tasoshunter έγραψε:Τελικα εδω ρε παιδια οσο περναει ο καιρος ολο και μεγαλυτερη πλακα εχει...
Ο ενας φιλος μας λεει οτι με 5 ευρω κανει 35χλμ.περιπου. φιλε αν το αυτοκινητο σου καιει 16 λιτρα στα 100 χλμ.
ψαξε τι φταιει....
Ο αλλος φιλος μας μιλαει για τους αγροτες του πηλιου που εκαναν περα τους μεσαζοντες. Οι μεσαζοντες φιλε ειναι εμποροι και κανουν κατι αναλογο με εσενα.Φανταζεσαι αυριο να σε παρακαμπτω εγω και να πηγαινω κατ΄ ευθειαν σε εταιριες?
Ωρες ωρες μπροστα στις υπερβολες μερικων τα λογια του Κυριακου φανταζουν λογικα............
1) Δεν είμαι έμπορός μεσάζοντας
2) Οι αγρότες δεν πουλάνε σε εταιρίες δίνουν στον συνεταιρισμό και ο έμπορος αγοράζει από τον συνεταιρισμό και έχει διαπραγματευτική δύναμη και επειδή "έχτισαν" καλό όνομα μπορούν και πουλάνε με όρους που θέλουνε. Κανένας αγρότης δεν έχει πάρε δώσε με εμπόρους γιατί τους εκμεταλλεύοντουσαν με άθλιους όρους πληρωμής = όποτε θέλει ο έμπορος και φυσικά σε εξευτελιστική τιμή. Κάποια από τα κέρδη τα κρατούσε ο συνεταιρισμός και τα χρησιμοποιούσε για την προώθηση και ανάδειξη του προϊόντος όπως χαρακτηριστικά την συμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις αλλά ήτανε και οι πρωτοι που βάλανε σε σήμα σε μήλο (και νομίζω και σε οπωρολαχανικά γενικά) το γνωστό Ζαγορίν . Τώρα αν σου φαντάζουν υπερβολές αυτά που σου λέω οκ μπορείς να παραπονιέσαι στο φόρουμ για την ακριβή τιμή του υγραερίου γράφωντας στο φόρουμ.
3) Θα σε στεναχωρήσω αλλά ήδη υπάρχουν πολλές εταιρείες που πουλάνε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους (κυρίως) χωρίς μεσάζοντες. Το προσπάθησαν και οι αγρότες μεμονωμένα με τα κινήματα σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν πολυπερπάτησε λόγω έλλειψης κεντρικής οργάνωσης.