Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τρί 14 Φεβ, 2012 10:38

l3g3nd έγραψε: Ήδη λυπάμαι τα λεφτά που χρεώθηκα για να βάλω υγραέριο. Αρχές Νοέμβρη η τιμή ήταν στα 78 λεπτά (ο φθηνότερος) και αρχές Φλεβάρη η τιμή ξεπέρασε τα 90 λεπτά (91), δηλαδή μιλάμε για αύξηση το λιγότερο 20% σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών...

tsopirs έγραψε:Δεν θα συμφερει εαν φτάσει και περασει το 1.5ευρω..μην κλαιγεστε.η βενζινη η απλη εδω που ειμαι εχει 179.9και 20km πιο κατω 174.9....το υγραεριο το βαζω με 0.84 αλλα και 0.90απο εδω που βαζω 5-10€μεχρι να παω Δραμα.. μιλαω για απλη βενζίνη και οχι 100αρα.η τιμη ειναι μιση και με το+ 20% παλι η διαφορα ειναι σεβαστη.εκανα 450km με 34€ τωρα θα θελω 37-38?εχω συνάδελφό με Clio 1.5diesel επαγγελματικο που κανει 1000km με 75€ και εγω κανω 900 με την διάφορα οτι εχω 210αλογα σε ενα μεγαλο αμαξωμα,ανετο με ασφαλεια κτλ και αυτος 65αλογα για ενα αμαξι για 2.

Διάβασε τα χειροπιαστά δεδομένα που έχω στα χέρια μου, μπες στην θέση μου, έχοντας δώσει σχεδόν 2000 ευρώ μαζί με την επισκευή που έκανα και μετά πες μου αν θεωρείται ''κλάψιμο'' αυτό! Τι να το κάνω λοιπόν αν χρειάζεται 40.000 χιλιόμετρα η απόσβεση και τα έχω δώσει προκαταβολικά αυτά τα λεφτά? Δεν έπαιρνα κατευθείαν ένα χιλιάρι πετρέλαιο να τελειώνει η ιστορία και να έχω ένα πιο ασφαλές αυτοκίνητο (αφού θα είναι καινούργιο), από αυτό που έχω?
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό harry » Τρί 14 Φεβ, 2012 13:00

παιδια ασχετο ... εχετε παρει ποτε τηλεφωνο τον τυπο στην μεταμρφωση για να σας πει ποσο εχει το γκαζι πριν πατε να βαλετε ? ΕΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! περνω τηλεφωνο στισ 9 το πρωι ... ποσο εχει το γκαζι του λεω ?? 088 !!!! ΠΟΣΟ ???? δεν εχει 0,91 ?? (που ειχα δει στο gas price??) ... μου λεει επεσε η τιμη .... επειδη ομως την εχω πατησει ξανα με τον τυπο περνω τηλεφψνο πριν απο 30 λεπτα .... απανταει μια κοπελα και οχι ο "μαγκας" ...ποσο εχει το γκαζι ?? 0,91 μου απανταει ...

τι του λες τωρα ?? αντε και *&%^%#& κλεφτη η οχι ?
harry

Δημοσιευσεις: 41

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 14 Φεβ, 2012 14:59

Εμ 9 το πρωι δεν ειχε προλαβει τα το αλλαξει ( χιουμορ κανω βεβαιως..)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Τρί 14 Φεβ, 2012 17:41

thanasis έγραψε:Παιδια,οταν αποφασισε ο καθενας μας να βαλει υγραεριο,ανελαβε(πιστευω συνειδητα)και το ρισκο να παει η επενδυση χαμενη.Να κλαιγομαστε κατοπιν εορτης,κανεναν δεν θα συγκινησει και δεν προσφερει απολυτως τιποτα.Οσοι βαλανε νωρις-νωρις προλαβανε κανανε αποσβεση και κερδισαν,οτι κερδισαν.Οσοι βαλανε απο περυσι τετοιο καιρο και μετα(μαζι και εγω),προλαβαινουμε δεν προλαβαινουμε να αποσβεσουμε.Ετσι ειναι αυτα τα πραματα.Για σημερα,αν αξιζει να βαλει καποιος υγραεριο,ναι αξιζει,μονο αν κανει πολλα χιλιομετρα.

Η φθηνοτερη αμολυβδη σημερα στην Αθηνα ειναι στα 1,66 το λιτρο και το υγραεριο στα 90 λεπτα.Με την παραπανω καταναλωση του υγραεριου στο λιτρο ας πουμε οτι πραγματικα κοστιζει 1 ευρω το υγραεριο.Εχουμε μια διαφορα 66 λεπτων που για 50 λιτρα ρεζερβουαρ μας δινει ενα κερδος 33 ευρω περιπου.Δεν το λες και αμελητεο κερδος,αλλα σιγουρα θα μπορουσε να ειναι και περισσοτερο.
Σιγουρα αν μικρυνει η διαφορα τιμης μεταξυ των δυο καυσιμων τοτε σιγουρα δεν θα συμφερει να βαλει καποιος υγραεριο.Οι υπολοιποι αρκουμαστε στην οποια διαφορα κερδους και λεμε παλι καλα που κερδισαμε οτι κερδισαμε

Προσωπικα εχω μειωσει τις μετακινησεις μεσα στην Αθηνα με το Mazda και χρησιμοποιω πιο πολυ το Ματιζ(800cc) που μου καιει πραγματικα 5,5 λιτρα αμολυβδης στα 100 χλμ(και οδηγηση αβγο κατω απο το πενταλ του γκαζιου).
Οσο για τις αυξησεις,παραλογες ή μη,δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.Βλεποντας και κανοντας....

Φίλε Θανάση, με την λογική αυτή δεν θα έπρεπε να γράφουμε το οτιδήποτε, ούτε φόρουμ έπρεπε να υπάρχει, ούτε καν να το ανοίγαμε θέμα! Όταν το φόρουμ και ειδικότερα ο τίτλος της συζήτησης είναι ''Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?'' για ποιο λόγο να μην γράψω την διαπίστωσή μου και γιατί απαραίτητα θεωρείται ''κλάψιμο'' όλο αυτό? Πίστεψέ με, ούτε δανεικά ζήτησα από κανέναν εδω μέσα, ούτε το επιδιώκω, ούτε προσπαθώ να συγκινήσω κάποιον! Γιατί απαραίτητα μια διαπίστωση που δεν συνάδει κατά το δοκούν του θέματος θεωρείται μη σωστή ή ακόμα χειρότερα να γίνομαι αποδέκτης όλων αυτών των απαντήσεων που με θίγουν (θα μου πεις, λίγο το κακό από άτομα που δεν σε ξέρουν, τι και αν γράψουν το οτιδήποτε για σένα στα άπαντα του ιντερνετ) ?

Βέβαια το κακό είναι αλλού. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να έχεις ορίζοντα παραπάνω από ένα μήνα σε αυτή τη χώρα! Μπορεί να λέω και πολύ! Ανά πάσα στιγμή τα πράγματα μπορεί να γίνουν τόσο χάλια που η κουβέντα για το υγραέριο να είναι τελείως χαβαλές...Ναι έκανα λάθος που το έπαιξα στο ζάρι τελικά το τι με συμφέρει και τι όχι...! ΕΛΕΟΣ!
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό cjgeorgio » Τρί 14 Φεβ, 2012 18:17

Ακούω εδώ και καιρό ότι στην Βουλγαρία περνάνε εδώ και πολλά χρόνια υγραέριο και έχουν και πολλές γνώσεις. Κάποιοι θα πουν καλά θα εμπιστευτής Βούλγαρο να σου βάλει υγραέριο στο αμάξι; Αν και πολλά συνεργεία στην Ελλάδα έχουν Βουλγάρους για προσωπικό αυτό πάει να πει ότι ξέρουν καλά την δουλειά τους. Οι τιμές που ακούω στην Βουλγαρία είναι από 300€-400€ για συστήματα αερίου ψεκασμού και 400€-600€ υγρού ψεκασμού. Κάποιοι που έχουν γνώση έχουν πάει και πάνε στην Βουλγαρία για να κάνουν την εγκατάσταση.
Η απορία μου είναι γιατι σε ένα μεγάλο φόρουμ όπως αυτό εδώ δεν έχει να προτείνει κάποια συνεργεία από την γειτωνικιά χώρα ώστε κάποιοι που είναι από την Μακεδονία να τους συμφέρει να πάνε να το κάνουν.
Όπως και να το κάνουμε έρχονται δύσκολοι καιροί και δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να δώσουν 1000€-1500€-3000€ για να βάλουν υγραέριο στο αμάξι τους με αποτελεσμα να παραδώσουν πινακίδες η να τα έχουν στο πάρκινγκ να τα κοιτάνε. Δεν το λέω για να υποστήριξω την Βουλγαρία να πάμε να τους αφήσουμε λεφτά αλλά από την στιγμή που δεν βγαίνει για πολλους πως να το κάνουμε;
cjgeorgio

Δημοσιευσεις: 44

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τρί 14 Φεβ, 2012 21:02

harry έγραψε:παιδια ασχετο ... εχετε παρει ποτε τηλεφωνο τον τυπο στην μεταμρφωση για να σας πει ποσο εχει το γκαζι πριν πατε να βαλετε ? ΕΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! περνω τηλεφωνο στισ 9 το πρωι ... ποσο εχει το γκαζι του λεω ?? 088 !!!! ΠΟΣΟ ???? δεν εχει 0,91 ?? (που ειχα δει στο gas price??) ... μου λεει επεσε η τιμη .... επειδη ομως την εχω πατησει ξανα με τον τυπο περνω τηλεφψνο πριν απο 30 λεπτα .... απανταει μια κοπελα και οχι ο "μαγκας" ...ποσο εχει το γκαζι ?? 0,91 μου απανταει ...

0,88 ποτε δεν ειχε, 0,89 ηταν η προηγουμενη τιμη του
και αν ειχες δει στο gasprice 0,91 παει να πει οτι η αλλαγη ειχε ηδη γινει δεν εγινε αργοτερα την ιδια μερα.
και για ποια μερα λες? σημερα? 0,91 το εχει παει εδω και πολλες μερες αυτος.

ακου λεει επεσε η τιμη....
η αλητεια παει συνεφο, τελικα δεν υπαρχει ουτε ενας για δειγμα βενζινας της προκοπης. Ολοι τους λαμογια ειναι.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό harry » Τρί 14 Φεβ, 2012 21:22

tommygun έγραψε:
harry έγραψε:παιδια ασχετο ... εχετε παρει ποτε τηλεφωνο τον τυπο στην μεταμρφωση για να σας πει ποσο εχει το γκαζι πριν πατε να βαλετε ? ΕΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! περνω τηλεφωνο στισ 9 το πρωι ... ποσο εχει το γκαζι του λεω ?? 088 !!!! ΠΟΣΟ ???? δεν εχει 0,91 ?? (που ειχα δει στο gas price??) ... μου λεει επεσε η τιμη .... επειδη ομως την εχω πατησει ξανα με τον τυπο περνω τηλεφψνο πριν απο 30 λεπτα .... απανταει μια κοπελα και οχι ο "μαγκας" ...ποσο εχει το γκαζι ?? 0,91 μου απανταει ...

0,88 ποτε δεν ειχε, 0,89 ηταν η προηγουμενη τιμη του
και αν ειχες δει στο gasprice 0,91 παει να πει οτι η αλλαγη ειχε ηδη γινει δεν εγινε αργοτερα την ιδια μερα.
και για ποια μερα λες? σημερα? 0,91 το εχει παει εδω και πολλες μερες αυτος.

ακου λεει επεσε η τιμη....
η αλητεια παει συνεφο, τελικα δεν υπαρχει ουτε ενας για δειγμα βενζινας της προκοπης. Ολοι τους λαμογια ειναι.

αυτο λεω και εγω φιλε μου οτι ειναι αλητης .. ειχα βαλει πριν 5 μερες με 0,89 και ειχα δει στο gas price ότι το ειχε παει 0,91 ..εγω πηρα τηλεφωνο σημερα επειδη ειναι κοντα μου και λεω κατσε να ειμαι σιγουρος ... και να μου πει 0,88?? το θεμα ειναι ότι πηγα το απογευμα απο εκει και του την ειπα ότι μου ειπε καποιος ψευτικη τιμη και οτι κακο κανει παρα καλο και μου τα μασαγε .. οτι και καλα δεν το πιστευει και τετοια ... για αυτο το εγραψα και εγω εδω ωστε εαν θελει καποιος να παει να βαλει να εχει το νου του και παντα να περνει τηλεφωνο 2 φορες!!
harry

Δημοσίευσηαπό mpaglamas » Τετ 15 Φεβ, 2012 01:30

Ελα ρε τσακάλια , μη σκαλώνετε στα 10λεπτα του φουλαρίσματος , απο αλλού μας πηδάνε και όλους μαζί!!
Δείτε το δάσος ,οχι τον θάμνο..
Σήμερα πήρα με κόστος 0,815 επαρχία και πουλάω 0,897.

@tommygan
Μη βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι , όπως και σε όλα τα έπαγγέλματα παντού υπάρχουν τα λαμόγια αλλά υπάρχουν και σωστοί επιχειρήματίες.
mpaglamas
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό harry » Τετ 15 Φεβ, 2012 10:48

mpaglamas έγραψε:Ελα ρε τσακάλια , μη σκαλώνετε στα 10λεπτα του φουλαρίσματος , απο αλλού μας πηδάνε και όλους μαζί!!
Δείτε το δάσος ,οχι τον θάμνο..
Σήμερα πήρα με κόστος 0,815 επαρχία και πουλάω 0,897.

@tommygan
Μη βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι , όπως και σε όλα τα έπαγγέλματα παντού υπάρχουν τα λαμόγια αλλά υπάρχουν και σωστοί επιχειρήματίες.

καλημέρα,

τωρα τι να πω οτι εσυ εισαι το τσακαλι ? πριν απο 5 μηνες ποσο αγοραζες και ποσο πουλαγες ? πριν απο 1 χρονο για πες μας ?
οραια λογικη .. αφηστε εμενα τον "επαγγελματια" να κανω ότι θέλω και κοιταξτε τους αλλους ε ?? ευγε
harry

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 15 Φεβ, 2012 11:27

cjgeorgio έγραψε: Οι τιμές που ακούω στην Βουλγαρία είναι από 300€-400€ για συστήματα αερίου ψεκασμού και 400€-600€ υγρού ψεκασμού.

Σαν λιγο υπερβολκες δεν ειναι οι τιμες ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 77 επισκέπτες