Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θερμοκρασίες Καυσαερίων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Θερμοκρασίες Καυσαερίων

Δημοσίευσηαπό giannisvialle » Πέμ 23 Φεβ, 2012 18:58

Τον τελευταιο καιρο πηρα ασυρματο διαγνωστικο ELM 327 και εγκατεστησα προγραμμα στο λαπ τοπ μου
Ετσι λοιπον σε οσα αυτοκινητα εχουν πυρομετρο απο την μανα τους διαβαζω τις θερμοκρασιες καυσαεριων
Σε vectra c 2007 1.8 140ps με lovato σε γνωστη ανυφορα(δερβενη) μεχρι 110χλμ με πεμπτη εβγαλε 960οC...(υγραεριο)
Σε mazda 6 2009 1.8 με vialle lpfi εβγαλε μεχρι τον κοφτη 850οC (βενζινη) 830οC(υγραεριο)
Σε bmw 316i 122ps βενζινη μεχρι τον κοφτη 600oC
Σε vectra 1.6 2009 105ps βενζινη μεχρι τον κοφτη 1080οC...!
giannisvialle

Re: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 24 Φεβ, 2012 09:08

giannisvialle έγραψε:Τον τελευταιο καιρο πηρα ασυρματο διαγνωστικο ELM 327 και εγκατεστησα προγραμμα στο λαπ τοπ μου
Ετσι λοιπον σε οσα αυτοκινητα εχουν πυρομετρο απο την μανα τους διαβαζω τις θερμοκρασιες καυσαεριων
Σε vectra c 2007 1.8 140ps με lovato σε γνωστη ανυφορα(δερβενη) μεχρι 110χλμ με πεμπτη εβγαλε 960οC...(υγραεριο)
Σε mazda 6 2009 1.8 με vialle lpfi εβγαλε μεχρι τον κοφτη 850οC (βενζινη) 830οC(υγραεριο)

gia na matho: pou exoun pyrometro avta ta avtokinita? Moipos metras thermokrasies kavsaerion ston katalyth apo to eggefalo?
Avtes tis thermokrasies pou metrises , mporeis na tis sysxethseis me thn thermokrasia tou thalamou kavshs h ton avlon eksagogeis (diladi konta stis valvides eksagoghs), gia na einai syggrisimes metaxy tous?
Pros to paron, den vgenei ena symperasma apo tis metriseis avtes.(se ti apostash apo ton kinitira einai o aisthytiras lambda h o katalyths tha mas edeine mia endiksh)
Mhn to pairneis san kritikh, isa isa kala kaneis kai metras, appla na htan suggrisima.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 24 Φεβ, 2012 09:54

giannisvialle έγραψε:Τον τελευταιο καιρο πηρα ασυρματο διαγνωστικο ELM 327 και εγκατεστησα προγραμμα στο λαπ τοπ μου

συμφωνώ με το rogerious, απλά το vectra αν όντως έχει 1080 και διαβάζει σωστά το ELM, πάει σύντομα για συνεργείο.
τα 850 με υγρό σε 830 μου φαίνονται λογικά και θα έπρεπε να είναι και παραπάνω η διαφορά απλά πρέπει να ψεκάζει και λίγη βενζίνα η vialle και σηκώνει λίγο τα καυσαέρια.
Εγώ είμαι 70-100 βαθμούς κάτω απο βενζίνη σε υγραέριο με το Icom.

to vectra 2007 1.8 φοράει μαμά πρόγραμμα; γιατι εκεί δουλεύει το εργοστασιακό setup σε πολλά τουρμπάτα, φλερτάρουν στα φορτία με τους 1000 βαθμούς, έχει twin scroll χταποδοτουρμπίνα και αυτό σα τα astra;
αν ναι, νομίζω δεν έχει κανένα πρόβλημα με τέτοιες θερμοκρασίες για λογική χρήση μιλάω, όχι να το πάει τέζα Αθήνα-Λαμία με το πόδι στο πάτωμα αλλα για λογική χρήση λίγων λεπτών WOT.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό giannisvialle » Παρ 24 Φεβ, 2012 11:53

ολα τα αυτοκινητα ειναι μαμα
οι δοκιμες εγιναν σε γνωστη ανηφορα 5 χιλιομετρων (ΔΕΡΒΕΝΗ) και οι οι τιμες ειναι στιγμιαιες μολις αφηνες το γκαζι επεφταν αμεσως σε φυσιολογικες τιμες. Εκανα μετρησεις και σε κανονικες συνθηκες και ηταν γυρω στους 350oC(bmw) εως 600oC(vectra)..
απλα νομιζω οτι καποια αυτοκινητα εχουν προβλημα γρηγορης αποβολης της θερμοκρασιας καυασαεριων ( λετε για αυτο να βγαζουν προβλημα με καμενες βαλβιδες με υγραεριο..?)
giannisvialle

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 24 Φεβ, 2012 13:00

H ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν τίθεται θέμα αποβολής θερμότητας αλλά
φτωχότερο μείγμα σε συνδυασμό με λιγότερη προ-πορεία.

Μήπως το εν λόγω vectra δουλεύει αρκετά στεγνα; (πχ. καποιο μπεκ υπολειτουργεί)
τσέκαρες fuel trims στο εν λόγω αμάξι;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό giannisvialle » Παρ 24 Φεβ, 2012 15:52

τα fuell trims ηταν σωστα λιγο θετικα νομιζω 5%
αλλα αφου μετρησα και το αλλο vectra 1.8 και ηταν 960 με υγραεριο χωρις καν να το ζορισει κατι σημαινει αυτο
μηπως αυτοι οι κιντητηρες ecotec λειτουργουν με τοσο υψηλες θερμοκρασιες..?
παντως στο ρελαντι οι θερμοκρασιες ηταν τωρα που θυμηθηκα οι παρακατω(περιπου)..
vectra 1.8 550οC(υγραεριο lovato)
vectra 1.6 500oC(βενζινη)
mazda 6 1.8 400oC( υγραεριο vialle lpfi)
bmw 316i 122ps 150oC(βενζινη)
giannisvialle

Δημοσίευσηαπό VasiliS3 » Σάβ 25 Φεβ, 2012 10:07

Όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν ίδιες θερμοκρασίες καυσαερίων οπότε δεν μπορείτε να συγκρίνετε θερμοκρασίες καύσης σε διαφορετικά αυτοκίνητα. Τα καινούρια turbo του γκρούπ VW π.χ. δουλεύουν 1050 βαθμούς που σε παλιότερα αυτοκίνητα θα ήταν καταστροφή. Αν βάλεις τώρα ότι μερικές μετρήσεις σου πρέπει να είναι λάθος (αν είμουν εκεί θα σου έλεγα και το λόγο) 'Οπως π.χ. το BMW 316 που μάλλον πρέπει να καίει νερό παρά βενζίνη με 150 βαθμούς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πολύ εύκολο να βγάλεις λάθος συμπεράσματα με αυτές τις μετρήσεις.
Αυτό που παρατήρησα εγώ όπως είπα και παλιότερα είναι ότι τα αερίου ψεκασμού έχουν ελάχιστα υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τη βενζίνη ενώ τα υγρού ψεκασμού ελάχιστα χαμηλότερες.
AUDI S3 600Ηp ICOM
Citroen C4 Picasso 1.6 VTI 110x.x. LOVATO
Jeep Cherokee 4.0 AC Stag
VasiliS3
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 79

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 25 Φεβ, 2012 19:19

Αφου εχεις μετρησεις κοντα στις αναμενομενες παει να πει οτι εισαι σε καλο δρομο, οπότε συνεχισε γιατι ειναι ο μονος τροπος για να ελεγχεις τα φτωχα και πλουσια δειγματα
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Κυρ 26 Φεβ, 2012 00:21

BOURTZI έγραψε:Αφου εχεις μετρησεις κοντα στις αναμενομενες παει να πει οτι εισαι σε καλο δρομο, οπότε συνεχισε γιατι ειναι ο μονος τροπος για να ελεγχεις τα φτωχα και πλουσια δειγματα

Χωρίς παρεξήγηση (αν τυχόν είσαι εγκαταστάτης), αν περιμέναμε να καταλάβουμε τα πλούσια και φτωχά μείγματα από τη θερμοκρασία καυσαερίων, θα μπορούσαμε να γίνουμε και ...εγκαταστάτες!
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 26 Φεβ, 2012 09:30

DaKancho έγραψε:
BOURTZI έγραψε:Αφου εχεις μετρησεις κοντα στις αναμενομενες παει να πει οτι εισαι σε καλο δρομο, οπότε συνεχισε γιατι ειναι ο μονος τροπος για να ελεγχεις τα φτωχα και πλουσια δειγματα

Χωρίς παρεξήγηση (αν τυχόν είσαι εγκαταστάτης), αν περιμέναμε να καταλάβουμε τα πλούσια και φτωχά μείγματα από τη θερμοκρασία καυσαερίων, θα μπορούσαμε να γίνουμε και ...εγκαταστάτες!

Δεν υπαρχει ασφαλεστερος τροπος απο το πυρομετρο εκτος κι αν το ματι καποιου ειναι πιο γρηγορο απο τις στροφες του κινητηρα η μετραει καυσαερια κρατωντας τον κινητηρα για 2 λεπτα σταθερα με φορτιο ;) ανα 1000στρ μεχρι να φτασει στο τερμα!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 18 επισκέπτες