Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 22 Φεβ, 2012 21:24

hpdra έγραψε:Αν κατάλαβα καλά, λέει ότι η προνομιακή φορολόγηση του LPG (αυτό που τραγουδούσανε οι εγκαταστάτες και οι πρατηριούχοι περί ευρωπαικής οδηγίας να μείνει η τιμή του υγραερίου χαμηλά ή "στο μισό της βενζίνης") έχει πάει περίπατο...

Ορθά το κατάλαβες ,το κείμενο όλο αυτό αναφέρετε στις νομοθετικές και φορολογικές πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη ,με γνώμονα τις εκμπομπάς διοξειδιου του άνθρακα καθως και την μεγαλύτερη μεταστροφή σε ανανεώσιμες πηγές.
Οποτε όλα τα καύσιμα και τα παράγωγα θα εξισωθούν τιμολογιακά ουσιαστικά αλλα σταδιακα.
Για μεν (για το lpg) εως το 2023 ,και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις θα υπάρχει μιά κάποια ευνοικότερη μεταχείριση.
Προτείνω να διαβαστει στο συνολο του για καλυτερη κατανοηση.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 22 Φεβ, 2012 21:37

ενδιαφερον σημειο και αυτο ,εν οψη τις απελευθερωσης της πετρελαιοκίνησης...

(12) Στον τομέα των καυσίμων κίνησης, το ευνοϊκότερο ελάχιστο επίπεδο φορολογίας που
ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης, προϊόν που αρχικά χρησιμοποιείται κατά το
μεγαλύτερο μέρος για επαγγελματική χρήση και κατά συνέπεια φορολογείται
παραδοσιακά με χαμηλότερο συντελεστή, δημιουργεί στρεβλωτικό αποτέλεσμα σε
σχέση με την βενζίνη, το κύριο ανταγωνιστικό του καύσιμο. Κατά συνέπεια, το άρθρο
7 της οδηγίας 2003/96/ΕΚ παρέχει τα πρώτα στάδια της βαθμιαίας ευθυγράμμισης του
ελάχιστου επιπέδου φορολογίας που εφαρμόζεται στη βενζίνη. Απαιτείται η εν λόγω
ευθυγράμμιση να συμπληρωθεί και να επιτευχθεί σταδιακά μια κατάσταση στην οποία
το πετρέλαιο κίνησης και η βενζίνη φορολογούνται με τον ίδιο συντελεστή

Ολα στα ισα τους μελλοντικα
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 22 Φεβ, 2012 22:36

Δηλαδη σε λιγο καιρο ολα 2€στην Ελλάδα...

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 22 Φεβ, 2012 22:48

gipis έγραψε:Γιώργος από Hράκλειο Kρήτης...τιμή υγραερίου στο Ηράκλειο 1,04...!!!θέλετε να το πιστέψετε θέλετε όχι...και φανταστείτε ότι ένας φίλος έβαλε από Xανιά 1,30 το λίτρο...έλεος..???\
μίλησα με υπηρεσία προστασίας καταναλωτή και με ενημέρωσαν ότι η τιμή είναι "ανοιχτή" και δεν έχουν κάτι επίσημο από E.E. που να τους δεσμεύει και να ορίσουν ανώτερο όριο τιμής υγραερίου κίνησης...\
μπορώ κάνω κάτι...???βασικά να μιλήσω με κάποιους υπευθυνους που να ξέρουν...??

Βάλε δεξαμενη στο χωριο να την παλεψεις συντεκνε.
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό billisdim » Τετ 22 Φεβ, 2012 23:12

fokion έγραψε:μπορουμε να μεταφερουμε ΜΟΝΟ τεκμηριωμενα πραγματα??? κι οχι τι μου ειπε η κολλητη της θειας μου που ο μπατζανακης της εχει ενα ξαδερφο που μενει κοντα στο θυρορο των ΕΛΠΕ???

Πριν ενα μηνα, στη σελιδα 61 τα λεγαμε αν θυμασαι φιλε φωκιωνα... Αντε περαστικα μας
billisdim

Δημοσιευσεις: 36

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό kolokas » Πέμ 23 Φεβ, 2012 09:07

Δερβενι Θεσσαλονικη 0.919. κοροιδευουν ολοι τουσ.
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό stargazer » Πέμ 23 Φεβ, 2012 14:49

Καθαρά δευτέρα Βουλγαρία και δεν ειμαι καλα!!!!
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 23 Φεβ, 2012 16:43

stargazer έγραψε:Καθαρά δευτέρα Βουλγαρία και δεν ειμαι καλα!!!!

Κι εγώ!
Απλώς εγώ ψάχνω παρέα για να μου βγει πιο οικονομικά, μην δώσω και τα 20€ από την τσέπη μου :p
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 24 Φεβ, 2012 16:44

Ετσι απο περιεργεια πηρα τις τιμες απο το gasprice του βενζιναδικου που συνηθως βαζω

και εκανα την αφαιρεση να δω ποσο ανεβηκε το αεριο απο τις 9-1 που εχουμε την πρωτη μετρηση μεχρι την τελευταια.

Η αμολυβδη 95 οκτ εχει ανεβει 9 λεπτά και το αεριο 8,1 το λιτρο αντιστοιχα στις ιδιες ημερομηνιες..

εκ πρωτης μου δειχνει λογικό, το οτι η βενζινη εχει ανεβει περισσότερο, ως ακριβωτερη που ειναι.
Θα μου εκανε πιο λογικό ομως να εχει ανεβει ποσοστιαια ( ή να μην εχει ανεβει το αεριο) οσο ειναι και η διαδφορά τους στο λιτρο χοντρικά 40%

αντιθετα ( χοντρικά ) δειχνει η βενζινα να εχει ανεβει 5% και κατι, ενω το αεριο σχεδον 10%,

Δεν ξερω αν υπαρχουν και φοροι μη ποσοστιαιοι... αλλα αν βασιζονται ολα σε ποσοστα...

Εσεις πως το εξηγητε??? Υπαρχει αλλη εξηγηση περαν της προφανους τυπου "λαμογια" "καρτελ" κ.λ.π.???
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 24 Φεβ, 2012 20:12

Aπλά, διεθνώς, είναι η ζήτηση για το υγραέριο πολύ αυξημένη σε σχέση με εκείνην της βενζίνης...
Σε μια αρκετά τσιμπημένη τιμή υγραερίου που πάντα είχαμε εδώ στην Αθήνα, οποιαδήποτε περαιτέρω ποσοστιαία αύξηση μας φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη...
Σύμφωνα πάντως με τους υπολογισμούς μου το τρέχον κόστος για τον πρατηριούχο της Αθήνας είναι περίπου 78,2 λεπτά/λίτρο...
Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, η μέση σταθμισμένη τιμή του λίτρου για τον πελάτη, αυτή την εβδομάδα, διαμορφώνεται στα 80,4 λεπτά/λίτρο όπως φαίνεται εδώ κι έχει ανέβει κάπου 6 λεπτά από την αρχή του έτους! Σε μας βέβαια η αύξηση στο κόστος του πρατηριούχου ήταν περίπου 7 λεπτά/λίτρο από την αρχή του έτους.
Από κει και πέρα, τα "λαμόγια" φαίνεται οτι υπάρχουν σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας, από το Κράτος και τα διυλιστήρια, ...μέχρι τον πακιστανό υπάλληλο του υγραερ-άδικου που στρογγυλοποιεί υπέρ του πάντα τα ρέστα...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 80 επισκέπτες