Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 21 Νοέμ, 2012 21:26

Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν σε υψηλή υγρασία!
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό geopapad0p » Τετ 21 Νοέμ, 2012 22:24

giorgos3924 έγραψε:Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν σε υψηλή υγρασία!

Φίλε μου βλέπω ότι ταλαιπωρείσαι καιρό και οι περισσότεροι σου λένε για πολλαπλασιαστή.
Δεν το δοκιμάζεις και αυτό σε κάποιο σοβαρό μηχανικό που να γνωρίζει τη μάρκα σου, μήπως και λυθεί το πρόβλημά σου?
Το βασικό δεν είναι τι λέμε εμείς οι συμφορουμίτες γιατί ουτε μπροστά έχουμε το αυτοκίνητο, αλλά και δύσκολα γίνεται διάγνωση μέσω πληκτρολογίου.
Μακάρι να λυθεί το πρόβλημά σου κ να χαρείς τη μετατροπή.
D-4D...
geopapad0p

Δημοσιευσεις: 104

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 21 Νοέμ, 2012 22:58

σε εξουσιοδοτημενο συνεργείο hyundai το πήγα και μου είπαν πως το αυτοκίνητο μου δεν δουλεύει με μπουζί denso. και μου βαλαν ngk θα το ξαναπάω αύριο για να δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει και μάλλον θα αλλάξω πολλαπλασιαστη και μπουζοκαλωδια. ανάλογα το τι θα μου πουνε.
παντως για τα κοψιματακια που κανει καμια φορα εν κινηση μου ειπαν πως φταινε τα μπουζοκαλωδια. κοστος 40 ευρω!
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 21 Νοέμ, 2012 23:16

με μία αναζήτηση που είχα κάνει, 2 βρήκα στη Θεσσαλονίκη. απο autotriti νομίζω...
μου φάνηκε εμπιστο και πήγα, απλά το δοκίμασα. πλέον δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτω ο καθένας θέλει να μου αλλαξει και κατι απ το αυτοκίνητο, χωρίς να εγγυάται ότι θα λύσει το πρόβλημα. στο τέλος θα δουλέψει.... με τόσα που θα έχω αλλάξει, καινούργιο θα ναι!!!

Κάτι άλλο να ρωτήσω,
Γιατί όταν έχει πολύ υγρασία, όπως σε καιρό μετά από βροχή, ή σε καιρό με λίγη ομίχλη, έχω μεγαλύτερες ροπές;
Σε βροχή πάει κανονικά, μετά τη βροχή (στο κλίμα που μένει μετά τη βροχή) πάει λίγο καλύτερα. με μεγαλύτερες ροπές. Το χω δει πολλές φορές.
Μήπως ο πυκνότερος αέρας που παίρνει διορθώνει το μείγμα καυσίμου και έχω καλύτερες αναφλέξεις; Ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση έχω πλουσιότερα μείγματα; Λέω εγώ τώρα... Υποθέσεις!
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 12:21

giorgos3924 έγραψε:σε εξουσιοδοτημενο συνεργείο hyundai το πήγα και μου είπαν πως το αυτοκίνητο μου δεν δουλεύει με μπουζί denso. και μου βαλαν ngk θα το ξαναπάω αύριο για να δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει και μάλλον θα αλλάξω πολλαπλασιαστη και μπουζοκαλωδια. ανάλογα το τι θα μου πουνε.
παντως για τα κοψιματακια που κανει καμια φορα εν κινηση μου ειπαν πως φταινε τα μπουζοκαλωδια. κοστος 40 ευρω!

Τα μπουζοκαλώδια στο εμπόριο έχουν 20 ευρώ και μπορείς και να τα αλλάξεις μόνος σου. Αρκεί να τα αλλάζεις ένα ένα για να μη μπερδευτείς.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 13:09

ας βρούμε το πρόβλημα και αλλάζω και τον πολλαπλασιαστη μόνος μου. το εδωσα σήμερα και μάλλον το μεσημέρι θα το δει. αντε να δούμε. πολλαπλασιαστη πάντως από ίντερνετ βρήκα γύρω στα 70 και καλώδια 20 ευρω δεν βρήκα πουθενά. θα κάνω και μια γυρα στη Θεσσαλονίκη...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό glamor » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 13:17

giorgos3924 έγραψε:με μία αναζήτηση που είχα κάνει, 2 βρήκα στη Θεσσαλονίκη. απο autotriti νομίζω...
μου φάνηκε εμπιστο και πήγα, απλά το δοκίμασα. πλέον δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτω ο καθένας θέλει να μου αλλαξει και κατι απ το αυτοκίνητο, χωρίς να εγγυάται ότι θα λύσει το πρόβλημα. στο τέλος θα δουλέψει.... με τόσα που θα έχω αλλάξει, καινούργιο θα ναι!!!

Κάτι άλλο να ρωτήσω,
Γιατί όταν έχει πολύ υγρασία, όπως σε καιρό μετά από βροχή, ή σε καιρό με λίγη ομίχλη, έχω μεγαλύτερες ροπές;
Σε βροχή πάει κανονικά, μετά τη βροχή (στο κλίμα που μένει μετά τη βροχή) πάει λίγο καλύτερα. με μεγαλύτερες ροπές. Το χω δει πολλές φορές.
Μήπως ο πυκνότερος αέρας που παίρνει διορθώνει το μείγμα καυσίμου και έχω καλύτερες αναφλέξεις; Ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση έχω πλουσιότερα μείγματα; Λέω εγώ τώρα... Υποθέσεις!

όπως βλέπεις απάντησες τον εαυτό σου.
κάποια μοντέλα αυτοκινήτου έχουν αισθητήρα που μετρά την σχετική υγρασία, θερμοκρασία,και ροή αέρα και βάση τα δεδομένα που έχουν δίνουν το σωστό μείγμα.
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 14:53

αρα υπο άλλες συνθήκες το αυτοκίνητο δουλεύει με πλούσιο μείγμα?! δηλαδή ο λ δεν κάνει σωστή δουλειά για να μειωθεί η ποσότητα καυσίμου? Τι παίζει ακριβώς? ή μήπως είναι φυσιολογική αυτή η διαφορά? δηλαδή οι αισθητήρες δουλεύουν σωστά?
δηλαδή αν όντως δουλεύει σωστά έτσι τότε ο πολλαπλασιαστης μου εχει θέμα και δεν μπορεί να γίνει σωστή ανάφλεξη σε πλουσιότερο μείγμα απο αυτό.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 16:05

Μην το ψειρίζεις με τα μείγματα και το πως δουλεύει ο κάθε αισθητήρας γιατί δε θα βγάλεις άκρη και πας σε λάθος κατεύθυνση. Το πρόβλημά σου είναι το ρεύμα (αστοχίες καύσης). Για αυτό ευθύνονται κατά σειρά μπουζί μπουζοκαλώδια και πολλαπλσιαστής. Μπουζί άλλαξες. Άρα τι μένει; Μπουζοκαλώδια και πολλαπλασιαστής. Επαναλαμβάνω ότι εγώ σε ίδιο αμάξι με το ίδιο πρόβλημα άλλαξα τον πολλαπλασιαστή, έκαψα και την παλιά βενζίνη και διορθώθηκε. Ο εγκέφαλος του accent και τα διαγνωστικά που κυκλοφορούν στα συνεργεία δε δείχνουν σχεδόν τίποτα. Εδώ χριάζεται η ικανότητα του μηχανικού ή του ηλεκτρολόγου. Οι μηχανικοί στο να διαγνώσουν ηλεκτρικά προβλήματα είναι σχεδόν άσχετοι. Το ίδιο είναι και οι ηλεκτρολόγοι. Ξέρουν τα επισκευάζουν μίζες, δυναμό και να αλλάζουν μπαταρίες. Για κάτι πιο σύνθετο δεν ξέρουν.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 16:36

προσπαθώ να συνδεσω λιγο τα πράγματα. βασικά είμαι τόσο σίγουρος οτι ευθύνεται ο πολλαπλασιαστης ή τα μπουζοκαλωδια οσο πιστευα στις αρχες ότι η αντλία βενζίνης ειχε πρόβλημα πιεσης και διατηρουσα το ντεπόζιτο γεμάτο. Εγώ σκέφτηκα το εξής: ας υποθέσουμε οτι ή ο πολλαπλασιαστης έχει πρόβλημα ή τα μπουζοκαλωδια μιας και ειχα καποια θεματακια (διακοπές εν κινησει - υπάρχει σχετικό θέμα) και πριν την εγκατάσταση στη βενζίνη! . όταν το αυτοκίνητο είναι κρυο δεν μπορεί να καψει το πλούσιο μείγμα. οταν ζεσταίνεται απο τις θερμοκρασίες της μηχανης το καυσιμο που ψεκαζεται αεροποιειται και κάνει καλύτερη και ευκολότερη καυση, ενω στην κρυα μηχανή δεν έχει αυτή την αερια σύσταση. Γιαυτό παίρνει κανονικά ζεστό και για τον ίδιο λογο όταν ενεργοποιειται το υγραεριο το πρόβλημα εξαφανίζεται δια μαγείας! και μάλλον οι θερμοκρασίες του αερίου ή το ίδιο το υγραεριο έκανε το σύστημα ανάφλεξης ευαισθητο και βγήκε off μεσα σε λιγα χλμ. εξάλλου όπως λένε, τα ηλεκτρικά προβλήματα στο υγραεριο φαίνονται εντονότερα!

δεν είμαι μηχανικός ούτε γνώστης του αντικειμένου, απλα με βαση λογικης κανω υποθέσεις οπως η παραπάνω!
Το αυτοκίνητο είναι ηδη στο συνεργείο!
giorgos3924

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες