Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καλωσόρισμα νέων μελών...

Καλωσόρισμα νέων μελών...Γνωριμία!

Re: Καλωσορισμα νεων μελων...

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Δευτ 06 Αύγ, 2012 11:57

Καλησπέρα,
Πριν λίγες μέρες τοποθέτησα kit υγραεριοκίνησης και εγώ στο όχημα μου (Skoda Octavia 1.4 tsi) στην Viagas Θεσσαλονίκης. Πρώτες εντυπώσεις:
• Η απόκριση στο γκάζι είναι διαφορετική, σίγουρα το αυτοκίνητο δεν έχει την ίδια απόδοση με πριν. Ελάχιστη διαφορά μεν αλλά υπαρκτή!
• Έχω κάνει περίπου 850 χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση 7.8 λίτρα! Και έχω βάλει περίπου 58 euro υγραέριο μέχρι τώρα για αυτά τα 850 χιλιομετρα.
• Την κατανάλωση βενζίνης ακόμα δεν μπορώ να την ελέγξω μιας και φούλαρα μαζί με την εγκατάσταση και οπτικά στο κοντέρ έχει πέσει περίπου μισή γραμμή (σχεδόν καθόλου δλδ).
• Επίσης ειδα μια μικρή απόκλιση στο τιμόνι και το αμάξι σε ευθεία να πηγαίνει λίγο δεξιά μόνο του αφήνοντας το τιμονι. Φαντάζομαι ότι θα θέλει ζυγοστάθμιση μιας και το επιπλέον βάρος που προστέθηκε από την εγκατάσταση χάλασε την παλιά ισορροπία του αυτοκίνητου και την κατανομή του βάρους.
• Η κατανάλωση μέσα στην πολη (και ειδικά σε ανηφόρες) με χαμηλές στροφές είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη από την βενζίνη!
Αυτά σαν πρώτες παρατηρήσεις, επίσης μου γεννήθηκαν και κάποια ερωτήματα γενικής φύσεως (τα πιο κάτω ερωτήματα θα μπορούσα να τα κάνω και σε τεχνικό αλλά όπως καταλαβαίνετε μπορεί να μην είναι τόσο ειλικρινής!):
• Τελικά μακροχρόνια επιβαρύνετε ο κινητήρας και του μειώνετε η διάρκεια ζωής με το υγραέριο ή όχι?
• Η χειροκίνητη εναλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη και αντίστροφα από το button δημιουργεί προβλήματα ή όχι?
• Το χειμώνα ή το καλοκαίρι έχω μικρότερη κατανάλωση υγραερίου λόγο εξωτερικής θερμοκρασίας?
• Τελικά αυξάνετε ή μειώνετε η μεταπολιτική αξία ενός αυτοκίνητου μετά από μια τέτοια μετατροπή?
• Νοθεύετε ή όχι το υγραέριο?
• Υπαρχει καποιο καλο πρατηριο στα Ιωαννινα να μου προτεινετε?
Μέχρι στιγμής όπως δείχνουν τα πράγματα είμαι ευχαριστημένος και κερδισμένος με την επιλογή μου, ελπίζω μακροχρόνια να μην υπάρχουν προβλήματα και φυσικά … να μην ανέβει πολύ η τιμή του αερίου!
Insider40

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 06 Αύγ, 2012 13:36

Insider40 έγραψε:Καλησπέρα,
Πριν λίγες μέρες τοποθέτησα kit υγραεριοκίνησης και εγώ στο όχημα μου (Skoda Octavia 1.4 tsi) στην Viagas Θεσσαλονίκης. Πρώτες εντυπώσεις:
• Η απόκριση στο γκάζι είναι διαφορετική, σίγουρα το αυτοκίνητο δεν έχει την ίδια απόδοση με πριν. Ελάχιστη διαφορά μεν αλλά υπαρκτή!
• Έχω κάνει περίπου 850 χιλιόμετρα με μέση κατανάλωση 7.8 λίτρα! Και έχω βάλει περίπου 58 euro υγραέριο μέχρι τώρα για αυτά τα 850 χιλιομετρα.
• Την κατανάλωση βενζίνης ακόμα δεν μπορώ να την ελέγξω μιας και φούλαρα μαζί με την εγκατάσταση και οπτικά στο κοντέρ έχει πέσει περίπου μισή γραμμή (σχεδόν καθόλου δλδ).
• Επίσης ειδα μια μικρή απόκλιση στο τιμόνι και το αμάξι σε ευθεία να πηγαίνει λίγο δεξιά μόνο του αφήνοντας το τιμονι. Φαντάζομαι ότι θα θέλει ζυγοστάθμιση μιας και το επιπλέον βάρος που προστέθηκε από την εγκατάσταση χάλασε την παλιά ισορροπία του αυτοκίνητου και την κατανομή του βάρους.
• Η κατανάλωση μέσα στην πολη (και ειδικά σε ανηφόρες) με χαμηλές στροφές είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερη από την βενζίνη!
Αυτά σαν πρώτες παρατηρήσεις, επίσης μου γεννήθηκαν και κάποια ερωτήματα γενικής φύσεως (τα πιο κάτω ερωτήματα θα μπορούσα να τα κάνω και σε τεχνικό αλλά όπως καταλαβαίνετε μπορεί να μην είναι τόσο ειλικρινής!):
• Τελικά μακροχρόνια επιβαρύνετε ο κινητήρας και του μειώνετε η διάρκεια ζωής με το υγραέριο ή όχι?
• Η χειροκίνητη εναλλαγή από υγραέριο σε βενζίνη και αντίστροφα από το button δημιουργεί προβλήματα ή όχι?
• Το χειμώνα ή το καλοκαίρι έχω μικρότερη κατανάλωση υγραερίου λόγο εξωτερικής θερμοκρασίας?
• Τελικά αυξάνετε ή μειώνετε η μεταπολιτική αξία ενός αυτοκίνητου μετά από μια τέτοια μετατροπή?
• Νοθεύετε ή όχι το υγραέριο?
• Υπαρχει καποιο καλο πρατηριο στα Ιωαννινα να μου προτεινετε?
Μέχρι στιγμής όπως δείχνουν τα πράγματα είμαι ευχαριστημένος και κερδισμένος με την επιλογή μου, ελπίζω μακροχρόνια να μην υπάρχουν προβλήματα και φυσικά … να μην ανέβει πολύ η τιμή του αερίου!

Εγω Ιωαννινα βαζω μονο στον Φαρμακη και εδω και 1 χρονο και κατι δεν ειχα προβληματα. Βεβαια μπορει να υπαρχουν και αλλοι αξιοπιστοι αλλα δεν εχω αποψη γιατι αφου δεν ειχα προβλημα βαζω μονο εκει.
Οσο για τα υπολοιπα που ρωτας
1. Η αλλαγη δεν δημιουργει κανενα προβλημα.
2. Τον χειμωνα η καταναλωση μαλλον αυξανεται λογω μιγματων εχει περισσοτερο προπανιο τι μιγμα
3. Το υγραεριο δεν νοθευεται θεωρητικα Πειραζεται ομως η αντλια και ριχνει λιγοτερο και δειχνει περισσοτερα λιτρα. Επισης παιζει και να μην ειναι σωστη η οριακη η αναλογια βουτανιου - προπανιου λογω ακριβοτερης τιμης του δευτερου.
4. Για την μεταπωλητικη αξια ρωτα εμπορους αν και νομιζω οτι δεν παιζει ρολο (ουτε αυξανεται ουτε μειωνεται)
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Δευτ 06 Αύγ, 2012 15:50

Πήρα τηλ στον Φαρμάκη πριν λίγο και έχει το λίτρο 0,77 !!! Θεσσαλονίκη έχει φτάσει σχεδόν 0,9. Και κάποιο άλλο που βρήκα Ιωάννινα το είχε 0,86! Με έσωσες φίλε! Thanks!
Insider40

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό nichatzo » Τρί 07 Αύγ, 2012 01:43

Καλησπερα και απο μενα. Συγχρητηρια για το foroum και ενα μπραβο σε ολα τα μελη για τις αποψεις τους. Μονο ετσι θα μπορεσουμε να ακουσουμε ολες τις αποψεις και να δουμε τα οφελη της υγραεριοκινησης αλλα και να αντιμετωπισουμε τα προβληματα.
Προσοχή στους απατεώνες!!!
nichatzo

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό mathematica » Δευτ 13 Αύγ, 2012 02:40

παιδιά καλώς σας βρήκα!Ειμαι καινούργιος στο υγραέριο και πιστεύω να μάθω πολλά απο την παρέα σας!
mathematica

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό cruzakias » Σάβ 18 Αύγ, 2012 12:16

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!
Έχω ένα Chevrolet Cruze LS PLUSE, που καίει την βενζίνη ακόμα και.... σβηστό :lol: και η λύση του υγραερίου φαίνεται να είναι μονόδρομος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
cruzakias

Δημοσιευσεις: 5

Re: Απ: Καλωσορισμα νεων μελων...

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 18 Αύγ, 2012 12:41

cruzakias έγραψε:Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!
Έχω ένα Chevrolet Cruze LS PLUSE, που καίει την βενζίνη ακόμα και.... σβηστό :lol: και η λύση του υγραερίου φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Τι μου θυμιζει....:grin:
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό cruzakias » Σάβ 18 Αύγ, 2012 13:13

maevius έγραψε:
cruzakias έγραψε:Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!

Τι μου θυμιζει....:grin:

:lol: :lol:... Τώρα θα τα λέμε και εδώ :D
Στο άλλο είσαι με το ίδιο όνομα?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
cruzakias

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 18 Αύγ, 2012 15:09

Ναι