Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 16 Απρ, 2013 19:02

splitapsou έγραψε:
hlias έγραψε:ο κατασκευαστης του καθε συστηματος υγραεριου εχει και τις δικες του αποψεις σχετικα με το αν χρειαζεται ή οχι λιπανση, καθως και στην περιπτωση που χρειαζεται ποιον τροπο θα επιλεξει.
οταν σαν εγκαταστατης εχεις επιλεξει νε συνεργαστης με την ταδε εταιρια αν μη τι αλλο θα πρεπει να ακολουθησεις και τις επιταγες της σε σχεση με την λιπανση και τον τροπο που προτεινει ο κατασκευαστης.

Απόλυτα σωστός και έτσι θα πρέπει να είναι.

Από την πλευρά μου σαν καταναλωτής δεν αμφισβητώ ούτε το ένα ούτε το άλλο απλά επιλέγω κάποιο με γνώμονα την λογική μου. Μην ξεχνάς πως ότι και αν αγοράζεις ειδικά όταν τα χρήματα είναι και τόσα πολλά θα πρέπει ο κάθε ένας να βάζει κάτω τις επιλογές που έχει και να επιλέγει μια που του κάνει με γνώμονα την λογική του και το πόσο σημαντικά είναι ή όχι κάποια πράγματα για αυτόν. Πχ για εμένα σημαντικότατο είναι το "καθαρό" μηχανοστάσιο (όσο λιγότερα πράγματα τοποθετείς τοσο το καλύτερο σε σχέση με εργατικά σε μελλοντικές ζημιές) για τους περισσότερους αυτό είναι αδιάφορο. Σημαντικότατο επίσης το να μην αδρανουν τα μπεκ και η τρόμπα (επίσης αδιάφορο στους περισσότερους).

Ξεκάθαρη θέση κανείς δεν μπορεί να πάρει, οι σχολές είναι δυο και έχουν και οι δυο και τα συν και τα πλυν.

Υπάρχει και ή λυση ΑΕΒ και λαδιέρα οπου οι ψεκασμοι ειναι για τα ψηλές στροφες πανω απο 2500 και φορτιο των 12 ms οπως και στα χαλημήλά 4 σταγονες το λεπτο λαδι στα χαμηλα ... για σε αυτοκίνητα με πολυ ευαισθητα μοτερ πχ nissan qasqai.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τρί 16 Απρ, 2013 19:38

Qgas έγραψε:Υπάρχει και ή λυση ΑΕΒ και λαδιέρα οπου οι ψεκασμοι ειναι για τα ψηλές στροφες πανω απο 2500 και φορτιο των 12 ms οπως και στα χαλημήλά 4 σταγονες το λεπτο λαδι στα χαμηλα ... για σε αυτοκίνητα με πολυ ευαισθητα μοτερ πχ nissan qasqai.

Βέβαια υπάρχει! Για όλα υπάρχει η σωστή λύση αρκεί ο εγκαταστάτης να είναι γνωστής και διαβασμένος. ;)
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 24 Απρ, 2013 06:56

Μια χαζή ερώτηση προς τους τεχνικούς του φόρουμ μας γιατί είμαι άσχετος.

Υπάρχει κανένας πρακτικός τρόπος να καταλάβουμε ότι οι βαλβίδες άρχισαν να έχουν πρόβλημα.
Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι έχουν πρόβλημα χωρίς να βγάζουμε καπάκια και άλλα εξαρτήματα της μηχανής.
Επίσης υπάρχει πιθανότητα από βλάβη των βαλβίδων να μας αφήσει το αυτοκίνητοστο δρόμο. :shock:

Τις έκανα μαζεμένες να μην επανέρχομαι. :lol: :lol:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τετ 24 Απρ, 2013 07:04

Χωρίς να είμαι τεχνικός (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) το μόνο που θα μπορούσες να καταλάβεις είναι μείωση στην απόδοση του αυτοκινήτου η οποία όμως έρχεται τοσο προοδευτικά που δεν θα καταλάβεις τίποτα μέχρι να έχεις πραγματικά "καταστρέψει" τις βαλβίδες.

Μια ακόμα παρατήρηση, έχω την εντύπωση πως το vectra έχει υδραβλικές βαλβίδες οπότε είναι αυτορυθμιζομενες και δεν μπορείς να ρυθμίσεις τίποτα. Οπότε αν κάποιος σου πει για ρύθμιση βαλβιδων σε κινητήρα με υδραβλικές βαλβίδες, φυγε! Απλά θέλει να διαγκώσει...

Σε ακραία περίπτωση που έχεις τρελή μείωση στην απόδοση και εσύ συνεχίσεις να κινείς το αυτοκίνητο τότε ναι μπορεί να σε αφήσει αλλά θα πρέπει από 1600 να τραβάει σαν 600 κυβικά.
Τελευταία επεξεργασία από splitapsou και Τετ 24 Απρ, 2013 11:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 24 Απρ, 2013 08:27

papoys έγραψε:Μια χαζή ερώτηση προς τους τεχνικούς του φόρουμ μας γιατί είμαι άσχετος.

Υπάρχει κανένας πρακτικός τρόπος να καταλάβουμε ότι οι βαλβίδες άρχισαν να έχουν πρόβλημα.

γινετε τραχυ το δουλεμα στο ρελαντι, πτωση αποδωσης τα οποια μπορουν να οφειλονται και σε αλλους λογους.

Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι έχουν πρόβλημα χωρίς να βγάζουμε καπάκια και άλλα εξαρτήματα της μηχανής.

οχι.

Επίσης υπάρχει πιθανότητα από βλάβη των βαλβίδων να μας αφήσει το αυτοκίνητοστο δρόμο. :shock:
Τις έκανα μαζεμένες να μην επανέρχομαι. :lol: :lol:

αν καουν οι βαλβιδες απο 2 ή περισσοτερους κυλινδρους ναι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 24 Απρ, 2013 08:47

Ευχαριστώ παιδιά. :thumbup:

Με λίγα λόγια πρέπει να είσαι εντελώς γκαγκά από αυτοκίνητα που λέμε να μην καταλάβης ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πιθανώς οφείλετε στις βαλβίδες.
Ή να οδηγάς σα γυναίκα. :lol: :lol: (Τόπα γιατί δεν είδα πουθενά γυναίκες στο φόρουμ) :roll: :roll:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 25 Απρ, 2013 18:13

Σε μερικούς κινητήρες υπάρχει δυνατότητα να ελέγξεις τα διάκενα και να ρυθμίσεις αντίστοιχα με καπελοτα κλπ..
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό baltazar » Δευτ 13 Μάιος, 2013 10:05

Καλημέρα στους γκαζάδηκες!
Διαβάζω αραιά τις δημοσιεύσεις για ενημέρωση. Οδηγώ suzuki gv και έχω κάνει 50 χ. χλμ με υγραέριο. Μέχρι σήμερα νο πρόμπλεμ, αλλά οδηγώ συντηρητικά και το έχω κόψει στις 3,5 χ.στροφές. Επίσης βάζω κάθε 7,5 χ. χλμ ένα καθαριστικό προστασίας και λίπανσης βαλβίδων, μικρού κόστους και βέβαια ένα καλό λιπαντικό θα προστατέψει τον κινητήρα για πολλά πολλά χλμ. Ευχαριστώ τους σχετικούς με το θέμα της υγραεριοκίνησης που δημοσιεύουν στο forum. Για το θέμα των βαλβίδων κάποιος μηχανικός μου είπε ότι κατασκεύασαν βαλβίδες ειδικού κράματος που αντιμετωπίζουν το θέμα της υψηλής θερμοκρασίας. Γνωρίζει κάποιος κάτι? Λάμπρο, άκουσες κάτι τέτοιο?
baltazar

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 13 Μάιος, 2013 11:37

baltazar έγραψε:Καλημέρα στους γκαζάδηκες!
Διαβάζω αραιά τις δημοσιεύσεις για ενημέρωση. Οδηγώ suzuki gv και έχω κάνει 50 χ. χλμ με υγραέριο. Μέχρι σήμερα νο πρόμπλεμ, αλλά οδηγώ συντηρητικά και το έχω κόψει στις 3,5 χ.στροφές. Επίσης βάζω κάθε 7,5 χ. χλμ ένα καθαριστικό προστασίας και λίπανσης βαλβίδων, μικρού κόστους και βέβαια ένα καλό λιπαντικό θα προστατέψει τον κινητήρα για πολλά πολλά χλμ. Ευχαριστώ τους σχετικούς με το θέμα της υγραεριοκίνησης που δημοσιεύουν στο forum. Για το θέμα των βαλβίδων κάποιος μηχανικός μου είπε ότι κατασκεύασαν βαλβίδες ειδικού κράματος που αντιμετωπίζουν το θέμα της υψηλής θερμοκρασίας. Γνωρίζει κάποιος κάτι? Λάμπρο, άκουσες κάτι τέτοιο?

Ναι έχω ακούσει ότι υπάρχουν τέτοιες βαλβίδες χωρίς να γνωρίζω όμως λεπτομέριες. Επίσης δεν ξέρω αν βγαίνουν για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων. Η γνώμη μου όμως είναι πως όταν έρθει η ώρα της καταστροφής των βαλβίδων και της επισκευής της κεφαλής τότε ψάχνεσαι για τέτοιες βαλβίδες Αλλιώς αν δεν είναι ευαίσθητος ο κινητήρας και με συντηριτική οδήγηση μπορεί και οι υπάρχουσες να βγάλουν πολλά χιλιόμετρα. Φίλα τα λεφτά σου για τότε.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 13 Μάιος, 2013 12:59

το προβλημα ειναι στις εδρες των βαλβιδων.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 20 επισκέπτες