Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβληματα με icom 5hs γενιας

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Προβληματα με icom 5hs γενιας

Δημοσίευσηαπό strofimios » Πέμ 18 Αύγ, 2011 22:58

Εγω παλι το μονο προβλημα που ειχα ηταν ενας χαλασμενος αισθητηρας φλοτερ.Δεν μπορουσε να γινει ανεφοδιασμος σε καυσιμο γιατι ο αισθητηρας εβλεπε οτι το τεποζιτο ηταν γεματο!Πηρα τηλ. και μου ειπαν να παω χωρις ραντεβου το πρωι της επομενης.Πηγα και αμεσως ηρθε ενας τεχνικος που ελυσε,αλλαξε τον αισθητηρα και ξαναεδεσε οτι επρεπε.Σε λιγοτερο απο 1 ωρα ειχα φυγει.Απο τοτε ολα καλα.
Jeep cherokee xj '01 2.5 με icom jtg
strofimios

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 18 Αύγ, 2011 23:10

Παλι καλα που δεν ηταν τιποτα σοβαρο αλλα σου χαλασε τις διακοπες απ'οτι θυμαμαι. Τελος καλο ολα καλα να λες.

Σε μενα σημερα στο ξεκαρφωτο μου αναψε λαμπακι ''check ingine''... Κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι τιποτα αλλα θα το δουμε στο διαγνωστικο για σιγουρια. Οταν το εβαλα μπροστα δεν πηρε καλα-εδωσα και δευτερη μιζα και οταν γυρισε σε αεριο επειδη γκαζωνα εκεινη την ωρα μου κλωτσησε αγρια...μετα απο λιγο αναψε... :problem:

Για να δουμε...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό fotisly » Παρ 19 Αύγ, 2011 00:26

astragjtg έγραψε:Παλι καλα που δεν ηταν τιποτα σοβαρο αλλα σου χαλασε τις διακοπες απ'οτι θυμαμαι. Τελος καλο ολα καλα να λες.

Σε μενα σημερα στο ξεκαρφωτο μου αναψε λαμπακι ''check ingine''... Κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι τιποτα αλλα θα το δουμε στο διαγνωστικο για σιγουρια. Οταν το εβαλα μπροστα δεν πηρε καλα-εδωσα και δευτερη μιζα και οταν γυρισε σε αεριο επειδη γκαζωνα εκεινη την ωρα μου κλωτσησε αγρια...μετα απο λιγο αναψε... :problem:

Για να δουμε...

αν δεν σου ξαναψε και μετα απο λιγο εσβησε,τοτε ειναι λογο του σκοτσαρισματος,διαβασε ο αισθητηρας λαθος μιγμα.
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 19 Αύγ, 2011 00:37

fotisly έγραψε:αν δεν σου ξαναψε και μετα απο λιγο εσβησε,τοτε ειναι λογο του σκοτσαρισματος,διαβασε ο αισθητηρας λαθος μιγμα.

Δυστυχως εμεινε αναμενο αλλα δεν με φοβίζει καθολου. Ειμαι συνηθισμένος με τα ''τσαλιμακια '' του αστρα...
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 19 Αύγ, 2011 01:32

astragjtg έγραψε:Δυστυχως εμεινε αναμενο αλλα δεν με φοβίζει καθολου. Ειμαι συνηθισμένος με τα ''τσαλιμακια '' του αστρα...

8-} 8-} 8-} :)) :)) :))

Σε καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ καμένος από OPEL είμαι αλλά βρήκα λύση στα άπειρα διαφορετικά προβλήματα και ησύχασα μια και καλή. Λέγετε πωλητήριο και αγορά ενός σχιστομάτη ...... :clap: :clap: ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 19 Αύγ, 2011 11:13

gakost έγραψε:
astragjtg έγραψε:Δυστυχως εμεινε αναμενο αλλα δεν με φοβίζει καθολου. Ειμαι συνηθισμένος με τα ''τσαλιμακια '' του αστρα...

8-} 8-} 8-} :)) :)) :))

Σε καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ καμένος από OPEL είμαι αλλά βρήκα λύση στα άπειρα διαφορετικά προβλήματα και ησύχασα μια και καλή. Λέγετε πωλητήριο και αγορά ενός σχιστομάτη ...... :clap: :clap: ;)

Δεν εχεις αδικο... Στο τσακ ημουνα για αγορα Honda... μας προλαβε η κριση γ....την τρελα μου... X(
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 20 Αύγ, 2011 15:47

off topic
:shock: :shock: :shock: :shock:
oyoyoyoyooyoy πουλημενοι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
οπελ και ξερο ψωμι
OPEL VECTRA B 2.0D 1.000.000XLM ME ENAN KINHTHRA :clap:
OPEL CORSA B 1,4 16v 180.000XLM συνεχεια πατημενο,πωληθηκε (για την αγορα του αστρα)στο αγρινιο και κυκλοφορει ακομη με τον ιδιο κινητηρα χωρις προβλημα
αστρα Η 1.8 70.000χλμ μεχρι τωρα χωρις κανενα προβλημα
με τα λαμπακια στο αστρα G μονο απο την βαλβιδα ngr αναβει οταν το πατε μπουκωμενα κ μεσα σε κινηση συνεχεια.
:x
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 22 Αύγ, 2011 13:07

astragjtg έγραψε:Σε μενα σημερα στο ξεκαρφωτο μου αναψε λαμπακι ''check ingine''... Κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι τιποτα αλλα θα το δουμε στο διαγνωστικο για σιγουρια. Οταν το εβαλα μπροστα δεν πηρε καλα-εδωσα και δευτερη μιζα και οταν γυρισε σε αεριο επειδη γκαζωνα εκεινη την ωρα μου κλωτσησε αγρια...μετα απο λιγο αναψε... :problem:

Τελικα επεσα μεσα !!! Μετα απο 5 εκκινησεις και περιπου 100 χλμ πορεια σε ενα ταξιδακι, το λαμπακι εσβησε... Μου εχει αποθηκευσει βεβαια το σφαλμα στο check πριν εκκινήσεις τον κινητηρα και κατα 99% θα μου δειξει ''ρεταρισμα κυλίνδρου''. Ειμουνα σιγουρος γιατι το λαμπακι αναψε λιγο μετα την ''αστοχη'' εκκινηση και ΟΧΙ σε πορεια... Εννοειται οτι το αμαξι δεν ειχε κοψει καθολου και δεν με προβληματησε σε τιποτα. Ισα ισα που με air-contition και 5 ατομα μεσα πηγαινε κομματια.. :clap: :thumbup:
fotisly έγραψε:off topic
:shock: :shock: :shock: :shock:
oyoyoyoyooyoy πουλημενοι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
οπελ και ξερο ψωμι ...

Το αστρα με εχει παιδεψει αρκετα αλλα με εχει βγαλει πολλες φορες ασπροπρόσωπο και το αγαπαω... Το εχω 8 χρονια τωρα...

Ειναι λαχειο παντως. Στον αδελφο μου που εχει το ιδιο δεν του κανε τιποτα, σε μενα...ζουμακι :lol:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Re: προσοχη στο icom 5hs γενιας

Δημοσίευσηαπό oudeis1kan » Κυρ 01 Απρ, 2012 23:08

Matheos έγραψε:Έχω ένα Peugeot 307 αυτόματο, και επιδις έψαχνα πάντα να κάνω κάποια εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου κατέληξα τελικά να βάλω υγραέριο. Από την αρχή που το έβαλα δεν μου έκανε κλικ με την πρώτη ματιά που λένε ¨) και αυτό γιατί ο μάστορας που το έβαλε ήταν μάστορας αρχ.... μάστορας. Το καλύτερο σύστημα υγραερίου είναι αυτό που ψεκάζει υγρό στον κινητήρα και όχι αέριο ! Το υγρού ψεκασμού δεν έχει καμία απώλεια στην απόδοση και καίει μόνο 6% παραπάνω από την βενζίνη έναντι τον κλασικών συστημάτων με εξαεροτη. έτσι και εγώ πριν 2 χρόνια τοποθέτησα το σύστημα από την ICOM που είναι ιταλικό και που τότε το είχε μόνο η Υγραεροκινηση στην Αθήνα. Όταν τον πήρα τηλέφωνο μου είπε ότι το σύστημα είναι το τέλειο και ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα, στο μεταξύ σε όλους που παίρνουν τηλέφωνο το ίδιο λέει και δεν αλλάζει ούτε τόνο, φοβερός τον παραδέχομαι σε αυτό μέχρι να πάρει τα λεφτά υπόψιν έτσι ¨) μετά το γυρνάει σιγά σιγά σαν τις γυναίκες μετά το γάμο άμα ξέρετε τι εννοώ ¨). Όταν πήγα τελικά μετά το ραντεβού είδα ότι δεν ήταν ο ίδιος που το περνούσε αλλά ένας από τους γιους του ο οποίος δεν σε αφήνει να τον κοιτάς τι κάνει στο αυτοκίνητο, αργότερα κατάλαβα ότι δεν σκαμπάζει Χριστό από προβλήματα που τυχών μπορεί να δημιουργηθούν κατά η μετά την τοποθέτηση του υγραερίου τα οποία τα δημιουργεί ο ίδιος. Έτσι λοιπών μου είπε να το αφήσω και να έρθω να το Πάρο μετά από 2 μέρες. Πήγα μετά από 2 μέρες και από την πρώτη στιγμή απογοητεύτηκα!
1. σπασμένο πλαστικό παρμπρίζ
2. καλώδια τοποθετημένα που ούτε ένας αρχάριος δεν θα μπορούσε να τα τοποθετήσει έτσι
3. ο πόλος τις μπαταρίας δεν ήταν κουμπωμένος μετά το κατάλαβα στο δρόμο
4. Η τάπα πίσω από το πεντάλ του γκαζιού δεν ήταν τοποθετημένη σωστά και έμπαινε θόρυβος στην καμπίνα τον επιβατών
5. από κάτω από το αυτοκίνητο κρεμότανε ένα πλαστικό στον αέρα ( δεν είχαν τοποθετήσει μια βίδα.
6. Το Cruse control δεν δούλευε σωστά γιατί έπαιρνε κατευθείαν ρεύμα από την BSI και αυτή μπερδευόταν,
7. Είχε τοποθετήσει το ρελε παροχής ρεύματος του συστήματος υγραερίου μόνο για μόστρα δεν το είχε συνδέσει καν !
8. Δεν μου ανέφερε καν να βάλλω μπουζί που είναι ιδικά για Υγραέριο έτσι ο κινητήρας κάπου κάπου και κατά την επιτάχυνση να κάνει διακοπές
9. Δεν είχε τοποθετήσει τα σωστά μπεκ αλλά ούτε του σωστούς καλιμπραδόρους που χρειάζονται αυτά με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο μετά από 100χιλ. να ρετάρει κατά την εκκίνηση
10. μετά από καιρό δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα γιατί ο αρχ........ μάστορας δεν είχε μονώσει 2 καλώδια που είχε κόψη !
11. μετά τον 1,8 χρόνο χάλασε ένα μπεκ είχε μικροδιαροη, και δεν μπόρεσε να βρει την βλάβη λέγοντας μου ότι έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο, καταλύτη, πολλαπλασιαστή και αισθητήρα εκκεντροφόρου ! έκλεισε το καπό χωρίς να με εξυπηρετήσει και με ανάγκασε να πάω Ιταλία να το φτιάξω το σύστημα όπου
οι ιταλοί διέγνωσαν τι βλάβη και όλα διορθώθηκαν !
12. δεν μου έστειλε πλήρης τα χαρτιά για το κτεο
13. μετά από τα παράπονα μου στους ιταλούς δεν προσφέρετε να μου δόση καινούρια χαρτιά να περάσω κτεο με την δικαιολογία ότι διαγράφοντας εγώ τις ημερομηνίες στα χαρτιά για να περάσω κτεο έκανα πλαστογραφία και του πήρα την σφραγίδα
14. Τα μισά από αυτά που ανέφερα εδώ πέρα έγιναν και στο αυτοκίνητο τις γυναίκας μου !!! Ένα RENO CLIO
Χωρίς να σας πολυλογώ μετά από 2 χρόνια έγινα expert πάνω στο σύστημα υγραερίου τις Icom και το επιδιορθώνω μόνος μου ότι και να έχει ! Καλό σύστημα αλλά άντε βρες συνεργείο να στο περάσει σωστά !

Μετά από ένα ατύχημα που είχα, για να επισκευαστή το αυτοκίνητο έπρεπε να βγει η μηχανή. Έτσι επειδή το αυτοκίνητο μετά από χιλιόμετρα άρχιζε να ρετάρει και δεν τραβούσε σωστά είπα να ρίξω τελικά και μια ματιά στις σωληνώσεις τον μπεκ υγραερίου γιατί δεν μπορεί κάποια μαλακια θα έκανε ο ...... και εκεί ! Έτσι χωρίς βέβαια καμιά έκπληξη διαπίστωσα ότι με βάσει τα λεγόμενα έγραφα που έλαβα από Γερμανία δεν ήταν σωστά τοποθετημένο και συν αυτό ήταν και ένα νάιλον μέσα σε ένα σωληνάκι σπασμένο που μόνο κατά την τοποθέτηση μπορούσε να συμβεί αυτό ! τώρα μετά την αλλαγή και σωστή τοποθέτηση που έκανα μόνος μου το αυτοκίνητο πάει μια χαρά και δεν ρετάρει ούτε μπουκώνει στα φανάρια ! Χαιρετίσματα στον μάστορα που μετά από τόσα προβλήματα που δημιούργησε με την μη σωστή τοποθέτηση του συστήματος Icom στο αυτοκίνητο μου με έκανε εξπέρ σε διάφορα προβλήτα του συστήματος αυτού ! Επίσης τα ανταλλακτικά τα προμηθεύτηκα από το εξωτερικό γιατί ο κύριος ...... έχει πει σε όλους τους αντιπροσώπους του να μην μου δώσουν ανταλλακτικά,
matheos@gmx.net

Οταν εχετε το θαρρος τα καταγγελετε καποιον δημοσια να εχετε το θαρρος να αποκαλυπτεται και την ταυτοτητα σας. Το forum εχει καποιους κανονες και κατα την εγγραφη σας πρεπει να τους διαβαζετε.
Χρειαζομαστε λοιπον
1) Ονοματεπωνυμο
2)Αρ τηλεφωνου σε ισχυη
2)Αρ κυκλοφοριας αυτοκινητου

Αν δεν τα εχουμε αυτα τα posts θα σβηνονται ή θα επεξεργαζονται.

επειδή και εγώ αντιμετωπίζω παρόμοια προβλήματα με τα δικά σας σε opel zafira 2008 με τοποθετημένο από την 1η άδεια του αυτοκινήτου το σύστημα icom jtg (το αυτοκίνητο το έφερα από εξωτερικό) πιστεύετε ότι δεν θα βρω άκρη στην Υγραεροκινηση στην Αθήνα; γιατί αν πρέπει να πάει κανείς Ιταλία για να λύσει το πρόβλημα, τότε καλύτερα να βάλει ένα καινούριο σύστημα αερίου ψεκασμού από την αρχή με κόστος 750-1200 ευρώ και να τελειώνει η ιστορία....
oudeis1kan

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό Matheos » Σάβ 09 Φεβ, 2013 14:16

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τώρα μπορείτε να αντικαταστήσετε την αντλία τις ICOM πόλη εύκολα και οικονομικά. Δεν χρειάζεται πια να πληρώνετε 350Ευρω σε αντιπροσώπους τις ICOM !!! Για μένα προσωπικά είναι πιασε κολε !!! Ι τρόμπα που έχει μέσα η ICOM είναι πολύ φτηνή φτηνότερη και από αυτή που θα σας προτείνω. Μάλιστα έχω την εντύπωση πως έχει φτιαχτή για να χαλά γιατί από την αρχή που δούλεψε και η καινούρια και αυτή που αντικαταστάθηκε έκανε θόρυβο σε σχέση με αυτήν που έβαλα τώρα ! Δεν σας προτείνω να ξαναβάλετε την γνήσια γιατί πολύ απλά θα σας ξανά χαλάσει είτε στα 30.000χιλ είτε στα 60.000 χιλ !!! Στη δεξαμενή της η Icom έχει μια απλή τρόμπα βενζίνης τίποτα το ιδιαίτερο ! Αν λύσετε την δεξαμενή και λύσετε και το μαύρο κουτί με το φίλτρο στο οποίο είναι τοποθετούμενη η τρόμπα θα δείτε περί τίνος πρόκριτε ! Βέβαια η διαδικασία δεν είναι εύκολη μιας και η δεξαμενή είναι υπό πίεση και δεύτερον είναι και πολύ στενά για εργασία εκεί που πρέπει να δουλέψετε !!! Η τρόμπα είναι η KRP 107 τις MAPCO και είναι σαφώς καλύτερη από αυτήν που τοποθετείτε από τη μαμά !!! Θα χιαστή απλός μια μικρή μετατροπή στα φις σύνδεσης τίποτα το σημαντικό. Συμβουλή μου είναι να τοποθετήσετε και ένα ισχυρό μαγνητάκι δίπλα από την τρόμπα μέσα στην δεξαμενή για να μαζεύει την σκουριά που δημιουργείτε με τον καιρό εκεί μέσα και ίσως είναι ένα από τα αίτια που χαλαει η τρόμπα . Θα την βρείτε σε διάφορα SIDE
Matheos

Δημοσιευσεις: 8

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες