Τη διάβασα την δημοσίευσή σου, Λάμπρο και έτσι είναι όπως τα λες. 'Εχω βαλει μπουζί για υγραέριο που επιταχύνουν την καύση, αλλά για την λαδιέρα, έστω και ηλεκτρονική, είμαι όπως πολλοί αντίθετος. Οδηγώ συντηρητικά και έκοψα το υγραέριο στις 3,5 χ.σ. Απλά ήθελα να ξέρω με βαθμούς κελσίου την υπόθεση. Βλέπεις έτσι όπως είναι η κατάσταση στην οικονομία, δεν μας παίρνει για βλάβες.Γι' αυτό προσέχουμε για να έχουμε. Ποια είναι η γνώμη σου για τα tunap?labros έγραψε:baltazar έγραψε:Καλησπέρα σε όλους τους γκαζάκηδες! Εϊμαι νέο μέλος και αποφάσισα να κάνω εγγραφή,γιατί βρήκα ενδιαφέροντα και επιφωτιστικά θέματα. Έχω το Suzuki gv και κυκλοφορώ με υγραέριο εδώ και 2 χρόνια χωρίς πρόβλημα έως τώρα. Θα δείξει...
Θα ήθελα να μάθω,αν ξέρει κανείς ή έχει μετρήσει με πυρόμετρο, τη θερμοκρασία καυσαερίων ανάλογα με τις στροφές. Είναι νομίζω μια απάντηση που πολλοί διερωτώνται. Επανέρχομαι...
labros έγραψε:Η θερμογόνος δύναμη του υγραερίου ανά λίτρο είναι μικρότερη από της βενζίνης. Άρα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης και στα καυσαέρια δεν υφίσταται. Επίσης το ζήτημα ξηρή και υγρή καύση είναι λάθος. Δεν υπάρχουν στη βιβλιογραφία της χημείας τέτοιοι όροι. Το πρόβλημα του υγραερίου είναι στο χρόνο καύσης. Είναι πιο βραδύκαυστο από τη βενζίνη. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη στιγμή που ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής να μην έχει ολοκληρωθεί η καύση του με αποτέλεσμα αυτές να τρώνε ένα θερμό κύμα. Αυτή η διαφορά γίνεται μεγαλύτερη στις υψηλές στροφές. Δυστυχώς οι χρόνοι που ανοιγοκλίνουν οι βαλβίδες και δίνουν σπινθήρα τα μπουζί (αβάνς) είναι φτιαγμένα για βενζίνη και δε μπορεί ο εγκαταστάτης να επέμβει σε αυτούς. Με ήπια οδήγηση και σωστή ρύθμιση του συστήματος η φθορά αυτή καθυστερεί. Υπάρχουν αμάξια με σκληρές βαλβίδες που αντέχουν και άλλα πιο ευαίσθητα. για αυτό μας λένε με το γκάζι μην οδηγείτε στα κόκκινα.
Το "λάδι" τώρα που βάζουμε στις λαδιέρες δεν είναι για "λίπανση" αυτό καθεαυτό. Από ότι έχω διαβάσει επάνω περιέχει αρωματικούς υδρογονάνθρακες, συστατικά δηλαδή της βενζίνης. προφανώς και διάφορα αντιτριβικά πρόσθετα που δεν τα αναγράφει. Όπως το καταλαβαίνω εγώ μπαίνοντας μέσα στον κύλινδρο μαζί με το υγρέριο επιταχύνει λίγο την καύση του. Το κάνει δηλαδή να "μοιάζει" πιο πολύ στη βενζίνη. Αυτός είναι ο κύριος ρόλος του. Θα πρέπει όμως η ποσότητα του να είναι ανάλογη της υποδύναμης - κυβισμού και των στροφών του κινητήρα κάτι που η απλή μηχανική λαδιέρα δεν το καταφέρνει (το αντίθετο μάλιστα ψεκάζει πιο πολύ στο ρελαντί) και κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ηλεκτρονική.
Άρα θα τα βρει το ίδιο.