν κάτι προσφορές και καλα αυτην την εποχή Και μου έκανε πολύ μεγαλη εντύπωση που με ένα απλο άνοιξε κλησε το καπό μου έλεγαν έτσι απλα " μπενει μια χαρα" και οτι δεν έχει καμια σημασία οτι είναι υβριδικό. επισεις ολλοι μου ειπαν για αεριο ψεκασμο. κανενας δεν μηλισε για υγρό ψεκασμό εκτο απο την qgas που θα έχει σε λίγο κερό ενα καινούριο σύστημα υγρού ψεκασμού. Προσφατα πήγα το αμαξι για σερβισ στο συνεργείο της αντιπρωσοπίας και ειδα οτι κάνουν και αυτοι μετατροπή. Αλλα ο υπευθυνος εκει μου είπε οτι Honda k mitsubisi δεν υποστηρίζουν υγραεριο. Αν θέλω ευχαρίστος αναλαμβανουν την εγκατασταση αλλα αυτοματος χανετε η εγγυηση. Περισοτερα στοιχία δεν εμαθα γιατι οι τυποι εκει μολις καταβαν οτι απευθυνομε για το crz αρχηζαν να με χλεβαζουν και να λενε διαφορα πισω απο την πλατη μου. Ετσι δεν ασχολιθηκα ιδιαίτερα. Γενικος όσοι ακουνε για υγραεριο σε υβρηδικό τους φενετε κάπος.

Δεν εχω προβλημα να δώσω οσα χρηματα και αν χρειαστουν αρκει να έχω απόδοση καινα κάνω οσο το δυνατον ποιο γρηγορα αποσβεση. Με ιδανικους υπολογισμους για μενα βγενει ωφελος 700-1000 € το χρόνο για 20000 χμ( με βνζινη σε ενα χρόνο για 20000 χμ εκαψα 1300 λιτρα). Στη πραξη δεν μπορω να ξερω το πραγματικο ωφελος. επισεις δεν μπορω να ξερω αν θα μηνει η δαφορα βενζινης υγραεριου σταθερη. Γιαυτο φοβαμε να παω σε ακριβο συστημα.

Μπραβο το prius? Με 35€ 700+ χμ??? Εγω με 35 λιτρα κάνω με το ζωρι 700 χμ. Θα εκανα οποιαδήποτε μετατροπή για να φτασω έστο και λίγο αυτα τα νούμερα.
stefcrz

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 24 Απρ, 2012 03:05

stefcrz έγραψε:Μπραβο το prius? Με 35€ 700+ χμ??? Εγω με 35 λιτρα κάνω με το ζωρι 700 χμ. Θα εκανα οποιαδήποτε μετατροπή για να φτασω έστο και λίγο αυτα τα νούμερα.

Στο υγραέριο, 35€ είναι, σε μη αισχροκερδείς περιοχές, περίπου 40 λίτρα. Άρα, μόνο λόγω διαφοράς €/λίτρο καυσίμου βλέπεις τέτοια τιμή.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες