Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ανεβοκατεβαζει στροφες στο υγραεριο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ανεβοκατεβαζει στροφες στο υγραεριο

Δημοσίευσηαπό dominator13 » Σάβ 16 Ιαν, 2021 12:08

Γεια σας,
ειμαι κατοχος ενως polo gti 2011, και εχω εγκαταστησει εδω και 1,5 χρονο περιπου συστημα υγραεριου LOVATO.
Προσφατα παρατηρησα (σε λειτουργια υγραεριου παντα) οτι οταν ειναι σε σταση στο ρελαντι, χωρις να παταω γκαζι, και στριβω το τιμονι μιση στροφη (οχι να το τερματισω δεξια η αριστερα) και το κραταω με το χερι μου εκει, οι στροφες του κινητηρα κανουν ενα βυθισμα και ανεβοκατεβαινουν συνεχεια λες και παει να σβησει το αμαξι και επανερχεται.
Αν αφησω ελευθερο το τιμονι ,χωρις δηλαδη να το κρατω, τοτε σταματαει.
Τα δεδομενα ειναι:
1ον) σε βενζινη δε το κανει
2ον) χρειαζομαι σιγουρα πολλαπλασιαστη - ες, γιατι εχω παρατηρησει κοψιματα κατα την αποτομη επιταχυνση τοσο σε βενζινη οσο και σε υγραεριο και εχει ερθει η ωρα να αλλαξω και μπουζι.
3ον) στο ρελαντι ΔΕΝ παρατηρω αρρυθμιες.
4ον) τα υγρα του τιμονιου ειναι κομπλε.
5ον) η μπαταρια μου ειναι της μανας του οσο και αν σας φαινεται περιεργο, 10 ετων δηλαδη. Να την αλλαξω προληπτικα εστω και αν δε μου κανει θεματα?
ΕΡΩΤΩ:
γι αυτα τα ανεβοκατεβασματα μπορει να φταιει ο πολλαπλασιαστης (που ξερω οτι εχει θεμα) και αν ναι, γιατι δεν το κανει και με βενζινη?
Αλλιως τι μπορει να φταιει?
Φυσικα και θα παω στον εγκαταστατη να το δει αλλα επειδη λειπω μακρια θα ηθελα να εχω μια πρωτη γνωμη.
Ευχαριστω.
dominator13

Δημοσιευσεις: 2

Re: Ανεβοκατεβαζει στροφες στο υγραεριο

Δημοσίευσηαπό socratesb » Δευτ 18 Ιαν, 2021 15:29

[quote="dominator13"]Γεια σας,
ε
2ον) χρειαζομαι σιγουρα πολλαπλασιαστη - ες, γιατι εχω παρατηρησει κοψιματα κατα την αποτομη επιταχυνση τοσο σε βενζινη οσο και σε υγραεριο και εχει ερθει η ωρα να αλλαξω και μπουζι.

5ον) η μπαταρια μου ειναι της μανας του οσο και αν σας φαινεται περιεργο, 10 ετων δηλαδη. Να την αλλαξω προληπτικα εστω και αν δε μου κανει θεματα?
ΕΡΩΤΩ:

Καλησπέρα,

Τεχνικός δεν είμαι αλλά περιέργη συμπεριφορά ακούγεται.

Για το πρόβλημα σου ο τεχνικός με το διαγωνστικό φαντάζομαι ότι θα μπορέσει να εντοπίσει που οφείλεται.
Άλλαξε τους πολλαπλασιαστές σου με καινούργιους, δίνουν και κάτι ενυσχιμένους στην αγορά, μπουζί ή βάζεις ιριδίου ή απλά για καλύτερη απόκριση αλλά σαφώς μικρότερη διάρκεια ζωής.

Η μπαταρία είσαι τυχερός που έχει κρατήσει τόσο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί πρέπει να την αλλάξεις εφόσον κρατάει την δύναμή της - το καταλαβαίνουμε πόσο ζωηρή είναι το πρωί για να βάλουμε το αυτοκίνητο μπροστά!
Golf MK4 GTi AUM - King by AEB lpg kit
socratesb

Δημοσιευσεις: 96

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 18 Ιαν, 2021 17:25

Τελευταία αν πρόσεξες το θέμα από κάτω που έχω ανοίξει έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα μόνο στο υγραέριο κυρίως το πρωί και μόνο σε στάση ή χαμηλές στροφές.
Την υπόλοιπη μέρα στρώνει.Εσένα σου το κάνει συνέχεια;;;
Προς το παρόν άλλαξα βενζινάδικο έβαλα μια φορά υγραέριο νομίζω ότι έχει μειωθεί θα το αφήσω να αδειάσει επειδή την πρώτη φορά είχε λίγο μέσα και θα ξαναφουλάρω να τσεκάρω μήπως έχει πρόβλημα το υγραέριο. Από κει και πέρα ψάχνοντας.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό dominator13 » Δευτ 18 Ιαν, 2021 17:59

Μου το κανει οταν ειναι κρυο σε σταση.
Αν ζεσταθει το αμαξι δεν το κανει.
dominator13

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό meletis » Δευτ 18 Ιαν, 2021 18:13

Φτιάξε τους πολλαπλασιαστές και μπουζί.
Δες εάν βγαίνουν και πιο ενισχυμένοι για το μοντέλο.
Εάν συνεχίσει καθάρισε τη πεταλούδα γκαζιού εάν δεν το έχεις κάνει . Και μάθε εάν θέλει μηδενισμό με διαγνωστικό πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία.
Εάν συνεχίσει και μετα επίσκεψη στον εγκαταστατη.
Κάνε και έλεγχο στα κολλάρα αέρα μήπως τραβάει από κάπου .

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 19 Ιαν, 2021 07:20

Εγώ πολλαπλασιαστή (ένιαίο έχει) και μπουζί έχω καινούργια. Θέλω κάποια στιγμή να πάω ηλεκτρολόγο να δω το δυναμό μήπως το πρωί τώρα με το κρύο δεν δίνει σωστά ρεύματα γιατί το προβληματάκι όταν εμφανίζεται (δεν το έχω πάντα) το κάνει μόνο στο υγραέριο που χρειάζεται περισσότερο ρεύμα και όχι στη βενζίνα. Αν γυρίσω βενζίνη εξαφανίζεται.
Για τα υπόλοιπα τι να λέμε 316.000 χιλιόμετρα από τα οποία τα 188.000 με υγραέριο 16 ετών δεν ζητάω και τέλεια λειτουργία όπως όταν ήταν νέο. Πεταλούδα αισθητήρες όλα έχουν τις φθορές τους από το χρόνο και τη χρήση. Πολλά θέλουν αντικατάσταση αλλά δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα αλλάζουμε κάτι που τελειώνει η ζωή του.
Προσωπικά θα δω τι παίζει και με το υγραέριο και βλέπουμε. Αν έχω κάποια εξέλιξη θα αναφέρω.

Μελέτη αυτό που λες για ρύθμιση πεταλούδας τι είναι. Έχω καθαρίσει αρκετές φορές αλλά δεν έχει γίνει μετά κάποια ρύθμιση. Δεν νομίζω το δικό μου να θέλει κάτι τέτοιο γιατί είναι μεγάλο σαν και μένα αλλά λες;;;;;; Το άσχημο είναι ότι και ερώτηση που είχα κάνει παλαιότερα σε κάποιο συνεργείο δεν γνώριζαν και αυτοί.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό meletis » Κυρ 24 Ιαν, 2021 17:07

papoys έγραψε:Εγώ πολλαπλασιαστή (ένιαίο έχει) και μπουζί έχω καινούργια. Θέλω κάποια στιγμή να πάω ηλεκτρολόγο να δω το δυναμό μήπως το πρωί τώρα με το κρύο δεν δίνει σωστά ρεύματα γιατί το προβληματάκι όταν εμφανίζεται (δεν το έχω πάντα) το κάνει μόνο στο υγραέριο που χρειάζεται περισσότερο ρεύμα και όχι στη βενζίνα. Αν γυρίσω βενζίνη εξαφανίζεται.
Για τα υπόλοιπα τι να λέμε 316.000 χιλιόμετρα από τα οποία τα 188.000 με υγραέριο 16 ετών δεν ζητάω και τέλεια λειτουργία όπως όταν ήταν νέο. Πεταλούδα αισθητήρες όλα έχουν τις φθορές τους από το χρόνο και τη χρήση. Πολλά θέλουν αντικατάσταση αλλά δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα αλλάζουμε κάτι που τελειώνει η ζωή του.
Προσωπικά θα δω τι παίζει και με το υγραέριο και βλέπουμε. Αν έχω κάποια εξέλιξη θα αναφέρω.

Μελέτη αυτό που λες για ρύθμιση πεταλούδας τι είναι. Έχω καθαρίσει αρκετές φορές αλλά δεν έχει γίνει μετά κάποια ρύθμιση. Δεν νομίζω το δικό μου να θέλει κάτι τέτοιο γιατί είναι μεγάλο σαν και μένα αλλά λες;;;;;; Το άσχημο είναι ότι και ερώτηση που είχα κάνει παλαιότερα σε κάποιο συνεργείο δεν γνώριζαν και αυτοί.

Κάνει μηδενισμό δηλαδή κάτι σαν καλιμπράρισμα σε όσα έχουν ηλεκτρονική πεταλούδα. Το συνάντησα και εγω στο συνεργείο , στο επόμενο μοντέλο Mazda 6 που έχω εγώ . Είχε έρθει ο κάτοχος , είπε τη καθάρισε μόνος του τη πεταλόυδα γκαζιού αλλά μάλλον δέν το γνώριζε. Μολις του το μηδένισε απο τό διαγνωστικό έστρωσε το αμάξι στο ρελαντί .
meletis

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 06 Φεβ, 2021 07:40

Τελικά Μελέτη όπως έγραψα και σε άλλο θρεντ ήταν θέμα πολλαπλασιαστή που είπες παραπάνω και δεν το πίστευα.Έπεσες μέσα.
Βάλαμε δοκιμαστικά πάνω έναν καινούργιο hitachi φτηνιάρικο και το αμάξι μετά από 10 μέρες περίπου κανένα πρόβλημα. Τι να πω. Τον προηγούμενο delphi δεν είχα ένα χρόνο που τον είχα πάνω.Ήταν από τη μάννα του προβληματικός γιατί το αμάξι ποτέ δεν δούλεψε με αυτόν όπως δουλεύει τώρα;;; Ήταν από άλλο αυτοκίνητο και μου τον έβαλε σε μένα σαν καινούργιο;;; το καλό είναι ότι λύθηκε οριστικά το πρόβλημα και συνεχίζω.

Πάντως δες και πολλαπλασιαστή. Πάρε ένα καινούργιο και κάνε μόνος δοκιμές περνώντας ένα-ένα τους κυλίνδρους.Σε μένα καινούργιος delphi ούτε χρόνο πάνω και είχα προβλήματα. Βάλαμε πριν 10 μέρες πάνω έναν hitachi και το αμάξι πετάει.
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό labros » Κυρ 11 Ιούλ, 2021 19:32

Από χθες το απόγευμα το accent μου του 2002 μόλις βάζω μπρος πατάει γκάζι μόνο του ανεβοκατεβάζοντας τις στροφές χωρίς να στρώνει και ανεξαρτήτως καυσίμου. Το διαγνωστικό μου καταγράφει σφάλμα p0507 αδρανές σύστημα ελέγχου αέρα RPM υψηλότερες του αναμενόμενου. Το γκάζι είναι με συρματόσχοινο. Άλλαξα τον αισθητήρα πεταλούδας γκαζιού με άλλον χωρίς να γίνει τίποτα. Με τι να συνεχίσω;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό meletis » Κυρ 11 Ιούλ, 2021 21:00

labros έγραψε:Από χθες το απόγευμα το accent μου του 2002 μόλις βάζω μπρος πατάει γκάζι μόνο του ανεβοκατεβάζοντας τις στροφές χωρίς να στρώνει και ανεξαρτήτως καυσίμου. Το διαγνωστικό μου καταγράφει σφάλμα p0507 αδρανές σύστημα ελέγχου αέρα RPM υψηλότερες του αναμενόμενου. Το γκάζι είναι με συρματόσχοινο. Άλλαξα τον αισθητήρα πεταλούδας γκαζιού με άλλον χωρίς να γίνει τίποτα. Με τι να συνεχίσω;
Καθαρίσες τη πεταλούδα γκαζιού σε πάγκο ;
Επιπλέον είδες μήπως έχει φθαρεί κανένα κολλαρο και τραβάει αέρα ;

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
meletis

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες