Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δείκτη δεξαμενής βενζινης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με τον δείχτη δεξαμενής βενζινης

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 12 Απρ, 2012 03:21

Gεια σας εβαλα και γω πριν λιγες μερες σε ξαρα 1400 μοντ 2003 συστημα υγραεριου λοβατο μαου τα εχει σπασει ο δεικτης απλα παω και βγαζω την φισσα απο την αντλια περιμενω λιγο και την ξαναβαζω και ησυχαζω για λιγες μερες παντως δεν ψεκαζει βενζινα ο εγκσταστατης μου ειπε οτι ειναι αδυνατον να ψεκαζει βενζινα αληθεια πως κοβετε η τροφοδοσια βενζινης κοβετε απο τα μπεκ ?
δευτερον εαν τοποθετησω ενα ρελε το οποιο οταν οπλιζοντας η τρομπα αρα οταν γυριζει το κλειδι να κλεινει και κυκλωμα (οπλιση του ρελλε) οποτε να εχω συνδεση του φλοτερ με την BSI οποτεβ και ενδειξη βενζινας και οταν σβηνω την μηχανη να ξεοπλιζετε ο ρελλες οποτε να κοβετε η συνδεση του φλοτερ με την BSI οποτε να χανει την επικοινωνια με αυτην και να κανει ρεισετ στον δεικτη βενζινας θα δουλεψει αραγε?γιατι ουσιαστικα θελουμε να κοψουμε την συνδεση φλοτερ με BSI otan το αυτοκινητο εινα σβηστο.....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Προβλημα με δεικτη βενζινης

Δημοσίευσηαπό polykalopaidi » Πέμ 12 Απρ, 2012 16:06

καλησπερα παιδια.

εχω ενα προβλημα σχετικα με την φαση της υγραεριοκινησης που εχω βαλει.

καταρχας δεν ειναι εξ ολοκληρου αεριο αλλα χρειαζεται 2λεπτα να καιει με βενζινη αφου ξεκινησω.

λοιπον το προβλημα ειναι οτι παραλληλα με το αεριο καθως οδηγαω κατεβαινει και ο δεικτης της βενζινης!!!

το αμαξι ειναι πεζο206 10ετιας.

ειναι λογικο αυτο?
polykalopaidi

Δημοσιευσεις: 2

Re: Προβλημα με δεικτη βενζινης

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 12 Απρ, 2012 16:27

ναι θελει emulator τα δυο λεπτα ειναι πολυ τραβα για ρυθμιση !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό polykalopaidi » Πέμ 12 Απρ, 2012 16:31

τι εννοεις emulator τα δυο λεπτα?

το εχω παει για ρυθμιση που με ειχε πει ο μηχανικος στα 1000 χιλιομετρα.

ο μηχανικος ειπε οτι δε ξερει γιατι κατεβαινει ο δεικτης της βενζινης κ οτι δεν του ειχανε παρουσιασει προβλημα αλλα αμαξια τετοιας ηλικιας.

με λεει ομως οτι αποκλειεται να καταναλωνει βενζινη εφοσον ειναι γυρισμενο στο υγραεριο.
polykalopaidi

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 12 Απρ, 2012 18:30

Το θέμα έχει αναλυθεί διεξοδικά εδώ
viewtopic.php?f=14&t=72

Θέλεις ένα ρελέ ουτωσόστε να δείχνει σωστά κάθε φορά που βάζεις μπρος αλλά θα εξακολουθεί να κατεβαίνει καθώς οδηγάς. :shifty:

Προτείνω και παρακαλώ τους Mod το θέμα ή να κλειδωθεί ή να ενσωματωθεί στο υπάρχον :geek:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 13 Απρ, 2012 07:06

BOURTZI έγραψε:
digkanos έγραψε:Γεια σας παιδιά και συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλειά που έχετε κάνει στο φορουμ. Θα ήθελα τη βοήθειά σας... Έχω ένα Peugeot 206, 1.4, 8V μοντέλο 2006 και θα ήθελα να μου πείτε ποιον τύπο ρελέ πρέπει να χρησιμοποιήσω και από που μπορώ να το προμηθευτώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Το κοστος αν το συνδεσεις μονος σου ειναι απο 35ευρ εως 70ευρ αναλογως απο που θα τον αγορασεις.Αν δεν λυθει το προβλημα σου εδω ειμαστε να σου πουμε ποιον ρελε θα βαλεις.

kalhmera πιο ρελλε μπαινει δεν εχω δοκιμασει κατι αλλα επειδη τα λ7 δεν ειναι πολλα λεω μηπως βολευτουμε με κανα ρελλε
σκεφτηκα να παρω ενα ρελλε να παρω + - απο την τροφοδοσια της αντλιας και απο την επαφη που ανοιγει κλεινει να περασω το ενα καλωδιο απο το ρελλε οποτε γυριζοντας το κλειδι να οπλοζει το ρελλε και να εχω και ενδειξη βενζινας κλεινωντας το κλειδι να κοβει την συνδεση του φλοτερ με την BSI οποτε να μηδενιζει την παραμετρο που εχει κρατησει η BSI μεσα τηςκαι καθε φορα που θα γυριζω το κλειδι αφου εχουν περασει 3 λεπτα απο την προηγουμενο κλεισιμο να εχω καινουργια ουσιαστικα καινουργια ενδειξη βενζινης με την σωστη σταθμη καυσιμου....μηπως καψω καμμια BSI ομως ετσι?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό pug » Τρί 24 Απρ, 2012 17:41

digkanos έγραψε:Γεια σας παιδιά και συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλειά που έχετε κάνει στο φορουμ. Θα ήθελα τη βοήθειά σας... Έχω ένα Peugeot 206, 1.4, 8V μοντέλο 2006 και θα ήθελα να μου πείτε ποιον τύπο ρελέ πρέπει να χρησιμοποιήσω και από που μπορώ να το προμηθευτώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα σε 307 και μία λύση είναι η εξής:PSA MY05 LEVEL CONTROL DEVICE είναι της BRC ψάξε εντός Ελλάδας ή παραγγελία από εξωτερικό, To πιο βασικό τοποθέτηση σε επαγγελματία ηλεκτρολόγο που να ξέρει να διαβάζει σχέδια με αγγλικά και όχι σε τύπους σαν και τον πρωταγωνιστή γνωστής διαφήμισης κινητής τηλεφωνίας.Παθών και μαθών....
Peugeot 307 BRC Sequent 24
pug

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό emanos » Δευτ 28 Μάιος, 2012 08:55

Καλημερα παιδια,
Εχω ενα peugeot 407 2007
Μου εχουν αλλαξει εως τωρα 2-3 emulators χωρις επιτυχια.
Αυτος που εχω τωρα ειναι ο AEB 393, TYPE P 407 και δεν κανει τιποτα. ο δεικτης βενζινης κατεβαινει διαρκως.
Εχει λυσει καποιος το προβλημα σε ιδιο η παρομοιο αυτοκινητο ;
και αν ναι, που και ποσο;
emanos

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό x8052 » Δευτ 28 Μάιος, 2012 11:28

x8052 έγραψε:Θελοω να προσπαθήσω να φτιαξω το κυκλωμα και εγω. Μπορεί οποιος το εχει (homemade) να μου στειλει οδηγίες και διαγραμα ?
x8052

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 28 Μάιος, 2012 11:41

Μήπως δεν έχεις καταλάβει τι κάνει το κυκλωμα; Ο δείκτης θα συνεχίσει να πέφτει ενόσω οδηγάς, απλά όταν σβήνεις και ξαναβάζεις μπρος αναγκάζει τον εγκέφαλο να διαβάσει το φλοτέρ και δείχνει σωστά αλλά μόνο τότε, όσο το κινείς δεν γίνετε να μην κατεβαίνει ο δείκτης μιας και ο τρόπος λειτουργίας του είναι παράξενος, η βελόνα δεν κατεβαίνει με βάση το φλοτέρ αλλά με βάση την ποσότητα της βενζίνης που υποτίθεται ότι ψεκάζει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 64 επισκέπτες