Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με το δείκτη δεξαμενής βενζινης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με τον δείχτη δεξαμενής βενζινης

Δημοσίευσηαπό ginakos » Κυρ 03 Ιουν, 2012 11:10

gakost έγραψε:Μήπως δεν έχεις καταλάβει τι κάνει το κυκλωμα; Ο δείκτης θα συνεχίσει να πέφτει ενόσω οδηγάς, απλά όταν σβήνεις και ξαναβάζεις μπρος αναγκάζει τον εγκέφαλο να διαβάσει το φλοτέρ και δείχνει σωστά αλλά μόνο τότε, όσο το κινείς δεν γίνετε να μην κατεβαίνει ο δείκτης μιας και ο τρόπος λειτουργίας του είναι παράξενος, η βελόνα δεν κατεβαίνει με βάση το φλοτέρ αλλά με βάση την ποσότητα της βενζίνης που υποτίθεται ότι ψεκάζει.

Σωστός gakost. Αλλά αυτό δεν πρέπει να το γνωρίζει ο πελάτης αλλά ο εγκαταστάτης για να το πει στον πελάτη από την αρχή. Εδώ δεν το ξέρουν καν οι έμποροι...!!!!!
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
16ο χλμ. Λ.Λαυρίου, Παιανία
τηλ.: 210 6643490
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό manosgas » Κυρ 03 Ιουν, 2012 11:29

Αγαπητοί συμforumites καλήμέρα σας! Έχω εισέλθει και εγώ στο club των υγραερικίνητων!! Έχω ένα peugeot 207 1.6 valvetronic με το αυτοματο κιβώτιο της psa al4 (4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής). Δεν έχω βάλει προς το παρών emulator για τον δείκτη της βενζίνης. Καθώς λοιπόν οδηγούσα με υγραέριο και ο δείκτης της βενζίνης έπεφτε με το που άναψε το λαμπάκι της βενζίνης ακούστηκε ένς ήχος από το κιβώτιο ταχτήτων. Στην οθόνη δεν εμφανίστηκε σφάλμα κιβωτίου αλλα απο την οδήγηση κατάλαβα ότι το κιβώτιο φερόταν σαν να είχε μπει στη λειτούργεια ασφαλείας και ξεκινούσε με δευτέρα ή με τρίτη. Το πρόβλημα διορθώθηκε αμέσως μόλις έβαλα λίγη βενζίνη οπότε και ο δείκτης επανήλθε στη σωτή θέση. Επιπλέιον δεν μπορούσα να το αλλάξω στη σειριακή λειτουργία.

Υποψιάζομαι ότι κατά την οδήγηση με βενζίνη, ο χάρτης του εγκεφάλου αλλάζει όταν ανάψει η ένδειξη χαμηλής στάθμης για περισσότερη οικονομία (έχει τη τάσση να αλλάζει νωρίτερα τις ταχύτητες). Τωρα που οδηγούσα με υγραέριο και η χαμηλή στάθμη βενζίνης ήταν εικονική, φαίνεται να μπερδεύτηκε το αυτοκίνητο και έδωσε λάθος εντολή στο κιβώτιο.

Θα ρωτήσω αύριο τον εγκαταστάτη μου και θα παραθέσω την απάντησή του και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε έτσι ώστε να υπάεχει καταγεγραμμένη αυτή η εμπειρία αλλα θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος από έσας έχει κάποια άποψη επί του θέματος.

Σας ευχαριστώ θερμά!
manosgas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό ginakos » Κυρ 03 Ιουν, 2012 11:57

manosgas έγραψε:Αγαπητοί συμforumites καλήμέρα σας! Έχω εισέλθει και εγώ στο club των υγραερικίνητων!! Έχω ένα peugeot 207 1.6 valvetronic με το αυτοματο κιβώτιο της psa al4 (4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής). Δεν έχω βάλει προς το παρών emulator για τον δείκτη της βενζίνης. Καθώς λοιπόν οδηγούσα με υγραέριο και ο δείκτης της βενζίνης έπεφτε με το που άναψε το λαμπάκι της βενζίνης ακούστηκε ένς ήχος από το κιβώτιο ταχτήτων. Στην οθόνη δεν εμφανίστηκε σφάλμα κιβωτίου αλλα απο την οδήγηση κατάλαβα ότι το κιβώτιο φερόταν σαν να είχε μπει στη λειτούργεια ασφαλείας και ξεκινούσε με δευτέρα ή με τρίτη. Το πρόβλημα διορθώθηκε αμέσως μόλις έβαλα λίγη βενζίνη οπότε και ο δείκτης επανήλθε στη σωτή θέση. Επιπλέιον δεν μπορούσα να το αλλάξω στη σειριακή λειτουργία.

Υποψιάζομαι ότι κατά την οδήγηση με βενζίνη, ο χάρτης του εγκεφάλου αλλάζει όταν ανάψει η ένδειξη χαμηλής στάθμης για περισσότερη οικονομία (έχει τη τάσση να αλλάζει νωρίτερα τις ταχύτητες). Τωρα που οδηγούσα με υγραέριο και η χαμηλή στάθμη βενζίνης ήταν εικονική, φαίνεται να μπερδεύτηκε το αυτοκίνητο και έδωσε λάθος εντολή στο κιβώτιο.

Θα ρωτήσω αύριο τον εγκαταστάτη μου και θα παραθέσω την απάντησή του και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε έτσι ώστε να υπάεχει καταγεγραμμένη αυτή η εμπειρία αλλα θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κάποιος από έσας έχει κάποια άποψη επί του θέματος.

Σας ευχαριστώ θερμά!

Κατ' αρχάς είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που ανάβει λαμπάκι χαμηλής στάθμης βενζίνης, το αυτοκίνητο σου να
πέφτει σε safe mode. θα πρέπει να βάλεις τον εμουλατόρο (χωρίς να τον χρεωθείς βέβαια, καθώς ο εγκαταστάτης θα έπρεπε από μόνος του να στον έχει βάλει από την αρχή για να λειτουργεί σωστά το αυτοκίνητό σου). Σε μεγάλα ταξίδια, αναγκαστικά η στάθμη της βενζίνης θα πέφτει και ας καις υγραέριο, οπότε καλό θα είναι αν πρόκειται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα, να έχεις π.χ. πάνω από το μισό ντεπόζιτο γεμάτο βενζίνη και
όταν βλέπεις ότι ο δείκτης πλησιάζει στη ρεζέρβα βενζίνης, να κάνεις μια στάση σβήνοντας και ξαναανάβοντας τον κινητήρα για να επανέρχεται ο δείκτης της βενζίνης στο πραγματικό σημείο. Αυτό δυστυχώς θα πρέπει να το ανεχτείς.
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tilis1985 » Δευτ 04 Ιουν, 2012 12:53

δηλαδη αν δεν εχεις αυτον τον emulator οταν πηγαινεις με αεριο και ο δεικτησ της βενζινης ειναι τερμα κατω θα πρεπει καθε φορα να βαζεις βενζινη για να ανεβαινει ξανα?? υπαρχει προβλημα αν ταξιδευεις με αεριο για πολλα χιλιομετρα κ ο δεικτης της βενζινης ειναι τερμα κατω?
tilis1985

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό tilis1985 » Δευτ 04 Ιουν, 2012 12:57

ρωταω γιατι εχω peugeot 207 και θελω να βαλω και εγω υγραεριοκινηση στο αυτοκινητο μου. πρεπει οπωσδηποτε να βαλω αυτη την συσκευη ??( εμουλατορος)
tilis1985

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 04 Ιουν, 2012 17:18

ginakos έγραψε:
manosgas έγραψε:Αγαπητοί συμforumites καλήμέρα σας! Έχω εισέλθει και εγώ στο club των υγραερικίνητων!! Έχω ένα peugeot 207 1.6 valvetronic με το αυτοματο κιβώτιο της psa al4 (4 σχέσεων με μετατροπέα ροπής). Δεν έχω βάλει προς το παρών emulator για τον δείκτη της βενζίνης. Καθώς λοιπόν οδηγούσα με υγραέριο και ο δείκτης της βενζίνης έπεφτε με το που άναψε το λαμπάκι της βενζίνης ακούστηκε ένς ήχος από το κιβώτιο ταχτήτων. Στην οθόνη δεν εμφανίστηκε σφάλμα κιβωτίου αλλα απο την οδήγηση κατάλαβα ότι το κιβώτιο φερόταν σαν να είχε μπει στη λειτούργεια ασφαλείας και ξεκινούσε με δευτέρα ή με τρίτη. Το πρόβλημα διορθώθηκε αμέσως μόλις έβαλα λίγη βενζίνη οπότε και ο δείκτης επανήλθε στη σωτή θέση. Επιπλέιον δεν μπορούσα να το αλλάξω στη σειριακή λειτουργία.

Σας ευχαριστώ θερμά!

Κατ' αρχάς είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που ανάβει λαμπάκι χαμηλής στάθμης βενζίνης, το αυτοκίνητο σου να
πέφτει σε safe mode. θα πρέπει να βάλεις τον εμουλατόρο (χωρίς να τον χρεωθείς βέβαια, καθώς ο εγκαταστάτης θα έπρεπε από μόνος του να στον έχει βάλει από την αρχή για να λειτουργεί σωστά το αυτοκίνητό σου). Σε μεγάλα ταξίδια, αναγκαστικά η στάθμη της βενζίνης θα πέφτει και ας καις υγραέριο, οπότε καλό θα είναι αν πρόκειται να κάνεις πολλά χιλιόμετρα, να έχεις π.χ. πάνω από το μισό ντεπόζιτο γεμάτο βενζίνη και
όταν βλέπεις ότι ο δείκτης πλησιάζει στη ρεζέρβα βενζίνης, να κάνεις μια στάση σβήνοντας και ξαναανάβοντας τον κινητήρα για να επανέρχεται ο δείκτης της βενζίνης στο πραγματικό σημείο. Αυτό δυστυχώς θα πρέπει να το ανεχτείς.

Επειδή φιλε ginakos εισαι επαγγελματιας στο χώρο καλό θα ηταν να εισαι πιο προσεχτικος στο τι γραφεις και πως καθε εταιρια κοστολογει το καθε emoulator που σε καποια αμαξια χρειάζετε και σε κάποια όχι, o καθε πελατης εχει ενημερωθεί πριν την εγκατασταση για την χρηση και το κοστος αυτού.
Εχεις εσυ εφευρει μηπως emoularor για valvetronic pegeuot moter ?
Γιατι τα υπαρχοντα της αγορας δεν δουλευουν σε αυτο το μοτερ 391 392 393 ουτε το VT TYPE !! αναμενουμε λοιπον ειδικο emulator για valvetronic moter απο το εξωτερικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό manosgas » Δευτ 04 Ιουν, 2012 20:33

Τελικά το΄πήγα και καταλήξαμε στο ότι είναι αναπόφευκτο το emulator λογω αυτόματου κιβωτίου και της αντίδρασής του αυτής. Αρχικά δεν το βάλαμε επιδή θέλαμε να τεστάρουμε μήπως και τελικά δεν χρειαζόταν αλλα δυχτυχώς δεν το γλιτώσαμε...

Απλά θα πρέπει να ανοιγοκλείnω το αυτοκίνητο πριν ανάψει κόκκινο το λαμπάκι της βενζίνης για να μην μπαίνει σε safe mode το κιβώτιο.
Φαντάζομαι ότι σε καθημερινές πραγματικές συνθήκες οδήγησης, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Για τους υπόλοιπους που έχετε χειροκίνητα, φαντάζμοαι ότι αν δεν έχετε πρόβλημα να οδηγήτε με κόκκινο λαμπάκι βενζίνης, μπορείτε και να αποφύγετε την εγκατάσταση του emulator.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκρισή σας.
manosgas

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό ginakos » Τρί 05 Ιουν, 2012 09:01

qgas έγραψε:
ginakos έγραψε:

Σας ευχαριστώ θερμά!

Επειδή φιλε ginakos εισαι επαγγελματιας στο χώρο καλό θα ηταν να εισαι πιο προσεχτικος στο τι γραφεις και πως καθε εταιρια κοστολογει το καθε emoulator που σε καποια αμαξια χρειάζετε και σε κάποια όχι, o καθε πελατης εχει ενημερωθεί πριν την εγκατασταση για την χρηση και το κοστος αυτού.
Εχεις εσυ εφευρει μηπως emoularor για valvetronic pegeuot moter ?
Γιατι τα υπαρχοντα της αγορας δεν δουλευουν σε αυτο το μοτερ 391 392 393 ουτε το VT TYPE !! αναμενουμε λοιπον ειδικο emulator για valvetronic moter απο το εξωτερικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγείσαι συνάδελφε; Προφανώς λέγοντας ότι "...αναμενουμε λοιπον ειδικο emulator για valvetronic moter απο το εξωτερικό για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο" σημαίνει πως είσαι ο εγκαταστάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου του "manosgas". Αν ναι, διάβασε την απάντησή που του έδωσε ο εγκαταστάτης, δηλαδή εσύ, σχετικά με τη λύση στο πρόβλημά του:
"Τελικά το΄πήγα και καταλήξαμε στο ότι είναι αναπόφευκτο το emulator λογω αυτόματου κιβωτίου και της αντίδρασής του αυτής. Αρχικά δεν το βάλαμε επιδή θέλαμε να τεστάρουμε μήπως και τελικά δεν χρειαζόταν αλλα δυχτυχώς δεν το γλιτώσαμε...
Απλά θα πρέπει να ανοιγοκλείnω το αυτοκίνητο πριν ανάψει κόκκινο το λαμπάκι της βενζίνης για να μην μπαίνει σε safe mode το κιβώτιο."

Ο manosgas, δεν λέει ότι ο εγκαταστάτης του του είπε από την αρχή πως ο εμουλατόρος που πρέπει να του βάλει (που θα έπρεπε μάλλον να το ξέρει ότι χρειάζεται, αλλά οκ) δεν υπάρχει και τον περιμένει από εξωτερικό και ότι σαν πελάτης εχει ενημερωθεί πριν την εγκατασταση για την χρηση και το κοστος αυτού όπως λες εσύ αλλά ότι: "Αρχικά δεν το βάλαμε επιδή θέλαμε να τεστάρουμε μήπως και τελικά δεν χρειαζόταν..." και ότι "...δυχτυχώς δεν το γλιτώσαμε... Απλά θα πρέπει να ανοιγοκλείnω το αυτοκίνητο πριν ανάψει κόκκινο το λαμπάκι της βενζίνης για να μην μπαίνει σε safe mode το κιβώτιο."
Δηλαδή ακριβώς ότι του είπα κι εγώ. Αρα μάλλον εγώ είμαι επαγγελματίας στο χώρο και ξέρω πολύ καλά τί γράφω. Ευχαριστώ.
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 05 Ιουν, 2012 23:18

Δεν κατάλαβες τι εννοούμε συναδερφε το θέμα του εμουλατορ δεν περιλαμβάνεται στα κιτ, ενημέρωση υπάρχει πάντα για το κόστος αυτών αν και πολλα απο αυτα δεν χρειάζονται, πολλοί συνάδελφοι τα τοποθετούν έτσι και αλλιώς.
Αυτο που εμείς λέμε είναι ότι δεν μπορείς εσυ να λες σε πελάτη άλλου εγκαταστατη να απαιτησει δωρεάν ενα εξαρτημα για το οποιο εχει ενημερωθει για τη χρήση και το κόστος αυτού πριν την εγκατάσταση....

Είναι σαν να λέμε εμείς σε πελάτη δικό σου τι να κάνει σε περίπτωση που δεν κάνει τη οικονομία που πρέπει το κιτ να σου ζητά δωρεάν καύσιμα !!

Φιλικά
Qgas
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 06 Ιουν, 2012 00:21

Αν σας νοιάζει και η γνώμη υμών των πελατών θα έλεγα ότι είναι πολύ άσχημο να έρχεται κάποιος να σου ακουμπάει τα πολλά € που ζητάτε να σας εμπιστεύεται το πολλές φορές ακριβό του αυτοκίνητο και να του ζητάτε εξτρά χρήματα για να το κάνετε να δουλέψει σωστότερα εφόσον δεν γίνετε να δουλέψει τέλεια και φαντάζομαι δεν μιλάμε για να στοιχίζει εκατομμύρια ένα ρελέδάκι που είναι στην ουσία το κύκλωμα. Προσωπικά θα έλεγα το θεωρώ και "γυφτιά" και μου έρχετε στο μυαλό κάποιοι που χρεώνουν τα χαρτιά νομιμοποίησης της εγκατάστασης. Πιστεύω όταν δίνεις μια προσφορά για μια εγκατάσταση είναι ολοκληρωμένη να το πάρεις και να φύγεις αυτό που ζητάς. Αν θέλετε να το χρεώσετε καλά κάνετε στην τελική αλλά βάλτε το στην τιμή και δεν πιστεύω ότι θα φύγει κάποιος για μια προσφορά που θα είναι 20,30 ,50; € πιο πάνω αφού ούτως ή άλλως δεν έρχονται σε εσάς για την φθηνή τιμή αλλά για άλλους λόγους (Καλή φήμη προϊόντος, σωστή δουλεία , κ.α.) και μην ξεχνάτε ότι κάποτε το φθηνότερο κιτ της Prins είχε κοντά 2 χιλιάρικα και τότε ερχότανε ο κόσμος. Αυτά από την δικιά μου σκοπιά μπορεί να ξέρετε καλύτερα. :ugeek:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες