Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θερμοκρασίες Καυσαερίων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 28 Φεβ, 2012 11:00

Εφ'οσον δεν εχεις διαβασει ολη την κουβεντα γιατι επιτιθεσαι?
Δεν ειπα ποτε οτι το καυσιμο δεν ψυχει.Η διαφωνια μας ειναι αν το καυσιμο ψυχει δια της αεριοποιησης του η δια της εκρηξης.
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει γιατι πραγμα μιλαμε (κρατωντας μαλιστα ηπιοτερους τονους).
Καλο ειναι να πεταμε στον θαλαμο καυσης οτι εχουμε ακουσει και μας δεινουν αλλα ακομη καλυτερο ειναι να ξερουμε και γιατι.
Οταν εχουμε βενζινη με προσθετα γιατι εχουμε χαμηλοτερες θερμοκρασιες στο χωρο καυσης? ΚΟΥΙΖ!!
1)γιατι πεφτει περισσοτερη?
2)αεριοποιειται πιο ευκολα?
3)Ανεξηγητοι λογοι
4)Τιποτα απ'ολα αυτα
Sorry δεν ειχα σκοπο να προσβαλω την σχολη μαθητειας αλλα την εχω στο μυαλο μου σαν το πρωτο βημα για να μαθει καποιος τις βασικες αρχες των κινητηρων εσ.καυσης μονο .
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 28 Φεβ, 2012 12:23

BOURTZI έγραψε:Εφ'οσον δεν εχεις διαβασει ολη την κουβεντα γιατι επιτιθεσαι?

την έχω διαβάσει - και δεν επιτίθεμαι, απλά συμμετέχω στη κουβέντα.

Δεν ειπα ποτε οτι το καυσιμο δεν ψυχει.Η διαφωνια μας ειναι αν το καυσιμο ψυχει δια της αεριοποιησης του η δια της εκρηξης.
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει γιατι πραγμα μιλαμε (κρατωντας μαλιστα ηπιοτερους τονους).

έχω καταλάβει και πολύ καλά μάλιστα!

Καλο ειναι να πεταμε στον θαλαμο καυσης οτι εχουμε ακουσει και μας δεινουν αλλα ακομη καλυτερο ειναι να ξερουμε και γιατι.

εγώ δε πετάω ότι μου δίνουν ούτε ότι έχω ακούσει.

Οταν εχουμε βενζινη με προσθετα γιατι εχουμε χαμηλοτερες θερμοκρασιες στο χωρο καυσης? ΚΟΥΙΖ!!
1)γιατι πεφτει περισσοτερη?
2)αεριοποιειται πιο ευκολα?
3)Ανεξηγητοι λογοι
4)Τιποτα απ'ολα αυτα

η σωστή απάντηση είναι το 4

Sorry δεν ειχα σκοπο να προσβαλω την σχολη μαθητειας αλλα την εχω στο μυαλο μου σαν το πρωτο βημα για να μαθει καποιος τις βασικες αρχες των κινητηρων εσ.καυσης μονο .

δε με ενδιαφέρει καν η σχολή μαθητειας, αλα θέλω να μάθω πιο βιβλίο μου συστήνεις και σε ποιά σχολή και σε ποιό έτος και σε ποιό μάθημα το διάβασες για να περάσεις το εν λόγω μάθημα

Τελικά είσαι ή δεν είσαι εγκαταστάτης;
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 28 Φεβ, 2012 12:50

Ειμαι εγκαταστατης οπως εχω δηλωσει,και θα ξεσκονισω τα βιβλια μου για να σου απαντησω και επισημα στο θεμα!
Θα ηθελα ομως πρωτα να μου πεις κι εσυ την σχεση που εχεις με τους κινητηρες και να μου δηλωσεις ευθεως οτι διαφωνεις μαζι μου.
Σε παρακαλω θα ηθελα να μου γραψεις και την σωστη κατα την γνωμη σου απαντηση στο κουιζακι.Ετσι για να μαθω κατι κι εγω!
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 28 Φεβ, 2012 13:19

ok,

θα σου απαντήσω στην ερώτηση που έθεσες, αν και σου απάντησα ήδη:

καταρχήν για να δεις διαφορές πρέπει το αμάξι να έχει έξυπνη ECU να μπορεί να αλλάζει μοίρες μόλις αντιληφθεί
το καλύτερο καύσιμο.
Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι έχουμε τέτοια ECU και μία καλή 100άρα τότε ναι, σηκώνει αρκετές μοίρες παραπάνω και μειώνει το πυρόμετρο.
Το πυρόμετρο πέφτει πάντως και με υγρό ψεκασμό υγραερίου, και πέφτει και παραπάνω απο μία καλή 100άρα σε καλή ECU (και το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος προσωπικά αυτό που σου λέω-δε μου το είπανε και στο λέω)

Απο κει και πέρα, εγώ επενέβηκα διότι ειρωνεύτηκες την απάντηση του Dakancho περί φυσικής λυκείου.
Σε πληροφορώ ότι όχι μόνο εγκαταστάτες δεν γνωρίζουν πραγματικά και σε βάθος φυσική λυκείου, αλλά δυστυχώς και πολλοί "tuners" δε τη γνωρίζουν.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 28 Φεβ, 2012 14:46

antonis8via έγραψε:ok,

θα σου απαντήσω στην ερώτηση που έθεσες, αν και σου απάντησα ήδη:

καταρχήν για να δεις διαφορές πρέπει το αμάξι να έχει έξυπνη ECU να μπορεί να αλλάζει μοίρες μόλις αντιληφθεί
το καλύτερο καύσιμο.
Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι έχουμε τέτοια ECU και μία καλή 100άρα τότε ναι, σηκώνει αρκετές μοίρες παραπάνω και μειώνει το πυρόμετρο.
Το πυρόμετρο πέφτει πάντως και με υγρό ψεκασμό υγραερίου, και πέφτει και παραπάνω απο μία καλή 100άρα σε καλή ECU (και το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος προσωπικά αυτό που σου λέω-δε μου το είπανε και στο λέω)

Απο κει και πέρα, εγώ επενέβηκα διότι ειρωνεύτηκες την απάντηση του Dakancho περί φυσικής λυκείου.
Σε πληροφορώ ότι όχι μόνο εγκαταστάτες δεν γνωρίζουν πραγματικά και σε βάθος φυσική λυκείου, αλλά δυστυχώς και πολλοί "tuners" δε τη γνωρίζουν.

Ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να απαντησεις(και μην νομισεις παλι οτι ειρωνευομαι).Δεν ειρωνευτηκα ποτε ουτε και προκειται ποτε να γινει αυτο ειδικα οταν εχω απεναντι μου γνωστες οπως ο dakancho.Απαντησα ακριβως στο ιδιο υφος!
Οι διαφορες μας δεν ειναι στο αποτελεσμα αλλα στον τροπο που επιτυγχανεται αυτο.
Οπως και να εχειδεν ειμαι δασκαλος ουτε ψαχνω για μαθητες, κατεθεσα τις γνωσεις μου και δεν ειναι υποχρεωτικο για κανεναν να συμφωνησει.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τρί 28 Φεβ, 2012 17:32

Να διευκρινίσω ότι η αναφορά σε "Φυσική Λυκείου" είχε το νόημα του χαμηλότερου επιπέδου που απαιτείται για να έχουμε πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες πάνω σε αυτά τα θέματα.

Προφανώς, και σε ανώτερο επίπεδο είναι διαθέσιμες τέτοιες γνώσεις και μάλιστα σε αυξημένο βαθμό εξειδίκευσης, αλλά για γενική χρήση (για να καταλαβαίνουμε τουλάχιστον τι λέμε εδώ μέσα) το επίπεδο που παρέχει το Λύκειο επαρκεί.

Αντιλαμβάνομαι τη διάθεση των μαστόρων (γενικότερα, όχι ενός κάποιου συγκεκριμένα) να ταξινομήσουν τις εμπειρίες που απέκτησαν πάνω στη δουλειά, και η νοητική διαδικασία της ταξινόμησης περιλαμβάνει και συσχετισμό (πραγματικό ή φανταστικό) αιτιολογήσεων διότι διευκολύνει την αξιοποίηση των γνώσεων που έχουμε συλλέξει διαχρονικά.

Παρόλα αυτά, οι επιστημονικές γνώσεις που η ανθρωπότητα χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια συλλογικής προσπάθειας για να αποκτήσει, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και από ανθρώπους των τεχνικών επαγγελμάτων που στην ηλικία των μαθητικών τους χρόνων δεν κατάφεραν (για τον οποιοδήποτε λόγο) να τις αποκτήσουν. Τότε, η ερμηνεία πολλών φαινομένων θα γίνει απλούστερη, ενώ θα μπορούν να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους και θα μπορούν να αναλύουν και προβλήματα που δεν τους έχουν ξανατύχει, αφού θα έχουν ολοκληρωμένη (και ορθή) άποψη για τους εσωτερικούς μηχανισμούς που διέπουν τη λειτουργία των κινητήρων εσωτερικής καύσης (αντίθετα με την λογική του "πάω ψάχνοντας στην τύχη" και "λέω μια δικαιολογία ότι νάναι στον πελάτη" που είναι συνηθέστατη στον κλάδο).
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 02 Μαρ, 2012 00:41

καπου χασαμε την μπαλα?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό nikoathsun » Παρ 02 Μαρ, 2012 02:30

manoliss έγραψε:καπου χασαμε την μπαλα?

;) τη μπάλα η την τάξη;φίλε Da Ka πολύ καλός :thumbup: 1976
nikoathsun

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 02 Μαρ, 2012 16:51

Πάντως για να επανέλθουμε στο θέμα θερμοκρασιών και τρόπου ελεγχου για τα μπουζί και την κατάσταση τους που ανέφερε ο Da Kancho ότι παίζει ρόλο και είναι βασική ένδειξη για την κατάσταση που επικρατεί με το υγραέριο, χθές πήγα για την καθιερομένη αλλαγή λαδιων στο συνεργείο (μετά από 15.000 χλμ τα 12 εκ των οποίων με lpg με τα μπουζι μαμά που φοράω (τα απλά της GM 4 ευρώ το ένα) τα έβγαλε για να τα ελεγξει μετά απο προτροπή μου. Το συμπέρασμα ήταν ότι εκτός από ένα γλυκό καφέ χρώμα που είχε το κεφάλι ήταν σαν καινούργια και το κυριότερο πανοποιότυπα σε κατάσταση και τα τέσσερα. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι τα λάδια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (αυτό φαινόταν και οπτικα απο το χρώμα τους και από έναν αισθητήρα που δείχνει την λιπαρότητα του λαδιού η οποία μετά απο 15.000 χλμ ήταν στο 30% ενώ την προηγούμενη φορά με βενζίνη και στα ίδια χλμ στο 8%. Ελπίζω αυτές να είναι ενδείξεις μιας σωστής λειτουργίας και καυσης με lpg.
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Σάβ 03 Μαρ, 2012 08:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 02 Μαρ, 2012 22:45

maevius έγραψε:. Ελπίζω αυτές να είναι ενδείξης μιας σωστής λειτουργίας και καυσης με lpg.

Αποκλείεται, δεν σε πιστεύω μόνο κάποια συγκεκριμένα Ολλανδικά συστήματα (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε) δουλεύουν υποδειγματικά :lol: :lol:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 20 επισκέπτες