Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 26 Μαρ, 2012 08:26

dathens έγραψε:Όσο η βενζίνη ακριβαίνει δεν θα πέσει η τιμη !! Ακόμα και αν βγάζουν 15 20 ή 30 λεπτα στο λίτρο τι τιμη έχει η βενζίνη στην αντλία εκεί κοιτάνε οι γκάζαδες !!

πιστευω οτι σε αυτο ειναι περισσότερο το θεμα....

panorano μια ερωτηση ετσι για την ενημερωση.
μετα το δυιλιστηριο υπαρχει η εταιρεια. μετα την εταιρια υπαρχει και σταδιο τυπου "χοντρεμπορος" ή εχουμε κατευθειαν το βενζιναδικο στην αλυσιδα εμπορειας?
Δηλ τα πρατηρια περνουν κατευθειαν απο τις εταιριες ή μεσολαβει και αλλο "σταδιο"??
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Δευτ 26 Μαρ, 2012 08:46

εχθες πηγα στον μπιρμπο και την ειπα λιγο στο παλικαρι,μαλλον υπαλληλος ητανε,του λεω πως γινετε να εχει πεσει ο τονος 60 ευρω και ισως και παραπανω και να μην εχει πεσει ουτε ενα λεπτο το υγραεριο?και μου λεει τι επεσε ο τονος?του λεω ελεος,θες να μου πεις οτι δεν το ηξερες? :lol:
μου λεει εαν ειναι ετσι εχεις δικιο να φωναζεις,του λεω πριν 2 μηνες επερνε 5 λεπτα ο τονος και στην αντλια ανεβαινε και τωρα 60 ευρω κατω και τιποτα?μου λεει δεν γινετε θα πεσει σιγουρα,δεν γινετε να πουλαει οσο θελει ο πρατηριουχος εχει ενα περοθωριο κερδους,μετα εαν αισχροκερδει μπορει να φαει και λουκετο...οτι μου ειπε σας λεω...παντως εγω του ειπα οτι ειστε καρτελ και μου λεει τι να σου πω εχεις δικιο εαν ειναι ετσι...
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 26 Μαρ, 2012 09:24

τουλάχιστον ο Μπίρμπος το έχει 0.92, ο άλλος στον Αλιμο εχθές.... 93.9!!!!!

και αν δε του πεις 10 ευρώ μεγάλε, βάζει τη μάνικα, και στο φουλάρισμα αυτό συνεχίζει και ανεβαίνει σα ταξίμετρο 10-10 cents!!
Μου έβγαλε τη δεξαμενη ότι πήρε 52 λίτρα...ενώ κανένας άλλος δε χώρεσε πάνω απο 46 ποτε!!!!!

Πάλι καλά που δε μου χάλασε το σύστημα...να τρέχω και να μη φτάνω.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό panorano » Δευτ 26 Μαρ, 2012 09:28

fokion έγραψε:
dathens έγραψε:Όσο η βενζίνη ακριβαίνει δεν θα πέσει η τιμη !! Ακόμα και αν βγάζουν 15 20 ή 30 λεπτα στο λίτρο τι τιμη έχει η βενζίνη στην αντλία εκεί κοιτάνε οι γκάζαδες !!

πιστευω οτι σε αυτο ειναι περισσότερο το θεμα....

panorano μια ερωτηση ετσι για την ενημερωση.
μετα το δυιλιστηριο υπαρχει η εταιρεια. μετα την εταιρια υπαρχει και σταδιο τυπου "χοντρεμπορος" ή εχουμε κατευθειαν το βενζιναδικο στην αλυσιδα εμπορειας?
Δηλ τα πρατηρια περνουν κατευθειαν απο τις εταιριες ή μεσολαβει και αλλο "σταδιο"??

λοιπον τωρα εκανες καλη ερωτηση και θα απαντηθουν αρκετα ευτραπελα.
μετα το διυλιστηριο ειναι οι εταιρειες εμποριας και μετα λογικα τα πρατηρια.υπαρχουν ομως οι εξης εξαιρεσεις!
1.αν η εταιρεια δεν δραστηριοποιειται στο υγραεριο και εχει κανει συμφωνια συνεργασιας(με το αζημιωτο) με αλλη εταιρεια. πχ.aegean-petrogas.
εκει αν εισαι πρατηριουχος που εχεις δεσμευμενο το πρατηριο με την εταιρεια καυσιμων δεν εχεις επιλογη στο να ψαξεις την τιμη και ψωνιζεις απο οπου σου πουνε και οσο σου πουνε
2.αν εχεις παραγγειλει καυσιμο σε μικρη ποσοτητα (η αν εχεις 9αρα δεξαμενη που η χωρητικοτητα που εκμεταλευεσαι ειναι περιπου το60%)
η εταιρειες μπορει να μην εκτελεσουν παντα την παραγγελια και να αναγκαστεις να προσφυγεις σε χονδρεμπορο που θα μεταφορτωσει το εμπορευμα και θα πληρωσεις διπλη μεταφορα.αυτο για την επαρχια μπορει να επιβαρυνει την τιμη ως και30-50 ευρω τον τονο
3.(και πιο κουφο,το ακουσα προσφατα και ειναι της μοδας)μπορει η τεχνικη εταιρεια που σου κατασκευαζει την εγκατασταση να σου προτεινει προμηθευτη και αναλογα να σου χρεωσει την τιμη.λεω αναλογα γιατι απο εκει και περα εχω ακουσει δυο διαφορετικες περιπτωσεις:
a.η τεχνικη εταιρεια λογω ελειψης ρευστοτητας προπληρωθηκε απο πρατηριο και κανονισε πολυ χαμηλη τιμη απο τον προμηθευτη με την συμφωνια να πληρωνεται και αυτος μετρητοις και
b.η τεχνικη εταιρεια εφτιαξε,σε συμφωνια με την εταιρεια χονδρικης,δωρεαν την εγκατασταση και την χρεωνουν στην τιμη του τονου με συμβολαιο αποκλειστικης συνεργασιας για 12 ετη

απο εκει και περα καταλαβαινεις οτι δεν ειναι ολα διυλιστηριο και λιανικη και δυστυχως ,οπως σε πολλα προιοντα στη χωρα μας,τρωει πολυς κοσμος ψωμακι...
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Δευτ 26 Μαρ, 2012 09:30

antonis8via έγραψε:και στο φουλάρισμα αυτό συνεχίζει και ανεβαίνει σα ταξίμετρο 10-10 cents!!
Μου έβγαλε τη δεξαμενη ότι πήρε 52 λίτρα...ενώ κανένας άλλος δε χώρεσε πάνω απο 46 ποτε!!!!!

τι παθαινει αντωνη εαν συνεχιζει και βαζει οταν χτυπησει δεν ξερω...για πες
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 26 Μαρ, 2012 09:48

antonis8via έγραψε:τουλάχιστον ο Μπίρμπος το έχει 0.92, ο άλλος στον Αλιμο εχθές.... 93.9!!!!!

και αν δε του πεις 10 ευρώ μεγάλε, βάζει τη μάνικα, και στο φουλάρισμα αυτό συνεχίζει και ανεβαίνει σα ταξίμετρο 10-10 cents!!

Έβαλα το βράδυ στον άλιμο 5 ευρω και με κοίταζε καλα καλα , του λέω έπρεπε να είναι 0,83 η τιμη και μου λέει θα αυξηθεί και άλλο σε λίγες μέρες !!! Του λέω στην επαρχία πωλούν απο 0,85 μέχρι 0,89 εσύ και για αυτο πάω αλλού να γεμίσω και τι μου λέει έχουμε το καλύτερο μείγμα για αυτο είμαστε τόσο ακριβοί !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 26 Μαρ, 2012 09:51

@ panorano Aegean - petrogas χλωρο το βλέπω !! Μάλλον για εξαγορά τριγώνης gas πάμε !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό anastasis1 » Δευτ 26 Μαρ, 2012 11:14

Τιμές αγοράς υγραερίου από Σάββατο 24/03/2012 μέχρι & Δευτέρα 26/03/2012 από ΕΛ.ΠΕ. χωρίς επιβαρύνσεις.

Ενδεικτικές τιμές αγοράς υγραερίου
ΕΙΔΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΝΟΤΟΣ L.P.G (AUTO) BEA
EURO/MT 809,260

ΒΟΡΡΑΣ L.P.G. (AUTO) ΒΕΘ
EURO/MT 815,730

Συνεχης η πτωση του LPG... Μονο στα διυλιστηρια απ' ότι φαινεται!
anastasis1

Δημοσιευσεις: 30

Δημοσίευσηαπό christoi » Δευτ 26 Μαρ, 2012 12:27

Δεν υπάρχει λιανική στα διυλιστήρια; Κάθε μέρα τα περνάω τα ρημάδια!!
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό panorano » Δευτ 26 Μαρ, 2012 12:31

dathens έγραψε:@ panorano Aegean - petrogas χλωρο το βλέπω !! Μάλλον για εξαγορά τριγώνης gas πάμε !!

100% quarantee αυτο που σου λεω
panorano

Δημοσιευσεις: 291

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 105 επισκέπτες