Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρωινά προβληματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: πρωινα προβληματα

Δημοσίευσηαπό xampos79 » Κυρ 14 Οκτ, 2012 12:56

καλημερα διαβαζω οτι εχουν αρκετη φιοι το ιδιο προβλημα οι γνομεσ ειναι δεκτεσ περιμενω να δω αν το βρει καποιοσ μπασ και γλητοσουμε ολοι μαζι !!!!!!εγω εκανα πολες δοκιμεσ και το αγνοω πλεων απλα περιμενω μπασ και δωθει λυσι να το φτιαξω !!
xampos79

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 14 Οκτ, 2012 14:51

Δεν ξερω αν αυτο θεωρειται προβλημα παντος η ειναι θεμα αλλον παραγοντων.
Για παραδειγμα εγω μετα απο 10.000 χλμ που ειχα βαλει το Icom μου εκανε περιπου τα ιδια και μονο χειμωνα.
Δυλαδη το πρωι κανει κατι σαν μπουκωματα μολις ξεκιναγα με βενζινη και μετα απο ενα λεπτο και αφου γυρναγε σε αεριο ολα αυτα σταματαγαν.εγω το εχω αυτο καθε χειμωνα εδω και περιπου 90.000 χλμ αλλα ποτε δεν το εψαξα/αγχωθηκα και προβλημα δεν ειχα ποτε.
Το πιθανοτερο που εικαζω εγω ειναι θεμα χαρτογραφησης του εγκεφαλου καθαρα και οχι προβλημα στο συστημα.δυλαδη εχει κρατησει τα trims του αεριου και οταν ξεκιναμε το πρωι με βενζινη μεχρι να τα φερει στα ισα μπερδευει.
Παντος καθαρα απο την δικη μου εμπειρια δεν προκαλει καποιο προβλημα στον κινητηρα απλα ειναι θεμα ψυχρης εκκινησης στην χαρτογραφηση του εγκεφαλου.

Υ.Γ δεν μιλαω για περιπτωσεις που το αμαξι σερνεται,ρεταρει κτλ εκει καλο ειναι να απευθυνθειτε σε ειδικο.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό nikos97 » Δευτ 15 Οκτ, 2012 00:16

Στο δικό μου πάντως με έναν καθαρισμό των μπεκ αερίου και το αμάξι έστρωσε. Κατέληξα στο ότι είναι πρόβλημα αερίου αφού το άδειασα από αέριο και είδα ότι το αμάξι έπαιρνε αμέσως σε κάθε πρωινή εκκίνηση. Συνεπώς θεώρησα ότι τα μπεκ του αερίου για κάποιον λόγο στάζουν το καύσιμο που έχει εγκλωβιστεί στο σωλήνα μεταξύ πνεύμονα-μπεκιερα, μέσα στον θάλαμο. (αυτό θέλει χρόνο για αυτό και το κάνει όταν το αμάξι είναι σταθμευμένο για αρκετές ώρες μόνο!) Ο εγκέφαλος της βενζίνης μπερδεύει και πιθανόν να κόβει και κύλινδρο. Γενικά θέλει τακτικό άλλαγμα των φίλτρων του αερίου γιατί μάλλον τα υγραέρια που μας πλασάρουν είναι σαν τις βενζίνες τους.. Επίσης υπάρχουν και καθαριστικά υγρά για τα μπεκ του αερίου που μπαίνουν στον τεπόζιτο. Αλλιώς μια επίσκεψη στον εγκαταστάτη, ένας έλεγχος για τυχών διαρροή στα μπεκ και ένα απλό καθάρισμα επιτόπου.
nikos97

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Δευτ 15 Οκτ, 2012 02:51

nikos97 έγραψε:Στο δικό μου πάντως με έναν καθαρισμό των μπεκ αερίου και το αμάξι έστρωσε. Κατέληξα στο ότι είναι πρόβλημα αερίου αφού το άδειασα από αέριο και είδα ότι το αμάξι έπαιρνε αμέσως σε κάθε πρωινή εκκίνηση. Συνεπώς θεώρησα ότι τα μπεκ του αερίου για κάποιον λόγο στάζουν το καύσιμο που έχει εγκλωβιστεί στο σωλήνα μεταξύ πνεύμονα-μπεκιερα, μέσα στον θάλαμο. (αυτό θέλει χρόνο για αυτό και το κάνει όταν το αμάξι είναι σταθμευμένο για αρκετές ώρες μόνο!) Ο εγκέφαλος της βενζίνης μπερδεύει και πιθανόν να κόβει και κύλινδρο. Γενικά θέλει τακτικό άλλαγμα των φίλτρων του αερίου γιατί μάλλον τα υγραέρια που μας πλασάρουν είναι σαν τις βενζίνες τους.. Επίσης υπάρχουν και καθαριστικά υγρά για τα μπεκ του αερίου που μπαίνουν στον τεπόζιτο. Αλλιώς μια επίσκεψη στον εγκαταστάτη, ένας έλεγχος για τυχών διαρροή στα μπεκ και ένα απλό καθάρισμα επιτόπου.

Το σταμάτιμα του ρεταρίσματος όταν γέμισα το ντεπόζιτο (βενζίνης) με +40λίτρα πώς εξηγείται;
Τώρα βέβαια άρχισε και ξαναρετάρει με φουλ ντεπόζιτο, αλλά για 4-5 μήνες που είχα φουλ ντεπόζιτο δεν είχα προβλήματα.
Μετά το ρετάρισμα και αφού στρώσει, το μπούκωμα στο ξεκίνημα πώς εξηγείται;
Ακόμα και εν κινήση, 1-2 λεπτά μετά το ξεκίνημα (ακόμα κρύα μηχανή) ακόμα και σε αλλαγή από 2α σε 3η και πάτημα γκαζιού, νιώθεις ένα μικρό κόψιμο-μπούκωμα, όπως στο ξεκίνημα. Μέχρι να ζεσταθεί... (όχι τελείως) έχει κάποιες δυσκολίες.
Η περίπτωση να υπάρχει διαρροή αερίου από τα μπεκ πιστεύω σε μένα τουλάχιστον απορίπτεται γιατί έχω αλλάξει μπεκιέρα λίγο μετά αφού άρχισε το πρόβλημα.
Όντως, φαίνεται όταν το αμάξι μένει σταθμευμένο για πολλές ώρες.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 15 Οκτ, 2012 15:33

nikos97 έγραψε:Στο δικό μου πάντως με έναν καθαρισμό των μπεκ αερίου και το αμάξι έστρωσε. Κατέληξα στο ότι είναι πρόβλημα αερίου αφού το άδειασα από αέριο και είδα ότι το αμάξι έπαιρνε αμέσως σε κάθε πρωινή εκκίνηση. Συνεπώς θεώρησα ότι τα μπεκ του αερίου για κάποιον λόγο στάζουν το καύσιμο που έχει εγκλωβιστεί στο σωλήνα μεταξύ πνεύμονα-μπεκιερα, μέσα στον θάλαμο. (αυτό θέλει χρόνο για αυτό και το κάνει όταν το αμάξι είναι σταθμευμένο για αρκετές ώρες μόνο!) Ο εγκέφαλος της βενζίνης μπερδεύει και πιθανόν να κόβει και κύλινδρο.

Το έκανα ήδη και δεν είχε διαφορά. Κάποια στιγμή θα πάω για καθαρισμό μπεκ βενζίνης μήπως αντι να ψεκάζουν κατουράνε και δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Δευτ 15 Οκτ, 2012 15:45

Όπως είχα ξανα αναφέρει, από την πρώτη μέρα που πήρα το αυτοκίνητο από το συνεργείο, είδα διαφορά στην εκκίνηση (και σε κάθε εκκίνηση).
Το αμάξι είχε μια ζωντάνια και συνιθισμένος από πριν στη βενζίνη που ήθελε λίγο γκάζι για να ξεκινήσει ομαλά, στο αέριο μου σπίνιαρε.
Και παραξενεύτηκα!
Και δεν το πρόσεξα μόνο εγώ αλλά και πολοί επιβάτες έβλεπαν τη διαφορά! Το αμάξι πλέον έχει ομαλό ξεκίνημα.
Στη βενζίνη, ακόμα και πριν την εγκατάσταση ήθελε λίγο γκάζι παραπάνω.
Άρα κάτι παίζει στην τροφοδοσία βενζίνης. Ίσως αντλία; ίσως μπεκ βενζίνης...; δεν ξέρω! Έχω αλλαγμένα όλα τα φίλτρα πάντως.
Ότι κι αν είναι... γιατί χειροτέρεψε έτσι μετά από 500-1000km μετά την εγκατάσταση δεν γνωρίζω.
Ίσως πάλι να μην έχουν καμια σχέση όλα αυτά με τα μπουκώματα και τα ρεταρίσματα της κρύας μηχανής.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό minotauros04 » Δευτ 15 Οκτ, 2012 17:49

Καλησπέρα.
Πριν 6 μηνες περιπου εγκατεστησα στο ford s max 2000 cc αυτοκινητο μου ενα συστημα που απο οτι ειχα διαβασει και εγω προσεφερε πολλα στην τιμη των 1250 ευρω.
Το αυτοκινητο απο την αρχη συνεργαστηκε αψογα με την υγραεριοκινηση της brc, δεν μου αναψε λαμπακια, μονο καποια στιγμη οταν το εβαζα μπροστα εβλεπα οτι δεν κρατουσε σταθερο ρελαντι.Μη φανταστειται κατι φοβερο αλλα παρολα αυτα ηταν κατι.
Αυτονομια του συστηματος,Με ενα γεμισμα 56 λιτρων υγραεριου στην 70 δεξαμενη , ειδα αυτονομια 600 χιλιομετρων , παντα στις ιδιες συνθηκες κινησης και παντα γεμιζοντας απο το ιδιο παντα πρατηριο.
Πολυ καλη αυτονομια για ενα αυτοκινητο 2000 κυβικων σκεφτηκα..

Οταν καποια στιγμη το πρωι το αυτοκινητο δεν ξεκινουσε καλα και ηδη εχοντας συμπληρωσει τα χιλιομετρα που ελεγε ο εγκαταστατης για τον πρωτο ελεγχο του συστηματος , τον επισκεφθηκα , του εθεσα το προβλημα και απο εκει και περα ξεκινησε μια σειρα επισκεψεων σε αυτον με τις εξης ενεργειες απο την πλευρα του.
Η σειρα σε μερικα σημεια ισως να μην ειναι η σωστη γιατι και εγω εχω μπερδευτει.
*προγραμματισμος για 2 η 3 φορες του εγκεφαλου του συστηματος
*αλλαγη των μπεκ καποια στιγμη στην αρχη γιατι ισως κατα την γνωμη του η κακη πρωινη εκκινηση να οφειλεται στο οτι υγραεριο απο τα μπεκ το πρωι να μπαινει στον θαλαμο καυσης και ενω το πρωι το αυτοκινητο ξεκιναει αποκλειστικα με βενζινη να υπαρχει μεσα υγραεριο και αυτο να προκαλει το ασχημο ξεκινημα.
Με την αλλαγη των μπεκ την πρωτη φορα το προβλημα δεν διορθωθηκε και η αυτονομια των 600 χλμ που εβλεπα για περιπου 4000 χλμ χρησεως του αυτοκινητου εγινε 400 με το ζορι.
ΔΗΛΑΔΗ εχασα απο καθε γεμισμα 200 χλμ.
*το ξαναπηγα εκει, εκανε ξανα προγραμματισμο και ενημερωση του εγκεφαλου του υγραεριου, ξανα εφυγα, ξαναγεμισα μια και δυο φορες , ειδα οτι δεν βελτιωθηκε η αυτονομια του, το πρωι παλι τα ιδια με την εκκινηση, ξανα εκει, δευτερη αλλαγη των μπεκ....
*το προβλημα δεν διορθωθηκε ξανα, πηγα παλι εκει, αλλαξε τον τροπο συνδεσεως ενος καλωδιου με τον πολλαπλασιαστη(?)με κατι αλλο, δεν θυμαμαι τι ειπε.
Αποτελεσμα απο ολα αυτα,Το οχι σταθερο ρελαντι του κινητηρα βελτιωθηκε, ο κινητηρας δουλευε πολυ καλυτερα απο την αρχη, αλλα το πρωινο ξεκινημα παρεμεινε προβλημα.
*ξανα εκει, δεν θυμαμαι τι ξαναεκανε και καποια στιγμη πηγα και αφησα το αυτοκινητο.
Να σημειωσω οτι το συνεργειο και ο υπευθυνος ηταν και ειναι απολυτα συνεργασιμος, απολυτα επαγγελματιας, ουδεποτε εδειξε να δυσανασχετει με τις συνεχεις επισκεψεις μου και μαλιστα μετα απο δικη μου βεβαια προταση μου ενοικιασε ενα αυτοκινητο για να μετακινουμε , με δικα του εξοδα.

Η ιστορια ακομα δεν τελειωσε,
Αλλαξε , μπεκ 2 φορες, αλλαξε καλωδιοσεις , αλλαξε τον πνευμονα, αλλαξε λεει τα παντα.
Πριν το παω σε αυτον πηγα στη ford βροχιδης -χατζης στη θεσσαλονικη, εκανα ενα μικρο service, τους ειπα για το προβλημα , κανανε διαγνωστικο ελεγχο στο αυτοκινητο και δεν βρεθηκε τιποτα κακο.
Μαλιστα τους ειπα να αλλαξουνε και τους αναφλεκτηρες και μου ειπανε οτι ειναι σε πολυ καλη κατασταση ακομα..

Συνεχεια...
Καποια στιγμη με καλει ο εγκαταστατης της brc και μου λεει μεσα στην χαρα οτι βρεθηκε το προβλημα, ειναι οι αναφλεκτηρες που δεν ειναι συμβατοι με τον κινητηρα.
Του λεω εγω την ιστορια που σας ειπα παραπανω με το συνεργειο της ford.
Ειχα μεσα στο ντουπαλακι καινουργιους αναφλεκτηρες, τους εκανε και αυτος ελεγχο οτι ειναι οι σωστοι και εγω εφυγα γιατι ο κινητηρας ηταν ζεστος και δεν μπορουσε να τους αλλαξει εκεινη την στιγμη, εγω δεν ειχα χρονο να περιμενω τοτε,,,

Την αλλη μερα με καλει και να μην λεω πολλα (και αλλο)το προβλημα δεν λυθηκε.

Και τελος να σας πω για το πρωινο ξεκινημα.
Το βαζω μπροστα κανονικα, παω να πατησω γκαζι και το αυτοκινητο βηχει, κανει διακοπες και τελικα αν πατησω γκαζι ακομα λιγο σβυνει, Αν δεν σβυσει απο την εξατιμιση βγαινουνε πολλα καυσαερια.

Η πλακα ειναι οτι οταν παρει μπροστα το πρωι , παω καπου , σβυσω και ξαναβαλω ,ολα καλα,,
Τελευταία επεξεργασία από minotauros04 και Τρί 16 Οκτ, 2012 16:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
minotauros04

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Δευτ 15 Οκτ, 2012 19:50

επειδη οι περισσοτεροι που εχουν το προβλημα ειναι με brc μηπως σας εχει συνδεσει το κιτ με τον αισθητηρα λ και επηρεαζεται η λειτουργια του;
ακομη δεν ξερω αν ειναι τυχαιο-αν συμβαλει το κιτ υγραεριου αλλα στο δικο μου μετα απο 15 μερες ειχα θεμα με την πρωινη εκκινηση επαιρνε με 1050στροφες οπως παντα αλλα ο κινητηρας ετρεμε απο πλουσιο μειγμα, στα περισσοτερα συγχρονα αυτοκινητα ο αισθητηρας λ ειναι θερμαινομενος για τα πρωτα δευτερολεπτα(20-30δευτ.) λειτουργιας δεν ξερω αν οι θερμοκρασιες που αναπτυσουν τα καυσαερια με αεριο ειναι ικανα να καταστρεψουν-να μειωσουν την αποδοση της αντισταση του αισθητηρα λ αλλα το εκαναν, με αντικατασταση του το προβλημα λυθηκε
ο εγκεφαλος δεν το κραταει ως σφαλμα πρεπει να το αφησεις αντιπροσωπεια απο την προηγουμενη μερα απογευμα και να κανουν δοκιμη το πρωι
αυτο που περιγραφεις καθως και οι αλλοι ειναι οτι ο κινητηρας το πρωι πνιγεται απο καυσιμο-εχει ελλειψη αερα, πολλοι κανανε δοκιμες να το δουλεψουν με βενζινη πριν σβησουν αλλα τα ιδια
στην μπαταρια το κιτ υγραεριου εχει μια ασφαλεια, το πρωι πριν βαλετε μπρος αφαιρεστε την ωστε να μην λειτουργησει καμια παραμετρος του κιτ, βαλτε μπρος θα λειτουργησει ομαλα;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 15 Οκτ, 2012 20:06

1) ο λ πρέπει να είναι συνδεμένος με το κιτ
2) εγώ δεν έχω brc
3) Ο εγκέφαλος κάνει ρυθμίσεις στο μείγμα το βλέπω από το torque άρα μάλλον δουλεύει (τίποτα βέβαια δεν αποκλείεται)
4) Μόλις γυρίσει υγραέριο στρώνει οπότε πιο πιθανό μου κάνει κάτι με την τροφοδοσία.

Πάντως κάθε πρόταση δεκτή.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 16 Οκτ, 2012 10:58

Τα Ford με τους 1800cc και 2.000cc κινητήρες είναι όντως πολύ ευαίσθητοι στην εκκίνηση, και μέχρι να ζεσταθεί καλά το υγραέριο ενδέχεται να προκαλέσουν μπούκωμα. Καταρχάς πρέπει να πάρεις γνώμη από δεύτερο εγκαταστάτη για το αν είναι σωστά τοποθετημένο το σύστημα. Αν η εγκατάσταση δεν είναι σωστή τότε δεν πρόκειται ποτέ να ρυθμιστεί σωστά.
Μπορείς επίσης να δουλέψεις ο αυτοκίνητο 5-6 μέρες μόνο με βενζίνη, και να παρατηρήσεις τα συμπτώματα. Τότε θα καταλάβεις αν όντως επηρεάζει τη λειτουργία του κινητήρα το υγραέριο ή όχι.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 50 επισκέπτες