Qgas έγραψε:taxtsom έγραψε:kalogran έγραψε:taxtsom έγραψε::wave: Καλησπέρα σήμερα γυρισα απο Καμ Βούρλα που ειχα ανέβει (με γεματο φουλ ρεζερβουαρ) απο Σάββατο για τριήμερο. Φουλάρισα υγραέριο στο Βαθύ Αυλίδας σημερα και πηρε 52 λ εχοντας διανύσει 483 χλμ μισά σε Επαρχιακό δίκτυο (90 χλμ/ωρα μεγιστη ταχύτητα) και μισά στον Ε75 μεχρι 120 χλμ/ωρα .
Δηλαδή, μιλάμε για μικτή (Επαρχιακο - Αυτοκινητοδρομος και αχεδον καθόλου πόλη- κίνηση και χωρίς καθόλου ξεσπάσματα-εντονες επιταχυνσεις, χωρις καθολου κλιμ/σμό) μέση κατανάλωση 10,7 λ /100 χλμ LPG.
Δεν σας φαίνεται υψηλη η μεση καταναλωση για τετοιες συνθηκες οδηγησης ?Μονο εγω είμαι ο ιδιοτροπος που ξερω/γνωριζω/ εχω μετρησει στην πραξη (στην αντλια) την μεση καταναλωση μου με βενζινη-προ τοποθετησης υγραεριου- στην ιδια σχεδον διαδρομη [χαλκιδα- καμ.βουρλα- περιχωρα Λαμιας και επιστροφη] με ομοιες συνθηκες οδηγησης και παντα ειχα μεση καταναλωση βενζινης κατω απο 8 λ/100 χλμ .!!!
Οχι μετρημενο απο το trip com!!! Γεμισμα- ξαναγεμισμα - λιτρα αντλιας/διανυθεντα χλμ
Δηλαδη μιλαμε για αυξηση καταναλωσης τουλαχιστον 33,7%
Εδω ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
5000 ΧΙΛ και παρα τη προσκληση για επανελεγχο με wide band δεν εχεις ερθει...
λοιπον εστω και ετσι που δεν ειναι ας πουμε ...
5000 με βενζινη θα ηθελες 400 λιτρα βενζινη με 1,60 640 ευρω
Ενω με υγραεριο ξοδεψες 535 λιτρα υγραεριο με 0.80 430 ευρω ...
210 ευρω κερδος σε ποσο διαστημα ? 3 μηνες ?
Επισης επιμενεις οτι τα brisk υγραεριου μπουζι σου ειναι τα καλυτερα επειδη γραφουν LPG ..
Παρα τις αντιθετες παρενεσεις μας, οπως καλυτερα βαλε πραγματικά μπουζι υγραεριου η τα μαμα της renault ..
δυστυχως δεν γινεται ετσι εμεις μπορουμε να κανουμε το τεστ καταναλωσης οπως γραψαμε επανελημένως σε προηγουμενο ποστ
αδειος βενζινη 10 ευρω καυσιμο αδειος ....
αδειος υγραεριο γεματος αδειος ......
οποτε θελεις υπο οποιαδηποτε συνθηκη .... και τελος το υγραεριο θελει διαφορετικη οδηγηση απο οτι η βενζινη στο ειπα απο κοντα κινουμεθα μεσα στις ροπες γεμιζουμε λιγο τις ταχυτητες για περισσοτερο οικονομια οδηγηση τυπου ταξι εξοικονομει στη βενζινη οχι ομως στο υγραεριο...
Καλέ μου εγκαταστατη ,
1)Δεν εχω βρει την καταλληλη χρον. στιγμη διότι ολα τα πρωινα απο τις 8.00 έως τις 4.00 υπηρετω δημοσια υπηρεσια . το τριημερο ειπα να ξεμυτησω λιγο... (καμενα βουρλα).
να 'σαι σιγουρος οτι θα ερθω. στις 10 -4-14 κατα τις 5μμ ειναι καλά? Να το συνδυασω με μια αλλη δουλεια που εχω κατα τις 6μμ στο Περιστερι? Θα' χουμε τελειωσει?
2)Η οικονομια με τιμη κοντα στο 0.83-0.87 ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ και κυμαινεται στο 25%-30%. Δεν διαφωνω αλλα θεωρω οτι θα μπορουσε να ηταν μεγαλυτερη (~38-40%) ΕΑΝ η καταναλωση ηταν η αναμενομενη...
3)ΔΕΝ ειπα οτι τα BRISK SILVER LPG/CNG ειναι τα καταλληλοτερα για το εν λογω αμαξι απλά τα ειχα απο προηγουμενο RENAULT 16V 1.6l και τα' βαλα για δοκιμη. Θα βαλω παλι τα γνησια καινουρια. Αλλωστε τα γνησια ειχα πανω οταν μου'κανες την εγκ/ση αλλα η καταναλωση σε LPG ηταν εξ'αρχης στα ιδια επιπεδα παντα πανω απο 10 λ/100 χλμ.
4) Δεν θεωρω πρεπον για το μοτερ να καψω 10 λ βενζινης μεχρι να μου μεινει απο καυσιμο για να μετρησω την καταναλωσή μου σε βενζινη. Ετσι πιστευω, μπορει να κανω λαθος, διορθωστε με.
Προτιμω να φουλαρω το ρεζερβουαρ της βενζινης να κανω 200-300 χλμ σε συγκεκριμενη διαδρομη. Να ξαναγεμισω και ετσι με βαση τα λιτρα που θα γραψει η αντλια και τα διανυθεντα χλμ να υπολογισω την μεση καταναλωση, ακριβως όπως κανω και με το υγραεριο.
Στην ιδια διαδρομη με ιδια οδηγηση ,μετα, να μετρησω την μεση κατ/ση με LPG.
Δεν ειναι προτιμοτερο αυτο?
Γι' αυτο και ανεφερα την βολτα προς Λαμια το προηγουμενο ΣΚ διοτι την ειχα κανει πολλες φορες προ LPG και ειχα μετρησει τη μεση καταναλωση μου με βενζινη [~7,5 λ/100χλμ]
5) την 1η σχεση την φορτωνω μεχρι τις 2500 στρ /λ οπως με συμβουλεψες ...-->ΚΑΜΜΙΑ διαφορα στη μεση καταναλωση, όμως