Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Κυρ 22 Ιαν, 2012 12:40

Φίλοι μου , τώρα τελευταία βλέπουμε μια αύξηση στην τιμή του υγραερίου που λογικά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ,
ενώ από την Ε.Ε υπάρχει η οδηγία με το 50% διαφορά με εκείνη της βενζίνης. :shock:
Θα μου πείτε ότι στην Ελλάδα ζούμε , θα συμφωνήσω μαζί σας. :oops:

Τώρα τελευταία βλέπω στον τύπο κάποιες αναφορές περί αερίου από την Τουρκία που σταμάτησαν να μας προμηθεύουν
λόγω δριμύτατου ψύχους που έχουν και συν το γεγονός ότι τους χρωστάμε περί τα 300εκ ευρώ,
και ότι τώρα φέρνουν από την Ρωσία.
Υπάρχουν προβλήματα από τι καταλαβαίνω. :-?

Δεν έχω καταλάβει ακόμα κάτι, με ποιο αέριο κινούμαστε. :crazy:
Με αυτό που μας φέρνουν απέξω και είναι έτοιμο προς χρήση , ή το φέρνουν απέξω και το παρασκευάζουν με μίξεις εδώ ή όλα είναι από εδώ ντόπια.
Τα ΕΛΠΕ τι ρόλο παίζουν με όλα αυτά?

Μπορεί κάποιος από εδώ μέσα να μου λύσει τις απορίες?
KIA SPORTAGE 2001 WAGON Romano HD Reducer Plug & Drive
http://www.go-lpg.co.uk/RomanoN.html
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 22 Ιαν, 2012 12:47

GOLDWAGON έγραψε:ενώ από την Ε.Ε υπάρχει η οδηγία με το 50% διαφορά με εκείνη της βενζίνης. :shock:

Την εχεις δει ποτε αυτη την οδηγία ? Εδω και 2 χρονια που το ακουω αυτο, κανενας δεν μπορει να το στηρίξει με στοιχεια. Οτι παπαρια λεει ο καθε πρατηριουχος ή ο καθε τυχαιος στα φορουμ μην το περνουμε της μετρητης.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Κυρ 22 Ιαν, 2012 12:49

Νομίζω ότι κάπου το είχα διαβάσει , δεν είμαι σίγουρος , μπορεί να έχεις δίκιο.
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Κυρ 22 Ιαν, 2012 13:00

Νομίζω ότι οι 2 πρώτες σελίδες του παρόν θέματος είναι ενδεικτικές.

http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=10&t=24
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Δημοσίευσηαπό GOLDWAGON » Κυρ 22 Ιαν, 2012 13:04

dlag έγραψε:Προτείνω να πάρει ο καθένας μας τηλέφωνο στα πρατήρια που κάνουν και εγκατάσταση κιτ υγραερίου και να τους λέμε ότι ήμασταν υποψήφιοι για εγκατάσταση στο όχημά μας αλλά το έχουμε αναβάλει εξαιτίας της μεγάλης ανόδου της τιμής του υγραερίου και της ανασφάλειας που έχουμε για τη μελλοντική εξέλιξη. Εγώ το έχω ήδη κάνει σε μερικά και διαπίστωσα μία έκδηλη αμηχανία και επίσης η αναμονές τους έχουν μικρύνει στον ένα μήνα, δηλ. η δουλειά τους έχει πτώση.
Εχω επικοινωνήσει και δεύτερη φορά με το υπουργείο εμπορίου και μου είπε ο κ. Μωραϊτάκης ότι το θέμα διερευνάται και ότι δεν θα το αφήσουν έτσι. Εχει ενημερωθεί για τις τιμές που ισχύουν στην Ε.Ε . Επίσης μου είπε ότι το υγραέριο που βγαίνει από τα διυλιστήρια είναι χρηματιστηριακό προιόν και στη Μεσόγειο αυξήθηκε 40%. Εγώ του απάντησα τότε γιατί στις άλλες χώρες ΔΕΝ ξεπερνά το 0,65- 0,70 ευρώ ;.....Περιμένω νεότερα .....Πάντως παραδέχεται ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και θέμα καρτέλ μεταξύ των λίγων πρατηρίων πανελλαδικά.

Εδώ νομίζω τα λέει όλα.

Για κλωτσιές είναι όλοι τους. :evil:
Άβαταρ μέλους
GOLDWAGON

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό hunter » Κυρ 22 Ιαν, 2012 13:29

Καλημέρα κατ' αρχήν ...
Και ψυχραιμία ...

Ξέρετε βρε παιδιά κάποιον στο ελεύθερο εμπόριο, εδώ στο ελλαδιστάν
που ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα?????

Να ήταν μόνο το υγραέριο που μας πιάνουν τον κώλο ...
Αλλά ποιός να ελέγξει τα καρτέλ & την αισχροκέρδεια ??
Τα λαμόγια που μας κυβερνούν εδώ & χρόνια και οι (κατά περίπτωση) επιτροπές που οι ίδιοι διορίζουν,
με διοικητικά συμβούλια που παίρνουν παχυλούς μισθούς??

Μια είναι η λύση κατ' εμέ.
ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

Εγώ ακολουθώ την εξής τακτική, ειδικότερα τα τελευταία 2 χρόνια που έχουν πηδήξει το μισθό μου.
(εδώ να σημειώσω ότι μισθοδοτούμαι από τον κρατικό κορβανα. Είμαι Στρατιωτικός και ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.)

Απλά, κυρίως λόγω ανάγκης, αλλά & επειδή τα έχω πάρει στο κρανίο, απλά μειώνω την κατανάλωσή μου ΣΕ ΟΛΑ,
με πρώτα αυτά που δεν είναι πρώτης ανάγκης φυσικά.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αν δε μειωθεί ο τζίρος όλων των λαμογιών, (που ειδικά την εποχή του ευρώ έκαναν ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ)
με φόβο να κλείσουν τουλάχιστον οι μισοί, προκοπή δε βλέπουμε.
Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των προϊόντων τη δεκαετία του ευρώ & πόσο οι μισθοί??

Επί δραχμής βλέπαμε διαφορές στην τιμή της βενζίνης 5 δρχ και αλλάζαμε δήμο να φουλάρουμε.
Επί ευρώ, βλέπουμε διαφορές 5 λεπτών (17+ παλιές καλές δραχμούλες)
και 18-20 (70 δρχ!!!!!!!!!!) λεπτών σε εθνικές οδούς - αττική οδό ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.
Κάναμε το ευρώ εκατοστάρικο παιδιά ...
Δεν είμαι χαιρέκακος, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια αν τη δούμε κατάματα.

Δεν έχουν καταλάβει οι απανταχού ληστές, ότι αφού γυρνάμε σε μισθούς 10ετίας '80,
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
Και είναι απλό ...
Πόσα βενζινάδικα είχε η Αττική 30 χρόνια, πριν?? Πόσους φούρνους?? Πόσα ρουχάδικα και πόσα παπουτσάδικα??
Για να μην πούμε για σουβλατζίδικα, καφετέριες χοροπηδάδικα κλπ.

Ε. Τόσα θα μείνουν σε λίγο.
Αν δεν προσαρμόσουν τις τιμές στους μισθούς.
Γιατί στη μπανανία που ζούμε, πληρωνόμαστε σε δραχμές (ο μισθός απλώς μετατράπηκε σε ευρώ, αυξήθηκε ελλάχιστα και τώρα ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ),
πληρώνουμε σε ευρώ
και οι τιμές είναι Ελβετίας.

Αντισταθείτε λοιπόν.
Στερηθείτε κάποια πράγματα (ειδικά αυτά που ανεβάζουν το φόρο) και αλλάξτε νοοτροπία.
Τέρμα το ουισκάκι πχ.
Τσικουδιά, τσιπουράκι, ουζάκι Ελληνικό και στη μισή τιμή.

Εγώ τουλάχιστον έτσι ενεργώ πλέον.

Υ.Γ.
Και επειδή θεωρώ πιθανό (αν όχι αυτονόητο) ότι το φόρουμ το διαβάζουν ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ,
ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ, ας τα λάβουν αυτά υπ' όψη.

Αυτά ...
(πφφφ) συγχύστηκα πάλι Κυριακάτικο ...
Και σας κούρασα ίσως ...
:|
Suzuki Jimny mod. 2000 + Mygas + Λαδιέρα υποπίεσης
hunter

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό patouxas » Κυρ 22 Ιαν, 2012 13:31

bebes έγραψε:
patouxas έγραψε:οταν παει στο 1 ευρω το λιτρο..ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ!!Και μην μου πειτε αν η βενζινα εχει 2 ευρω συμφερει και αλλες τετοιες μπουρδες μετα συγχωρησεως!!!!

σε απαντηση του υποθετικου σεναριου να σου κανω δυο ερωτησεις.

1€ φτηνότερο δεν σου αρκεί;

πότε αγόραζες το αέριο 1€ φτηνοτερο απο τη βενζίνη;

οι ερωτήσεις είναι στο πλαίσιο των προβληματισμών που έθεσες :lol:

Ωραια!!προς απαντηση σου λοιπον οταν η βενζινα παει 4 ευρω το λιτρο και του υγραεριο 2 ευρω...ΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΑΕΡΙΟ 2 ΕΥΡΩ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΖΙΝΗ????Κλασικη περιπτωση λαθους τροπου σκεψης κατα την αποψη μου!!!!1 ευρω βενζινη εβαζα πριν 2-3 χρονια!!!και τοτε αρχισαμε να ψαχνομαστε γιατι το 1 ευρω χτυπουσε ασχημα στην τσεπη μας και στην ψυχολογια μας!!Εχω υποστει μεγαλες μειωσεις μισθου τα τελευταια 2 χρονια οπως παααρα πολυς κοσμος,συν το πανακριβο κοστος ζωης και καταλαβαινεις ποσο μου φαινεται ΤΩΡΑ το 1 ευρω.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από patouxas και Κυρ 22 Ιαν, 2012 14:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
toyota corolla sedan '99 1332 cc.zavoli kit με λαδιερα 50.000 km.ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ(5-1-2013)
patouxas

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό rogerius » Κυρ 22 Ιαν, 2012 14:44

Katholou.Se vreisko poly sosto.Kai ego etsi prato.Meiosh se ola.H meiomenh zhtish tha riksei tis times.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό bebes » Κυρ 22 Ιαν, 2012 16:46

patouxas έγραψε:
bebes έγραψε:
patouxas έγραψε:οταν παει στο 1 ευρω το λιτρο..ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ!!Και μην μου πειτε αν η βενζινα εχει 2 ευρω συμφερει και αλλες τετοιες μπουρδες μετα συγχωρησεως!!!!

σε απαντηση του υποθετικου σεναριου να σου κανω δυο ερωτησεις.

1€ φτηνότερο δεν σου αρκεί;

πότε αγόραζες το αέριο 1€ φτηνοτερο απο τη βενζίνη;

οι ερωτήσεις είναι στο πλαίσιο των προβληματισμών που έθεσες :lol:

Ωραια!!προς απαντηση σου λοιπον οταν η βενζινα παει 4 ευρω το λιτρο και του υγραεριο 2 ευρω...ΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΑΕΡΙΟ 2 ΕΥΡΩ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΖΙΝΗ????Κλασικη περιπτωση λαθους τροπου σκεψης κατα την αποψη μου!!!!1 ευρω βενζινη εβαζα πριν 2-3 χρονια!!!και τοτε αρχισαμε να ψαχνομαστε γιατι το 1 ευρω χτυπουσε ασχημα στην τσεπη μας και στην ψυχολογια μας!!Εχω υποστει μεγαλες μειωσεις μισθου τα τελευταια 2 χρονια οπως παααρα πολυς κοσμος,συν το πανακριβο κοστος ζωης και καταλαβαινεις ποσο μου φαινεται ΤΩΡΑ το 1 ευρω.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ!!!!!

Μαλλον παρανόησες φίλε, ή δεν εξέφρασα σωστα την σκεψη μου.

Δεν ειπα οτι ειναι φτηνο το αεριο στο 1€, καθε αλλο.

σχολιασα την φράση σου για το αν συμφερει το αεριο στο 1€, οταν η βενζινη θα κοστιζει τα διπλα.
Και απανταω οτι συμφέρει (μιση τιμη), οχι οτι ειναι φτηνο
SUZUKI WagonR 1.3 LPG atiker
bebes

Δημοσιευσεις: 77

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 22 Ιαν, 2012 19:04

Πολύ σωστός ο κύριος συνάδελφος

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο