Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 23 Μαρ, 2012 23:30

αν σκεφτεις τι περιοχη καλυπτουν πλυθησμιακα....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό sonid » Σάβ 24 Μαρ, 2012 01:05

3 βενζιναδικα στα 200 και πλεον αποτελουν καρτελ???

Σε ρωτάω ευθέως. Αυτοί οι 3 έχουν φτιάξει καρτέλ ναι ή όχι?
sonid

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Σάβ 24 Μαρ, 2012 01:10

panorano έγραψε:
sonid έγραψε:Και πως λέγεται όταν τα 3 βενζινάδικα της ΒΑ Αττικής εδώ και 1,5 χρόνο αλλάζουν τιμή ταυτόχρονα? ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ????

3 βενζιναδικα στα 200 και πλεον αποτελουν καρτελ???

τα αλλα 4 βενζιναδικα σε χαλιδα-νοτια ευβοια-θηβα-λειβανατες ολοι 0.94 αποτελουν καρτελ?
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 24 Μαρ, 2012 08:53

1.ξαναλεω οτι η λεξη "καρτελ" για αυτο που θελετε να εκφρασεται ειναι λαθος.οι τιμες στην ευρυτερη αγορα αυτη τη στιγμη ειναι απο 0.85-1.069 αρα δεν υπαρχει υποψια τετοιου φαινομενου.
2.για να μιλησουμε για φαινομενα καρτελ-συννενοησης η αισχροκερδειας πρεπει να ξερουμε τις τιμες τιμολογιων των πρατηριων και οχι τις δυιλιστηριακες.
3.αυτο που πραγματικα μας ενοχλει ειναι αν υπαρχει "συννενοηση" μεταξυ πρατηριων η αν ειναι το προιον φθηνο??τι θελω να πω...
Ο Φαρμακης στην ηπειρο εχει τα μισα μαγαζια δικα του και προμηθευει και ενα μεγαλο ποσοστο απο τα υπολοιπα.εκει λοιπον που θα μπορουσαμε να μιλησουμε για υποψια καρτελ δεν μας ενοχλει γιατι τα εχουν βρει λιγο παρακατω???
4.τα σταδια της αγορας ειναι τρια.διυλιστηρια,εταιρειες εμποριας και λιανικη.μου κανει εντυπωση που κανεις δεν παραπονιεται γιατι τα διυλιστηρια(που ειναι δυο) εχουν κοινη τιμη??καρτελ????παμε στο επομενο σταδιο.οι εταιρειες λιγο-πολυ και αναλογως την περιοχη(για να συνυπολογισω και το κοστος μεταφορας)πουλανε τις ιδιες τιμες.αρα το μοναδικο σταδιο που κανει τις διαφορες στην τελικη τιμη ειναι αυτο της λιανικης και ειναι το μοναδικο υγιες σταδιο της αγορας που λειτουργου οι νομοι του ανταγωνισμου και της ζητησης-προσφορας.
Τελος δεχομαι το παραπονο για τοπικη συννενοηση καποων "κακων" επαγγελματιων αλλα φυσικα αυτο δεν αποδεικνυει φαινομενα καρτελ.νομιζω ομως οτι για το ευρος των περιοχων που αναφερατε ακομη και συννενοηση να υπαρχει ειναι εντος των νομων ζητησης-προσφορας της αγορας και με "σχεδον λογικη" τιμη
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 24 Μαρ, 2012 09:11

Ενω εμφανως εχεις δικιο γενικά μιλωντας, αυτο το τελευταιο "σχεδον" ειναι που σου τα "χαλαει" ολα...
γιατι οταν εχω 2 βενζιναδικα με ιδια τιμη το ενα με coral το αλλο με pertogaz, δειχνει ξανα λεω δειχνει οτι εχεις αδικο κι οτι ολα διηλιστηρια εταιρειες κ.λ.π. εχουν τελικά την ιδια τιμη....

Απο κει και περα??

ε δε με πειθεις ευκολα οτι τα μεταφορικά για την ημαθια ειναι λιγοτερα απο αυτα για το Γερακα..... κι απο την σιγμη που καλως ή κακως ΞΕΡΟΥΜΕ την τιμη δηιλιστηριου....

ή πως γινεται (ή μαλλον ποσο επειρεαζει το νοικι ) τρια πρατηρια του ιδιου ανθρωπου να εχουν σημαντικές διαφορές....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 24 Μαρ, 2012 12:43

fokion έγραψε:Ενω εμφανως εχεις δικιο γενικά μιλωντας, αυτο το τελευταιο "σχεδον" ειναι που σου τα "χαλαει" ολα...
γιατι οταν εχω 2 βενζιναδικα με ιδια τιμη το ενα με coral το αλλο με pertogaz, δειχνει ξανα λεω δειχνει οτι εχεις αδικο κι οτι ολα διηλιστηρια εταιρειες κ.λ.π. εχουν τελικά την ιδια τιμη....

Απο κει και περα??

ε δε με πειθεις ευκολα οτι τα μεταφορικά για την ημαθια ειναι λιγοτερα απο αυτα για το Γερακα..... κι απο την σιγμη που καλως ή κακως ΞΕΡΟΥΜΕ την τιμη δηιλιστηριου....

ή πως γινεται (ή μαλλον ποσο επειρεαζει το νοικι ) τρια πρατηρια του ιδιου ανθρωπου να εχουν σημαντικές διαφορές....

τελικα δεν εχω καταλαβει...μια ενοχλειστε γιατι εχουν την ιδια τιμη,μια ενοχλειστε γιατι εχουν διαφορετικη τιμη... :? .
απλα σου εξηγησα πως λειτουργει η αγορα και προσωπικη μου αποψη θα ηταν τα καυσιμα να εχουν κλειστη τιμη σε ολα τα σταδια εμποριας για να μπορουν να ελεγθουν.τοτε ομως να εισαι σιγουρος οτι οι τιμες θα εκτοξευονταν γιατι ειδικα το σταδιο μεταφορας και λιανικης θα οδηγουσε σε εξισωση (προς τα πανω) των τιμων.(Δεν σου λεω για τα αλλα σταδια γιατι λιγο πολυ ειναι δεδομενο)
τελος παντων αμα δεν μενει τιποτα στην τσεπη μας φταινε τα παντα...
παπουτσι αθλητικο πηγα να ψωνισω και ειχε σ'ολη την ελλαδα 160 ευρω...(και μαλιστα σε προιον που τα περιθωρια κερδους ξεπερναν τα 150%)...
οταν δηλ βλεπεις προιοντα με τετοια περιθωρια κερδους να εχουν ιδια τιμη μη σου φαινεται περιεργο για ενα προιον που το συνολικο κερδος σε ολα τα σταδια φθανει το 15%
panorano

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 24 Μαρ, 2012 15:32

Απλά υπάρχει μια μικρή διαφορά. Το παπούτσι αυτό δεν το επιλέγεις και ή παίρνεις κάτι με 10€ (μια χαρά παπουτσακια, εγώ συνέχεια αγοράζω τέτοια, επώνυμες μάρκες κιόλας!!) ή περνας σε κάποια άλλη χώρα (κάποια στιγμή) και το αγοράζεις μισή τιμή. Και στην τελική, δική σου επιλογή είναι να πάρεις 150€ παπούτσι.

Βρες μου έναν που θα έχει το υγραέριο σε λογική τιμή και δεν θα κλέβει την τσέπη μου, και θα επιλεξω αυτόν.
Αλλά, τι μαλακιες λέω; Αν γλυκαθεί η μύγα, φεύγει;
Once in shit, always in shit, που έλεγαν και οι φίλοι μου οι Άγγλοι.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 24 Μαρ, 2012 17:19

christoi έγραψε:Απλά υπάρχει μια μικρή διαφορά. Το παπούτσι αυτό δεν το επιλέγεις και ή παίρνεις κάτι με 10€ (μια χαρά παπουτσακια, εγώ συνέχεια αγοράζω τέτοια, επώνυμες μάρκες κιόλας!!) ή περνας σε κάποια άλλη χώρα (κάποια στιγμή) και το αγοράζεις μισή τιμή. Και στην τελική, δική σου επιλογή είναι να πάρεις 150€ παπούτσι.

Βρες μου έναν που θα έχει το υγραέριο σε λογική τιμή και δεν θα κλέβει την τσέπη μου, και θα επιλεξω αυτόν.
Αλλά, τι μαλακιες λέω; Αν γλυκαθεί η μύγα, φεύγει;
Once in shit, always in shit, που έλεγαν και οι φίλοι μου οι Άγγλοι.

πες μου περιοχη να σου πω

ααα και αυτο με τους φιλους τους αγγλους μην το πολυδιαδιδεις :lol: :lol: (πλακα κανω ετσι)
panorano

Δημοσίευσηαπό panorano » Σάβ 24 Μαρ, 2012 17:23

οσον αφορα το παπουτσι μιλαω για το ιδιο προιον με τον ιδιο κωδικο,γιατι και αυτο με τα 10ε αν το εχουν ολοι ιδια τιμη δεν ειναι συννενοημενοι??

παρεπιπτοντος το βρηκα μιση τιμη στο εξωτερικο αλλα ειμαι λιγο τοπικιστης και γυριζω το χρημα στην αγορα μου...αυτα βεβαια ειναι επιλογες του καθενος
panorano

Δημοσίευσηαπό sonid » Σάβ 24 Μαρ, 2012 21:05

Σε ρωτάω ευθέως. Αυτοί οι 3 έχουν φτιάξει καρτέλ ναι ή όχι?

Δεν απάντησες στην ερώτησή μου και με στενοχωρείς....
sonid

Δημοσιευσεις: 58

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες