valsam έγραψε:επειδη ακριβος ειναι καινουργιας τεχνολογιας και εκμεταλευονται καλυτερα το καυσιμο καινε λιγοτερο!
Και αυτή είναι η μαγική φράση που προσπαθώ να εξηγήσω. Αυτό κυριολεκτικά σημαίνει ότι εξαρχής δεν αξιοποιείται το 100% της ενέργειας που περιέχεται στη βενζίνη, είναι ένα χ% που μετατρέπεται σε ωφέλιμο έργο. Όσο βελτιώνουν τη τεχνολογία τους, αυτό το χ% γίνεται λίγο μεγαλύτερο κάθε φορά. Κάποια στοιχεία αυτής της βελτίωσης της τεχνολογίας είναι και μεταβλητά και ενδέχεται να αξιοποιούν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του LPG όπως είναι πχ το αβάνς. Στο μέλλον μπορεί λοιπόν να κάνουν νέες μετατροπές που να αξιοποιούν στα μέγιστα την ενέργεια που υπάρχει στη βενζίνη και ταυτόχρονα να "χαλάσουν" θελημένα ή άθελα στοιχεία που αξιοποιούνται στο LPG και να έχεις εκεί καταναλώσεις 50% παραπάνω. Όπως και θεωρητικά μπορούν να βγάλουν μηχανή που είναι σχεδιασμένη για LPG και να αξιοποιεί τα μέγιστα της ενέργειας που περιέχει και αν βάλεις κιτ βενζίνης πάνω (ποιος παλαβός θα το κάνει αυτό;;) η βενζίνη να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση! Εγώ τείνω προς αυτό που λέει ο papoys για το τι γίνεται με τα εργοστασιακά LPG. Καθώς δε θέλουν να μαγαρίσουν την αγορά των ντίζελ, απλά πετάνε ένα σύστημα πάνω που να μη δίνει σοβαρό όφελος αλλά το έχουν σαν selling-point άσχετα αν στη πράξη δεν φαίνεται να έχει κάνα σοβαρό όφελος. Έτσι και αλλιώς, ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρα με την αγορά του LPG, αλλιώς θα είχες ήδη αμάξι που να καίει μόνο LPG και εκεί φυσικά η οικονομία σου θα ήταν ακόμα καλύτερη αφού θα ήταν ο κινητήρας σχεδιασμένος αποκλειστικά για τα χαρακτηριστικά καύσης του LPG.
valsam έγραψε:Τελος παντων ,αν εχεις στοιχεια (πινακες ,μελετες,ερευνες,με λιγα λογια κατι χειροποιαστο!)για αυτα που λες περα απο την καταναλωση που εσυ λες οτι εχεις θα σε παρακαλουσα να τα παραθεσεις (για να μαθω επιτελους τι και πως γινετεκαι αν γινετε αυτο που ισχυριζεσαι!)και οχι απλα εικασιες για το τι μπορει να συμβανει!
fokion, αυτό της προπορείας το έχω χιλιοαναλύσει στον valsam αλλά δε το καταλαβαίνει.
Αντικειμενικά εσύ πρέπει να παραθέσεις στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η χρήση της θερμογόνου ενέργειας των καυσίμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το τρόπο που το παρουσιάζεις. Εγώ ισχυρίζομαι ότι είναι τόσες οι μεταβλητές που δε γίνεται με τίποτα να εκτιμήσουμε τη τελική κατανάλωση αλλά υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι κάτω από το 25.8% σου.