Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταναλωση /100χλμ με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταναλωση /100χλμ με LPG

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 05 Μαρ, 2014 23:51

Alekos (εγκαταστάτης )ευχαριστουμε για την ενημερωση που μας εκανες και το περιμενουμε πως και πως το ματζαφλερι!
Και να ξερεις αυτοι που θα σου την πεσουν θα ειναι αυτοι που τα συστηματα που σπρωχνουν δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα,δηλ. να ρυθμισουν αβανς!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 06 Μαρ, 2014 01:24

Ρε με τους Αμερικάνους.. Ρε παιδί αυτό φτιάχνουν αυτοί που δεν πάει να πει ότι είναι έτσι.. Για πάρε ένα fsi μοτέρ και βάλτους 95αρα μετά από 100αρα και θα σου πω εγώ αν κερδίζεις η όχι δύναμη.. Και η Ford λέει επίσημα ότι η βενζίνη δεν θα επιφέρει κάτι παραπάνω μιας και είναι ρυθμισμένα για απλή... Τα tsi και πολλά άλλα όμως ειδικά σε επιδόσεων κινητήρες αν βάλεις 95αρα κόβουν πολύ και πολλές φορές καλοκαίρι ακούς και Πιρακια μιας και ούτε 95 δεν είναι η βενζίνες.... Πως γίνεται ένα αυτοκίνητο να καίει 8λιτρα τα 100 με 100 km και μετά από πρόγραμμα το αμάξι να ζωντανεύει παντού αλλά το 8 να γίνεται 7;;;;το εργοστάσιο φτιάχνει τους χάρτες και έχει να σκεφτεί βενζίνες, θόρυβο, ελαστικότητα, ροπές, άδειο - γεμάτο αμάξι και χίλιες παραμέτρους λες το ίδιο να κάνει και ο εγκατάστασης η ο εγκέφαλος του lpg?
Μην μου διαβάζεις τι λέει η Αμερική μιας και εκεί η βενζίνη κινεί τα πάντα και δεν έχουν ανάγκη να φτιάξουν οικονομικά μοτέρ 1000 cc... Πετάνε μια με 3000 και την ρυθμίζουν να βγάζει με 90αρα βενζίνη 150αλογα και υσηχαζουν..

Στάλθηκε από το Novo7Fire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 07 Μαρ, 2014 15:49

Παντως εγω με 30 ευρω πηγα και ηρθα απο Καστορια Γιαννενα που με βενζινη ηθελα 55. Χωρις μετρησεις και βαζω και 5 ευρω βενζινη 20 ευρουλακια κερδος σε μια διαδρομη λιγα δεν τα λες στις μερες μας και ειδικα αφου εχεις αποσβεσει ...ετσι δειγματοληπτικα το λεω και δεν με νοιαζουν τα ποσοστα επι τοις 100
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό rover214 » Παρ 07 Μαρ, 2014 20:09

Αυτά είναι.....
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Κυρ 09 Μαρ, 2014 22:28

Qgas έγραψε:Εγω στο ειπα φερτο να το μετρήσουμε άδειο 10 € καύσιμο άδειο .. Άστο να σβήσει σε βενζινη και έλα με γκάζι .. Το ιδιο θα κάνουμε και με το γκάζι .. Σου ειπα επισης οτι τα LPG μπουζι brisk που φοράς δεν βοηθούν την κατάσταση.. Αλλα θεωρείς οτι επειδή γράφουν LPG εινσι και ολας ..

Για να σου αποδείξω οτι δεν εινσι απο το αμαξι έφυγες την πρωτη φορα με μείγματα λίγο πιο πλούσια και είχες τη καταναλωση που γράφεις ήρθες και στου τα έκοψα στο όριο και εχεις την ιδια καταναλωση .. καμια διαφορα κατι μη φυσιολογικό ... Ακόμα και την πιεση που σου έφτιαξα θα επρεπε να δεις διαφορα .... Οποίος γνωρίζει καταλαβαίνει το γιατι ..

Θα σας πω και κατι άλλο . Εγω είδα διαφορα σε κατσναλωση κατα 10 %. Στην ιδια διαδρομη έγραψα πριν για 28 λιτρα τα 220 χιλ και αύξηση καταναλωσης βάση trip comp 17 %

σήμερα λοιπον τα 250 χιλ χρειάστηκαν σε γέμισμα σπο την επαρχία 40 κατι λιτρα για 250 χιλ ..

Αύξηση κατσναλωσης στο 30 % σε σχεση με το trip computer . Τι νομίζετε οτι φτσιει η ρύθμιση ; Το κιτ ; Η το καύσιμο ;

Γεμισα Φαωνος την μερα που εφυγα απο το μαγαζί σου και προχθες μου τέλειωσε εντελως έχοντας κανει 546 χλμ ακριβως. Γεμιζω στο Καλοχωρι παιρνει ακριβως 58 λτ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΙ με μιγμα Φαωνος (μη Επαρχιωτικο) η μεση καταναλωση ξεπερασε τα 10λ/100 χλμ .Για την ακριβεια : 58λ/546 χλμ = 10,6 λ/100χλμ. την ιδια στιγμη που το trip "εδειχνε" : 7,8 λ/100 χλμ ήτοι αυξηση της ταξης του (10,6-7,8)/7.8=35,8%
Κατα σενα το αμαξι θα επρεπε να ειχε μεση καταναλωση σε βενζινη τουλαχιστον :10,6/1,2= 8,83λ/100 χλμ σε αυτες τις συνθηκες. Δηλαδη, το trip com "κλεβει" τουλάχιστον 8.8 - 7,8 =1 λ/100 χλμ :roll:
Α, και σημερα το αμαξι , εχοντας διανυσει μολις 76 χλμ με γεματη δεξαμενη,με 7-8 C θερμ/σια περ/ντος σε καθε γεμισμα των στροφων >4.000 στρ/λ με "πεταγε" / γυριζε στη βενζινη. Και πιστεψτε με το δοκιμασα 4-5 φορές παντα με τα ιδια αποτελεσματα - γυρισμα σε βενζινη με τον χαρακτηριστικο ηχο "μπιιιιπ - μπιιιπ"-.
Αλλά ξερω και την απαντηση των εγκαταστατων : "Φταιει το μιγμα αεριου, φταιει ο καιρος, φταιει η τυχη, φταιει ΣΙΓΟΥΡΑ το ατιμο το χαλασμενο- ασυντηρητο αμαξι σου" το οποιο, συμπληρωνα ΕΓΩ εχει 122 ΗP ατμοσφαιρικα ψοφια. ΠΟΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΔΥΝΑΜΗ =)) που δικαιολογει την μη επαρκεια ακομα και των τρομερων HANA μπεκ για τα οποια εχουν γραφει διθυρραμβοι εδω μεσα ............. :wave:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 09 Μαρ, 2014 23:27

taxtsom έγραψε:
Qgas έγραψε:Εγω στο ειπα φερτο να το μετρήσουμε άδειο 10 € καύσιμο άδειο .. Άστο να σβήσει σε βενζινη και έλα με γκάζι .. Το ιδιο θα κάνουμε και με το γκάζι .. Σου ειπα επισης οτι τα LPG μπουζι brisk που φοράς δεν βοηθούν την κατάσταση.. Αλλα θεωρείς οτι επειδή γράφουν LPG εινσι και ολας ..

Για να σου αποδείξω οτι δεν εινσι απο το αμαξι έφυγες την πρωτη φορα με μείγματα λίγο πιο πλούσια και είχες τη καταναλωση που γράφεις ήρθες και στου τα έκοψα στο όριο και εχεις την ιδια καταναλωση .. καμια διαφορα κατι μη φυσιολογικό ... Ακόμα και την πιεση που σου έφτιαξα θα επρεπε να δεις διαφορα .... Οποίος γνωρίζει καταλαβαίνει το γιατι ..

Θα σας πω και κατι άλλο . Εγω είδα διαφορα σε κατσναλωση κατα 10 %. Στην ιδια διαδρομη έγραψα πριν για 28 λιτρα τα 220 χιλ και αύξηση καταναλωσης βάση trip comp 17 %

σήμερα λοιπον τα 250 χιλ χρειάστηκαν σε γέμισμα σπο την επαρχία 40 κατι λιτρα για 250 χιλ ..

Αύξηση κατσναλωσης στο 30 % σε σχεση με το trip computer . Τι νομίζετε οτι φτσιει η ρύθμιση ; Το κιτ ; Η το καύσιμο ;

Γεμισα Φαωνος την μερα που εφυγα απο το μαγαζί σου και προχθες μου τέλειωσε εντελως έχοντας κανει 546 χλμ ακριβως. Γεμιζω στο Καλοχωρι παιρνει ακριβως 58 λτ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΙ με μιγμα Φαωνος (μη Επαρχιωτικο) η μεση καταναλωση ξεπερασε τα 10λ/100 χλμ .Για την ακριβεια : 58λ/546 χλμ = 10,6 λ/100χλμ. την ιδια στιγμη που το trip "εδειχνε" : 7,8 λ/100 χλμ ήτοι αυξηση της ταξης του (10,6-7,8)/7.8=35,8%
Κατα σενα το αμαξι θα επρεπε να ειχε μεση καταναλωση σε βενζινη τουλαχιστον :10,6/1,2= 8,83λ/100 χλμ σε αυτες τις συνθηκες. Δηλαδη, το trip com "κλεβει" τουλάχιστον 8.8 - 7,8 =1 λ/100 χλμ :roll:
Α, και σημερα το αμαξι , εχοντας διανυσει μολις 76 χλμ με γεματη δεξαμενη,με 7-8 C θερμ/σια περ/ντος σε καθε γεμισμα των στροφων >4.000 στρ/λ με "πεταγε" / γυριζε στη βενζινη. Και πιστεψτε με το δοκιμασα 4-5 φορές παντα με τα ιδια αποτελεσματα - γυρισμα σε βενζινη με τον χαρακτηριστικο ηχο "μπιιιιπ - μπιιιπ"-.
Αλλά ξερω και την απαντηση των εγκαταστατων : "Φταιει το μιγμα αεριου, φταιει ο καιρος, φταιει η τυχη, φταιει ΣΙΓΟΥΡΑ το ατιμο το χαλασμενο- ασυντηρητο αμαξι σου" το οποιο, συμπληρωνα ΕΓΩ εχει 122 ΗP ατμοσφαιρικα ψοφια. ΠΟΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΔΥΝΑΜΗ =)) που δικαιολογει την μη επαρκεια ακομα και των τρομερων HANA μπεκ για τα οποια εχουν γραφει διθυρραμβοι εδω μεσα ............. :wave:

το οτι σε γυρναει σε βενζινα μετα τις 4000 στροφες σημαινει κατα 99% οτι εκεινη την στιγμη δεν εχει την σωστη πιεση το συστημα σου, τους λογους θα τους βρει ο εγκαταστατης σου και θα τους διορθωσει.
ο τροπος που μετρας την καταναλωση της βενζινης ειναι λαθος φιλε, το τριπ οταν καις υγραεριο δεν μπορει να δειξει την σωστη καταναλωση που θα ειχες αν εκαιγες βενζινη εκεινη την στιγμη, ο καλυτερος και σωστοτερος τροπος ειναι ο κλασικος, γεμιζεις το ρεζερβουαρ της βενζινης κανεις 100-150 χιλιομετρα στις καθημερινες σου διαδρομες με τον τροπο που οδηγας συνηθως και μετα ξαναγεμιζεις βενζινη για να βρεις ποσα λιτρα εκαψες στα 100 χιλιομετρα, σε πολλα αυτοκινητα το τριπ βγαζει σημαντικη διαφορα απο την πραγματικη καταναλωση βενζινης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 10 Μαρ, 2014 11:19

taxtsom έγραψε:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Τι σχεση εχουν τα μπεκ με τη πιεση του συστηματος ? ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ βαλε απο το πρατηριο στο Βαθύ...

....Οσο αγνοεις αυτα που σου λεω και δεν κανεις κατι δεν εχω κανενα προβλημα να σου κανω το αμαξι να καει οσο στη βενζινη 6,8 αφου μου υπογραψεις μη δηλωση οτι αν παθει κατι ειναι δικο σου προβλημα.... τα fuel tirims ειναι ακριβως οπως στη βενζινη και ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΣΤΑ ΤΣΕΚΑΡΩ ξανα ....

παρα ταυτα πιστευεις οτι τα 122 HP σε αμαξι 10 και ετων να καιει 8 ευρω τα 100 χιλιομετρα με φαωνος πχ 0,79 η πχ θα εκαιγε σε χρημα 5 ΛΙΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ !!

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ψιλο γαζί ? το diesel megane του 2014 θελει 8 ευρω τα 100 χιλιομετρα !!!!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 10 Μαρ, 2014 12:40

taxtsom έγραψε:Γεμισα Φαωνος την μερα που εφυγα απο το μαγαζί σου και προχθες μου τέλειωσε εντελως έχοντας κανει 546 χλμ ακριβως. Γεμιζω στο Καλοχωρι παιρνει ακριβως 58 λτ.

Λες γέμισες Φάωνος και μετά από 546 χιλ. άδειασε και γέμισες Καλοχώρι με 58 λίτρα.
Ηθελα να ρωτήσω? Φαωνος είχε υγραέριο και απλά έβαλες π.χ. 20-30 λίτρα γέμισε κα έφυγες??
Αν ναι σου λέω ότι στη Φάωνος έχει πολύ μικρή πίεση η αντλία.

Προσωπικά σε μένα Φάωνος τερματίζει η αντλία στα 36-37 λίτρα ενώ π.χ. Ασμάτογλου Κλεισθένος 42-43 ενώ στη Λ.
Μαραθώνος Γέρακα 40-41. Πάντα όταν φουλάρω σε άδειο ρεζερβουάρ.

Οπότε αν είχες αέριο στη δεξαμενή στην Φάωνος και απλά φούλαρες φεύγοντας δεν είχες μέσα 58 λίτρα αλλά πολύ
λιγότερα.
Σωστή μέτρηση είναι τώρα που ξέρης ότι έχης 58 λίτρα σε άδεια δεξαμενή να δεις πόσα χιλ. θα κάνης μέχρι να
αδειάσει.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 10 Μαρ, 2014 20:16

:wave:
Όταν γεμισα Φαώνος δεν ήμουν εντελώς άδειος!
Μετά που γέμισα στο ΒΑΘΥ (ή Καλοχώρι) ήμουν ΕΝΤΕΛΩΣ άδειος (546 χλμ) γι' αυτό και πήρε 58 λιτρα!
Τοσο χωράει η δεξαμενη οταν ειναι τελειως αδεια!
Τωρα το , αν οταν γεμισα στην Φαωνος δεν θα πηρε συνολο τα 58 λτ η δεξαμενη λόγω χαμηλής πίεσης αντλιας, που λες παππού , δεν το γνώριζα.

Qgas, το πρατήριο που έβαλα είναι στο ΒΑΘΥ αλλά λέγεται και Καλοχώρι η περιοχή. Δηλ. με το μιγμα που προτείνεις γέμισα και με αυτό με γυρίζει στην βενζίνη!!!!
taxtsom

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 10 Μαρ, 2014 20:21

hlias έγραψε:
taxtsom έγραψε:

το οτι σε γυρναει σε βενζινα μετα τις 4000 στροφες σημαινει κατα 99% οτι εκεινη την στιγμη δεν εχει την σωστη πιεση το συστημα σου, τους λογους θα τους βρει ο εγκαταστατης σου και θα τους διορθωσει.
ο τροπος που μετρας την καταναλωση της βενζινης ειναι λαθος φιλε, το τριπ οταν καις υγραεριο δεν μπορει να δειξει την σωστη καταναλωση που θα ειχες αν εκαιγες βενζινη εκεινη την στιγμη, ο καλυτερος και σωστοτερος τροπος ειναι ο κλασικος, γεμιζεις το ρεζερβουαρ της βενζινης κανεις 100-150 χιλιομετρα στις καθημερινες σου διαδρομες με τον τροπο που οδηγας συνηθως και μετα ξαναγεμιζεις βενζινη για να βρεις ποσα λιτρα εκαψες στα 100 χιλιομετρα, σε πολλα αυτοκινητα το τριπ βγαζει σημαντικη διαφορα απο την πραγματικη καταναλωση βενζινης.

Μακάρι να ειναι έτσι δηλ οτι το trip , οταν δουλευεις υγραεριο, δειχνει λαθος μετρηση....!
taxtsom

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 22 επισκέπτες