Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ψεκασμός Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό kos25k » Πέμ 31 Ιούλ, 2014 15:51

ποσοστο.αλλα νομιζω μπορει ο μαστορας να στο ρυθμισει οπως θες εσυ!αν κανω λαθος διορθωστε με.

Device: Samsung Galaxy Tab 3 8.0
kos25k

Δημοσιευσεις: 61

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 01 Αύγ, 2014 15:39

το ρυθμίζεις όπως θες εσυ.....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό NtzanisNikos » Παρ 03 Οκτ, 2014 19:09

LPGas έγραψε:Ο ψεκασμός βενζίνης είναι ταυτόχρονος με τον ψεκασμό υγραερίου, και όσο ποσοστό βενζίνης ψεκάζεται, αφαιρείται από τους χρόνους ψεκασμού του υγραερίου ώστε να μην υπάρχει παραπανήσια κατανάλωση
Ψεκασμό βενζίνης η BRC υποστηρίζει σε όλα τα μοντέλα της από 8 Φλεβαρη του 2011, οπότε είναι κοντά στα 2,5 χρόνια και όχι 1 χρόνος όπως αναφέρθηκε. Απλά κανένας εγκαταστάτης που έχω συνάντηση δεν ξέρει τι και πώς να το ρυθμίσει.
Το σύστημα αυτολίπανσης της BRC είναι πιο εξελιγμένο από αυτό της AEB, και κατ’επεκταση της Lovato, OMVL κλπ, και ο λόγος είναι ότι ενεργοποιείται από 2 παραμέτρους που καθορίζουν το φορτίο του κινητήρα, τι στροφές και την υποπίεση ( Το AEB μόνο από στροφές και μια άνω τιμή του χρόνου ψεκασμού).
Το δεύτερο και το πιο σημαντικό είναι ότι ο ψεκασμός βενζίνης στην AEB δεν γίνεται ποσοστιαία, αλλά με συγκεκριμένο χρόνο ψεκασμού βενζίνης, οπότε στα χαμηλά φορτία του πέφτει πολύ η βενζίνη ενώ στα ψηλά δεν επαρκεί.
Στην BRC ο ποσοστιαίος ψεκασμός βενζίνης εξασφαλίζει προστασία στις υψηλές και χαμηλές στροφές, χωρίς να έχει υπερβολική κατανάλωση σε βενζίνη.

Τα παραπανω ειναι εφικτα μονο στο plug & drive ή και στο seq24?
NtzanisNikos

Δημοσίευσηαπό drspiros » Παρ 03 Οκτ, 2014 19:34

Και στα δύο, απλά στο P&D λόγω της OBD, έχει ελαφρώς μικρότερη κατανάλωση βενζίνης.
Ford Focus CC 1.6
EuropeGas EG Avance 32
drspiros

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό geormpal » Παρ 03 Οκτ, 2014 20:52

taxtsom έγραψε:Συνεχιζω μετα λυπης μου να βλεπω πως στα υπερτροφοδοτουμενα μοτερ τα αεριου ψεκασμου κιτ εχουν προβληματακια.... :thumbdown:

Αυτό είναι δεδομένο..
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό geormpal » Σάβ 04 Οκτ, 2014 00:28

geormpal έγραψε:
taxtsom έγραψε:Συνεχιζω μετα λυπης μου να βλεπω πως στα υπερτροφοδοτουμενα μοτερ τα αεριου ψεκασμου κιτ εχουν προβληματακια.... :thumbdown:

Αυτό είναι δεδομένο..

ΑΚΥΡΟ!
Καινούριος στο φόρουν - ξέρετε..!
geormpal

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 21 Οκτ, 2014 02:33

"προβληματάκια" αρχίζουν γενικότερα με την χρήση υγραερίου και τη τοποθέτηση
κιτ εκ των υστέρων.
Οποιος ισχυριστεί το αντίθετο...ξέρει ότι ψεύδεται.
το θέμα είναι...να παραμείνουν μικρά "προβληματάκια" που θα λυθούν σε 2-3 επισκέψεις
και να μην διογκωθούν σε σοβαρότερες ζημιές και έξοδα μετά απο μερικά χρόνια και μερικές δεκάδες χλμ.
εγώ πλέον πιστεύω ακράδαντα ότι με τις τιμές του υγραερίου-βενζίνης και τη θερμιδική απόδοση του LPG που είναι στη πραξη τουλάχιστον 20% λιγότερη (ότι και να λένε κάποιοι....)
τουρμπάτοι κινητήρες ίσως και να μην αξίζουν να πειραχτούν εκτός και ο χρήστης κάνει πολλά χλμ ανά έτος (πάνω απο 15.000 κατά την άποψή μου)
και...ΠΑΝΤΑ ΥΓΡΟ ΨΕΚΑΣΜΟ στα τούρμπο.
απο εκεί και πέρα...σε νορμαλ ατμοσφαιρικά αμαξάκια που δουλεύονται αρκετά το χρόνο (>10.000 χλμ) ίσως ένα κιτάκι των 800 ευρώ να μην είναι άσχημη ιδέα.
Αλλα...με τη προυπόθεση ότι ο εγκαταστάτης θα κάνει καλή δουλειά και να μην είναι ο κινητήρας ευαίσθητος στο αέριο.

Αυτά που είπα είναι λίγο πολύ γνωστά...απλά...θεώρησα για τα νέα μέλη ότι είναι μια συνοπτική και χρήσιμη ανακεφαλαίωση. 8-)
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 21 Οκτ, 2014 13:14

Και ποιοι ειναι αυτοι οι κινητηρες αποδεδειγμενα που δεν ειναι ευαισθητοι στο υγραεριο,μιας και ο δικος μας εχει μετρημενες μερες πια απο το υγραεριο και ψαχνουμε για μεταχειρησμενο αυτοκινητο που να μην ειναι ευαισθητο στο υγραεριο για να βαλουμε το μολις ενος ετους συστημα μας επανω?
Γιατι αν ειναι να βασιστω στις λιστες της BRC και Prins φεξε μου και γλιστρησα,χθες μιλουσα με φιλο που εχουν 2 i20 στην εταιρια και και τα 2 εβγαλαν προβλημα στην κεφαλι απο το υγραεριο και τα i20 δεν ειναι σε καμια λιστα,φιλος με accent μια απο τα ιδια,και φιλοι (τρεις!) με maverick μια απο τα ιδια και μαλιστα ο ενας χθες μου ειπε οτι παρολου που εφτιαξε το κεφαλαρι παλι του εβγαλε ζημια και το ξαναεφτιαξε και κυκλοφορει πια με βενζινη!
Αν λοιπον ξερει κανεις συμφορουμιτης αυτοκινητο που να εχει βγαλει 100-200-300,000 χλμ με υγραεριο και να μην εχει βγαλει προβλημα VSR σας παρακαλαω να με ενημερωσετε μιας και οι μερες του δικου αυτοκινητου ειναι μετρημενες και ερχονται και τα τελη κυκλοφοριας που θα ηθελα να τα αποφυγω!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 21 Οκτ, 2014 16:00

το maverik με τον 2.0 η τον 2.3?
το i20 με τον 1.4?
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 21 Οκτ, 2014 17:10

Τα 2 maverick πο τα 3 ξερω οτι ειναι 2λιτρα ,τα i20 δεν ρωτησα αλλα λογικα μιας και ειναι εταιρικα υποθετω οτι ειναι 1,4,λεω ξανα υποθεση κανω μπορει και να ειμαι λαος!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες