Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Υγραέριο σε Tiguan 1,4 TSI

Υγραέριο σε Tiguan 1,4 TSI

Δημοσίευσηαπό DimZig » Τρί 28 Φεβ, 2012 02:42

Γειά σας σε όλους! Έχω ένα VW Tiguan 1,4 TSi και σκέφτομαι να το βάλω υγραέριο. Έχω διαβάσει στο φόρουμ διάφορα, και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σκέφτομαι γιά σύστημα υγρού ψεκασμού και καταλήγω μάλλον στο σύστημα της VIALLE (το προτείνει και η kosmocar). Σκέφτομαι όμως και το σύστημα της ZAVOLI (Θεοδώρου) αλλά και αυτά της prins και της JT ICOM. Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας (για εγκαταστάτη, κιτ ή ότι άλλο νομίζετε. Ευχαριστώ γιά το χρόνο σας και την καλή σας διάθεση.
DimZig

Δημοσιευσεις: 5

Re: Υγραέριο σε Tiguan 1,4 TSI

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τρί 28 Φεβ, 2012 19:35

Επειδη το μοτερ σου ειναι και τουρμπο κ αμεσου ψεκασμου η λυση υγρου ψεκασμου ειναι , σχεδον, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ εαν φυσικα θελεις να απολαμβανεις τ'αυτοκινητο σου σε ολο το φασμα στρ του κινητηρα σου απροβληματιστα!!! Διαβασε κ λιγο στο φορουμ τι αναφερεται για τουρμπο κινητηρες ειδικα.
Εχω καει και προσωπικα απο αεριου ψεκασμου κιτ (ΟΜVL) σε κομπρεσσορατο αυτοκινητο
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 28 Φεβ, 2012 22:00

Η prins πάντως εγγυάται για την και λειτουργία του συστήματος της σε κλειδωμενο εγκέφαλο ( dedicated ) σύμφωνα με τον τύπο κινητηρα που έχει το αυτοκίνητο !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 28 Φεβ, 2012 22:21

DimZig έγραψε:Γειά σας σε όλους! Έχω ένα VW Tiguan 1,4 TSi και σκέφτομαι να το βάλω υγραέριο. Έχω διαβάσει στο φόρουμ διάφορα, και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σκέφτομαι γιά σύστημα υγρού ψεκασμού και καταλήγω μάλλον στο σύστημα της VIALLE (το προτείνει και η kosmocar).

Εφόσον είσαι εντός εγγύησης και θες:
- να συνεχίσει να ισχύει η εγγύηση
- να έχεις πρόσθετη εγγύηση κινητήρα κλπ. από το σύστημα υγραεριοκίνησης
- να αποφύγεις τρυπήματα της πολλαπλής εισαγωγής
- να έχεις εκπομπές καυσαερίων Euro5
- να έχεις στο ακέραιο τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σου
- να έχεις οικονομία στις μετακινήσεις σου όλες τις εποχές και να μην βλέπεις οτι το χειμώνα καις αρκετή βενζίνη...
η απάντηση είναι Vialle (από τη kosmocar).

Αν είσαι εκτός εγγύησης, μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα σύστημα (εγώ θα πρότεινα σε κάθε περίπτωση υγρού ψεκασμού) αλλά αν σταθμίσεις όλα τα παραπάνω, πάλι σε Vialle θα καταλήξεις (ενδεχομένως με κάπως μικρότερο κόστος, αν πας εκτός kosmocar).
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 28 Φεβ, 2012 22:43

dti έγραψε:
DimZig έγραψε:Γειά σας σε όλους! Έχω ένα VW Tiguan 1,4 TSi και σκέφτομαι να το βάλω υγραέριο. Έχω διαβάσει στο φόρουμ διάφορα, και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σκέφτομαι γιά σύστημα υγρού ψεκασμού και καταλήγω μάλλον στο σύστημα της VIALLE (το προτείνει και η kosmocar).

Εφόσον είσαι εντός εγγύησης και θες:
- να συνεχίσει να ισχύει η εγγύηση Παρανόμως και μόνο στην Ελλάδα η χώρα των νταβατζηδων αντιπροσώπων που αν τους στείλεις στα δικαστήρια χορεύουν Τσάμικο, όταν η εγκατάσταση είναι απο πιστοποιημένο εγκαταστατη και το κιτ με CE εγκεκριμένου δεν ισχύει νομικά η θέση κάθε αντιπροσώπου πχ cosmocar viamar κτλ λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός εάν πχ viamar δεν είχε την viagas θα το δεχόταν το δικαστήριο ....
- να έχεις πρόσθετη εγγύηση κινητήρα κλπ. από το σύστημα υγραεριοκίνησης. Έχεις και απο άλλους με ασφαλιστικό προγράμμα διαφόρων εταιριών πιάσε το αυγό και κουρεφτο εφόσον και ενω θα πρέπει να έχετε κτλ κτλ ο όρος τάδε κτλ κτλ
- να αποφύγεις τρυπήματα της πολλαπλής εισαγωγής. Και αλλού με ανταπτορες διακλαδωτες βενζίνης υγραεριου!!
- να έχεις εκπομπές καυσαερίων Euro5 Έχεις και με αλλα συστηματα direct injection εκπομπές €5 αρκεί να το έχει το αμάξι σου
- να έχεις στο ακέραιο τις επιδόσεις του αυτοκινήτου σου. Έχεις σαφώς καλύτερες επιδόσεις απο το αυτοκίνητο σου με βενζίνη όταν εγκαθιστάς και ένα άλλο σύστημα όχι μόνο ακεραιες επιδόσεις
- να έχεις οικονομία στις μετακινήσεις σου όλες τις εποχές και να μην βλέπεις οτι το χειμώνα καις αρκετή βενζίνη...
η απάντηση είναι Vialle (από τη kosmocar). Συμφωνώ είναι ένα πολυ καλο σύστημα απο την kosmocar το vialle αλλα δεν υστερούν τα αλλα ούτε καίνε τόσο πολυ βενζίνη και έχουν το πλεονέκτημα οτι δούλευουν με οτι προγράμματα ενδυνάμωσης φοράνε και όσα άλογα τους έχουμε προσθέσει !!

Αν είσαι εκτός εγγύησης, μπορείς να επιλέξεις ελεύθερα σύστημα (εγώ θα πρότεινα σε κάθε περίπτωση υγρού ψεκασμού) αλλά αν σταθμίσεις όλα τα παραπάνω, πάλι σε Vialle θα καταλήξεις (ενδεχομένως με κάπως μικρότερο κόστος, αν πας εκτός kosmocar).

Πάντως μπορείς να δεις και εδω http://qgas.gr/products/directliquimax διαθέσιμο εντός ολίγου για να μην πει ο φίλος μου dti οτι δεν μου αρέσει ο υγρός ψεκασμός
dathens

Δημοσίευσηαπό DimZig » Τετ 29 Φεβ, 2012 00:02

Σας ευχαριστώ όλους σας γιά το ενδιαφέρον σας. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην Kosmocar και ρώτησα γιά το σύστημα της Vialle. Όμως επειδή ο κωδικός κινητήρα είναι BWK δεν υπάρχει ακόμη συμβατό ΚΙΤ για το αμάξι μου. Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο;
DimZig

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 29 Φεβ, 2012 00:07

(Πωπω, τζάμπα πήγε τόση διαφήμιση...)
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό DimZig » Τετ 29 Φεβ, 2012 01:21

Ρώτησα και τον αντιπρόσωπο της Κοσμοκαρ στις Σέρρες, την '"Πορεία Α.Ε" και μου είπαν ότι αυτοί βάζουν σε Τiguan σύστημα αέριου ψεκασμού (!) της Landirenzo! Επειδή ξέρω ότι στους ΤSI το σύστημα υγρού ψεκασμού είναι σχεδόν μονόδρομος, μου φάνηκε παράξενο. Μήπως ξέρει κάποιος κάτι;
DimZig

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 29 Φεβ, 2012 02:04

Εγώ θα σου έλεγα τα εξής:
Η πολιτική τιμών Vialle + KOSMOKAR ξεχωριστά είναι το λιγότερο τσουχτερή (για να το πω κομψά), Ο συνδυασμός φαντάζομαι θα είναι παρόμοιος και φαντάζομαι ότι θα ακουμπάς τα 3000 €. Σκέψου σοβαρά πόσα χιλιόμετρα θα χρειαστούν για να κάνεις απόσβεση και σε πόσα ακόμη θα έχεις ένα κέρδος για να αξίζει πραγματικά η μετατροπή. 1.4 TSI χμμ με τις σημερινές τιμές και με υπόθεση 8,5 λ/100 και πραγματική οικονομία 40% έχουμε

Βενζίνη /100 = 14,60€
Υγραέριο = 8,8 €
ή αλλιώς ~ 6 € / 100 κέρδος
Προβλεπόμενη απόσβεση 50,000 km!!!!!!!!! :shock: :o
Θέλεις ένα (πολύ) πιο αισιόδοξο σενάριο; 40,000 km.
Αν βάζεις αποκλειστικά 100αρα ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα κάνε τα μαθηματικά μόνος σου.

Πόσα χιλιόμετρα κάνεις ανά έτος ; Πότε υπολογίζεις να βγάλεις κέρδος από το όλο εγχείρημα και πόσο θα γλιτώσεις τελικά; Ξέρεις τι θα ισχύει με τις τιμές τότε; Θα σου πω απλά πέρυσι (2010) το καλοκαίρι με τιμή υγραερίου 0,65 η βενζίνη γυρνόφαιρνε το 1,45. Σήμερα υγραέριο έχει 0,93 και η βενζίνη 1,73 δηλαδή αύξηση 43% LPG και βενζίνη 19% :problem: Α και μόλις σκέφτηκα ότι η Kosmokar θα σε φορτώσει κάποια (πολλά πιστέυω) € επιπλέον στο σέρβις για το υγράεριο που ουσιαστικά είναι αλλαγή φίλτρων ευτελούς αξίας αλλά επειδή όπως είπα η τιμολιγιακή πολιτική της συγκεκριμμένης αντιπροσωπείας δεν την λες φτηνή ρώτα και το κόστος και να ξέρεις ότι η όποια εγγύηση σου δώσουν πιθανώς να σε δεσμεύει να κάνεις τα σερβις εκεί. Ρώτα και αυτές τις "λεπτομέρειες".

Δεν προσπαθώ να σε αποθαρρύνω αλλά επειδή "είναι πολλά τα λεφτά Άρη" στην περίπτωση σου σκέψου καλά.

Στο ζήτημα του συστήματος τώρα και εφόσον αποφασίσεις ότι το θέλεις μάλλον το Vialle (όχι το LPFI) είναι μονόδρομος. Το Icom είχε αρχικά πολλά προβλήματα αλλά μάλλον :?: έχουν λυθεί :?: και δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί και αν συμφέρει να ρισκάρεις.

Για αερίου ψεκασμού τώρα τα περισσότερα είναι μεσοβέζικη λύση δηλαδή βενζίνη ρελαντί μεσαίες στροφές υγραέριο και ψηλά πάλι βενζίνη. Εγώ δεν θα τα κοιτούσα καν. Για το Prins δεν ξέρω αν ισχύει αυτό κάνε μια ερώτηση.

Την λύση άλλου αυτοκινήτου πιο εύκολου στην μετατροπή ή diesel έστω και μεταχειρισμένο την έχεις σκεφτεί;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 29 Φεβ, 2012 02:43

DimZig έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους σας γιά το ενδιαφέρον σας. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην Kosmocar και ρώτησα γιά το σύστημα της Vialle. Όμως επειδή ο κωδικός κινητήρα είναι BWK δεν υπάρχει ακόμη συμβατό ΚΙΤ για το αμάξι μου. Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο;

Ναι οτι είναι συμβατό εδω πρώτο στη λίστα με χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών και παρά πολλα περασμένα συστηματα
viewtopic.php?f=5&t=727
dathens

Επόμενο

Επιστροφή στο Volkswagen

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες