Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό panorano » Πέμ 05 Απρ, 2012 18:14

BOURTZI έγραψε:
rocky έγραψε:και ποιά εταιρεία μεταξύ των coral και petrogaz έχει (θεωρητικά τουλάχιστον) το καλύτερο μίγμα; Η Διαφορά τους έχει να κάνει με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου ή με την αξιοπιστία;

Ρε παιδια θα τρελλαθω,εχει τιποτα διυλιστηρια η coral και η πετρογκαζ για να εχουν διαφορετικο μιγμα?

στο υγραεριο δεν υπαρχει καμια τεχνολογια εμπλουτισμου και κουραφεξαλα!εχουν ολοι το προιον που παραγουν τα δυο διυλιστηρια
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό panorano » Πέμ 05 Απρ, 2012 18:43

taxtsom έγραψε:Πριν 2-3 μερες που βαλα γκαζι στο Χαρλαβανη στη Χαλκιδα η αντλια του δουλευε στα 2.5 bar πιεση ΜΟΝΟ και το μανομετρο δεν ειναι τοποθετημενο πανω στον κορμο της αντλιας ωστε να ειναι ορατο απο τον πελατη, οπως επιτασσει ονομος αλλα το χει σχεδον κρυμμενο στον περιφραγμενο χωρο του "μηχανοστασιου" της εγκαταστασης 5-6 μετρα απο την αντλια!!!!! ΕΧΩ ακουσει οτι οταν η αντλια δουλευει με κατω απο 4-5 bar τοτε εχει αντικτυπο στην ευρυθμη λειτουργια του κινητηρα!!!! Τις αποψεις σας.... παρακαλω
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!! :thumbdown:

καμια σχεση ομως...η πιεση στη αντλια χρειαζεται για να μεταφερεται στην υγροποιημενη του μορφη το μειγμα!στους 20 βαθμους θερμοκρασιας χρειαζεται 1.5bar για να διατηρειται υγροποιημενο το βουτανιο και 8 bar για το προπανιο. σε ενα μειγμα δηλ 80/20 που ειναι αυτη την εποχη θες περιπου 2,5-3bar για να μεταφερει υροποιημενο το μειγμα.παρολ'αυτα η πιεση ειναι ψιλοχαμηλη αλλα το μοναδικο προβλημα που μπορει να δημιουργησει ειναι να μην μπορει η αντλια να πρεσαρει το προιον.(που απο οτι υποψιαζομαι θα του συμβει 100% οταν ανεβει λιγο η θερμοκρασια)
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 06 Απρ, 2012 11:09

Στην ιδια αντλια που συνηθως βαζω, στο μανομετρο, που το εχει επανω της, εχω δει και 11 πιεση και 3... απλά στο 3 γεμιζε προφανως πιο αργα, αλλα δεν ειδα καμια διαφορα στην συμπεριφορα του αυτοκινητου...

οσον αφορα το αλλο θεμα θα ελεγα να μην μας πιανει και η τρελλα....
πριν βαλουμε αεριο δεν τρελαινομασταν που βαζαμε βενζινα και τι ποιοτητας ειναι...
θελω να πω δε καθομασταν να το αναλυουμε..
ναι οκ εδω καλως ή κακως εχουμε την δινατοτητα να "πειραζουνε" και μαλιστα... δωρεαν τον εγκεφαλο...
ενω στις βενζινης θελει 300αρια 400αρια...
και οπως και να το κανουμε, σε "γαργαλαει" να το σκαλιζεις κι ας μην εχεις ουσιαστικα προβλημα.. ( εξ ιδιων το λεω αυτο..)
( εξαιρουνται βεβαια τα φτιαγμενα και η περιπτωση νοθειας ετσι??)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό stargazer » Σάβ 07 Απρ, 2012 11:56

Παιδιά πριν καμιά 3 βδομάδες πήγα στον απατεώνα κοντά στο αεροδρόμιο εδώ στην θεσ/νικη απο 0.9 το πήγε 0.889 λέω καλός άνθρωπος μας σκέφτηκε άλλαξε μείγμα σκέφτηκα μετά από μια βδομάδα βλέπω 0.898 κ σήμερα 0.904 τι να πω ρε παιδιά... :clap: :clap: :clap: :clap:
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 07 Απρ, 2012 12:35

stargazer έγραψε:Παιδιά πριν καμιά 3 βδομάδες πήγα στον απατεώνα κοντά στο αεροδρόμιο εδώ στην θεσ/νικη απο 0.9 το πήγε 0.889 λέω καλός άνθρωπος μας σκέφτηκε άλλαξε μείγμα σκέφτηκα μετά από μια βδομάδα βλέπω 0.898 κ σήμερα 0.904 τι να πω ρε παιδιά... :clap: :clap: :clap: :clap:

Τι μείγμα άλλαξε ρε συ; Κι εγώ εκεί έβαζα μέχρι το σέρβις του υγραερίου. 2 φίλτρα μέσα στην βρώμα και ποιος ξέρει τι είχε το 3ο που είναι κλειστό...
Απαπαπα, λίγο ακριβότερο από αλλού, αλλά με το κεφάλι μου ήσυχο (τουλάχιστον μέχρι να ξαναβγάλω τα φίλτρα :P )
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό stargazer » Σάβ 07 Απρ, 2012 14:00

christoi έγραψε:
stargazer έγραψε:Παιδιά πριν καμιά 3 βδομάδες πήγα στον απατεώνα κοντά στο αεροδρόμιο εδώ στην θεσ/νικη απο 0.9 το πήγε 0.889 λέω καλός άνθρωπος μας σκέφτηκε άλλαξε μείγμα σκέφτηκα μετά από μια βδομάδα βλέπω 0.898 κ σήμερα 0.904 τι να πω ρε παιδιά... :clap: :clap: :clap: :clap:

Τι μείγμα άλλαξε ρε συ; Κι εγώ εκεί έβαζα μέχρι το σέρβις του υγραερίου. 2 φίλτρα μέσα στην βρώμα και ποιος ξέρει τι είχε το 3ο που είναι κλειστό...
Απαπαπα, λίγο ακριβότερο από αλλού, αλλά με το κεφάλι μου ήσυχο (τουλάχιστον μέχρι να ξαναβγάλω τα φίλτρα :P )

Αχ πόσο με λείπει η Βουλγαρία :D Το άκουσα κ από άλλον κ στάνταρ κάνει ζημιά και στον πνεύμονα άμα έχει καθιζήματα , άνοιξες τον πνεύμονα να δεις?
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 07 Απρ, 2012 16:45

Όχι. Εγώ δεν ξέρω και δεν πειράζω τα του υγραερίου. Στο επόμενο σέρβις.
Πάει και το υγραέριο. Και ο μόνος τρόπος να ελέγξεις την ποιότητα, είναι να βάζεις συνέχεια και να δεις τα φίλτρα (αντιοικονομικό, χρονοβόρο και - ίσως - καταστροφικό για τον κινητήρα).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 10 Απρ, 2012 13:47

(Να κανουμε και λιγο χιουμορ )

Γρινιαζαμε γκρινιαζαμε για την τιμη του αεριου και.............. αυξησαν την τιμη της βενζινης να ερθρι στο - ατυπο - διπλάσιο....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τρί 10 Απρ, 2012 13:55

και στο ουισκι στο 10πλασιο

τι λεμε τωρα, τα επιχειρηματα των απατεωνων?
αφου δεν εχουν σχεση οι τιμες τους.

Στη Λαμια γιατι πουλανε 6 cents φτηνοτερα απο την Αθηνα?
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 10 Απρ, 2012 14:03

το τι γραφω μεσα στην παρενθεση το ειδες???

Θα μου πεις βεβαια γιατι να μην χασουμε και το χιουμορ μας...
Άβαταρ μέλους
fokion

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες