Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 17 Μαρ, 2012 21:16

fokion έγραψε:( τα νουμρα τιμων τυχαια δεν τα θυμαμαι )

Ακριβως η φαση
ειναι διπλα απο την δουλεια μου οποτε περναω 2 φορές καθημερινα απεξω

το απογευμα φευγοντας εχει "την τιμη που εχουν ολοι" ας πουμε 0,85 και το λεω γιατι στην διαδρομη εχω και το 2ο πρατηριο της... τριανδρειας... κοντα στο σπιτι μου
την αλλη μερα το πρωι στην αναποδη διαδρομη το κοντινο μου εχει ακομα την χτεσινη τιμη, ο τυπος εχει αλλαξει κι εχει βαλει 0,89.. το πρωι ξανα λεω...
το απογευμα την εχει ανεβασει στο 0,91!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οπου ειναι η τιμη που πλεον εχει και το αλλο πρατηριο.

και το καλυτερο???
στο gas prise βαζει την φτυνη τιμη με συνεπεια καθοτι μελος κανεις χρηστης να μην μπορει να την αλλαξει για καποιο διαστημα... καλο ε???
εβλεπες στο gasprice ας πουμε 0,89 και στην αντλια την ακριβωτερη...

αρχοντας....

καλα σε αυτο με το gasprice και το fuelprices( το οποιο αποτελει και παραβαση αγορονομικη αν δεν το ενημερωνεις σωστα)εχεις δικιο...οτι να'ναι κανουν ολοι!
πεταν μια τιμη φθηνη για να βγαινουν μπροστα στα καθε ειδους ενημερωτικα προγραμματα και μεχρι να πας εχουν αλλη...
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 17 Μαρ, 2012 21:19

panorano έγραψε:
fokion έγραψε:Κι εξηγηστε μου και γιατι τα πρατηρια στην επαρχεια γενικώς ειναι φτυνωτερα απο Αθηνα????

........................

και των τρικαλων??? και της καρδιτσας??? και αυτο στην εθνικη???? οοοοοοοοοοοοοοοολοι αυτοι εχουν μεγαλες δεξαμενες????

ναι φιλε και ειναι και αυτο απολυτως φυσιολογικο!στην επαρχια δεν μπορεις να φορτωσεις μισο βυτιο η μικρο βυτιο.ειναι τεραστιο το κοστος μεταφορας.οποτε εχουν ολοι 18αρες και ψωνιζουν ενα ολοκληρο βυτιο μια φορα στις 15μερες γιατι αναγκαστικα θα ερθει απο αθηνα και θα εξυπηρετησει ενα πρατηριο
[/quote]

και γιατι ενα ενα οταν παιρνει καινουργιο καυσιμο δεν φτανει την τιμη αθηνας???
και γιατι η Θεσσαλονικη ειναι φτυνοτερη απο Αθηνα??? κι αυτη επαρχια ειναι και παιρνει αεριο καθε μηνα??????
"δε θελει και πολυ μυαλο"...............
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 17 Μαρ, 2012 21:24

οχι δεν κανουν "ολοι οτι θελουν"...

ΚΑΝΕΝΑ ξαναλεω ΚΑΝΕΝΑ απο τα 5 πρατηρια αεριου που εχω στις περιοχες που κινουμε δεν το εχει κανει... μονο αυτος...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 17 Μαρ, 2012 21:27

fokion έγραψε:
panorano έγραψε:
rogerius έγραψε:...για να χρησιμοποιείς μετρητή της αντλίας και όχι να ζυγίζεις το αυτοκίνητο πριν και μετά...

σωστος...αλλα γιατι τα διυλιστηρια και οι εταιρειες πουλανε με το τονο και οχι με το λιτρο??
το πρατηριο πως ζυγιζει το προιον που τιμολογειται σε κιλα και το πουλαει σε λιτρα???

Αληθεια γιατι ο συνδεσμος σας δεν ζηταει να αλλαξει αυτο???

ισως γιατι τελικά βολευει???

μια και τα Χ κιλα υπολογιζουμε οτι θα βγουν Ψ λιτρα γα να βγαλουμε τιμη λιτρου, αλλα οταν βγαινουν Ψ+++ αυτο ειναι κερδος καθαρο?? ( οκ μειων φορους)

1.ποιος συνδεσμος μας????
2.αν βολευει καποιον βολευει τις εταιρειες γιατι πουλανε προιον που δεν μπορεις να μετρησεις
3.συμφωνουμε οτι αν βγουν Ψ+++ λιτρα ειναι κερδος.αν βγουν Ψ----- ομως?και πως θα το ξερεις αυτο απο την αρχη?οποτε υπολογιζουν με ψ---- και δυστυχως επιβαρυνεται η τιμη!
panorano

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 17 Μαρ, 2012 21:30

fokion έγραψε:οχι δεν κανουν "ολοι οτι θελουν"...

ΚΑΝΕΝΑ ξαναλεω ΚΑΝΕΝΑ απο τα 5 πρατηρια αεριου που εχω στις περιοχες που κινουμε δεν το εχει κανει... μονο αυτος...

αρα δεν μιλαμε για καρτελ αλλα για εναν παπαρα που δεν ξαναπας!
εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν τετοιου ειδους "επαγγελματιες"!
στην συμφωνια μεταξυ κυριων διαφωνησα...
panorano

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 17 Μαρ, 2012 21:32

Συμφωνουμε τελικά - υπολογισμός τιμης on the safe side και η οποια διαφορά - κερδος...

Sorry κι ολας αν δειχνει οτι "σε πηρα απο τα μουτρα" ......
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 17 Μαρ, 2012 21:40

panorano έγραψε:

ας το παμε κι αυτο

εξηγησε μου πως ολοι στο Γερακα εχουν και αλλαζουν στην ιδια τιμη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑκι εννοω πανικιδη στο χαλανδρι, Shell στο πικερμι BP στο καρφουρ
ουτε απο την ιδια εταιρεια δεν περνουν ολοι
ο Πανικιδης εχει πετρογκαζ ο Shell εχει coral και η BP δε ξερω...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 17 Μαρ, 2012 23:14

fokion έγραψε:
panorano έγραψε:

ας το παμε κι αυτο

εξηγησε μου πως ολοι στο Γερακα εχουν και αλλαζουν στην ιδια τιμη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑκι εννοω πανικιδη στο χαλανδρι, Shell στο πικερμι BP στο καρφουρ
ουτε απο την ιδια εταιρεια δεν περνουν ολοι
ο Πανικιδης εχει πετρογκαζ ο Shell εχει coral και η BP δε ξερω...

τωρα αρχιζεις και μπαινεις στο νοημα....bp και εκο ειναι ιδια εταιρεια και ψωνιζουν απο τη πετρογκαζ.η coral με την πρωην bp ειναι γνωστο οτι εχουν εναμορνισμενη πολιτικη σε ολα τα προιοντα τους (εχουν φαει και προστιμο για αυτο).οποτε αν θελουμε να εντοπισουμε καποιο ειδος καρτελ ισως υπαρχει εκει...στις εταιρειες.αλλα για να μιλησουμε για καρτελ στην τιμη λιανικης δεν νομιζω...ουτε αποτελει καρτελ αν τρεις αντιεπαγγελματιες σε μια γειτονια τα ψιλοβρηκαν.νομιζω οτι στην λιανικη υπαρχει πολυφωνια,πλεον και στο υγραεριο!θελω να δω παρολα αυτα τι θα γινει τωρα που οι εταιρειες επεισαν το υπουργειο να μην γινονται γνωστες οι τιμες διυληστηριων και να εχουν μονο αυτοι προσβαση σ' αυτες με κωδικους...τοτε να δεις τιμες...
panorano

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 17 Μαρ, 2012 23:25

αν ισχυσει το τελευταιο που λες ( δε το αμφισσβητω βεβαιως καταλαβαινεις πως το λεω...) χαιρετα μου το πλατανο..

Βεβαια για ναλεμε τα πραγματα με το ονομα τους οταν η απλή αμολυβδη εχει φτασει στο 1,76++ αναγκαστικά και το αεριο δεν μπορει να εχει πλεον 0,80 που ειχε πριν ενα χρονο οταν η αμολυβδη ειχε 1.6κατι....

Απο κει και περα σιγουρα για καποια λεπτα στο λιτρο παιζει το "οτι αρπαξουμε" και σου ειπα το γιατι = βλεπε Θεσσαλονικη...

αλλα για χοντρες διαφορές οντως δεν υπαρχουν περιθωρια... δεν γινεται σημερα καποιος να πουλησει αεριο με ας πουμε 0,85... μπορει ομως να πουλησει στην αθηνα με 0,90 - 0,91.. εκει ειναι η ενσταση μου αν θες...

ή και σε τακτικους πελατες να δινει πχ ενα πλυσημο το μηνα...
ουτος η αλλως εγω που μενω στο Γερακα η επιλογή μου πρακτικά ειναι ενα και μονο γκαζαδικο η BP. Αντε και ο Πανικιδης στη Δουκισης αλλα ειναι πιο μακρυα...

θα ΗΘΕΛΑ να βαζω στη μεταμορφωση να επιβραβευσω αυτον που το εχει φτυνοτερα αλλα το "πηγαινε ελα" με βαζει μεσα ακομα κι αν φουλαρω..
και καπου εδω φανταζομαι "πατανε" στο να το εχουν ενα δυο λεπτα πιο πανω απο οτι θα μπορουσαν...
στο οτι με την δεδομενη πυκνότητα δεν συμφαιρει, αν δεν ειναι μεσα στην διαδρομη σου να πας επι τουτου σε φτυνότερο...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό christoi » Κυρ 18 Μαρ, 2012 04:11

fokion έγραψε:...να επιβραβευσω αυτον που το εχει φτυνοτερα

Για τον φθηνότερο, μην το δένεις και κόμπο. Τουλάχιστον εδώ πάνω, στον γεωργιάδη που έβαζα πριν το σέρβις (aegean αεροδρομίου, είναι ο φθηνότερος στην Θεσσαλονίκη με διαφορά 0,010-0,015 € συνήθως), όταν ήρθε η στιγμή να γίνει το σέρβις του υγραερίου και να αλλαχτούν τα φίλτρα : 1) το μαγνητικό είχε εξαφανιστεί κάτω από τα σκουπίδια που είχε κατακρατήσει (χάλια αντλία; χάλια υγραέριο;),
2) το μικρό εμφανές φίλτρο είχε τόση σκόνη, λες και το είχα χρησιμοποιήσει για να σκουπίσω το δωμάτιό μου σε κάθε γωνία, 1 μήνα μετά τον τελευταίο καθαρισμό του δωματίου.
Το 3ο φίλτρο είναι κλειστό, αλλά δε νομίζω να ήταν σε διαφορετική κατάσταση.

Κύριε panorano, τα καρτέλ στήνονται εκεί που δεν μπορείς να ελέγξεις εύκολα και το χρήμα ρέει. Στους μεσάζοντες.
Πάρτε παράδειγμα το κίνημα της πατάτας. 250% πάνω γιατί...ΕΤΣΙ!!
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες