Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό kostmatin » Δευτ 18 Μαρ, 2013 20:16

Αν καταλαβα μου λες πως αν θελω να ψεκαζει βενζινη μετα τις 4000 στροφες επιλεγω το 4000.Μετα βλεπω ποσα ms ειναι ο καθε ψεκασμος μετα τις 4000,αν ειναι π.χ. 5 ms και στην επιλογη χρονος ψεκασμου βενζινης ειναι 20 ms,τοτε θα ψεκαζει βενζινη ανα 4 ψεκασμους αεριου και θα αντικαθιστα απο τα 5 ms τα 2 ms που οριζονται στην τριτη επιλογη με βενζινη και τα υπολοιπα 3 ms με αεριο.
Καταλαβα σωστα?
kostmatin

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 19 Μαρ, 2013 01:08

εαν θες να ψεκαζει μονο βενζινα επιλεγεις τις στροφες π.χ. 4000, ψεκασμος βενζινας, και στα ms αντιστοιχα βαζεις το 0 οποτε οταν συνδεσεις τον υπολογιστη σου στο αυτοκινητο θα δεις οτι μετα τις 4000 στροφες η μπιλια στον χαρτη απο πρασινη θα γινει κοκκινη που σημαινει οτι δουλευεις με βενζινα και τα ms στο υγραεριο θα μηδενιστουν

Προσωπικα επειδη το καλοκαιρι τραβαω τροχοσπιτο θα ηθελα να μου πει καποιος εαν ξερει και θελει πως μπορω σε λοβατο προγραμμα να εχω πανω απο τις 4000 στροφες ψεκασμος και βενζινα και υγραεριο
οπως αναφερε ο φιλος νωριτερα πρεπει δηλαδη να εχω κλικαρισμενο το σημειο
Ψεκασμος βενζινας και να βαλω τιμη 2 μς χαμηλοτερα απο την μαξ τιμη που που δουλευει στα μς βενζινας? ή
Βενζινα και να βαλω 2 μς χαμηλοτερα απο την μαξ τιμη που που δουλευει στα μς βενζινας?
θα ηθελα μια εξηγηση γιατι δεν πολυκαταλαβα αυτα που εγραψε ο φιλος πριν 2 δημοσιευσεις...
ευχαριστω...
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 19 Μαρ, 2013 03:56

manoliss έγραψε:εαν θες να ψεκαζει μονο βενζινα επιλεγεις τις στροφες π.χ. 4000, ψεκασμος βενζινας, και στα ms αντιστοιχα βαζεις το 0 οποτε οταν συνδεσεις τον υπολογιστη σου στο αυτοκινητο θα δεις οτι μετα τις 4000 στροφες η μπιλια στον χαρτη απο πρασινη θα γινει κοκκινη που σημαινει οτι δουλευεις με βενζινα και τα ms στο υγραεριο θα μηδενιστουν

Προσωπικα επειδη το καλοκαιρι τραβαω τροχοσπιτο θα ηθελα να μου πει καποιος εαν ξερει και θελει πως μπορω σε λοβατο προγραμμα να εχω πανω απο τις 4000 στροφες ψεκασμος και βενζινα και υγραεριο
Ψεκασμος βενζινας και να βαλω τιμη 2 μς χαμηλοτερα απο την μαξ τιμη που που δουλευει στα μς βενζινας? ή
Βενζινα και να βαλω 2 μς χαμηλοτερα απο την μαξ τιμη που που δουλευει στα μς βενζινας?
θα ηθελα μια εξηγηση γιατι δεν πολυκαταλαβα αυτα που εγραψε ο φιλος πριν 2 δημοσιευσεις...
ευχαριστω...

παραθυρο f2 λειτουργια σε υψηλες στροφες, επιλεγουμε ψεκασμος βενζινης οριζουμε τις στροφες που θελουμε, απο πιο χρονο και πανω (καλο ειναι στα 2/3 του χρονου ψεκασμου στα μπεκ της βενζινης) και βαζουμε τα ms που θελουμε να ψεκαζει βενζινα μαζι με υγραεριο, σε αυτο το φασμα η πρασινη μπιλια (στο παραθυρο f4) γινεται πορτοκαλι.
αν δωσεις πανω απο 2ms υπαρχει μεγαλη περιπτωση να πρεπει να κανεις το χαρτη (σε αυτο το σημειο) πιο φτωχο, με δοκιμες θα το δεις αυτο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 19 Μαρ, 2013 14:09

hlias έγραψε:
manoliss έγραψε:εαν θες να ψεκαζει μονο βενζινα επιλεγεις τις στροφες π.χ. 4000, ψεκασμος βενζινας, και στα ms αντιστοιχα βαζεις το 0 οποτε οταν συνδεσεις τον υπολογιστη σου στο αυτοκινητο θα δεις οτι μετα τις 4000 στροφες η μπιλια στον χαρτη απο πρασινη θα γινει κοκκινη που σημαινει οτι δουλευεις με βενζινα και τα ms στο υγραεριο θα μηδενιστουν

ευχαριστω...

παραθυρο f2 λειτουργια σε υψηλες στροφες, επιλεγουμε ψεκασμος βενζινης οριζουμε τις στροφες που θελουμε, απο πιο χρονο και πανω (καλο ειναι στα 2/3 του χρονου ψεκασμου στα μπεκ της βενζινης) και βαζουμε τα ms που θελουμε να ψεκαζει βενζινα μαζι με υγραεριο, σε αυτο το φασμα η πρασινη μπιλια (στο παραθυρο f4) γινεται πορτοκαλι.
αν δωσεις πανω απο 2ms υπαρχει μεγαλη περιπτωση να πρεπει να κανεις το χαρτη (σε αυτο το σημειο) πιο φτωχο, με δοκιμες θα το δεις αυτο.

ηλια καλημερα σε ευχαριστω για την αμεσοτητα της απαντησης σου σε ψαξιμο που εκανα το πρωι οντως πριν διαβασω την απαντηση σου δοκιμασα καποιες ενεργειες η μπιλια οντως γινονταν πορτοκαλι αλλα δεν ειχα καποια ενδειξη καπου που να μου διευκρινηζει οτι εχω παραλληλη λειτουργια
αν καταλαβα εχω ενα φασμα μς απο 1,8 εως 7 ισως πρεπει να δωσω τα 2/3 του φασματος 1,7 -7 που ειναι υπολογιζω τα 5 θα εχω προβλημα? γιατι αυτο με τα 2μς να δωσω παραπανω δεν το πολυ καταάβα...Τα μς της βενζινας εχουν φασμα στο αμαξι μου (citroen xantia 1600 8V mod 1999 κινητηρας xu5 ) απο 1,8 εως 7,0 μς οποτε μαλλον απο το 5 μς και πανω περιπου το υπολογιζω οτι πρεπει να το ρυθμισω να ψεκαζει και βενζινα απο τις 4000 στροφες
εαν εχω καταλαβει κατι λαθος πες μου σε παρακαλω...
το οτι πρεπει πιθανον τα κλεισω λιγο το μιγμα του αεριου αυτο θα το δω στο δρομο σε εκεινο το φασμα στροφων
ηθελα να ρωτησω το μπεκ της βενζινας πεταει 100% ποσοτητα βενζινας η ειναι περιορισμενη ? μηπως πρακτικα πρεπει να κλεισω καπου τον χαρτη του αεριου καποιες μοναδες και εαν ναι ποσο περιπου ισως απο την εμπειρια σου?

ευχαριστω εκ των προτερων.....
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό rover214 » Κυρ 31 Μαρ, 2013 20:48

Βλέποντας τυχαία χθες στο ιντερνετ διάφορες φωτογραφίες από εγκαταστάσεις συστημάτων υγραερίου σε διάφορα αυτοκίνητα παρατήρησα και κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση.Είδα μία εγκατάσταση συστήματος BRC σε τούρμπο αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί και απλή λαδιέρα υποπίεσης.Και αναρωτήθηκα αν κάτι τέτοιο είναι "σωστό".Στα τούρμπο αυτοκίνητα στο πάτημα η υποπίεση δε γίνεται πίεση με το άνοιγμα της τουρμπίνας?Συνεπώς μπορεί να δουλέψει η απλή λαδιέρα ή όχι?
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 31 Μαρ, 2013 21:33

Μπορεί να τοποθετηθει αν και δεν συνίσταται λόγω του τουρμπο. Το ίδιο σε κομπρεσορες κτλ
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό kostmatin » Κυρ 31 Μαρ, 2013 23:06

Στο παραθυρο F4 του προγραμματος του Lovato που δειχνει τον χαρτη (στροφες/χρονος) οι τιμες που υπαρχουν μεσα τι σημαινουν?
kostmatin

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 05 Απρ, 2013 23:55

ειναι τα μς της βενζινας στον χαρτη σε συναρτηση με τις στροφες
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό rover214 » Σάβ 06 Απρ, 2013 00:10

Βασικά αν κατάλαβα καλά ο φίλος παραπάνω μάλλον εννοεί τις τιμές στα άσπρα και όχι στα γκρι κουτάκια.Δηλαδή στις 3500στρ και 4ms βενζίνη τι σημαίνει το 157 (τυχαίος αριθμός) στο αντίστοιχο κουτάκι.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό kostmatin » Σάβ 06 Απρ, 2013 00:43

Επειδη θελω να ενεργοποιησω τον ψεκασμο βενζινης για λειτουργια λιπανσης και δεν εχω καταλαβει ακριβως πως γινεται,γι'αυτο το λογο και ρωτησα.Εκτος απο το να ενεργοποιησω την επιλογη για ψεκασμο βενζινης στο F2 του Lovato,με τις αντιστοιχες υποεπιλογες που εχει που ρωτησα σε προηγουμενο μηνυμα μου,πρεπει να παρεμβω και στον χαρτη?
kostmatin

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες