Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Απ: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 26 Αύγ, 2012 12:15

Μια χαρά δουλεύει... Τώρα το lovvato αν έχει 280αλογα. Πνεύμονα και ξέρει να το ρυθμίσει θα σε καλύψει... Που νομίζω θα έχει

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό paul » Κυρ 26 Αύγ, 2012 13:36

tsopirs έγραψε:Μια χαρά δουλεύει... Τώρα το lovvato αν έχει 280αλογα. Πνεύμονα και ξέρει να το ρυθμίσει θα σε καλύψει... Που νομίζω θα έχει

για ποιο απο ολα λες γιατι μπερδευτικα
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 26 Αύγ, 2012 13:45

Και για εσένα και για το octavia

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 26 Αύγ, 2012 17:02

tsopirs έγραψε:Και για εσένα και για το octavia

Για το ζαβολι ( ZAVOLI ) μιλάμε. Πρόσεχε γιατί μπερδευεσε !!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 26 Αύγ, 2012 17:29

Δεν νομίζω να μην μπορεί το σύστημα να υποστηρίξει turbo μοτέρ.. Έστω και με μια ελάχιστη συνδρομή βενζίνης... Όλες η εταιρείες η ιταλικές υποστηρίζουν... Δεν έχω κανένα θέμα με το tartarini 30.000km τώρα....

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 26 Αύγ, 2012 18:33

dathens έγραψε:
tsopirs έγραψε:Και για εσένα και για το octavia

Για το ζαβολι ( ZAVOLI ) μιλάμε. Πρόσεχε γιατί μπερδευεσε !!!

Αν μιλατε για turbo και αν δουλευουν σωστα με zavoli δεν ξερω αν καιει και βενζινη στα 180 η στα 200 χλμ ταχυτητα. Αυτο που ξερω απο πρωτο χερι οτι τα περισσοτερα τουρμπατα στην Ελλαδα φορανε zavoli...........οποιος περασει απο Θεσσαλονικη ας παει μια βολτα απο τον Θεοδωρου (300 μετρα απο τα ΚΤΕΛ Θεσ/νικης) να δει σε τι αυτοκινητα περναει υγραεριο. Για να μην μιλησω για το δικτυο πανελλαδικα η δικους μου γνωστους. Ε αν δε δουλευαν θα το ξεραμε...........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό paul » Κυρ 26 Αύγ, 2012 23:34

εγω η χρηση που κανω στο αυτοκινητο ειναι κατα κυριο λογο συντηρητικη λογο οικογενειας το ανοιγω για καμια προσπεραση εκει δηλαδη το τουρμπιζω αρκετα.το θεμα μου ειναι γιατι απο οτι διαβασα οτι καιει αρκετη βενζινη,τωρα στις ποσες στροφες δεν ξερω.κ κατα ποσο αξιοπιστο θα ειναι για το μοτερ.αν μπορειτε να μου απαντησετε σε αυτα
(για το κιτ της zavolli μιλαω).
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 27 Αύγ, 2012 12:25

black92s έγραψε:
BOURTZI έγραψε:
black92s έγραψε:Εχω ενα 1,400 κυβικα κινητηρα 16v DOCH και σκεφτομαι για light τουρμπο. Το αυτοκινητο φοραει κιτ της EG@S. ο μηχανικος με ειπε οτι θα με βαλει ενα μικρο εγκεφαλακι ωστε οταν τουρμπιζω να ανοιγει το 5ο μπεκ για να ψεκαζει βενζινη ωστε να μην στεγνωσει ο κινητηρας λογω υγραεριου. ΤΙ εχετε να πειτε για αυτο; Ειναι σωστη κινηση η δεν θα εχω προβλημα μονο με τα 4 μπεκ ;

Ειναι εφικτο και δουλευει,μην ξεχασεις ομως να χαρτογραφησεις τον εγκεφαλο σου συμφωνα με την εξης λογικη> το υγραεριο εχει την ταση να καιγεται πιο αργα (διαρκεια εκρηξης εννοω) απο την βενζινη στις χαμηλες στροφες και το αντιθετο στις πολλες στροφες.Συμφωνα με αυτο το σκεπτικο πρεπει να γινει το remapping.

Η χαρτογράφηση θα γίνει στον εγκαταστάτη του υγραερίου μόλις περαστεί το τούρμπο κιτ. Πήγα τον ρώτησα και με είπε πως δεν χρειάζεται βενζίνη καθόλου. Στέκει αυτό από την άποψη ότι θα μπουνε πιο μεγάλα μπέκ και εννοείται πιο μεγάλος πνεύμονας?
Sent from my U20i using Tapatalk 2

Ναι στεκει και γινεται.Μην ξεχνας ομως οτι ενα αυτοκινητο που δεν ειναι turbo απο κατασκευης πρεπει να χαρτογραφηθει απο την αρχη,οχι μονο στο υγραεριο αλλα και στον μαμα εγκεφαλο.Απο αυτη τη χαρτογραφηση θα κριθει αν το τουρμπισμα θα γινει light η booster.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Δευτ 27 Αύγ, 2012 12:37

paul έγραψε:
BOURTZI έγραψε:
paul έγραψε:σημερα πηγα κ ρωτησα στον σπαθη στο ρεντη.μου ειπε για zavolli 1300 κομπλε ολα,δεν θυμαμαι τι γενιας ειναι αλλα αντι για λαδιερα θα ψεκαζει οταν χρειαζετε βενζινη.εχω ενα octavia 4 gt 20v γυρω στα 220αλογα,αν κ θα μου αλλαξει κ μπεκ με πιο γρηγορα γιατι φοραω προγραμμα.πως σας φαινετε εσας;

Στα 220 hp τα γρηγορα μπεκ ειναι μονοδρομος οπως επισης και μεγαλυτερος πνευμονας ρυθμιζμενος σε χαμηλοτερη πιεση .Το octavia αν εχει οντως προγραμμα δεν εχει αναγκη την βενζινη,μην την βαλεις.Η τουλαχιστον βαλτην ΑΦΟΥ δουλεψει τελεια με το υγραεριο.

άμα δεν βάλω την βενζίνη πως θα γίνετε λίπανση των βαλβίδων όμως?

To octavia δεν εχει αναγκη απο καμμια επιπλεον λιπανση,δουλευει τελεια μονο με υγραεριο αρκει τα υλικα που θα μπουν να υποστηριζουν μεχρι 260hp.Οπωσδηποτε γρηγορα μπεκ,μεγαλο πνευμονα και καλου κακου 8mm σωληνακι παροχης και τελος.Οι μεγαλοι πνευμονες δεχονται 8mm, μονο με ανταπτορα μπορεις να βαλεις 6mm.Κατα τα αλλα βαλε οτι μαρκα θελεις με γνωμονα το best value for money.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό jsab114 » Τρί 28 Αύγ, 2012 08:07

Έχω ένα Seat Leon I 1.8T 20vt "μαμίσιο" (στα 180 άλογα). Ρώτησα στην γνωστή αντιπροσωπεία Seat στην ανηφόρα στο Γαλάτσι για μετατροπή και μου πρότεινε OMVL με πνεύμονα άλλης εταιρίας για 300 άλογα. Μου είπε ότι παρόλο που εισάγει ο ίδιος Tartarini, προτείνει OMVL για το συγκεκριμένο moter μιας και θεωρεί ότι συνεργάζεται καλύτερα με τον μαμα εγκέφαλο. Θα μου βάλει και "λαδιέρα" καλής ποιότητας για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο λέει.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Έχει βάλει κανείς από εσάς αντίστοιχο κιτ στο μοτερ αυτό (το οποίο φορούσαν πολλά αυτοκίνητα του VAG) και ποιες οι εντυπώσεις σας;

Δίνουν 2 χρόνια εγγύηση στο κίτ αλλά και για όποια ζημιά προκαλέσει αυτό στον κινητήρα.
jsab114

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες