Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 24 Νοέμ, 2012 23:07

αλλαξα πολλαπλασιαστη.
αλλαξα μπουζοκαλωδια.
αλλαξα αντλία βενζίνης.
αλλαξα φίλτρο αντλιας.
το πρόβλημα δε λύθηκε!
επιμένει σε μικρότερο βαθμό όπως όταν αλλαξα τα μπουζί. δηλαδή πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα επιδεινωθεί!
τι άλλο μπορεί να είναι? βουλωμενα μπεκ βενζίνης?
να χάνει συμπίεση?
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 24 Νοέμ, 2012 23:42

αυτο το μοντελο εχει ραουλο-ντιστριμπιτερ;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Σάβ 24 Νοέμ, 2012 23:55

δεν εχω ιδέα. είναι accent 2005 1341cc 86hp lc2 νομίζω. αλλα ειδα περισσότερη διάφορα και απ όταν αλλαξα μπουζι! ρεταρε μόνο όταν αφησα το γκαζι δηλαδή μετά το μαρσαρισμα στο πεσιμο των στροφών, δεν μπόρεσε να κρατήσει ρελαντί! μετα ξεκίνησε κανονικά αλλά φαινόταν ακόμα μπουκωμενο! ελάχιστα μπουκωμενο. και με 3 σταματα-ξεκινα (500μ βόλτα) ξεμπουκωσε. ηταν 5.5 ώρες ακκινητο!
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Κυρ 25 Νοέμ, 2012 00:15

τι ακριβώς κάνει αυτό?
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό zisis » Τρί 27 Νοέμ, 2012 20:51

Βρε παιδιά έχω μια απορία...Αν το πρόβλημα είναι σεμπουζί-μπουζοκαλώδια-πολλαπλασσιαστή τότε δεν θα παρουσίαζε αυτά τα ρεταρίσματα και στο αέριο?
Ford Focus 1,6 Ti-VCT με σύστημα e-gas 4ης γενιάς άνευ λαδιέρας
zisis

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 27 Νοέμ, 2012 22:31

Δεν ξέρω για πιο λόγο αλλά όλα αυτά στο δικό μου αμάξι γίνονταν όσο ήταν κρύο. Και όσο είναι κρύο δουλεύει μόνο με βενζίνη. Ζεστό δούλευε καλά και στα δυο καύσιμα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 27 Νοέμ, 2012 23:40

Μετά την αλλαγή αντλίας βενζίνης, μπουζί, μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστή, φίλτρο αντλίας βενζ.
έκανε τα ίδια... Σε μικρότερο βαθμό. Αλλά το πρόβλημα παρέμεινε...
Στο συνεργείο που πήγα και άλλαξα όλα αυτά (αντλία πολλαπλασιαστή και τα σχετικά), μου μίλησαν για λάθος χαρτογράφηση του υγραερίου.
Εγώ οσες φορές το πήγαινα στον εγκαταστάτη εκείνος έβρισκε το αυτοκίνητο εντάξει! Συνέχεια μου μιλούσε
για διάφορα, μετρητές αέρα, αντλίες βενζίνης, φίλτρα, μαύρα μπουζί, πλούσια μείγματα, φτωχά μείγματα
και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
Το μόνο που έγινε εκ μέρους του ήταν αλλαγή μπεκιέρας.
Και όσον αφορά τον οπτικό έλεγχο, για 2 μέρες μόνο το έβαζε μπρος κάθε 7-8-10 ώρες!
Τίποτε παραπάνω. Μου ζήτησε να του πάω και 2ο hyundai accent για να βγάζει εξαρτήματα από το ένα και να βάζει στο άλλο, να δει που και τι είναι το πρόβλημα. Δηλ απέκλεισε με τη μία τη βλάβη του δικού του συστήματος lpg. Χωρίς να κάνει τον κόπο να το κοιτάξει περαιτέρω!!!
Και από χθες (Δευτέρα) το μεσημέρι, απενεργοποίησα τελείως το υγραέριο.
Πήγα στον εγκαταστάτη του μίλησα για όλα αυτά (τα service, τους ελέγχους κτλ) έβγαλε την ασφάλεια (του υγραερίου) και γεφύρωσε τα σήματα από τα μπεκ της βενζίνης.
Έτσι τα σήματα από τα μπεκ της βενζίνης δεν περνάνε από τον εγκέφαλο του υγραερίου και το αυτοκίνητο δουλεύει ΜΟΝΟ με βενζίνη.
Και το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι!
Και ειδικά μετά την αλλαγή αντλίας βενζίνης, πολλαπλασιαστή μπουζοκαλώδια μουζί ngk φίλτρα και τα σχετικά
νομίζω πως έχω καινούργιο αυτοκίνητο.
Το πρωί παίρνει μπρος με μισή μιζιά! Αγγίζεις το γκάζι με το δάχτυλο και πιάνει κόφτη (που λέει ο λόγος)
όχι όπως πριν που μπούκωνε.
Αφού την πρώτη φορά που το είδα πάτησα γκάζι νομίζοντας ότι θα κάνει τα ίδια και ένιωσα ότι πήρε +50 άλογα! :P
Αύριο πάω στον εγκαταστάτη να δούμε τι θα κάνει.
Έχω βρει συνεργείο που μπορεί να κάνει σωστό προγραμματισμό και σωστή χαρτογράφηση αλλά θέλει 50 ευρώ.
Ο δικός μου αρνείται να το πιστέψει....

Το πρόβλημα λύθηκε! Ή μάλλον βρέθηκε...
Το δοκίμασα 4 φορές (με αναμονή σε διαστήματα 5 έως 12 ωρών) και δουλεύει κανονικά!
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 28 Νοέμ, 2012 00:14

giorgos3924 έγραψε:Μετά την αλλαγή αντλίας βενζίνης, μπουζί, μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστή, φίλτρο αντλίας βενζ.
έκανε τα ίδια... Σε μικρότερο βαθμό. Αλλά το πρόβλημα παρέμεινε...
Στο συνεργείο που πήγα και άλλαξα όλα αυτά (αντλία πολλαπλασιαστή και τα σχετικά), μου μίλησαν για λάθος χαρτογράφηση του υγραερίου.
Εγώ οσες φορές το πήγαινα στον εγκαταστάτη εκείνος έβρισκε το αυτοκίνητο εντάξει! Συνέχεια μου μιλούσε
για διάφορα, μετρητές αέρα, αντλίες βενζίνης, φίλτρα, μαύρα μπουζί, πλούσια μείγματα, φτωχά μείγματα
και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
Το μόνο που έγινε εκ μέρους του ήταν αλλαγή μπεκιέρας.
Και όσον αφορά τον οπτικό έλεγχο, για 2 μέρες μόνο το έβαζε μπρος κάθε 7-8-10 ώρες!
Τίποτε παραπάνω. Μου ζήτησε να του πάω και 2ο hyundai accent για να βγάζει εξαρτήματα από το ένα και να βάζει στο άλλο, να δει που και τι είναι το πρόβλημα. Δηλ απέκλεισε με τη μία τη βλάβη του δικού του συστήματος lpg. Χωρίς να κάνει τον κόπο να το κοιτάξει περαιτέρω!!!
Και από χθες (Δευτέρα) το μεσημέρι, απενεργοποίησα τελείως το υγραέριο.
Πήγα στον εγκαταστάτη του μίλησα για όλα αυτά (τα service, τους ελέγχους κτλ) έβγαλε την ασφάλεια (του υγραερίου) και γεφύρωσε τα σήματα από τα μπεκ της βενζίνης.
Έτσι τα σήματα από τα μπεκ της βενζίνης δεν περνάνε από τον εγκέφαλο του υγραερίου και το αυτοκίνητο δουλεύει ΜΟΝΟ με βενζίνη.
Και το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι!
Και ειδικά μετά την αλλαγή αντλίας βενζίνης, πολλαπλασιαστή μπουζοκαλώδια μουζί ngk φίλτρα και τα σχετικά
νομίζω πως έχω καινούργιο αυτοκίνητο.
Το πρωί παίρνει μπρος με μισή μιζιά! Αγγίζεις το γκάζι με το δάχτυλο και πιάνει κόφτη (που λέει ο λόγος)
όχι όπως πριν που μπούκωνε.
Αφού την πρώτη φορά που το είδα πάτησα γκάζι νομίζοντας ότι θα κάνει τα ίδια και ένιωσα ότι πήρε +50 άλογα! :P
Αύριο πάω στον εγκαταστάτη να δούμε τι θα κάνει.
Έχω βρει συνεργείο που μπορεί να κάνει σωστό προγραμματισμό και σωστή χαρτογράφηση αλλά θέλει 50 ευρώ.
Ο δικός μου αρνείται να το πιστέψει....

Το πρόβλημα λύθηκε! Ή μάλλον βρέθηκε...
Το δοκίμασα 4 φορές (με αναμονή σε διαστήματα 5 έως 12 ωρών) και δουλεύει κανονικά!

τι σου ειχα γραψει απο την αρχη να κανεις ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 28 Νοέμ, 2012 01:27

hlias έγραψε:τι σου ειχα γραψει απο την αρχη να κανεις ?

Για θύμησέ μου; Να βγάλω και την ασφάλεια;
Το θέμα είναι ότι ξηλώθηκε όλος ο εγκέφαλος τώρα.
Τέλος πάντων, εγώ όταν είχα πει στον κύριο εγκαταστάτη πως όταν βγάζω την μπαταρία βλέπω διαφορά
άρχισε να λέει διάφορα που ούτε εγώ θυμάμαι καθώς δεν ήταν τίποτε συγκεκριμένο αυτό που έλεγε!
Δεν του άρεσε βασικά και μου είπε κιολας πως χάνονται όλες οι δικές του ρυθμίσεις, ενώ στο τέλος της κουβέντας μας
λίγο πριν φύγω από το συνεργείο μου είχε πει πως όλα είναι εντάξει (στο σύστημά του).
Μια απάντηση που έπαιρνα επανειλημμένα εδώ και 6 μήνες...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 28 Νοέμ, 2012 20:17

εχω προσεξει πως το δικο σου και 1-2 ακομη αναφερονται στο θεμα με κοινα προβληματα στην πρωινη εκκινηση με κοινο κιτ μηπως και κοινος εγκαταστατης; :think:
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 47 επισκέπτες