Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Landirenzo Omegas EVO vs Omegas EVO OBD

Ξέρουμε ότι σας αρέσουν - τις μαζέψαμε όλες μαζί λοιπόν!

Re: Landirenzo Omegas EVO vs Omegas EVO OBD

Δημοσίευσηαπό astam » Τρί 05 Μάιος, 2015 15:35

pipagas έγραψε:Μηπως το μυνημα μου ειναι αορατο? Αν οχι, κανε αν θελεις εναν κοπο να το διαβασεις ξανα, αλλα απο την αρχη αυτη την φορα. Εγω τουλαχιστον απο τα γραφομενα σου και την παραθεση καταλαβαινω οτι διαβασες μονο την τελευταια προταση. :eh:

Εσύ μάλλον δεν κατάλαβες καλά, υπάρχουν συστήματα που διαβάζουν το OBD του αυτοκινήτου σου (βλέπε stag 300 premium, ίσως υπάρχουν κι άλλα τα οποία δε γνωρίζω), τώρα αν εσύ θεωρείς πως ένα σύστημα με OBD δε σου παρέχει τίποτα παραπάνω απο ότι ένα απλό σύστημα είναι γνώμη σου και είναι σεβαστή. Ο καθένας επιλέγει για το αυτοκίνητο του εκείνο που θεωρεί εκείνος καταλληλότερο και επειδή δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν γι αυτό πρίν γράψω το οτιδήποτε ξεκίνησα την πρότασή μου με το "Προσωπική μου άποψη είναι".
Το ερώτημα (που έθεσε και ο @tripas) είναι γιατί όλες οι άλλες εταιρίες υγραεριοκίνησης επέλεξαν να μην ασχοληθούν με το πρωτόκολλο PWM J1850 το οποίο σημειωτέον η ford το έβαζε σε ορισμένα οχήματά της μέχρι και το 2007, δηλ ένα π.χ. fiat του 2007 χρειάζεται σύστημα με OBD ενώ ένα ford του 2007 όχι?
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό pipagas » Τρί 05 Μάιος, 2015 21:26

astam έγραψε:
pipagas έγραψε:
Εσύ μάλλον δεν κατάλαβες καλά, υπάρχουν συστήματα που διαβάζουν το OBD του αυτοκινήτου σου (βλέπε stag 300 premium, ίσως υπάρχουν κι άλλα τα οποία δε γνωρίζω), τώρα αν εσύ θεωρείς πως ένα σύστημα με OBD δε σου παρέχει τίποτα παραπάνω απο ότι ένα απλό σύστημα είναι γνώμη σου και είναι σεβαστή. Ο καθένας επιλέγει για το αυτοκίνητο του εκείνο που θεωρεί εκείνος καταλληλότερο και επειδή δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν γι αυτό πρίν γράψω το οτιδήποτε ξεκίνησα την πρότασή μου με το "Προσωπική μου άποψη είναι".
Το ερώτημα (που έθεσε και ο @tripas) είναι γιατί όλες οι άλλες εταιρίες υγραεριοκίνησης επέλεξαν να μην ασχοληθούν με το πρωτόκολλο PWM J1850 το οποίο σημειωτέον η ford το έβαζε σε ορισμένα οχήματά της μέχρι και το 2007, δηλ ένα π.χ. fiat του 2007 χρειάζεται σύστημα με OBD ενώ ένα ford του 2007 όχι?

Μα με τα γραφομενα σου, αυτο ακριβως κανεις... Ξεκινας προσωπικη αντιπαραθεση!!! Εαν ο σκοπος σου δεν ηταν αυτος, δεν θα επελεγες μεμονομενα την φραση που σε εξυπηρετει, για να κανεις ακριβως αυτο!
Οταν θελεις να εκφρασεις την προσωπικη σου αποψη για το οτιδηποτε, ξεκινας να γραφεις αυτο που πιστευεις εσυ, τεκμηριωνοντας το με επιχειρηματα. ;)
Επισης εφοσον εκθετεις την οποια προσωπικη σου γνωμη, γιατι θετεις σε εμενα το ερωτημα όποιου τριτου προσωπου, το οποιο δεν εχει και καμια σχεση με τα δικα μου γραφομενα. Το ιδιο για το οποιο οχημα της Ford, και μαλιστα για το 2007!!?? :?

