Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρεταρισμα Κυλίνδρων

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Ρεταρισμα Κυλίνδρων

Δημοσίευσηαπό Alpino » Δευτ 21 Μαρ, 2011 19:18

xtrailas έγραψε:είμαι καθοδόν για Πειραιά για να συναντήσω τον Απόστολο. Βεβαια η θερμοκρασία ( ατμόσφαιρας ) έχει ανέβει καθότι μας έρχεται η άνοιξη, και τα λαμπάκια σβήσαν απο μόνα τους και το αμάξι πεταει. Έχω μια πρώτη εντύπωση ότι το σύστημα είναι ευπαθές στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο κινητήρας ζορίστηκε δυο φορες στους -2 και -3 βαθμούς με πρωινή υγρασία...

Αυτό το είχα πάθει και γω
Τους το είπα στο service και μου ανέβασαν την πίεση του υγραερίου
Τώρα μέχρι -8 που είχα δει δεν έκανε κανένα πρόβλημα
Skoda Octavia I 1400cc LPG ZAVOLI 4ης γεννιάς αερίου ψεκασμού 160.000km με LPG
+Μπουζί Brisk LPG
Alpino

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 21 Μαρ, 2011 22:58

xtrailas έγραψε:είμαι καθοδόν για Πειραιά για να συναντήσω τον Απόστολο. Βεβαια η θερμοκρασία ( ατμόσφαιρας ) έχει ανέβει καθότι μας έρχεται η άνοιξη, και τα λαμπάκια σβήσαν απο μόνα τους και το αμάξι πεταει. Έχω μια πρώτη εντύπωση ότι το σύστημα είναι ευπαθές στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο κινητήρας ζορίστηκε δυο φορες στους -2 και -3 βαθμούς με πρωινή υγρασία...

To jtg δεν παρουσιαζει προβληματα με χαμηλες θερμοκρασιες. Ειναι καθαρα θεμα ρύθμισης. Μετα θα εισαι κομπλε και σε παγετο... :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό xtrailas » Παρ 25 Μαρ, 2011 12:52

έρχομαι απο Κυριακούδη. Σερβις άψογο , έγινε ρύθμιση βαλβίδων και το αυτοκίνητο δεν έχει πλεον προβλήματα. Λαμπάκια τέλος ( ευχομαι) .
Πιθανόν η ρύθμιση στις βαλβίδες να μην είχε σχέση με υγραέριο. Για ενημέρωσή σας...
xtrailas

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό psir10115 » Παρ 25 Μαρ, 2011 23:50

Παίδες καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..

ΣΟΣ Βοηθάτε την κατάσταση με χει πιάσει πανικός...ξαφνικά άναψε λαμπάκι κινητήρα ενώ έχω κάνει περίπου 2000χλμ με υγραέριο...πρέπει να φοβάμαι κάποια βλάβη;

Άναψε κατά την οδήγηση ενώ δεν έδειξε κάποιο θέμα εκείνη την στιγμή

το αυτοκίνητο είναι FORD MAVERIC 2300

ΑΝ κανείς έχει την ευγενή καλοσύνη να δώσει κάποια γνώμη...και άυριο πουρνό πουρνό στον εγκαταστάτη..
psir10115

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 26 Μαρ, 2011 00:07

psir10115 έγραψε:Παίδες καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..

ΣΟΣ Βοηθάτε την κατάσταση με χει πιάσει πανικός...ξαφνικά άναψε λαμπάκι κινητήρα ενώ έχω κάνει περίπου 2000χλμ με υγραέριο...πρέπει να φοβάμαι κάποια βλάβη;

Άναψε κατά την οδήγηση ενώ δεν έδειξε κάποιο θέμα εκείνη την στιγμή

το αυτοκίνητο είναι FORD MAVERIC 2300

ΑΝ κανείς έχει την ευγενή καλοσύνη να δώσει κάποια γνώμη...και άυριο πουρνό πουρνό στον εγκαταστάτη..

Πρωτα πρεπει να δεις με το διαγνωστικο αν το λαμπακι σχετιζεται με το υγραεριο. Το πιο πιθανο ειναι να βγαζει φτωχο ή πλουσιο μιγμα, το οποιο ειναι κατι το συνηθες και δεν πρεπει να φοβασαι (αν βεβαια το διορθώσεις αμεσα...). Μια ρύθμιση απο τον εγκαταστατη σου και εισαι κομπλε. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό psir10115 » Σάβ 26 Μαρ, 2011 00:30

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ειλικρινά για την βοήθεια...η αλληλεγγύη μας σε τέτοιες εποχές είναι απαραίτητη παίδες...να είσαι καλα φίλε...

Στο βιβλίο του αυτοκινήτου δυστυχώς δεν δίνει παραπάνω λεπτομέρειες και παρουσιάζει σαν πιο σημαντικό το γεγονός όταν το λαμπακι δεν παραμένει αναμμένο αλλά αναβοσβήνει

Μπορεί να φταίει!! το γεγονός πως άλλα ξα πρατήριο;;
Αύριο θα επισκεφτώ τον εγκαταστάτη και ελπίζω να έχω καλά νέα..
psir10115

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 26 Μαρ, 2011 00:45

psir10115 έγραψε:
Μπορεί να φταίει!! το γεγονός πως άλλα ξα πρατήριο;;

Υπαρχει και αυτη η περιπτωση αν εχεις αεριου ψεκασμου χωρις αντλια, και αλλαζοντας πρατηριο(και βαζοντας καυσιμο με λιγοτερο προπανιο-αρα λιγοτερη πιεση) να έτυχε αυτο. Λιγοτερη πιεση στο lpg = δεν φτανει σωστη ποσοτητα καυσιμου στα μπεκ...
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό psir10115 » Σάβ 26 Μαρ, 2011 00:53

και πως διορθώνεται αν είναι έτσι;

Στον Πανακίδη έβαλα κοντά στη Λαχαναγορά στην Πειραιώς..αλλά εν τω μεταξύ έχω κάνει 150 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπακι..

Απλά ήταν στον δρόμο μου και επειδή είμαι λίγο βλάχος απο Αθήνα δεν ξέρω και πολλά για να ψάχνωμαι...

Και πάλι χίλια ευχαριστώ!!!
psir10115

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 26 Μαρ, 2011 00:58

psir10115 έγραψε:και πως διορθώνεται αν είναι έτσι;

Στον Πανακίδη έβαλα κοντά στη Λαχαναγορά στην Πειραιώς..αλλά εν τω μεταξύ έχω κάνει 150 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπακι..

Απλά ήταν στον δρόμο μου και επειδή είμαι λίγο βλάχος απο Αθήνα δεν ξέρω και πολλά για να ψάχνωμαι...

Και πάλι χίλια ευχαριστώ!!!

Να τελειωσεις το καυσιμο και να βαλεις σε καποιο πρατηριο που δεν ειχες προβλημα πριν. Αν επιμενει μετα απο αυτο, πηγαινε στο...γιατρο(μαστορα) :thumbup:
Ξεχασα να σε ρωτησω αν σου κανει τιποτα...κολπακια ? Κλοτσιματα, ρεταρισματα κτλ
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό psir10115 » Σάβ 26 Μαρ, 2011 01:04

Στον γιατρό θα πάω αύριο κιόλας μαζί με έναν φίλο ενδιαφερόμενο να βάλει υγραεριοκίνηση για να μπορεί να κινεί σαν άνθρωπος το αυτοκινητάκι του να πάει στη δουλειά του..

Αυτά τα περί βαλβίδων που ακούω μιας και το δικό μου δεν έχει λαδιέρα να φανταστώ πως εείναι πολύ νωρίς ακόμα στα περίπου 2000 χλμ;

ΆΝ είσαι κοντά...κερνάω ανεξάρτητα διαγνωσης...χαχαχα...καφεδάκι στην παραλία Λουτρακίου με υποδείξεις για φοβερές παραλίες μιας και το καλοκαιράκι ευτυχώς πλησιάζει...
psir10115

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 37 επισκέπτες