A way of preventing/slowing down valve wear, is to install a valve
protector kit.
The VVP (Vialle Valve Protector) kit is a system which is frequently
used at our Vialle LPi systems.
The protective additive is being injected sequential for each cylinder
according to engine load.
Your Vialle dealers can supply you with documentation about the VVP kit.
There are several valve protecting kits available. However, we are
convinced that using the VVP kit will have the best results since this
has a sequential injection system for the protective additive and is
also directly connected to the LPE7 (computer) of the LPG
installation.
Ευτυχώς όμως φαίνεται οτι η Vialle όσο τυπική είναι στα email της, έχει άλλη πολιτική στο Twitter!
Βρήκα λοιπόν οτι ένας τεχνικός της ανακοίνωσε στο twitter οτι έβαλε σύστημα της Vialle (το LPfi) στο Yaris του και μαζί έβαλε και το Valve Protector kit με λιπαντικό της JLM. Ψάχνοντας λοιπόν για το Valve Protector kit με λιπαντικό της JLM, βρήκα αυτό εδώ το ηλεκτρονικό kit με sequential injection.
Διαβάζοντας το manual πείστηκα οτι μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό που έχει η Vialle στο δικό της Valve Protector kit. Στο μεταξύ έμαθα από τον φίλο ovelixx οτι η Ford Stathis θα εγκαταστήσει σε λίγο διάστημα ένα τέτοιο Valve Protector kit, αλλά ακόμη δεν υπήρχε κάποια περαιτέρω πληροφορία.
Έστειλα μήνυμα στο vialleafs (που είναι η επίσημη παρουσία της Vialle στο twitter) και σήμερα είδα οτι μου απάντησαν:
the Vialle Valve Protector uses this hardware: http://www.valve-protector.com and our own lubricant.
Άρα μια χαρά είχα προβλέψει! Τώρα το λιπαντικό τους μπορεί να είναι πάλι κάποιας άλλης εταιρείας π.χ. της JLM σε άλλο μπουκάλι με το λογότυπο της Vialle. Μου έστειλε ο ovelixx ένα link που το έχει κάποιο online shop εδώ.
Το θέμα που τίθεται τωρα είναι το κόστος του kit και της τοποθέτησής του καθώς ενδεχομένως να πρέπει να γίνουν και άλλες τρύπες στην πολλαπλή. Ενώ στον αέριο ψεκασμό, μπορεί να μπει και μέσω διακλαδωτήρα. Εκτός κι αν μπορούν να μπουν κάποιοι αντάπτορες στις ήδη υπάρχουσες τρύπες της πολλαπλής κι εκεί πάνω να τοποθετηθούν τα ακροφύσια για τον υγρό ψεκασμό από τη μία και για τη λίπανση από την άλλη. Δείτε εδώ στις διάφορες παραλλαγές του kit τους αντάπτορες.
Όσον αφορά για το κόστος του kit δεν θέλω να πιστέψω αυτό που μου έγραψε ο ovelixx... Στο γερμανικό ebay το βρήκα σε πολύ πιο λογικό κόστος: 320 ευρώ (εδώ για τετρακύλινδρο κινητήρα) και 340 ευρώ (εδώ για εξακύλινδρο κινητήρα).
Η έρευνα συνεχίζεται κι ελπίζω να βρεθεί εγκαταστάτης που θα το βάλει στο αυτοκίνητό μου σε προσιτό κόστος.