Σου επαναλαμβανω σε φιλικο πνευμα παντα: Διαβασε προσεκτικα τι γραφω στο "περιφημο" εκεινο μηνυμα, και επειτα διαβασε το τι μου "χρεωνεις" εσυ, οχι μονο στο προηγουμενο σου μηνυμα, αλλα ακομη χειροτερα και σε αυτο το τελευταιο! Δεν ειναι ντροπη για καποιον να πει" Ενταξει συγνωμη δεν καταλαβα, ή δεν διαβασα καλα το τι εγραψες στο μυνημα σου.

Να με συγχωρεις αλλα δεν μπορω ουτε να απαντησω σε αυτα που γραφεις, ουτε να κανω αναλυση προταση προταση το τι γραφω εγω! Νομιζω οτι το μυνημα μου ειναι αριστα διατυπωμενο, και ευκολονοοητο.
Τελευταία επεξεργασία από pipagas και Τρί 05 Μάιος, 2015 22:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Landirenzo Evo σε Ford Focus MK1 1400cc
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσιευσεις: 89

Δημοσίευσηαπό tripas » Τρί 05 Μάιος, 2015 21:33

Θα δανειστω την φράση του hlias "τροφη για σκεψη και προβληματισμο"
Αν κάποιος εγκαταστατης μπορει να ρυθμίσει σωστα τον χάρτη του υγραεριου γιατι αν κάνεις ρύθμιση βαλβίδων ή αλλαξεις μπουζί σου λενε πήγαινε για επανοπρογραμματισμο?

Επιπλεον όλοι ή σχεδον όλοι οι ΟΒD εγκεφαλοι ειναι με καλυτερα hardware specs .
Φυσικα δεν αναφέρομαι στο ZANARDI 4 OBD / NIGS 4 OBD που είναι OBD κατονομα και το μονο που κάνει είναι να σβήνει OBD errors.
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 05 Μάιος, 2015 21:46

tripas έγραψε:Θα δανειστω την φράση του hlias "τροφη για σκεψη και προβληματισμο"
Αν κάποιος εγκαταστατης μπορει να ρυθμίσει σωστα τον χάρτη του υγραεριου γιατι αν κάνεις ρύθμιση βαλβίδων ή αλλαξεις μπουζί σου λενε πήγαινε για επανοπρογραμματισμο?

Επιπλεον όλοι ή σχεδον όλοι οι ΟΒD εγκεφαλοι ειναι με καλυτερα hardware specs .
Φυσικα δεν αναφέρομαι στο ZANARDI 4 OBD / NIGS 4 OBD που είναι OBD κατονομα και το μονο που κάνει είναι να σβήνει OBD errors.

αυτες ειναι οι εγκαταστασεις των μερικων ωρων με auto calibration και μονο, εκτος την περιπτωση που οταν ρυθμιστηκε το αυτοκινητο ειχε ηδη προβλημα με το διακενο των βαλβιδων ή μπουζι στο τερμα της ζωης τους.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό tripas » Τρί 05 Μάιος, 2015 22:03

Φίλε hlias να σε ρωτήσω και κάτι που το έχω απορια εδω και καιρο.
Αν βάλει καποιος μπουζι αεριου που είναι για 30.000Km.

Ο χαρτης αεριου στα 0km , στα 15.000Km και στα 30.000Km θα βγει ο ίδιος αν κάποιος το πάει για επαναπρογραμματισμο και λογικα θα έχου αλλάξει και τα μίγματα αεριου λογω χειμωνα καλοκαιρι ?
Επιπλεον ένας χάρτης ΟΒD συστηματος που φτιάχτηκε στα ΟKm μπορει να εξαλειψει αυτες τις μικροδιαφορές λόγω φθοράς των μπουζι και αλλαγής μίγματος?
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό astam » Τρί 05 Μάιος, 2015 22:28

Φίλε pipagas δεν είχα ούτε έχω κανένα σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση τόσο μαζί σου όσο και με τον οποιονδήποτε εδω μέσα. Εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε, αυτό που έκανα ήταν απλά να "πατήσω" (ίσως λανθασμένα) πάνω σε μια φράση σου ώστε να εκφράσω τη δική μου οπτική και τα δικά μου ερωτήματα πάνω στο θέμα χρησιμότητας ή μη του OBD πάνω σε ένα όχημα του 2000 του 2002 ή του 2007, τώρα αν έσυ το προσέλαβες σαν προσωπική επίθεση σου ζητώ συγνώμη γιατί ειλικρινά δεν είχα τέτοιο σκοπό.
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό pipagas » Τρί 05 Μάιος, 2015 22:40

Οκ φιλε και συμφορουμιτη astam, εφοσον τα πραγματα ειναι ετσι, τοτε και εγω ζητω Συγνωμη απο την δικη μου πλευρα, που εξελαβα τα μηνυματα σου ως καποιου ειδους κοντρας απεναντι στο δικο μου.
Και τολμω να πω οτι πραγματικα αυτο που εγραψες στο τελευταιο σου μηνυμα δηλωνει για εμενα οτι εισαι ενας πολιτισμενος ανθρωπος, και θα ειναι χαρα μου να διαβαζω αλλα και να συζητω τις οποιες αποριες μου σχετικα με τα μυνηματα σου. :thumbup:
Τελευταία επεξεργασία από pipagas και Τρί 05 Μάιος, 2015 23:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 05 Μάιος, 2015 22:41

tripas έγραψε:Φίλε hlias να σε ρωτήσω και κάτι που το έχω απορια εδω και καιρο.
Αν βάλει καποιος μπουζι αεριου που είναι για 30.000Km.

Ο χαρτης αεριου στα 0km , στα 15.000Km και στα 30.000Km θα βγει ο ίδιος αν κάποιος το πάει για επαναπρογραμματισμο και λογικα θα έχου αλλάξει και τα μίγματα αεριου λογω χειμωνα καλοκαιρι ?
Επιπλεον ένας χάρτης ΟΒD συστηματος που φτιάχτηκε στα ΟKm μπορει να εξαλειψει αυτες τις μικροδιαφορές λόγω φθοράς των μπουζι και αλλαγής μίγματος?

οχι μονο για αυτες τις διαφορες που αναφερεις, αλλα ακομα και για αμυδρες π.χ. ρυθμιζουμε το αυτοκινητο σε υψομετρο 20 μετρων και το ιδιο αυτοκινητο σε μερικα λεπτα σε υψομετρο 150 μετρων θα υπαρχουν διαφορες στον χαρτη, το θεμα ομως ειναι οτι αυτες τις διαφορες μπορει να τις διαχειριστει τελεια ο εγκεφαλος του κινητηρα, ειναι κατασκευασμενος με αυτον τον τροπο, το ιδιο αυτοκινητο στην Ελλαδα και στην Γερμανια με βενζινη θα εχει προβλημα?
η διορθωση βαση των fuel trim για αυτον τον λογο δεν ειναι?
ή μηπως πιστευουμε οτι ο εγκεφαλος του υγραεριου εχει περισσοτερες και γρηγοροτερες δυνατοτητες ρυθμισης (ακομα και με την συνδεση με την θυρα obd2) απο τον εγκεφαλο του κινητηρα?

και ακομα μια ερωτηση, πριν ρυθμισουμε ενα αυτοκινητο το κανουμε βολτα και βλεπουμε οτι τα fuel trim ειναι στην βενζινη στο +15, η ρυθμιση μας στο υγραεριο ποια πρεπει να ειναι, 0 ή μηπως +15?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό pipagas » Τρί 05 Μάιος, 2015 23:13

Παντως Ηλια και εμενα σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα σημερα με τον εδω αντιπροσωπο της Landi Renzo, μου ειπε οτι το μεγαλυτερο μοντελο στην ουσια διαβαζει τα fuel trims μεσω της θυρας OBD II(ποσοστωση της βενζινης δια μεσου των ψεκαστων), και κανει μικρες διορθωσεις. Για ποιον λογο δεν καταλαβα, αλλα τα βελτιστα της επιλογης αυτου του συστηματος, τα απολαμβανει κυριως ο κατοχος μεγαλου κυβισμου, και εννιοτε ανω των τεσσαρων κυλινδρων.

Για ολα τα υπολοιπα "συμβατικα" οχηματα, το EVO ειναι μια αριστη επιλογη. Αυτο παλι με την σειρα του μου ειπε οτι ακολουθει σε κατασταση slave, οτι αποφασισει η κεντρικη μοναδα διαχειρισης του κινητηρα του αυτοκινητου. Οσον αφορα την ποσοστωση του καυσιμου (υγραεριο), φανταζομαι "διαβαζει" εν μερει και διαμεσου της καλωδιωσης των ψεκαστων της βενζινης. Περα απο αυτο σαφως και χρησιμοποιει και αλλες παραμετρους οπως ο αιθητηρας "λαμδα", αισθητηρας απολυτης πιεσης πολλαπλης εισαγωγης, κ.α.

Δεν ξερω φιλοι συμφορουμιτες τι να υποθεσω..... Γιατι να μην θελει να πουλα το κατα τι ακριβοτερο συστημα ο ανθρωπος και να γεμιζει περισσοτερο τις τσεπες του????

Επισης Ηλια εχω ακομη μια ερωτηση. Εσυ φαινεται να υποστηριζεις οτι περα απο το αυτοματο καλιμπραρισμα, ο τεχνικος θα πρεπει να αφιερωσει Χ χρονο στο να ρυθμισει καλυτερα το αυτοκινητο. Αυτο τωρα εμενα γιατι μου κανει μεγαλη αντιθεση με τα γραφομενα αλλού του κατασκευαστη? Δηλαδη οτι το νεο συστημα EVO ειναι ενα πολυ αξιοπιστο συστημα, το οποιο εχει σαν βαση του το ευκολο καλιμπραρισμα (auto calibration), κλπ κλπ........

Αν η κατασκευαστρια εταιρεια χρησιμοποιει αυτο το επιχειρημα σαν ατου του συστηματος, πως εσυ καταφερνεις και δεν εχεις οικονομικη ζημια απο τις Χ ωρες που θα χρειαστει να αφιερωσεις για να το ρυθμισης?
Και αν τελικα και με τον αυτοματο τροπο ρυθμισης, ο εγκαταστατης πετυχαινει ενα αξιολογο αποτελεσμα, σε τι τελικα ειναι ζημιωμενος ο πελατης? Εννοω ουσιαστικη ζημία, και οχι π.χ ενα ελαχιστα καλυτερο τραβηγμα σε καποια αλλαγη φορτιου κλπ?
Να το θεσω σε λιγο ποιο προσωπικο επιπεδο το ερωτημα? Εσενα σε τι δεν σε καλυψε σαν εγκαταστατη η αυτοματη ρυθμιση? Ποια συμπτωματα? Εξηγουμαι οτι οι ερωτησεις μου αφορουν το συστημα Omegas Evo.

Και τελος το ποιο σημαντικο ειναι οτι δεν εισαι και υποχρεωμενος να απαντησεις! ;)
Τελευταία επεξεργασία από pipagas και Τετ 06 Μάιος, 2015 00:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Τοποθέτηση στις 219.400.
pipagas

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 05 Μάιος, 2015 23:36

pipagas έγραψε:Παντως Ηλια και εμενα σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα σημερα με τον εδω αντιπροσωπο της Landi Renzo, μου ειπε οτι το μεγαλυτερο μοντελο στην ουσια διαβαζει τα fuel trims μεσω της θυρας OBD II(ποσοστωση της βενζινης δια μεσου των ψεκαστων), και κανει μικρες διορθωσεις. Για ποιον λογο δεν καταλαβα, αλλα τα βελτιστα της επιλογης αυτου του συστηματος, τα απολαμβανει κυριως ο κατοχος μεγαλου κυβισμου, και εννιοτε ανω των τεσσαρων κυλινδρων.

Για ολα τα υπολοιπα "συμβατικα" οχηματα, το EVO ειναι μια αριστη επιλογη. Αυτο παλι με την σειρα του μου ειπε οτι ακολουθει σε κατασταση slave, οτι αποφασισει η κεντρικη μοναδα διαχειρισης του κινητηρα του αυτοκινητου. Οσον αφορα την ποσοστωση του καυσιμου (υγραεριο), φανταζομαι "διαβαζει" εν μερει διαμεσου της καλωδιωσης των ψεκαστων της βενζινης.

Δεν ξερω φιλοι συμφορουμιτες τι να υποθεσω..... Γιατι να μην θελει να πουλα το κατα τι ακριβοτερο συστημα ο ανθρωπος και να γεμιζει περισσοτερο τις τσεπες του????

Επισης Ηλια εχω ακομη μια ερωτηση. Εσυ φαινεται να υποστηριζεις οτι περα απο το αυτοματο καλιμπραρισμα, ο τεχνικος θα πρεπει να αφιερωσει Χ χρονο στο να ρυθμισει καλυτερα το αυτοκινητο. Αυτο τωρα εμενα γιατι μου κανει μεγαλη αντιθεση με τα γραφομενα αλλού του κατασκευαστη? Δηλαδη οτι το νεο συστημα EVO ειναι ενα πολυ αξιοπιστο συστημα, το οποιο εχει σαν βαση του το ευκολο καλιμπραρισμα (auto calibration), κλπ κλπ........

Αν η κατασκευαστρια εταιρεια χρησιμοποιει αυτο το επιχειρημα σαν ατου του συστηματος, πως εσυ καταφερνεις και δεν εχεις οικονομικη ζημια απο τις Χ ωρες που θα χρειαστει να αφιερωσεις για να το ρυθμισης?
Και αν τελικα και με τον αυτοματο τροπο ρυθμισης, ο εγκαταστατης πετυχαινει ενα αξιολογο αποτελεσμα, σε τι τελικα ειναι ζημιωμενος ο πελατης? Εννοω ουσιαστικη ζημία, και οχι π.χ ενα ελαχιστα καλυτερο τραβηγμα σε καποια αλλαγη φορτιου κλπ?
Να το θεσω σε λιγο ποιο προσωπικο επιπεδο το ερωτημα? Εσενα σε τι δεν σε καλυψε σαν εγκαταστατη η αυτοματη ρυθμιση? Ποια συμπτωματα? Εξηγουμαι οτι οι ερωτησεις μου αφορουν το συστημα Omegas Evo.

Και τελος το ποιο σημαντικο ειναι οτι δεν εισαι και υποχρεωμενος να απαντησεις! ;)

το μεγαλο πλεονεκτημα που εχει η συνδεση με την θυρα obd ειναι αυτο, δηλαδη χρειαζεται λιγοτερο χρονο ο εγκαταστατης για την ρυθμιση, αυτορυθμιση συνδεση με την θυρα και τελος.
η αληθεια ειναι οτι τα περισσοτερα συστηματα πλεον εχουν αρκετα καλη αυτορυθμιση, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το αυτοκινητο δεν πρεπει να βγει στο δρομο, μονο ετσι πλησιαζουμαι την τελεια ρυθμιση με την οποια εχεις την μεγιστη οικονομια και την καλυτερη αποδοση σε αυτο που πληρωσες.
οικονομικη ζημια δεν εχω γιατι.
1ον, τον χρονο που θα φαω για να το ρυθμισω τον εχω υπολογισει κατα προσεγγηση παντα και τον εχω συμπεριλαβει στην τιμη μου.
2ον, και βασικοτερο, δεν θα μου ξαναερθει το ιδιο αυτοκινητο για ρυθμιση 2η ή και 3η φορα και δεν θα φαω εξτρα χρονο μαζι του χωρις κερδος βεβαια μετα την πρωτη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συγκρίσεις συστημάτων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες