Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Παρ 15 Νοέμ, 2013 18:28

Φιλε kostas75 εγω ειπα οτι ο καθενας αναλογα με τη χρηση που κανει βλεπει αν τον συμφερει η οχι και
παραδειγμα εφερα εμενα που πριν 4 μηνες με συμφερε με χιλια τωρα ετσι και ετσι .
Τωρα οσον αφορα τον Ηλια δεν πιστευω οτι ειναι υπερ των πρατηριουχων και της τιμης που πουλανε (πανακριβη)
αλλα τονιζει οτι δεν μπορει αυτος και ο καθενας μας να κανει κουμαντο στα μαγαζια τους ποσο θα πουλησουν.
Υπαρχει ο νομος της αγορας (προσφορα και ζητηση) και ο καθενας εχει το ελευθερο να επιλεξει πρατηριο.
Και εδω ερχεται το καρτελ (που φωναζει δικαιως ο φιλος valsam) και περιοριζει τις επιλογες του καταναλωτη.
Και εδω πιστευω οτι ο Ηλιας εχει αντιθετη αποψη με την υπαρξη καρτελ απλα τονιζει οτι ειναι δυσκολο να σπασει αυτο στην παρουσα φαση. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει. Εγω την πιο εντονη αντιπαραθεση την ειδα στο οτι ο Ηλιας εχει την αποψη οτι οσο και να πωλουνται τα προιοντα στην πατριδα μας δεν ειναι σωστο να πηγαινουμε εξω γιατι αυτο προς στιγμην ειναι προς οφελος μας αργοτερα ομως θα γυρισει μπουμεραγκ.
Κοινως πιστευω οτι στα περισσοτερα συμφωνουμε ολοι (ακριβη τιμη ,καρτελ) αλλα υπαρχουν επιμερους διαφορες.
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 15 Νοέμ, 2013 19:09

Δεν πιστεύω ότι ο Ηλίας υποστηρίζει τους πρατιριουχος η ότι αισχοκερδουν μόνο η πρατιριουχοι.. Επίσης δεν νομίζω ο Βόλος να αγοράζει πιο φθηνά ακόμα και αν έχει δικό του βυτίο ειδικά από πρατήρια που είναι καιρό στην Θεσσαλονίκη και έχουν κάνει αποσβεση της εγκατάστασης.. Νομίζω ότι η εταιρίες βγάζουν τουλάχιστον ίδιο κέρδος με τους πρατηριουχους.. Βολεύονται όλοι εκτός από τους εγκαταστατες και τους πελάτες.. Απλώς μέσα στην εξίσωση ο πελάτης δεν βάζει τυχόν λειτουργικά έξοδα και στην βενζίνη βέβαια υπάρχει μικρότερο κέρδος αλλά υπάρχουν και 5απλασια πρατήρια... Απλώς ο Ηλίας κάνει και λίγο την φωνή του διαβόλου...θα κάνω και εγώ μια αναφορά και αν γίνει κάτι, καλώς αλλιώς θα αντέξω όσο μπορώ και μετά μια 100αρα δεξαμενή επάνω και Βουλγαρία.. Αν δεν βάλουμε μυαλό όλοι στην κρίση και; ι να αφήσουμε ο ένας την αφαιμαξη του αλλού, μην περιμένετε να το κάνει το κράτος η η κάθε υπηρεσία

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 15 Νοέμ, 2013 19:16

Ρε θα με τρελανετε,που γραφω και λε οτι δεν συμφερει η υγραεριοκινηση?
Συμφερει λεω αλλα συμφερει λιγο και οσο παει συμφερει ολο και λιγοτερο με αυτες τις αυξησεις τιμων και το καρτελ και εχει πολυ μακροχρονη αποσβεση,αυτο λεω!!!!!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 15 Νοέμ, 2013 19:21

Ακυρη δημοσιευση
την εσβησα
δεν εχει νοημα
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Απ: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 15 Νοέμ, 2013 19:52

Συμπερασμα ολα ειναι υποκειμενικα με βαση την τσεπη του τα χλμ που κανει το σε ποια περιοχη μενει (φτηνη η ακριβη τιμη υγραεριου) ποτε το εβαλε και αν εχει αποσβεσει η οχι κλπ κλπ
Επισης οπως λεει και μια ρηση οι γνωμες ειναι σαν τις κ......τρυπιδες ο καθενας εχει απο μια αλλα δεν μπορεις να ερμηνευει ο ενας τον αλλον με προσωπικα βιωματα η εμπειριες......
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Νοέμ, 2013 20:16

tasoshunter έγραψε:Φιλε kostas75 εγω ειπα οτι ο καθενας αναλογα με τη χρηση που κανει βλεπει αν τον συμφερει η οχι και
παραδειγμα εφερα εμενα που πριν 4 μηνες με συμφερε με χιλια τωρα ετσι και ετσι .
Τωρα οσον αφορα τον Ηλια δεν πιστευω οτι ειναι υπερ των πρατηριουχων και της τιμης που πουλανε (πανακριβη)
αλλα τονιζει οτι δεν μπορει αυτος και ο καθενας μας να κανει κουμαντο στα μαγαζια τους ποσο θα πουλησουν.
Υπαρχει ο νομος της αγορας (προσφορα και ζητηση) και ο καθενας εχει το ελευθερο να επιλεξει πρατηριο.
Και εδω ερχεται το καρτελ (που φωναζει δικαιως ο φιλος valsam) και περιοριζει τις επιλογες του καταναλωτη.
Και εδω πιστευω οτι ο Ηλιας εχει αντιθετη αποψη με την υπαρξη καρτελ απλα τονιζει οτι ειναι δυσκολο να σπασει αυτο στην παρουσα φαση. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει. Εγω την πιο εντονη αντιπαραθεση την ειδα στο οτι ο Ηλιας εχει την αποψη οτι οσο και να πωλουνται τα προιοντα στην πατριδα μας δεν ειναι σωστο να πηγαινουμε εξω γιατι αυτο προς στιγμην ειναι προς οφελος μας αργοτερα ομως θα γυρισει μπουμεραγκ.
Κοινως πιστευω οτι στα περισσοτερα συμφωνουμε ολοι (ακριβη τιμη ,καρτελ) αλλα υπαρχουν επιμερους διαφορες.

επιτελους ενας καταλαβε τι γραφω.
1ον καρτελ υπαρχει αλλα ειναι απο πολυ ψηλα και δεν μπορει να χτυπηθει.
2ον τους εγκαταστατες τους συμφαιρει η χαμηλη τιμη υγραεριου.
3ον παντα αυτην την εποχη η διαφορα τιμης ειναι η μικροτερη.
4ον πριν απαντησετε διαβαστε ολα οσα εχει γραψει καποιος και οχι μονο ενα ποστ.
5ον αν ειχα συγγενη με πρατηριο θα ειχα απαντησεις για το ποσο αγοραζει η καθε περιοχη.
6ον με τα αν και τα πιστευω εγω δεν κατηγορω κανεναν, θελω στοιχεια.
7ον οποιος φοραει υγραεριο ακομα και τωρα εχει συμαντικα φθηνοτερη μετακινηση.
8ον Φωκιονα κανω αρκετα ορθογραφικα λαθη μην με κατακρινεις γιαυτο.
συγνωμη αν σας κουρασα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό NickSt » Παρ 15 Νοέμ, 2013 21:30

Ένα σχόλιο σαν τρίτος παρατηρητής.

Πιστεύω ότι ο Valsam τα "έχει πάρει στο κρανίο" γιατί έχει 1000 + δίκια και πάνω στη "φόρα" του συγκρούεται μέ τη συγκροτημένη και πιό ψύχραιμη λογική σκέψη του Ηλία . Πιστεύω ότι και οι δυό έχετε δίκιο , ο καθένας από την πλευρά του , όπως πιστεύω - δίχως να τον γνωρίζω - πως ο Ηλίας δεν είναι ...πρατηριούχος !!!

Φιλικά και πρός τους δυό σας...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 15 Νοέμ, 2013 22:26

Βρε παιδιά καλό είναι που δεν συμφωνούμε απόλυτα γιατί έτσι υπάρχει και διάλογος. 8-)
Και μεσα από το διάλογο ακούγονται διάφορες απόψεις,σκέψεις,προτάσεις οι οποίες συζητούνται και από την
διαλογική συζήτηση βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για άλλους.

Δεν βλέπω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές,από όσα διαβάζω βλέπω ότι όλοι (ο Κυριάκος λείπει από το διάλογο) :D
συμφωνούμε ότι το υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνα σίγουρα συμφέρει ακόμη και τώρα που η διαφορά τιμής με την
βενζίνα δεν είναι πολύ μεγάλη.

Σίγουρα για κάποιους που κάνουν λίγα χιλιόμετρα και σε μικρές αποστάσεις το κέρδος αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστο.
Έστω όμως και ελάχιστο πάλι κέρδος είναι.Εγώ είμαι καινούργιος στο υγραέριο(τέλη Μάρτη τόβαλα) αλλά όπως
ακούω τέτοια εποχή πάντα μειώνεται η διαφορά βενζίνης - υγραερίου αλλά σε 4-5 μήνες πάλι μεγαλώνει.

Δεν συμφωνώ με κάποιους που φτάνουν στον άλλο άκρο και λένε το κέρδος είναι ελάχιστο έτσι και γω το γυρνάω
βενζίνα και τέρμα.Από αγανάκτηση το λένε και τους δικαιολογώ βλέποντας αυτό τον πόλεμο αισχροκέρδειας που μας
κάνουν οι πρατηριούχοι.Αφού και αυτοί στο τέλος υγραέριο θα καίνε ας λένε αυτά που λένε. :P

Ηλία άλλαξα λίγο πλεύση 8-) για να μη λέει ο Κυριάκος =)) ότι είμαι τσιράκι σου. :lol: :lol: :D
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό xenofontas » Παρ 15 Νοέμ, 2013 22:56

0.94 σήμερα στην κόρινθο. που στο :ymdevil: θα το φτάσουν μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθούμε απο τον καναπέ.
xenofontas

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό tgi » Παρ 15 Νοέμ, 2013 23:18

Αγαπητέ Ξενοφώντα,
Ένα θα σου πω .......
Όταν εγώ έβαλα υγραέριο (2009) η βενζίνη είχε 0.94 και ο εγκατάστασης μου είχε πε : "μπα.... Δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει το υγραέριο πάνω από 0.6 ευρώ..."
Ακόμα γελάω....

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση